Storvreta – Mladá Boleslav 10:5 (kon.)
konec
Storvreta IBK
10:5 (2:0, 3:3, 5:2)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Čtvrtek 03.01.2019, 19:00 • Gavlehovshallen, Gävle • Pohár mistrů (muži)
     
    Švédský celek si zahraje finále s finským celkem a to s Classicem. Mladá Boleslav pak narazí na švýcarský celek Koniz, ve kterém se utká v boji o třetí místo. (20:53:17)
     
    Favorit zápasu si v závěrečné periodě zastřílel a vyhrál třetí část poměrem 5:2! Celkově tak Storvreta vítězí 10:5 a postupuje do finále! Mladá Boleslav nezahrála špatný zápas, ale rozdíl švédské a české nejvyšší soutěže je stále značný. Nicméně pro Boleslav to jsou určitě další zkušenosti do dalších zápasů!
     
    Konec zápasu.
    58:35 Tobias GUSTAFSSON - 10:5
     
    58:35
    Storvreta právě vstřelila branku!
    Storvreta se ještě prosazuje z rychlého útoku, kdy již obrana soupeře byla rozhozená. Autorem branky je TOBIAS GUSTAFSSON. Asistence: Rasmus Sundstedt.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty do konce tohoto střetnutí.
     
    57:18
    Boleslav opět útočí, ale nyní nepřesná střela a hra je přerušena. Blíží se nám konec zápasu, ve kterém o vítězi již není pochyb.
    56:39 Jiří CURNEY - 9:5
     
    56:39
    Florbal MB právě vstřelil branku!
    Boleslav nakonec využívá menší nepozornost soupeře, který se již dal na bránění a JIŘÍ CURNEY svým zásahem snižuje na rozdíl čtyř branek. Asistence: Jan Jelínek.
     
    56:27
    Utkání se již spíše dohrává. Domácí celek se již do útočných akcí příliš nezapojuje a spíše brání útočné snahy svého soka.
     
    54:42
    Boleslav se sice nyní snaží s míčkem kombinovat za brankou soupeře, ale již ví, že tohle obrovské manko nemá šanci dorovnat.
     
    52:54
    Storvreta právě vstřelila branku!
    Storvreta se v posledních minutách rozstřílela a neohroženě míří za postupem do finále! JIMMIE PETTERSSON je autorem další branky po rychlém přechodu do útoku. Asistence: Tobias Gustafsson.
     
    51:49
    Klintsten byl nyní po delší době donucen k zásahu a nakonec bez větších obtíží dokázal zamezit míčku, aby se dostal za jeho záda.
     
    51:13
    Boleslav už to bude mít hodně těžké a lze říci, že k postupu do finále má již hodně daleko.
    50:05 Albin SJÖGREN - 8:4
     
    50:05
    Storvreta právě vstřelila branku!
    Boleslav opět inkasuje a nyní poměrně lacinou branku. ALBIN SJÖGREN byl zcela nehlídaný, otočil se s míčkem, podíval se a zkrátka zkusil vystřelit. Čtvrtá branka pro tohoto chlapíka. Asistence: Filip Stenmark.
     
    49:14
    Hold, Storvreta dokáže zacílit přesně ve vhodnou dobu. V dobu, kdy to nejvíce potřebuje.
    48:31 Jesper BERGGREN - 7:4
     
    48:31
    Storvreta právě vstřelila branku!
    Avšak po vystřídání se ihned prosazuje další čerstvá pětice. JESPER BERGGREN dostal míček na levou stranu odkud překonává Bauera. Asistence: Henrik Stenberg.

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 3. Jamtdal (Helmrich), 14. Sjögren (Ahlroth), 24. Sjögren (Ahlroth), 25. Ahlroth (Sjögren), 36. Sjogren (Winroth), 44. Ahlroth (Stenmark), 49. Berggren (Stenberg), 51. Sjögren (Stenmark), 53. Pettersson (Gustafsson), 59. Gustafsson (Sundstedt) – 25. Řehoř (Chroust), 33. Höffer (Tomašík), 39. Chroust (Řehoř), 46. Natov (Bína), 57. Curney (Jelínek)


    Storvreta IBK: Klintsten (Olofsson) – Sjögren, Ahlroth, Winroth, Stenmark, Nilsberth – Pettersson, Stenberg, Andersson, Berggren, Gustafsson – Helmrich, Jamtdal, Lindholm, Sundstedt, Samuelsson – Jansson.
    Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer (Musil) – Gruber, Tokoš, Tomašík, Höffer, Jelínek – Natov, Bína, Curney, Zakonov, Krzyžánek – Tadeáš Chroust, Tomáš Chroust, Řehoř, Novák – Pluhař.

    Rozhodčí: H. Heinola, M. Marttinen
    thejrc.org