Kladno – Přerov 7:2 (kon.) | Slavia – Třinec 3:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Zlín 1:4 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:3 (po pr.) | Chomutov – Mountfield HK 3:0 (kon.) | Žďár n/S – Havířov 3:4 (kon.)
K. Vary – Havlíčkův Brod 3:2 (kon.) | Č. Budějovice – Vsetín 3:4 (po pr.)
konec
Piráti Chomutov
3:0 (1:0, 1:0, 1:0 - N 0:1)
Mountfield HK
Pátek 04.01.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    S konstatováním, že Chomutov se v tabulce přehnal přes Hradec, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (19:35:31)
     
    Konec zápasu.
    60:27 Petr POPPEL - 3:1
     
    60:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bod navíc berou hráči Mountfieldu, kteří využili podklouznutí Denise Zemana. Za brankou se puku tak zmocnil Tadeáš Pinkas, jenž přihrávkou přes brankoviště našel mezi kruhy spoluhráče. PETR POPPEL zamířil do horní části branky, čímž nedal Richardu Běhulovi šanci. Asistence: Tadeáš Pinkas.
     
    Začala nadstavba.
     
    Po šedesáti minutách se z vítězství radují Chomutovští, kteří třemi zásahy zničili východočeský Mountfield a znovu ho přeskakují v tabulce. Za malou chvíli už začíná nadstavba, který z celků získá bod navíc?
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jakub Naar – 2 min., podrážení).
     
    58:48
    Richard Běhula dál živý šanci na čisté konto! Mezi obránce si drze najel Tadeáš Pinkas, který ač atakován, jednou ruku zakončil. Ovšem jeho pokus po ledě domácí brankář chytá.
     
    57:56
    Zatímco spoluhráči jeli střídat, Dominik Šedivý pokračoval v překonání modré čáry. Ovšem z levého vrcholu kruhu vyslal jen nepřesnou střelu.
     
    57:00
    Kryštof Ouřada předvedl u mantinelu rychlé nohy, díky nimž se dostal až za beka. Jeho přihrávku před branku ale nezpracoval Michal Gut, tady by se jednalo o další loženku Pirátů.
     
    55:49
    Mezi kruhy si najel střelec z povolání Petr Chlán, jenž ve výborné pozici selhal. Jeho zakončení totiž zamířilo těsně nad branku Denise Vacka.
     
    55:35
    Vojtěch Síla si najel na levé straně na přihrávku od spoluhráče a mířil mezi ruku a tělo brankáře. Domácí gólman mezeru rychle utěsnil a připisuje si další zákrok.
     
    54:22
    Nahození z od červené čáry vyrazil Richard Běhula před sebe, kam dojel Tomáš Janoušek. Jeho následnou dorážku zablokoval jeden z obránců Chomutova.
     
    53:29
    Dlouhou dobu se nepřerušovalo, i když v rohu kluziště zůstal ležet Josef Koláček. K chomutovské naději už běží lékařská pomoc, po chvilce se hráč sám zvedl a odjel v předklonu na střídačku.
     
    52:58
    Nepřesný pokus od modré čáry vyslal Martin Pěnčík, Chomutovští byli chvíli zavřeni pásmu, přesto obstáli.
     
    52:18
    Přihrávka Mountfieldu mířila na modrou čáru, kde těžký puk nezpracoval obránce. Hra se tak přesunula až za branku Hradce Králové.
     
    51:06
    Rychlými kroky se přes obránce dostal Michal Gut, jenž ještě přihrával na Matyáše Svobodu. Toho černá guma trefila do brusle a odrazila se do betonu východočeského gólmana.
     
    49:42
    Z levého kruhu pro vhazování vystřelil Jan Jušta, jenž puk namířil do domácího brankáře. Tomu v zákroku překážel clonící útočník, přesto Richard Běhula se puku zmocnil
     
    49:06
    Zpoza branky přihrával Tadeáš Pinkas, který viděl před brankou najetého spoluhráče. Celou situaci přečetl Richard Běhula, jenž puk schoval pod lapačku a dál drží naději na čisté konto.
     
    48:08
    Svižnou střelu vyslal Jakub Šuráň, jehož zakončení brankář vyrazil před sebe. Za dorážkou dojel ještě Josef Koláček, který černou gumu nasměřoval do betonu Denise Vacka.
     
    47:26
    Chomutovští byli v útočném pásmu, kde ovšem došlo k porušení pravidel. Pro postavení Michala Guta v brankovišti je hra vykázaná do středního pásma.
     
    46:57
    Po přihrávce se ocitl na vrcholu pravého kruhu Jan Jušta, který mířil do horní části branky. Domácí maskovaný muž kotouč hokejkou vyráží do ochranné sítě.
     
    45:08
    Krásnou přihrávku mezi kruhy převzal Kryštof Lang, jenž se stahovačkou uvolnil. Jenže poté vyslal slabý pokus, který Richard Běhula betonem vyráží.
    43:56 Kryštof OUŘADA - 3:0
     
    43:56
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nejproduktivnější hráč tabulky poražených celků se opět prosazuje! Michal Gut v přečíslení našel na levém kruhu napřaženého KRYŠTOFA OUŘADU, který tvrdou ránu umístil pod horní tyč. Asistence: Michal Gut a Matyáš Svoboda.
     
    43:32
    Do útočné třetiny se hnal Tomáš Janoušek, který si nevšiml, že na druhé straně odjíždí jeho spoluhráči střídat. Pro ofsajde se hra vrací do neutrální zóny.
     
    42:42
    Patrik Pech přejel útočnou modrou čáru a poté hned vystřelil do vzdálenější šibenice. Denis Vacek zákrok lapačkou prodal, když jí elegantně máchl.
     
    41:49
    Mountfield se hnal po vyhození soupeře zpátky do pásma, ovšem jeho snažení zastavuje hvizd čárového sudího, jenž viděl ofsajd.
     
    41:06
    Nejprve před branku přihrával Kryštof Lang, jenž trefil soupeře. Poté to ten samý hráč zkoušel po ledě k levé tyče, ale Richard Běhula v pohodě vykopává.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé části jsme sledovali spíše bojovnou hru, která moc příležitostí ke skórování nenabídla. Nenápadnou střelou se ale prosadil Michal Gut, jenž nachytal brankáře a poslal Chomutov do dvoubrankového vedení. Pokud chce myslet Mountfield na body, musí směrem dopředu výrazně přidat. Zakončení je zatím ze strany Východočechů slabé.

    Další třetina začne přibližně v 19:00.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Z levé strany vystřelil ještě Jakub Váchal, ovšem Denis Vacek zakončení vyrážečkou vyrazil. Vypadá to, že se v prostřední dvacetiminutovce už nic zásadního nestane.
     
    38:26
    Vojtěch Síla si najel mezi kruhu, odkud přihrál do levého kruhu pro vhazování. Ke střele se odhodlal Petr Poppel, jenž ji vyrazil ramenem a následně puk schoval do lapačky.
     
    38:00
    Hra se dlouho odehrávala ve středním pásmu, až se ke střele od modré čáry dostal Jiří Beneš. Jeho zakončení z otočky ale bylo hodně nepřesné.
     
    36:15
    Další pokus od levého mantinelu zaznamenává Denis Zeman, jenž mířil na bližší tyč. Denis Vacek předvedl pěkný zákrok lapačkou a opět se hra přerušuje.
     
    35:49
    Zakázané uvolnění Mountfieldu, do země niko přihrával Samuel Hrabčák. hra se proto vrací po pravici východočeského maskovaného muže.
     
    35:11
    Kličkou přes bránícího hráče se dostal Petr Chlán, jenž viděl na modré čáře Tomáše Koblížka. Domácí útočník v dobré pozici zapomněl černou gumu za sebou.
     
    34:02
    Mountfield otočil hru podél mantinelu a z levé strany zakončoval Petr Poppel. Jeho svižné zakončení ale proletělo jen vedle vzdálenější tyče.
     
    32:44
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Richard Běhula – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Daniel Mikulec.
    32:35 Michal GUT - 2:0
     
    32:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    Opět platí otřepané nedáš – dostaneš! Matyáš Svoboda viděl u levého mantinelu najetého MICHALA GUTA, jenž střelou na první tyč překvapil Denise Vacka. Hostující brankář se nyní pod maskou musí hodně červenat, protože takové pokusy by měl lehce chytat.Asistence: Matyáš Svoboda a Kryštof Ouřada.
     
    32:20
    Zakončení přes obránce vyslal proti brance Petr Poppel, jenž mířil na zadní tyč. Jeho zakončení zlikvidoval Richard Běhula.
     
    32:03
    Z vrcholu pravého kruhu střílel Dominik Vaněk, na jehož pokus hostující brankář dobře viděl a schoval jej do lapačky.
     
    31:19
    Z rohu kluziště přihrával na hranici brankoviště Stanislav Vrhel, který hledal spoluhráče. Ovšem tomu puk přeskočil hůl, a tak je na tahu Hradec Králové.
     
    29:49
    V předbrankovém prostoru se ocitl na pravé straně Martin Janda, jehož pokus švihem končí nad brankou. V tomto okamžiku si mladí Piráti vybrali porci štěstíčka.
     
    29:16
    Je jasné, že Mountfield se ubrání, a tak stav zápasu zůstává stále stejný. Utkání nabízí zatím málo brankových příležitostí.
     
    28:30
    Po kombinaci Chomutova vyhrál u hrazení souboj jeden z hostů, jenž okamžitě vyhazuje. Hradec Králové může v tomto momentu vystřídat.
     
    27:38
    Josef Koláček kombinoval se spoluhráčem, ale poté přihrávku nezpracoval. Černá guma míří jen do středního pásma, kam se talentovaný mladík musí velmi rychle vracet.
     
    27:19
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (David Voňka – 2 min., podrážení).
     
    26:48
    Z pravého kruhu pro vhazování střílel přes obránce Vojtěch Síla, jenž trefil pouze jeho nohu. Akce Hradce Králové dál trvá za brankou Chomutova.
     
    26:21
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Petr Poppel – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Vaněk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:22
    Dlouhá přihrávka Mountfieldu končí jen na dalším zakázaném uvolnění.
     
    25:15
    Dalším střelou od modré čáry se prezentoval Jakub Kynčl, jenž našel jen pozorného Richarda Běhulu. V posledních minutách vypadá Hradec lépe, nežli jeho soupeř.
     
    23:24
    Chomutovský brankář si pohlídal další pokus od modré čáry, který vyrazil před sebe. V předbrankovém prostoru operoval Tadeáš Pinkas, jenž nasměřoval černou gumu do gólmana.
     
    23:04
    Z pravé strany hrací plochy zakončoval Jakub Muška, jeho ránu ale do ochranné sítě vyrazil Richard Běhula.
     
    22:44
    Na levé straně se hnal do pásma Tomáš Janoušek, jenž ignoroval signalizovaný ofsajd. Hra se tak vrátí zpátky do neutrální zóny.
     
    21:49
    Piráti jeli ve střech na jediného beka. Na prvém kruhu byl u kotouče Erik Mežnar, jenž mohl vystřelit nebo přihrát. Rozhodl se pro druhou variantu, ale kotouč přes beka na Michala Guta neprocpal.
     
    21:12
    Domácí se pokusili o dlouhou rozehrávku, kotouč doputoval na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce chomutovského brankáře.
     
    20:41
    Domácí už byli v plném počtu, když Michal Gut vybojoval kotouč a posunul jej do přečíslení. Ovšem přihrávka přes posledního beka neprošla, a tak bylo po nadějné akci.
     
    20:23
    David Voňka si na modré čáře rovnal kotouč ke střele, ale zřejmě zapomněl, kde se nachází. Pukem totiž zakvrdlal do středního pásma, a tak se píská ofsajd.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první části jsme viděli vyrovnanou partii, ovšem více radosti mohou mít po dvaceti minutách Piráti. Ti se zásluhou Dominika Vaňka dostali do vedení, která v úvodní části už nepustili. Chomutovští si poté vypracovali ještě pár šancí, které zlikvidoval dobře chytající Denis Vacek. Ovšem ofenzivní část hry Mountfieldu končí v předfinální části. Když už to vypadá, že se Královéhradečtí dostanou k zakončení, obrovskou šanci jim zmaří obránci.

    Další třetina začne přibližně v 18:14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Těžkou přihrávku přes šířku třetiny dostal Petr Poppel, jemuž se puk od mantinelu odrazil na modrou čáru. Jeho následný pokus chytil Richard Běhula, před nímž clonili dva soupeři.
     
    18:48
    Na modré čáře si s kotoučem hrál Tomáš Janoušek, jemuž černou gumu vypíchl Kryštof Ouřada. Hostující obránce měl více sil, a tak puk ve středním pásmu ještě zachytil.
     
    18:35
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jiří Beneš – 2 min., hákování).
     
    17:48
    Dlouhá přihrávka Hradce Králové mířila přes všechny čáry, ale domácí obránci mohli hrát. Richard Běhula ukazoval, aby se pískal ofsajd, ale sudí byli jiného názoru.
     
    16:45
    Podél pravého mantinelu projel Petr Chlán, jenž zakončoval do bližší šibenice. Ovšem Vojtěch Vacek si připisuje výborný zákrok ramenem.
     
    14:59
    Do předbrankového prostoru si najel Vojtěch Síla, jenž už si rovnal kotouč ke střele. Ovšem v posledním momentu mu obránci přizvedli hokejku.
     
    14:59
    Kryštof Ouřada si z pravého kruhu najel až před brankáře a střílel ke vzdálenější tyči. Ovšem brankář Mountfieldu předvedl skvělý zákrok a drží svůj tým ve hře o body.
     
    14:29
    Zakončení z levého kruhu končí v lapačce Denise Vacka, který na střelu velmi dobře viděl. Oba celky přerušení využívají ke střídání, bude se vhazovat po pravici hostujícího gólmana.
     
    12:25
    Další ofsajd, tentokrát na straně Mountfieldu. Východočeši nezvládli přechod do třetiny na pravé straně ledové plochy.
     
    12:01
    Domácí předvedli kombinaci na útočné modré čáře, po které se dostali do ofsajdu. Hra se tak opět vrací do neutrální zóny.
     
    11:41
    Petr Chlán se u mantinelu nedomluvil se spoluhráčem, kotouč tak putoval jen do středního pásma, a Chomutovští budou musel začít další akci.
     
    10:56
    O modré čáry vystřelil Dominik Šedivý, jenž okamžitě zakončoval. Richard Běhula jeho pokus viděl a vyrazil jej. Mountfield dál pokračoval v akci, ale kotouč opět skončil jen v moci gólmana Pirátů.
     
    09:49
    Z pravé strany vystřelil Luboš Dospěl, jehož pokus zastavil bránící hráč. Hra se velmi rychle otočila, ale také chomutovský brankář zastavuje střelu soupeře.
    07:54 Dominik VANĚK - 1:0
     
    07:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští po velké šanci soupeře skórují. Na pravé straně se ocitl Dominik Šedivý, jehož pokus vyrazil přesouvající se Richard Běhula. Do hry se poté dostal Patrik Pech, jenž posunul puk na najetého Jana Prokopa, jenž kličkou obehrál soupeře. Poté už na DOMINIKA VAŇKA čekala odkrytá branka, a tak se Chomutovští dostávají do vedení. Asistence: Jan Prokop a Patrik Pech.
     
    07:37
    Další nahození Mountfieldu končí v moci domácího brankáře, jenž byl poté atakován útočníky.
     
    07:07
    K vypíchnutému puku se probojoval na vrcholu kruhu Jiří Beneš, jehož pokus končí na hrudi hostujícího brankáře. Tomu černá guma vypadla, ale obránce ji odpálil k mantinelu.
     
    05:43
    Domácí jeli dva na jediného obránce. Slabý pokus vyslal Stanislav Vrhel, jenž ignoroval Tomáše Koblížka v předbrankovém prostoru. Tato akce volala po lepší souhře mladých Pirátů.
     
    05:21
    Východočeši na nic nečekali a hnali se do útoku, ale ofsajd vrátí hru zpátky do středního pásma. V úvodu duelu se zatím hodně přerušuje.
     
    05:06
    Vyhození o mantinel posílá Hradec Králové na další icing. Hostující hráči už jsou značně unaveni a potřebovali odjet na střídačku.
     
    04:36
    Hostující mladíci si neporozuměli, a tak kotouč doputoval až na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravé ruce východočeského brankáře.
     
    04:13
    Do útočného pásma najel Samuel Hrabčák, jeho pokus skončil v moci chomutovského brankáře. Následuje vhazování po jeho pravé ruce.
     
    03:41
    Od modré čáry dvakrát zakončoval Jakub Naar, jehož první pokus byl sražen v předbrankovém prostoru a druhou ránu chytá Richard Běhula.
     
    03:08
    Střelu od modré čáry na konci přesilové hry zastavil bránící hráč. Už to vypadalo, že poté pojede do úniku Vojtěch Síla, ale černá guma mu byla vypíchnutá.
     
    01:35
    Chomutovští se rychle do pásma vrátili a ke kotouči se dostal opět Kryštof Ouřada. Jeho pokus do bližší šibenice, ale lapil do lapačky Denis Vacek.
     
    01:17
    Kryštofu Ouřadovi sjel u mantinelu kotouč k soupeři, a tak se k puku dostali Východočeši. Hostující hráči hru přesunuli až za domácí branku.
     
    01:03
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jaroslav Kašpar – 2 min., podrážení).
     
    00:32
    Z modré čáry až před branku se dostal Martin Pěnčík, jenž ještě zkoušel přihrávat, ale trefil pouze nohu soupeře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Běhula (Šatný) – Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Mikulec, Beneš, Vaněk – Vrhel, Dospěl, M. Svoboda, Prokop, Mežnar, Koláček, Koblížek, Pech, Ouřada, Gut.

    Mountfield HK: Vacek (Dvořák) – Muška, Voňka, Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík, Kynčl – Šedivý, Pinkas, Hrabčák, Kašpar, Síla, Jušta, Lang, Janda, Šedivý, Marha, Poppel.

    Rozhodčí: Vojtěchovský – Gabriel, Zmeškal.
     
    Piráti Chomutov

    Severočechům se v posledních týdnech nedaří, v posledních dvanácti zápasech hned devětkrát prohráli, a tak se potřebují výsledkově zvednout. Z vedoucí příčky se Chomutov rázem propadl na pátou příčku, když získal stejný počet jako Hradec Králové. Ovšem skóre má domácí celek horší, než jeho dnešní soupeř. V nadstavbové části po každém zápase získali Piráti sedmnáct bodů, což je z poražených celků nejvíce.

    Přerov – Chomutov 5:4 po prodloužení
    Zlín – Chomutov 5:4
    Chomutov – Karlovy Vary 2:3

    Nejproduktivnější hráči ve druhé části sezóny:

    Kryštof Ouřada 9 bodů (6+3)
    Petr Chlán 9 bodů (4+5)
    Denis Zeman 9 bodů (1+8)
     
    Mountfield Hradec Králové

    V části poražených celků bojuje o postup do vyřazovacích bojů pět celků, ale místa do další části jsou čtyři. Hradec Králové najedeme na čtvrtém místě, když získal dvaapadesát bodů. Východočeši v posledních pěti zápasech hned čtyřikrát vyhráli, dvakrát v normální hrací době a dvakrát po prodloužení. Mountfield vsítil soupeřům devadesát branek, což je nejvíce ze všech poražených týmů.

    Mountfield – Havířov 5:4 po prodloužení
    Mountfield – Olomouc 4:1
    Mountfield – Havlíčkův Brod 1:2

    Nejproduktivnější hráči ve druhé části sezóny:

    Tadeáš Pinkas 7 bodů (5+2)
    Dominik Sklenář 7 bodů (5+2)
    Miroslav Kukla 7 bodů (2+5)
     
    Vítám všechny fanoušky mládežnického hokeje u druhé části DHL extraligy juniorů, kde se v dalším utkání střetnou Piráti Chomutov a Mountfield Hradec Králové.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. Vaněk (Prokop, Pech), 33. Gut (M. Svoboda, Ouřada), 44. Ouřada (Gut, M. Svoboda) – 61. Poppel (Pinkas)


    Piráti Chomutov: Běhula (Šatný) – Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Mikulec, Beneš, Vaněk – Vrhel, Dospěl, M. Svoboda, Prokop, Mežnar, Koláček, Koblížek, Pech, Ouřada, Gut.
    Mountfield HK: Vacek (Dvořák) – Muška, Voňka, Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík, Kynčl – Šedivý, Pinkas, Hrabčák, Kašpar, Síla, Jušta, Lang, Janda, Šedivý, Marha, Poppel.

    Rozhodčí: Vojtěchovský – Gabriel, Zmeškal
    thejrc.org