Plzeň – Pardubice 11:1 (kon.) | Litvínov – Olomouc 1:4 (kon.) | Vítkovice – Zlín 6:1 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 4:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
11:1 (2:0, 4:0, 5:1)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 04.01.2019, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:57 Miroslav PREISINGER - 11:1
     
    57:57
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka trochu kostrbatě vykombinovala přečíslení čtyř proti jednomu, ale přesto se raduje pojedenácté! Na konci brejku nakonec byl osamocený MIROSLAV PREISINGER, jenž využil dobré Kantnerovy přihrávky. Asistence: Matyáš Kantner a Denis Kindl.
    57:07 Ondřej KRATĚNA - 10:1
     
    57:07
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Osm sekund přesilovky stačilo indiánům a Home Monitoring Aréna bouří, jako kdyby šlo o vítězný gól! Škodovka totiž dokonala desítku, to je famózní vstup do roku 2019. ONDŘEJ KRATĚNA obdržel pas na pravý a dělovkou z první propálil naprosto vše. Asistence: Peter Čerešňák a Denis Kindl.
    54:58 Matyáš KANTNER - 9:1
     
    54:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    MATYÁŠ KANTNER se nakonec dočkal a Škodovka vede 9:1, první branka v sezóně pro mladého útočníka! Hamerlík nejprve předvedl dobrý zákrok proti střele z levého kruhu, poté však naprosto zaváhal. Kantner z nulového úhlu poslal kotouč po ledě a pardubický gólman si ho sám srazil do sítě. Plzeňští fanoušci touží po desítce... Asistence: Denis Kindl.
    51:05 Peter ČEREŠŇÁK - 8:1
     
    51:05
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Roman Vráblík a jeho další střela od modré byla sražena, ale Čerešňák udržel útočné pásmo a Škodovka další půlminutu kombinovala. Unavená pardubická pětice nestíhala, Jaroslav Kracík se obtočil kolem branky a našel najíždějícího PETERA ČEREŠŇÁKA, jenž zamířil pěkně pod horní tyčku. Asistence: Jaroslav Kracík a Vojtěch Němec.
    42:49 Jan MANDÁT - 7:1
     
    42:49
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, tak čas se vrací na 42:49 a Východočeši "slaví" první branku! V tuto chvíli totiž JAN MANDÁT z úhlu dorazil odražený kotouč od zadního mantinelu po Budíkově střele za Frodla, který zasáhl až za brankovou čárou. Této situace si na první pohled všiml jen málokdo. Pardubice tak snižují na 1:7 po této kontroverzní situaci, čas se vrací skoro o dvě minuty. Dynamo využilo přesilovku, trefilo se v sekundě, kdy se vyloučený Allen vracel na led, jen to nejprve nikdo neviděl... Asistence: Vojtěch Budík a Jordan Perret.
    40:15 Milan GULAŠ - 7:0
     
    40:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Patnáct sekund ze třetí části je pryč a v síti Dynama se válí sedmý kotouč! MILAN GULAŠ se dostal v předbrankovém prostoru k odraženému kotouči a zblízka vypálil do pravého horního rohu. Ke třem asistencím tak přidává i první gól. Asistence: Lukáš Pulpán a Miroslav Indrák.
    39:23 Jan EBERLE - 6:0
     
    39:23
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni demolují Pardubice dále, vedou už 6:0! Petr Straka dojel dlouhý pas na levé straně, z úhlu dobře viděl najíždějícího JANA EBERLEHO, který kotouč zblízka tečoval k levé tyči. Asistence: Petr Straka a Lukáš Pulpán.
    38:40 Denis KINDL - 5:0
     
    38:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak hned dva plzeňští hráči budou útočit ve třetí části na hattrick! Západočechům stačilo k využití přesilovky patnáct sekund. DENIS KINDL dostal od Čerešňáka nabito na hranici levého kruhu a jeho dělovka skončila u pravé tyče. Asistence: Peter Čerešňák a Vojtěch Němec.
    29:33 Denis KINDL - 4:0
     
    29:33
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tlak Západočeši potvrzují dalším gólem, bezmocný Kacetl kapituluje počtvrté a jde střídat. Inkasovanou branku už moc neunesl a pořádnou silou poslal hokejku na plexisklo. Prosadil se aktivní DENIS KINDL! Krásná kombinace indiánů. Vráblík od modré čáry přišel na pravou stranu Preisingerovi, jenž viděl osamoceného Kindla před brankou. Plzeňská dvaadevadesátka udělala rychlou kličku do protipohybu a zasunula kotouč do sítě. Asistence: Miroslav Preisinger a Roman Vráblík.
    27:43 Conor ALLEN - 3:0
     
    27:43
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nakonec Škodovka využívá podruhé v zápase přesilovku! CONOR ALLEN nahazoval kotouč od modré čáry z osy hřiště a puk zapadl až do sítě, přesně k levé tyči. Kacetl toho zřejmě moc neviděl. Gulaš si zapisuje třetí asistenci, všechny byly první. Asistence: Milan Gulaš a Jan Kovář.
    05:57 Jan KOVÁŘ - 2:0
     
    05:57
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A Západočeši to vymysleli parádně! Dlouho čekali s rozehrávkou, poté však Gulaš parádně našel na pravé straně rozjetého JANA KOVÁŘE, který vypálil zápěstím do bližší šibenice a trefuje se dnes již podruhé! Znovu zafungovala spolupráce dvou elitních hráčů Škodovky. Asistence: Milan Gulaš a Lukáš Pulpán.
    01:12 Jan KOVÁŘ - 1:0
     
    01:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nyní už ovšem Kacetl pod drtivým tlakem poprvé kapituluje! Nejprve Indrák z předbrankového prostoru znovu neuspěl, ale Škodovka udržela útočné pásmo. Gulaš z levého kruhu našel volného JANA KOVÁŘE, jenž nasměroval kotouč zblízka do sítě. Klíčový byl souboj o prostor Kováře s Děrvukem, který ovládl plzeňský útočník. Asistence: Milan Gulaš a Lukáš Kaňák.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 2. Jan Kovář (Gulaš, L. Kaňák), 6. Jan Kovář (Gulaš, Pulpán), 28. Allen (Gulaš, Jan Kovář), 30. D. Kindl (Preisinger, Vráblík), 39. D. Kindl (Čerešňák, V. Němec), 40. Eberle (Straka, Pulpán), 41. Gulaš (Pulpán, Indrák), 52. Čerešňák (Kracík, V. Němec), 55. Kantner (D. Kindl), 58. Kratěna (Čerešňák, D. Kindl), 58. Preisinger (Kantner, D. Kindl) – 43. Mandát (Budík, Perret)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák – Indrák (A), Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Kratěna – Straka, Kodýtek, Eberle – Kantner, Preisinger, D. Kindl.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (30. Hamerlík) – Mikuš, Holland, Děrvuk, Trončinský, Budík, Eklund, Hrabal – Skokan, Ihnačák, Hovorka – Voženílek, Marosz (A), L. Horký – Dušek, Bubela, P. Sýkora (C) – Perret, Poulíček, Mandát.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Brejcha, Zíka

    Diváci: 6482
    ocianews.com