Slavia – Poruba 2011 4:5 (kon.) | Kladno – Havířov 3:4 (kon.) | Přerov – Frýdek-M. 3:4 (po pr.)
Prostějov – Třebíč 2:1 (2:1 po s.n.) | Kadaň – Ústí n/L 3:6 (kon.) | Jihlava – Vsetín 2:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
VHK ROBE Vsetín
Sobota 05.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý zasněžený večer z Jihlavy! Sobotní den bude věnován na Horáckém zimním stadionu hned třem hokejovým utkáním! Maraton nejprve rozjedou mládežníci od 12:00, my se ale v tomto onlajnu budeme věnovat tomu nejpodstatnějšímu, co nám může hokejová jihlavská sobota nabídnout. Od 17:30 totiž půjdou proti sobě dvě hokejové legendy a pojmy na hokejové mapě. Domácí Dukla chce na třetí pokus porazit svého soupeře, který ji nejprve vypekl doma 2:1, venku z toho pak vzešel „památný“ debakl 2:9. Vsetín je jediným týmem, který Dukla ještě v této sezoně neporazila a bude určitě chtít tuto negativní bilanci odčinit. Povede se jí to nebo Vsetín napraví domácí selhání s Benátkami?
     
    VHK ROBE VSETÍN
    4. místo, 69 bodů, skóre 137:105, bilance 19-5-2-11
    Vsetín nasbíral dohromady 69 bodů, z toho 47 v domácím prostředí. Z 19 případů odcházeli fanoušci domů s prohrou pouze ve třech případech. Poslední případ byl právě v minulém kole, kdy Benátky potvrdily, že jako tým na spodku tabulky dokáží trápit jasné favority. Benátky se dostaly do vedení 2:0 a i přes snížení Vsetína braly extrémně cennou výhru 3:1. Byla to kaňka na jinak dobrém závěru roku, když Vsetín vyhrál šest utkání v řadě a dostal se dokonce na druhé místo tabulky soutěže.

    VHK ale jinak šlape s drobnými výkyvy solidně. Trápení je to především na venkovních kluzištích. Vezmeme-li si období od posledního vzájemného zápasu, v šesti venkovních utkáních Vsetín hned čtyři prohrál. Tři z toho prohrál v klíčových utkáních se špičkou tabulky. Těsně podlehl Motoru, neuspěl hned následující kolo v Prostějově a nezadařilo se ani před televizními kamerami na Kladně. Je to znát i v tabulce, zatímco v domácích zápasech mu patří první příčka spolu s Kladnem, venku je z 18 utkání pět výher za tři body, tři za dva body, jediná za bod a zbývajících devět bez zisku a tabulkové 7. místo s 22 body.

    Co se ale dá očekávat, je podpora jejich fanoušků. Ti dokáží v domácím prostředí vytvořit famózní atmosféru a i na venkovní utkání jezdí ve velkém počtu. Sami fanoušci pojali zápas proti Dukle jako novoroční výjezd a mohutně výjezd propagují. Přeje jim i sobotní termín.
     
    POHLED DO STATISTIK
    Produktivitě vládne naprosto jasně útočná formace Rob-Pechanec-Jonák. Vsetínu totiž tato formace dohromady přinesla neuvěřitelných 138 bodů, gólově to je 62 zásahů z celkových 137. Úplně na špici týmové produktivity je první jmenovaný, Luboš Rob s bilancí 28+21. O dva body za ním je pak Antonín Pechanec, který dost možná hraje v životní formě. Pechanec má v dresu Vsetína navíc nejvíce asistencí, dohromady 31. Se 42 body je na třetím místě Vít Jonák. Na opačném konci můžeme najít Lukáše Jindru, ten za 13 utkání nemá sice ani jeden bod, přesto ho je potřeba zmínit, neboť se vrátí do Jihlavy, kde ještě minulou sezonu za juniory hrál. Do Jihlavy se ale nepodívá David Březina, kterého na Kladně likvidačním faulem sestřelil Brandon Nash a způsobil mu další otřes mozku.

    V obraně drží tým Ondřej Slováček, který má dohromady 28 bodů za sedm gólů a 21 nahrávek, neztratí se ani Jakub Teper se čtyřmi zásahy a čtrnácti nahrávkami. V brance se rovnoměrně střídají gólmani, v poměru 23:18 má více odchytáno Jan Šelepněv, ale na úkor horších čísel. Lépe je na tom David Gába, který má procento úspěšnosti 90,8. A pokud bude v Jihlavě chytat, jeho motivace bude ohromná...
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    1. místo, 83 bodů, skóre 140:82, bilance 24-4-3-7
    Jihlava je oproti Vsetínu suverénnější venku než v domácím prostředí. Přes polovinu bodů, přesně 42, totiž tvoří její zisk z venkovních kluzišť! Za 20 utkání prohrála za hranicemi Jihlavy pouze šestkrát, poslední venkovní porážku hledejme právě na Vsetíně 24. listopadu. Zvládla tak například nepříjemný Přerov i Prostějov shodným výsledkem 4:2, „pokráceným poměrem“ porazila v posledním zápase Porubu. Díky herní převaze v první třetině, která vyzněla střelecky 21 – 3, dokázala Jihlava dát dva góly, zejména ten druhý ale nabídl spíše billiardovou souhru než hokejovou. Poruba se dokázala zmobilizovat a snížit na rozdíl jedné branky, do srovnání to už ale nedotáhla.

    I doma ale Jihlava umí, po slabším rozjezdu do sezony se Dukla rozjela nejenom v domácím prostředí. Poslední domácí porážka se datuje do 29. prosince, kdy si odvezl cenné dva body Frýdek-Místek. Hattrick tehdy zapsal v dresu Rysů Michal Kovařčík, stabilně třinecký hráč. Nad jediným soupeřem ale Jihlava vyhrát doma zatím nedokázala. A přesně tento soupeř v sobotu na Duklu přijede...

    Marodka se moc domácímu celku ale nevyprázdnila, do hry se po zranění ruky vrátil v novém roce pouze Martin Osmík, Jan Pohl zasáhl do hry již v Litoměřicích. Mimo hru stále zůstává především obranná sekce týmu, chybí David Kajínek s Davidem Váňou, kterého tuto sezonu zranění trápí. Se startem se nedá počítat ani u Tomáše Jiránka, Vlastimil Dostálek se stále zotavuje po drobném zákroku.
     
    POHLED DO STATISTIK
    Jihlava má oproti svému sobotnímu soupeři vyrovnanější produktivitu, pokud ale vyřadíme z týmových statistik zraněné hráče, tak na prvních třech místech bude kompletní první útočná formace Anděl-Skořepa-Pekr. Nejlépe jsou na tom obě křídla. Lukáš Anděl se rozhodl pomoci Dukle zpět do extraligy a ukazuje, že může být klíčovým hráčem pro boje o extraligu. Za 38 utkání má 36 bodů s bilancí 15+21. Průběžný „titul“ nejlepšího týmového střelce si drží Matěj Pekr. Ten se stal i přes počáteční (ne)přijetí publika kvůli působení na Kladně a Třebíči, především pak kvůli kontroverzním oslavám gólů miláčkem davu a o tom, že mu je v Jihlavě fajn, svědčí i 18 gólů a 16 asistencí. Bodově je doplňuje pak Josef Skořepa (10+14), tedy centr první formace.

    Další předsezónní „haupttrefou“ se zdá býti angažování obránce Jana Pohla, který má celkem 21 bodů za pět zásahů a 16 nahrávek. Dalším dílčím přestupovým tahem se pak ukazuje hostování Jana Holého do konce sezony z Kadaně. Za devět zápasů stihl prakticky rozhodnout tři zápasy, zapsat tři góly a na dalších šest nahrát. Gólmani to mají rozdělené v poměru 20:20. Poslední zápasy chytal Niklas Lundström a má také lepší čísla, procento úspěšnosti je 92,23 %. Do hry se může v sobotu dostat ale Jan Brož, ten se rozchytal do životní formy a 91,13% úspěšnost ho řadí hned za Lundströma.
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    12. kolo Chance Ligy 2017/2018, HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

    Šlágr kola začaly oba týmy s opatrnější taktikou, bezhlavá hra dopředu nebyla moc k vidění. Přesto se diváci dočkali jednoho gólu, ve 12. minutě se po Pohlově průniku prosadil Martin Osmík. Vsetínu ale stačilo na obrat pouhých 32 sekund, nejprve srovnal exduklák Březina, obrat dokonal Teper. Bitva pokračovala i nadále, Dukla v poslední třetině sice výrazně přestřílela svého soupeře poměrem 14:2, gól do branky ale dostat i přes závěrečnou hru bez brankáře nedokázala a v prvním vzájemném zápase padly tedy všechny branky směrem k vysoké škole. Jihlava podlehla Vsetínu 1:2.

    Branky a nahrávky: 12. Osmík (Pohl) – 23. Březina (Slováček, Rudl), 23. Teper (Vítek, Hořanský). Rozhodčí: Čech, Vokřál – Kokrment, Šimán. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2173. Střely na branku: 32:17. Zblokované střely: 4:7. Vhazování: 29:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
     
    DRUHÉ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    27. kolo Chance Ligy 2017/2018, VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava 9:2 (1:0, 0:2, 0:0)

    Šlágr 27. kola nezačal pro Duklu dobře. Již po čtyřech a půl minutách tečoval Březinovu střelu domácí Karafiát mimo dosah Lundströma. Vsetín byl i nadále při chuti a byl aktivnějším týmem, spolupráce třetí útočné formace přinesla gól Jonáka v čase 11:31. Do druhé třetiny vstoupila Jihlava s novým gólmanem v zádech a zvýšila aktivitu, avšak inkasovala v přesilovce z hole Frola. Stále ale neměli Valaši dost, a když v čase 27:23 navyšoval na 4:0 Teper, s Duklou to vypadalo všeljak. Nepopulárního „bůra“ završil ve 32. minutě domácí Pechanec. Třetí třetina už byla pouze otázka skóre, domácí tým se radoval ze zásahu ještě čtyřikrát. Nejprve se podruhé v zápase prosadil Pechanec, šest sekund před polovinou poslední části pak individuálně překonal Brože Kucharczyk. Dukle nebylo souzeno se trefit v minutu a půl dlouhé přesilovce 5 na 3, ihned po konci dvojnásobné výhody ale přesně zamířil Tomáš Harkabus. Druhý gól mohl přijít v trestném střílení, Michal Popelka však neproměnil. Skóre se měnilo naopak ještě na druhé straně, když se z dalšího přečíslení podruhé trefil Jonák. Celý zápas uzavřel samostatným únikem Nicolas Werbik. V parádní atmosféře vsetínského Lapače tak Dukla devátou výhru nepřidala, když prohrála vysokým rozdílem 2:9.

    Branky a nahrávky: 5. Karafiát (Březina, Holomek), 12. Jonák (Rob, Teper), 25. Frolo (Rác, Pitule), 28. Teper (Slováček, Šilhavý), 32. Pechanec (Rob, Holomek), 47. Pechanec (Holomek), 50. Kucharczyk (Březina, Holomek), 56. Jonák (Rob, Mikuš), 59. Rob (Pechanec, Jonák) – 53. Harkabus (Skořepa, Kajínek), 60. Werbik. Rozhodčí: Barek, Veselý – Novák, Pechánek. Vyloučení: 10:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4050. Střely na branku: 29:24. Zblokované střely: 6:14. Vhazování: 31:39. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 9:1, 9:2.
     
    -64:00
    Ještě jednou vám přejí hezké sněhové odpoledne z Jihlavy! Do začátku utkání je přesně 64 minut, stadion je zahalen ještě do tmy a hráči z obou týmů pomalu proudí do svých kabin z tribun, které si zabrali na rozcvičení. Což je dobrá zpráva, neboť Vsetínští i přes nepříznivou situaci dorazili do Jihlavy včas a utkání se tedy odehraje. Rozhodčí se rozcvičují taktéž klasickým nohejbalem, na tribunách můžeme spatřit první diváky.
     
    -46:30
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, J. Holý, Štebih (A), Půža, Štindl, Mareš – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, M. Hlinka, Werbik – Hrníčko, Osmík, T. Havránek.

    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (Gába) – Mikuš, Hryciow, Slováček (A), Teper, Frolo, Holomek (C), Jenáček – Karafiát, Kucharczyk (A), Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Vávra, Šilhavý, Vítek.

    Rozhodčí: Dědek, Ondráček – Zedník, Komínek.
     
    -39:10
    Oba týmy jsou již na ledové ploše. Za zmínku stojí, že Dukla dnes nastoupí v bílé edici dresů, což je pro nemálo fanoušků velké překvapení. Na sociální sítě totiž umístil toto oznámení klub až v dnešním dni. U Vsetína se hraje klasicky v zelené sadě dresů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    První buly jde pro domácí, kteří zajeli k trestným lavicím a zápas může začít!
     
    00:25
    Anděl dostal od Pekra přihrávku napříč hřištěm a i přes původní nedůvěru ve zpracování si puk nakonec zpracoval a na levém kruhu vystřelil, Šelepněv chytá bez potíží a přerušuje.
     
    00:40
    Slováček se při zakládání útoku musel potýkat s Pekrem, který mu zezadu čistě znepříjemňoval život, nakonec měl ale Slováček navrch a dovezl puk až do útočného pásma. Zde nechal vystřelit Karafiáta, Lundström má taktéž první zákrok.
     
    01:16
    Dlouhé nahození od Havránka končí na druhé straně hřiště bez povšimnutí domácího hráče a pískán je icing. Hra jde znovu pod hostující kotel, který má zatím jasně hlasově navrch.
     
    01:32
    Werbik vyhrál souboj s Koptou a Štindl chtěl domácí #11 rychle nahrát, jenže to neudělal nejlépe. Přesto se Jihlava dostala do útočného pásma a po chvíli zmatků před Šelepněvem střílel z mezikruží Osmík, jeho pokus byl tečován do ochranné sítě.
     
    02:05
    Šilhavý pronikal do útočného pásma mezi dvěma obránci, jenže při proskoku nechal puk přesně na modré a dopustil se tedy ofsajdového postavení.
     
    02:30
    Anděl možná zbytečně pustil puk za hostující brankou na Pekra, jenže ten byl v takové pozici, že ani puk nemohl dojet a Vsetín měl možnost na kontr, jenže nepřesnost přišla i na druhé straně a v útoku je Dukla.
     
    03:06
    Vsetín bude hrát přesilovku, má výhodu. Ofsajd ale výhodu přerušuje. A kdo bude trestaný? Klíma za brankou poslal k zemi Frola a trest zní podrážení. Vsetín může ukázat statisticky nejlepší přesilovku v soutěži.
     
    03:32
    Ihned po buly přichází ale vyhození puku na druhou stranu za ovací publika.
     
    03:58
    Polovysoké nahození od Slováčka na Lundströma nebylo žádným nebezpečím pro švédského gólmana, který posílá hru na druhou stranu vyhozením.
     
    04:29
    Harkabus zpracoval puk od Hrníčka v útočném pásmu, našetřil cenný čas a pro Vsetín se nejedná vůbec o povedenou přesilovku. Zvláště, když do brejku 2 na 1 ujel Pekr s Andělem a Pekr to vzal na sebe, čímž udělal Šelepněvovi velké problémy při zákroku!
     
    05:23
    Domácí v plném počtu a tuto přesilovku přečkali bez sebemenších potíží. Nejlepší oslabení holt střetává nejlepší přesilovku...
     
    06:10
    Čachotský to po pasu od Klímy zkusil individuálně na pravém kruhu, sjel si před branku a zkusil běloruského gólmana překvapit, to se mu ale nepovedlo a nepovedlo se to ani dojíždějícímu Zemanovi.
     
    06:30
    Šilhavý se uvolnil, najel si do předbrankového prostoru a zblízka pálil nepokrytý na Lundströma, který podržel svůj tým! Následná strkanice nepřinesla vůbec nic, naopak je nařízena komerční přestávka.
     
    06:50
    Karafiát překvapil Lundströma střelou z první po přihrávce na pravý kruh, domácí gólman ale včas vyrazil. Přechod do útoku nabídlo duo Hrníčko – Hlinka, Hlinka dle názoru čárového byl ofsajdový a opět se přerušuje.
     
    07:30
    Osmík se zkusil samostatně probít od modré až před branku, povedlo se mu to na úroveň kruhů, odtud přišla střela, kterou obrana zblokovala přímo do ochranné sítě.
     
    08:00
    Rob nyní trefil u trestné čárového rozhodčího, který šel hnedka k zemi. Hit to byl slušný, možná by se dalo mluvit o pozdním dohrání. Čárový míří na drobné ošetření kotníku, chvíli se bude hrát bez něj...
     
    08:02
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Čárový sudí se vrací na led, zatímco Vsetín slaví vedoucí gól! Nahození od modré z hole Frola vletělo do klubka těl před brankou. Pitule se v něm nejlépe zorientoval a postrčil za sebe na ONDŘEJE KOPTU, který si usadil na zem Lundströma a zakončil do vrchní části branky – 0:1! Asistence: Tomáš Pitule, Tomáš Frolo.
    08:02 Ondřej KOPTA - 0:1
     
    08:37
    Vsetín šel herně nahoru a nyní udává tempo třetiny. Jihlava se nemůže vymanit z náporu, který hostující pětice tvoří na domácí obranu. A když už se to povedlo, tak Hryciow tvrdým hitem poslal na zem Čachotského. Ale čistým.
     
    09:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    Sice to po buly nevypadalo, ale máme srovnáno! Tenhle gól jde paradoxně za hostujícím gólmanem. Toho překvapilo nahození MICHALA HLINKY z pravé strany a poměrně ostrého úhlu. Šelepněvovi puk zřejmě prošel někde pod betonem – 1:1! Asistence: Nicolas Werbik, Lukáš Mareš.
    09:27 Michal HLINKA - 1:1
     
    10:09
    Od modré pálil Miha Štebih a myslel také na tečování přímo před gólmanem, Mareš ale odcouval z pozice a Šelepněv viděl včas.
     
    10:15
    Hostující gólman se zdá býti v nedobré formě. Mnoho puků, které míří na něj, mu odskakuje z hole či lapačky, kotouče od něj létají. Nicméně stále je to 1:1 a nechme se překvapit. Třeba může být klíčovým hráčem Vsetína.
     
    10:53
    Dobrá práce za hostující brankou rezultovala v zisk puku Čachotským a nahrávkou na pravý kruh Zemanovi, který prozkoušel pevnost brankářova betonu, ten vydržel. Jihlava pak ještě zůstala v pásmu a po dalším nahození se hra přerušuje.
     
    11:43
    Třetí útočná formace Dukly se dostala do útočného pásma, Harkabus si na levém křídle však pustil puk příliš a Slováček ho o něj připravil. Vsetín otáčí hru směrem k parku. Spíše tedy nyní čeká za vlastní brankou, ale má puk, což je hlavní.
     
    12:39
    Štebih nyní drobně zavařil Lundströmovi, když špatně rozehrál a ke dvěma střelám z podobné pozice se dostal Vávra se Šilhavým, ani jeden ale netrefili prostor branky.
     
    13:48
    Rychlý přechod do útočné fáze a situaci 3 na 3 zakončil na domácí straně volný Jan Pohl na levém křídle. Jeho střelu bruslí poslal kolmo do střechy zimáku jeden z hostí a je tu komerční přestávka.
     
    13:53
    Čachotský za brankou byl poslán na zem Šilhavým, opět bez trestu. Vsetín se v nastalé situaci nakonec osvobodil vyhozením na druhou stranu, kde čárový odpískal zakázané uvolnění, když spolu ve sprintu byli Pohl a Kucharczyk.
     
    14:40
    Po přistrčení od Hlinky střílel z první Werbik, Šelepněv vyrazil střelu z dálky betonem. Poradil si i s následnou dorážkou stejného hráče a přerušil hru.
     
    14:47
    Další přerušení hry přichází po sedmi sekundách, když Štebih neodhadl rychlost Osmíka a poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    15:00
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Skóre se mění v čase 15:00 podruhé! Vyhrané buly v útočném pásmu od Kucharczyka padlo na hůl MICHALA HRYCIOWA, který od modré najel až na pravý kruh a střelou na bližší tyč překvapil Lundströma, který toho přes obránce zřejmě mnoho neviděl! – 1:2. Asistence: Radim Kucharczyk.
    15:00 Michal HRYCIOW - 1:2
     
    16:09
    Opět je to stejný obrázek jako po prvním gólu hostí. Zbrojovka hraje v útočném pásmu a s chutí. Dukla se nemůže k ničemu moc dostat.
     
    17:00
    Hlinkův oblouček od modré tečoval jeden z hostujících plejerů a Šelepněv viděl až v poslední chvíli, jak se puk snáší o pár centimetrů vedle levé spojnice!
     
    17:32
    Štebih střílel od modré opět především kvůli možnosti tečování před brankou, zde byl Havránek, ale puk neměl šanci díky svému postavení nějak trefit. Vsetín pak vyhnal z obranného pásma všechny jihlavské a rozehrál dopředu.
     
    18:22
    Slováček dostal u trestných lavic tvrdý hit, ze kterého se těžce zvedá a jede střídat. Dukla ale bude mít přesilovou hru.
     
    18:56
    Zbrojovka se může nyní cítit drobně poškozená. Při přechodu do útočného pásma dostal Šilhavý do obličeje holí od jednoho z domácích a odjezd na střídačku měl nějaké krvavé stopy. To asi mělo být za čtyři minuty. Nicméně se netrestalo a trestalo se na druhé straně, vyloučený je Pechanec za hákování Čachotského v útočném pásmu. Dukla má přesilovku.
     
    19:13
    Souboj o puk v útočném pásmu Vsetína končí přerušením hry a překvapivým vykázaním do středního pásma.
     
    19:40
    Pitule bez potíží našel puk a vyhodil ho na druhou stranu. Teď už asi do konce třetiny se skóre měnit nebude.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Končí nám první třetina, která nabídla tři góly a také hodně emocí. Vsetín má více ze hry a působí živelnějším dojmem. Dal také dva góly, nejprve šel do vedení v 9. minutě zásluhou Ondřeje Kopty. Dukla ale srovnala záhy v minutě desáté, to se prosadil nenápadně Michal Hlinka. Vsetín ale řekl gólově poslední slovo v čase 15:00, když se prosadil po buly Michal Hryciow a upravil na průběžných 1:2. Zápas nám slibuje ještě kvalitní a vyhecovanou podívanou, druhá třetina začne za 14 minut!

    Střely na branku: 14 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Dukla ještě dohrává přesilovku po vyloučení Pechance z první třetiny a usazuje se tak v útočném pásmu. Holého střelu vyrazil Šelepněv před sebe, o úklid se postarala obrana a následně vyhodila.
     
    20:48
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Největší zbraň Dukly, tedy gól v oslabení, využil Vsetín ve svůj prospěch a jde na dvě branky náskoku. Čachotský na vlastní modré udělal ohromnou chybu, když ztratil jako poslední hráč puk. Toho využil ONDŘEJ SLOVÁČEK, který si vychutnal Lundströma střelou mezi betony! – 1:3. Bez asistence.
    20:48 Ondřej SLOVÁČEK - 1:3
     
    21:43
    Werbik ze středního pásma prostrčil na Hlinku, jehož střela udělala Šelepněvovi problémy a ten jenom s námahou vyrazil. Ale povedlo se a ROBE šlo do rychlého protiútoku, který zastavuje ofsajd.
     
    22:30
    Pohl si po zblokované střele potáhl kotouč a nahrál mezi kruhy na Havránka, vsetínská obrana je ale velice důsledná a bez potíží Havránka pokryla.
     
    23:10
    Čachotský ještě dosáhl na kotouč a z otočky pálil, jeho střelu zblokovala dvojice vsetínských obránců. Jihlava je v tlaku, ale nemůže se dostat do větší šance.
     
    23:50
    Vávra za brankou Dukly šetří čas zašlápnutím puku. Po chvíli se ale touš dostal do hry a hosté hráli něco málo v útočném pásmu. Nakonec tam i zůstanou, neboť je signalizována hra vysokou holí.
     
    24:33
    Skořepova střela od mantinelu proskákala až k volnému Pekrovi před brankou, který ale z úhlu nepřekonal Šelepněva! Jihlava má nyní ohromný tlak!
     
    25:40
    Štindl dostal nabito na modrou, před něj ale výborně zaklekl Rob. Vsetín vyhazuje na icing a naprosto logicky si bere oddechový čas, Dukla od inkasovaného gólu je výlučně v útočném pásmu.
     
    25:43
    Vsetín při vhazování zkušeně našetřil čas, dohromady se nehrálo zhruba celou minutu. Čárový sudí ještě zvedl pořádně mandle domácí střídačce, dlouhá přihrávka na Werbika cíl nenašla, ale domácí hráč puk dobrusloval společně se soupeřem, je však pískán icing, což se nelíbí nikomu.
     
    26:26
    Ofsajd Vsetína a komerční přestávka.
     
    26:58
    Kopta nyní tvrdě poslal k zemi Havránka, díky tomu se Vsetín dostal do útočného pásma a domácím se to pranic nelíbí.
     
    27:52
    Hraje se nyní dlouho bez přerušení a Dukla je v útočném pásmu. Čachotský ukázal hokejovou mysl, která vzešla ve střelu od mantinelu a Šelepněv musí znovu do akce.
     
    28:38
    Rob zkusil překvapit Lundströma střelou z úhlu, domácí gólman se ale vykolejit nenechal. Po následném buly přišla dlouhá přihrávka na Pekra, který odstranil Slováčka a měl před sebou volnou cestu, ale puk nechal za sebou.
     
    29:28
    Anděl je nyní dočasně mimo hru. Rác ho tvrdě u hostující střídačky poslal na mantinel a na Andělově tváři se objevila dokonce i krev. Sudí netrestají následnou potyčku, nýbrž Rácův zákrok, který je oceněn na 2+10 minut za naražení zezadu. Menší trest odsedí Vávra.
     
    30:15
    Dukle se ale početní výhoda vůbec nedaří a nyní ještě přijde další trest. Začíná se to sudím sypat pěkně na hlavu... Štebih si u střídaček vyměnil pozdravy s Frolem a oba jdou na trestnou. Štebih za krosček, Frolo za hrubost.
     
    30:57
    Pekr si udělal prostor za brankou a vybruslil si do rohu kluziště, odkud poslal přihrávku na Pohla. Ten pálil bez přípravy z první, Šelepněv ale viděl včas a lapačkou zamezil gólu.
     
    31:30
    Vsetín v plném počtu, Rác je ještě deset minut na trestné. Dukla zůstává v útočném pásmu a Klíma si objel branku s následným zakončením, hostující gólman vyráží.
     
    32:20
    Theoret vyvezl dočasně z obranného pásma Zbrojovky. Jihlava je sice územně lepší, to ale góly nezařizuje automaticky.
     
    32:55
    Harkabus chtěl za brankou nahrát na Hlinku mezi kruhy, puk ale zle podebral a obloukem ho poslal až k Lundströmovi.
     
    33:37
    Po vyhraném souboji se na levé straně přihlásil o slovo Šilhavý, z úhlu však trefil pouze boční síť. Drobný nápor Vsetína ukončil Mareš ziskem puku a uklidněním hry.
     
    34:39
    ROBE nyní prožilo povedené střídání, když sevřelo Jihlavu v pásmu. Celou pasáž hry ukončil tvrdou střelou Jenáček, Lundström chytil a přerušil hru. Komerční přestávka.
     
    34:51
    Šelepněv nyní povyjel proti dlouhé nahrávce na Čachotského, byl u puku první, jenže ho nahrál přímo na Čachotského. Ten ale ze své pozice, téměř bokem k brance, ale nemohl nijak tuto chybu potrestat.
     
    36:07
    „Dědek je pí...“ Vsetínští fanoušci jasně vyjadřují, co si o sudím Dědkovi myslí, Pitule jde ven za podrážení a Dukla může vstřelit kontaktní gól.
     
    36:39
    Werbik na pravém kruhu potáhl puk a vypálil, namířil to přímo do prvního bránícího hráče a Vsetín je ze hry venku.
     
    37:21
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilovka sice vypadala pro Jihlavu nedobře, ale je využita a je sníženo! Souhra první útočné formace Dukly přinesla druhý gól Dukly. Skořepa od levého mantinelu nahrál mezi kruhy na Lukáše Anděla, který pálil z mezikruží. Šelepněv vyrazil betonem, ke vší smůle pro Vsetín ale přímo na MATĚJE PEKRA, ten už uklidil puk do prázdné branky – 2:3! Asistence: Lukáš Anděl, Josef Skořepa.
    37:21 Matěj PEKR - 2:3
     
    38:46
    Mareš v souboji 1 na 1 zachránil držení puku pro Duklu a jdeme do poslední minuty.
     
    39:29
    Šelepněv proti dlouhé přihrávce vyjel až doprostřed levého kruhu, zde puk přikryl. Logicky tak přišla zloba fanoušků, kteří chtějí trest pro hostujícího gólmana. Po dlouhé poradě sudích z toho nakonec trest není a hrajeme klasicky dále.
     
    39:45
    Pechanec zfauloval Harkabuse v útočném pásmu a dostává dvě minuty za podrážení. Dukla má 15 sekund na to, srovnat ještě ve druhé třetině.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina je za námi. Rozhodčí cestou do kabin vyprovází pískot z obou táborů. Prostřední část nám nabídla kvalitní podívanou a gól na každé straně. Vsetín šel na dvě branky v 21. minutě, když se po chybě Čachotského ve vlastním oslabení prosadil Ondřej Slováček. Na další trefu si museli diváci čekat až do vyhroceného konce třetiny, v přesilovce se prosadil Matěj Pekr. I třetí třetina slibuje vyostřenou podívanou, za 14 minut by měla začít.

    Střely na branku: 30 – 16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Dukla dohrává ještě 1:44 přesilovky po vyloučení Pechance a opět se usadila v pásmu. Střílel tradičně Holý, Šelepněv vyrazil nad sebe.
     
    40:32
    Domácí se z pásma sami odstranili a načínají tím druhou půlku přesilovky. Před brankou byl volný Anděl, jenže mu na puk chyběl zhruba půlmetr!
     
    41:38
    Štebih u mantinelu přitiskl jak Slováčka, tak i čárového, který dnes dostal druhý hit. Toho to musí hodně bavit...
     
    42:27
    Trenér Vlk zbytečně nyní oslabuje domácí tým. Za protesty k hlavnímu sudímu dostává dvě minuty lavička a trest odsedí Martin Osmík.
     
    42:58
    Anděl vyvezl puk z pásma takovým způsobem, že se dostal až za hostující branku, kde šetří čas. Dostává se mu ohlasů publika.
     
    43:43
    Zbrojovku evidentně tento moment rozhodil a nepředvádí nám nyní optimální přesilovku. Nahození od Jonáka přišlo až ke konci přesilovky, puk Lundström zkrotil v lapačce.
     
    44:59
    Pěkně to na stadionu rezonuje. Klasická odpovídačka: „Černý svině“ a Vsetín dostává další přesilovou hru. Čachotský u branky Šelepněva podrazil hostujícího kapitána Holomka a dostává dvě minuty.
     
    45:19
    Anděl s Pekrem předvedli slušnou souhru, když vybojoval vhazování v útočném pásmu ve vlastním oslabení. Šance na nějaký gól je sice ze strany Dukly nulová, ale i tak je to velice dobře sehrané.
     
    45:55
    Štindl rezolutně odmítl vjezd Valachů do pásma a přesilovka Vsetína je spíše nepřesilovka Vsetína. Teper se snažil to napravit, ale byl již v ofsajdu.
     
    46:59
    Dukla je v plném počtu a jde dopředu v brejku 3 na 2. Čachotský naskočil z trestné a přejel si na levou stranu, ze které pálil přes Zemana, Zeman mu ale paradoxně střelu zblokoval.
     
    47:44
    Werbik se v závaru dostal na puk u pravé tyče a měl před sebou pouze ležícího Šelepněva, v tísni ale nedokázal zvednout puk nad beton!
     
    48:33
    Vávra se pokusil o ojedinělý výpad Vsetína tuto třetinu, ale byl rychle zastaven. Na druhé straně se probíjel Osmík k puku a při zakončení odvezl i Šelepněva z branky, faul na gólmana se nepíská a hra pokračuje dále. Přerušena je až ofsajdem Vsetína a komerční přestávkou. Dukla je v této třetině jasně lepší, gólu se však dočkat nemůže.
     
    49:41
    Holý zkusil na pravém křídle najít Pekra, do hry mu ale vstoupil Slováček a Pekr se k puku už nedostal. Dostal se k němu ale Werbik a jeho tečovaná střela nadělala obraně Zbrojovky pořádné trable, nakonec byla pískána hra vysokou holí.
     
    50:15
    Zeman objel branku, čímž lehce znejistěl gólmana, jenže v závaru puk do branky nedopravil! Jihlava je jasně lepší tuto třetinu. Emoce jdou znovu nahoru, když Harkabus tvrdě přišpendlil na mantinel Pechance. Tohle mělo asi být za nějaký trest...
     
    51:27
    Anděl to zkusil vzít na sebe a tradičně vjel do pásma zleva, Hryciow ho za brankou obral o puk a poslal ho přímo na icing.
     
    51:58
    Pekrova střela od modré se odrazila od zadního mantinelu ke Skořepovi, který ale zblízka trefuje levou tyč prázdné brány! Následně do brejku 2 na 1 ujel Anděl se Skořepou, Skořepa znovu trefil před prázdnou kasou tyčku, tentokrát pravou!
     
    52:30
    Ihned po vhazování skončil v tomto zápase Werbik, který dostal zřejmě od jednoho z hostí po buly tvrdou ránu do obličeje a s krvavým šrámem jede do kabiny. Potlesk nyní sklízí od diváků jeden z ledařů, který sudího Dědka pěkně vypral cestou na led. Potlesk asi nebude sklízet od pana Ščerbana, neboť se dá čekat, že tento incident zapíše sudí do zápisu...
     
    53:35
    Harkabus nyní nahodil do útočného pásma a na všech domácích je vidět, že chtějí, chtějí srovnat na 3:3. Jenže jim furt není souzeno. Vsetín se nyní dopustil icingu.
     
    54:11
    Přihrávka rukou zbržďuje nástup do závěrečného tlaku Jihlavy, který se dá zřejmě očekávat.
     
    54:47
    Čachotský nyní nevýraznou přihrávkou dal puk Pechancovi ve vlastním pásmu, Pechanec nahrával před branku na Roba, ale ten se neuvolnil včas. Pozitivní pro domácí je návrat Werbika do zápasu, ten si v pauze dává pár temp na zahřátí.
     
    55:37
    Štebih dlouhou přihrávkou hledal na modré Pekra, jenže ten stál hluboko v útočném pásmu a přihrávku přijmout ani nemohl. Vsetín nyní lehce vyhnal Duklu ze svého pásma a hraje tam, kde to potřebuje – u Lundströma.
     
    56:19
    Klíčový moment celého utkání! Karafiát ve středním pásmu podrážel, dostává dvě minuty a Dukla může srovnat skóre.
     
    56:40
    Werbik to se Zemanem vyřešili dobře, Zeman ale zakončoval bekhendem a navíc zády k bráně, kombinace tak nebyla úspěšná. Vsetín vyhazuje.
     
    57:07
    Šelepněv nyní neudržel střelu Anděla, která mu vylétla z levé strany do brankoviště, kde se nikdo naštěstí pro hosty nenacházel. Je tu další vyhození ROBE.
     
    58:13
    Zeman dostal nabito mezi kruhy, jenže netrefil branku. Vsetín je v plném počtu.
     
    58:39
    Vsetín opět vyhazuje a jdeme do samotného závěru zápasu. Dukla má tlak, který ale zatím nemůže výrazněji zužitkovat.
     
    59:03
    57,6 sekundy před koncem se bude vhazovat v útočném pásmu domácích. Dukla si bere oddechový čas a odvolává gólmana.
     
    59:09
    Štebih nepřesně nahrál na Pekra a Vsetín je venku z pásma. Ale nikoli z nejhoršího.
     
    59:42
    Vsetín znovu vyhazuje. Tohle už je asi pro hosty dobré.
     
    59:54
    Ofsajd domácího týmu zřejmě způsobuje definitivní porážku Dukly v domácím utkání. Mnohem smutnější je však odchod fanoušků ze stadionu již nyní. Jako by jim bylo zatěžko poděkovat.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Šlágr 42. kola je za námi a nabídl nám naprosto skvělý hokej z obou stran. I přes enormní snahu Jihlavy cokoliv s výsledkem udělat ve třetí třetině se již skóre neměnilo. Zápas tak rozhodl prakticky moment z 21. minuty, kdy se hned na začátku druhé třetiny prosadil Ondřej Slováček po individuální chybě Čachotského. I přes snížení Pekra v 38. minutě se již skóre neměnilo. Oba fanouškovské tábory děkují týmům za parádní představení, u hostujících fans probíhá již 10 minut solidní tahanice střídaná s potyčkou, kterou nakonec rozehnali těžkooděnci. Hodně smutná kaňka na konci dnešního utkání...

    Z mé strany je to dnes vše. Myšlenkami jsem nyní trochu jinde, nicméně vám děkuji za pozornost a u dalšího onlajnu z jihlavského hokeje se budu těšit napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 705 diváků. (20:12:31)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. M. Hlinka (Werbik, Mareš), 38. Pekr (Anděl, Skořepa) – 9. Kopta (Pitule, Frolo), 15. Hryciow (Kucharczyk), 21. Slováček


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, J. Holý, Štebih (A), Půža, Štindl, Mareš – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, M. Hlinka, Werbik – Hrníčko, Osmík, T. Havránek.
    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (Gába) – Mikuš, Hryciow, Slováček (A), Teper, Frolo, Holomek (C), Jenáček – Karafiát, Kucharczyk (A), Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Vávra, Šilhavý, Vítek.

    Rozhodčí: Dědek, Ondráček – Zedník, Komínek

    Diváci: 2 705
    thejrc.org