Švédsko – Švýcarsko 0:2 (kon.) | Kanada – Finsko 1:2 (po pr.) | USA – Česko 3:1 (kon.)
Rusko – Slovensko 8:3 (kon.)
konec
USA
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Česko
Čtvrtek 03.01.2019, 02:08 • Save-On-Foods Memorial Centre • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Co dodat. Český výběr se sice dokázal dostat v poslední chvíli dostat zpátky do zápasu, když se díky trefě Martina Kauta v přesilovce z 52. minuty mohl radovat z kontaktní trefy. Jenže následně mu podobně jako v předchozím průběhu duelu scházelo štěstí, jenže zejména množství střeleckých šancí. Vždyť čeští hráči si připsali dvakrát méně ran na branku než jejich soupeř. Na USA čeká v semifinále jeden z dvojice Rusko – Slovensko.

    Kde hledat příčiny porážky? U brankáře rozhodně ne. Zprvu možná překvapivá volby Lukáše Dostála se ukázala jako trefa do černého. Po dlouhé době měla česká dvacítka stabilního a výborně chytajícího golmana. Problém nicméně spíše čněl v útoku a obraně. Vychovávají se v Česku kvalitní beci, kteří by se stylem své hry dokázali vyrovnat celosvětovému trendu? Neovlivnila obrovská očekávání (slovy médií šlo o nejsilnější českou sestavu za posledních 15 let) či následné podceňování fanoušků výkony tuzemských mladíků? Tohle je spíše úkol a zamyšlení pro analytiky a hokejové novináře, fakta ale hovoří jasně. Čtrnáctý světový šampionát dvacetiletých končí Češi bez medaile. Je to problém? Odpoví asi až hokejová budoucnost. Ode mě je to z chladné Victorie pro dnešek vše, přeji hezký zbytek nového dne. (04:31:32)
     
    Direktoriát turnaje vybral i tři nejlepší hráče turnaje českého týmu, kteří budou již kvůli konci Varaďova výběru oceněni už nyní. Ocenění obdrží brankář Lukáš Dostál, David Kvasnička a Martin Kaut.
     
    Nejlepší hráči utkání: Noah Cates (USA) – Lukáš Dostál (Česko)
     
    Střely na branku celkem: USA – Česko 41:19
     
    Konec zápasu.
    59:22 Alexander CHMELEVSKI - 3:1
     
    59:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Konec českých nadějí. Po chybě při zadovce na levé straně útočného pásma se dostal k puku ALEXANDER CHEMELEVSKI, jemuž se podařilo chopit šance na výbornou. Zamířil a trefil přesně levou stranu opuštěné české klece. Asistence: Mikey Anderson.
     
    59:07
    Dostál je na střídačce!
     
    58:52
    Jeníkův nápor nevyšel, česká formace se musí vracet zpět.
     
    58:02
    Necelé dvě minuty do konce základní hrací doby, USA drží puk na české obranné třetině.
     
    57:43
    Dostál prozatím zůstává v brance!
     
    57:42
    Američanům se nepovedlo korektně rozehrát, což je také důvodem aktuálně pískaného icingu. Česká ofenzíva se může přesunout před americkou branku, nicméně až po time-outu, jež si vyžádal kouč Václav Varaďa.
     
    56:36
    Český výkon je opticky daleko lepší, hlavní opory týmu si začínají postupně věřit. Nečas i Zadina nyní předvádějí akce, které od nich čeští fanoušci zřejmě chtěli vídat celý šampionát. Prozatím jim ale schází štěstí.
     
    55:40
    Americké kleště se svírají, když Jack Drury pálil několikrát z pravé strany. Pro tentokrát ale vedle branky.
     
    54:55
    Martin Nečas to chtěl vzít viditelně na sebe, jenže teď to asi nebylo vhodné. Američané jej totiž v přesile zablokovali. O střelu se po chvíli pokusil i vracející se Kaut, ale mířil jen do Primeaua.
     
    53:49
    Jason Robertson se až příliš dlouho rozhodoval co s pukem, čeští beci mu jej tak bez potíží vypíchli a vyhazují kotouč. Češi se pro tuto chvíli osvobozují.
     
    53:09
    Čechy nyní čeká další oslabení. Martin Kaut (CZE) zřejmě nezvládl frustraci ze sporného zákroku na Nečase a Norrise podrazil v moment, kdy americký plejer vjížděl do střelecké pozice. Oba dva rivalové poté vjeli po ledě do české branky.
     
    52:26
    Češi pokračují i nadále v presu na americkou branku, když se dostávají do častějších střeleckých pozic. Z Američanů již viditelně lehce spadlo velké sebevědomí, osud duelu rozhodně ještě není jistý. Nyní je na řadě komerční pauza.
    51:29 Martin KAUT - 2:1
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 13. Cates (J. Hughes), 27. Norris (Robertson), 60. Chmelevski (M. Anderson) – 52. M. Kaut (Nečas, Jeník)


    USA: Primeau (Keyser) – Q. Hughes, Kemp, Samberg, M. Anderson, M. Samuelsson, St. Ivany, Miller – Farabee, Norris, Robertson – Cates, Barratt, Madden – Cockerill, Poehling, Wahlstrom – Drury, J. Hughes, Chmelevski – O'Brien.
    Česko: Dostál (Škarek) – J. Galvas, Kvasnička, F. Král, D. Mikyska, Šalda, Bukač – M. Kaut, Nečas, Zadina – Jeník, Hladonik, Machala – Lauko, Kondelík, Hrabík – Pekař, Kern, Pour – Plášek ml..

    Rozhodčí: Alarie (CAN), Björk (SWE) – Goljak (BLR), Šišlo (RUS)
    bahis siteleri