Buffalo – Florida 4:3 (kon.) | Philadelphia – Carolina 3:5 (kon.) | Boston – Calgary 6:4 (kon.)
NY Islanders – Chicago 3:2 (po pr.) | Montreal – Vancouver 2:0 (kon.) | St. Louis – Washington 5:2 (kon.)
Los Angeles – Tampa 2:6 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Washington Capitals
Pátek 04.01.2019, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:53:42)
     
    Československá stopa v utkání:
    Michal Kempný (WSH)
    0+2, 2 střely, čas na ledě 19:07
    Dmitrij Jaškin (WSH) 0+0, 3 střely, čas na ledě 11:01
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:22.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Alex Pietrangelo (STL) 1+1
    2. Jaden Schwartz (STL) 0+1
    3. Robert Bortuzzo (STL) 0+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 42 – 25 (9:13, 19:10, 14:2)
    Zablokované střely soupeře: 6 – 14
    Trestné minuty: 15 – 17
    Využité přesilové hry: 1/4 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 68% – 32%
    Bodyčky: 14 – 16.
     
    Je dobojováno! Oba týmy si v prvních dvou třetinách několikrát vyměnily nejtěsnější vedení a nakonec to byli Blues, kteří šli do poslední periody za příznivého stavu 3:2. Místo boje o vyrovnání však byla k vidění naprosto jednoznačná záležitost domácího týmu. Hrálo se jen na branku Bradona Holtbyho, který lovil puky ze své sítě ještě dvakrát po trefách Alexe Pietrangela a Tylera Bozaka. Zraky spousty fandů byly upřeny také na Toma Wilsona, který se postavil St. Louis poprvé od likvidačního zákroku na Oskara Sundqvista. A co osud nechtěl, švédský útočník se dnes gólově prosadil. Tom Wilson naopak neproměnil několik svých šancí. V bitce s Bortuzzem inkasoval několik ran pěstí a těsně před čtvrtým gólem ho ještě k tomu bolestivě napálil Gunnarsson, což zapříčinilo de facto rozhodující trefu výborně hrajícího Pietrangela.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Publikum v Enterprise Center ve stoje děkuje svým hráčům za skvělý odvedený výkon. Tento duel se rozhodně zařadí mezi ty nejsvětlejší okamžiky v sezóně trápících se Bluesmanů.
     
    59:23
    Burakovsky jel jeden na jednoho proti Bortuzzovi, přes kterého sice vystřelil, ale Jake Allen zasahovat vůbec nemusel.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Hodně drzá individuální akce Steena, který přitom potřeboval i trochu štěstí. Švédský forvard se prokličkovala až před brankoviště, kde jeho kouzlení uťal až zákrok Bradena Holtbyho.
     
    57:54
    Bäckströmův útok s Jakubem Vránou na křídle dnes moc vidět nebyl. Ani tohle střídání na tom moc nezměnilo, obrana Blues si trojici v bílém bezpečně pohlídala.
     
    57:26
    Oskar Sundqvist zachytil chybnou rozehrávku Washingtonu a pokusil se přidat svůj druhý dnešní gól. Prudká rána však prosvištěla nad břevnem.
     
    56:54
    Hráči v modrém po zisku kotouče přejeli červenou čáru a po nahození odjeli střídat. Do ofenzivy se za tohoto stavu už hnát nemusí.
     
    56:11
    A ještě jednou v akci Michal Kempný, tentokrát v obranném pásmu, kde sebral puk Steenovi. Český obránce dnes rozhodně patří mezi nejlepší hráče Caps.
     
    55:46
    Ovečkinova zadovka propadla na modrou čáru. Michal Kempný se posunul k vrcholku levého kruhu a donutil Allena vytěsnit puk mimo tři tyče.
     
    54:57
    Hosté už vypadají hodně odevzdaně. Prudkou ránu Schwartze po jejich nepřesné rozehrávce Holtby vyrazil, načež Capitals vjeli do ofsajdu.
     
    54:20
    Nic na tom nezměnil ani Oshie a jeho skrytá střela přes obráncem. Branka Allena byla pro bývalého hráče Blues malá.
     
    53:53
    Domácí byli vytlačení z útočného pásma, ale příliš je to mrzet nemusí, neboť závěr zápasu mají podle všeho plně pod kontrolou.
     
    52:57
    Pietrangelo zachyboval v rozehrávce v nebezpečném prostoru. Puku se zmocnil Burakovsky, jenže zleva ho neprotlačil mezi Allena a bližší tyč. Byla to vůbec první střela Caps ve třetím dějství.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Thomas (Bortuzzo, Schwartz), 33. Parayko (R. O'Reilly, Perron), 37. Sundqvist (Barbašev, Pietrangelo), 46. Pietrangelo (Perron, R. O'Reilly), 52. Bozak – 16. Ovečkin (Kempný, Carlson), 23. Connolly (Eller, Kempný)


    St. Louis Blues: Allen (Fitzpatrick) – Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, Edmundson, Bortuzzo, Dunn, Gunnarsson – Sundqvist, R. O'Reilly, Perron – Thomas, B. Schenn, Schwartz (A) – Maroon, Bozak, Steen (A) – Barbašev, Fabbri.
    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov (A), Bowey, Orpik – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Jaškin, Boyd, Stephenson.

    Rozhodčí: Walsh, Kozari – Murchison, Pancich

    Diváci: 17 200
    ocianews.com