Liberec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Sobota 05.01.2019, 14:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Dohrávka 32. kola Tipsport extraligy by mohla být tím nejlepším na jeho konec. Čeká nás totiž atraktivní derby, ve kterém si to rozdají Bílí Tygři Liberec a BK Mladá Boleslav. Oba celky disponují velice zajímavou formou, sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Pod Ještědem mají se silným kádrem znovu nejvyšší cíle a v tabulce se to naplno projevuje. Tygři totiž okupují druhou příčku, hned za vedoucím Třincem, jenž však díky účasti na Spengler Cupu odehrál o jedno utkání méně. Jejich takřka jediným problémem jsou venkovní zápasy, nicméně zdá se, že by se mohla situace zlepšit. V posledních soubojích mimo vlastní arénu totiž shodným poměrem 4:2 zdolali Chomutov i Zlín!

    Svěřenci Filipa Pešána se mohou spolehnout na silné individuality. Na neskutečné výkony ofenzivního tahouna Marka Kvapila se připojují i ostatní a v elitní desítce kanadského bodování, které Kvapil zvysoka vévodí, nalezneme ještě Libora Hudáčka a Radana Lence. Právě pro něj je každé shledání s Boleslaví velice pikantní, vždyť je jejím odchovancem! Toto útočné trio z velké části může za to, že Liberečtí disponují jak nejkvalitnější přesilovkou, tak ofenzivou celkově. Jako jediní se už přehoupli přes hranici 100 gólů, konkrétně jich na kontě mají 104.

    Severočechy navíc může těšit historie soubojů s Bruslaři. Zní to až neskutečně, ovšem Mladoboleslavští si z Home Credit Areny odvezli výhru naposledy v listopadu roku 2010. Znamená to, že zde padli, v součtu s přípravnými zápasy, již osmnáctkrát za sebou! Pouze v extralize série čítá čtrnáct utkání. Také proto půjdou domácí do boje v roli favorita.
     
    BK MLADÁ BOLESLAV

    Výkony Mladoboleslavských mají v této sezóně stoupající tendenci. Po nepovedeném začátku se začali zvedat a o vánočních svátcích dokonce zaznamenali sérii čtyř výher za sebou, když postupně porazili Litvínov, Karlovy Vary, Vítkovice a Kometu Brno. V posledním kole se utkali s trápící se Spartou a v tomto utkání díky brance Klimka v závěrečné třetině uspěli fotbalovým skóre Pražané. Ve vyrovnané tabulce se aktuálně Středočeši nacházejí na deváté pozici. Vzhledem ke kvalitě kádru je to přesto málo, je jasné, že se středočeský celek bude snažit vyškrábat ještě výše, ideálně rovnou do elitní šestice.

    Ofenzivu Bruslařů táhne velezkušené duo Michal Vondrka – Jakub Klepiš. Právě první jmenovaný je s 25 kanadskými body lídrem produktivity týmu z města automobilů. Mezi hlavní stavební kameny obrany patří Martin Pláněk a Oldřich Kotvan. Oba mají na svém kontě 11 kanadských bodů, první jmenovaný je pak nejobětavějším hráčem svého týmu, což prokazuje jeho 55 bodů v Radegast indexu. Boleslavští se na rozdíl od dnešního soupeře nemohou opřít o hru v nerovnovážném počtu hokejistů – přesilové hry mají lehce podprůměrné, a co se oslabení týče, je na tom hůře už pouze Chomutov.

    Letošní sezóna zatím při vzájemných zápasech ctí pravidlo "můj dům – můj hrad." Zatímco šelmy doma soupeře naprosto zdevastovaly poměrem 8:3, před svými diváky se radovali pro změnu právě Středočeši, a to také poměrně vysoko. Utkání skončilo 5:2, a bude zajímavé sledovat, kdo dnes naklopí vzájemnou bilanci na svoji stranu. Dokáží zelenočerní pod Ještědem po dlouhých letech půstu konečně uspět?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, J. Vlach, M. Zachar.

    BK Mladá Boleslav: Kantor (Krošelj) – Bernad, Němeček, Pláněk, Hrdinka, Kurka, Dlapa – Skalický, T. Knotek, Vondrka – Šťastný, Žejdl, Pabiška – Látal, P. Musil, Flynn – P. Kousal, Najman, Grim.

    Rozhodčí: Hradil, Hejduk – Pešek, Hanzlík.
     
    V brankovišti Liberce dnes nastoupí obvyklá jednička Roman Will. Pro toho má každý zápas s Mladou Boleslaví speciální nádech, jelikož právě v jejím dresu vstoupil do ligy. Klec středočechů bude hájit Pavel Kantor. V hostujícím týmu dojde také na významný okamžik v podobě prvního extraligového startu Jana Grima!
     
    Derby bude mít zcela jistě bouřlivou atmosféru, stadion by měl být zaplněn a mnoho fanoušků přicestovalo také z Boleslavi. Je na co se těšit!
     
    Hráči obou celků již vstupují na ledovou plochu Home Credit Areny. Tygři oblékli bílé dresy, Středočeši se představí ve tmavě šedé barvě. Utkání za malou chvíli započne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Jdeme na to! Na úvodním vhazování získali kotouč hokejisté Liberce. Vzápětí se ale musejí bránit, kupředu se totiž vydávají hosté.
     
    00:27
    Hned na úvod velká šance Boleslavi! Puk uvízl Romanu Willovi před betonem. Do sítě se ho snažil procpat Tomáš Knotek, nicméně maskovaný muž udržel bezgólový stav.
     
    00:56
    Látal prodloužil puk do útočného pásma. Poté dobře zapracoval Martin Ševc a obrací hru na druhou stranu.
     
    01:28
    Jan Ordoš se zpoza klece dostal až na levý kruh. Poté chtěl přihrát na modrou čáru, kde stál Taylor Doherty, leč jeden z hostů tečoval touš do střední zóny.
     
    02:02
    Za bouřlivého povzbuzování libereckých fanoušků vyhodila Boleslav puk z pásma tak akorát, aby se nepískal icing. Vzápětí se bude vhazovat před Romanem Willem.
     
    02:30
    Ladislav Šmíd hodně pozdržel rozehrávku. Na pomoc mu přijel Michal Birner a šelmy už se vydávají k soupeřově brance.
     
    03:13
    Po dobré kombinaci vypálil od modré čáry Taylor Doherty. Pavel Kantor dobře viděl a vykopl pokus svým pravým betonem.
     
    03:25
    Obrovský tlak Liberce! Marek Kvapil dobře vystřelil z levého kruhu. Pavel Kantor reagoval se zpozděním a zřejmě ho zachránila spojnice břevna a tyčky!
     
    03:58
    Liberečtí se nyní sami připravili o pásmo. Hosté se tedy vydali do protiakce a vypadá to, že dostanou šanci zahrát si přesilovku.
     
    04:17
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Jelínek – 2 min., hrubost).
     
    04:25
    Hned na úvod oslabení se Liberec úspěšně osvobozuje. Středočeši se tedy musejí dostávat do třetiny až od vlastní klece.
     
    04:54
    Po dalším vyhození domácích se už Bruslaři drží před Willem. Rána Skalického byla sražena na zadní hrazení, nápor tím však nekončí.
     
    05:29
    Teď už černá guma míří z tygřího pásma, což diváci odměňují hlasitým potleskem. Hosté se znovu musejí vracet.
     
    05:50
    Marek Zachar se ve vlastním oslabení vydal do brejku. Z levého kruhu poslal kotouč do Kantorova betonu, k dorážce se dral Lukáš Krenželok, leč obránce byl rychlejší.
     
    06:27
    Nepříjemnou střelu z mezikruží ještě vysílal Pavol Skalický, jenže puk mu trošku sjel z čepele. Tygři jsou v plném počtu, první dvě minutky ve čtyřech zvládli.
     
    07:09
    Na programu je první komerční přestávka. Zápas se hned od úvodu hraje ve vysokém tempu a parádní atmosféře. Uvidíme, kdy přijdou také první branky.
     
    Střely na branku – 3:3.
     
    07:21
    Lukáš Derner nahodil kotouč do útočného pásma, avšak ještě z vlastní obranné poloviny. Píská se zakázané uvolnění, načež začala bublat voda pod pokličkou a Tomáš Filippi se pustil do menší potyčky s Pavlem Kousalem. Derner byl totiž po odehrání puku nepříjemně dohraný. Celá situace běží na kostce, a ačkoliv se to domácím vůbec nelíbí, vylučovat se nebude.
     
    07:40
    Tomáš Filippi při snaze o střelu ztratil kontrolu na pryží. Na se mu vrátila zpátky, ani druhý pokus včas nepřišel a Bruslaři vzápětí vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    07:55
    Přízemní střelu Marka Kvapila vykopl Pavel Kantor do strany. Dorážet se snažil Jakub Valský, ale to by potřeboval delší hokejku.
     
    08:22
    Jakub Valský si chtěl zpravit chuť svižnou střelou z pravého kruhu, jenže branku, konkrétně její bližší horní růžek, nedokázal trefit.
     
    09:01
    Liberečtí se drží v útočné zóně. Hosté se nemohou osvobodit, přestože k tomu už několikrát měli poměrně blízko.
     
    09:23
    Martin Látal pronikl za modrou čáru. Na záda se mu nalepil jeden z obránců, Látal se tedy ke střele nedostal. To se mu může podařit hned vzápětí, přichází totiž icing šelem.
     
    10:08
    David Šťastný nabil na modrou čáru Davidu Bernadovi. Ten okamžitě pálil a Roman Will, který ránu dobře viděl, úspěšně nastavil své betony.
     
    10:41
    Další průnik za útočnou modrou lajnu se už Boleslavi nevydařil. Píská se postavení mimo hru a hokejisté obou mužstev se už sjíždějí k vhazování ve střední třetině.
     
    10:50
    Martin Látal prověřil Romana Willa z levé strany. Bylo to z poměrně těžkého úhlu, liberecký gólman znovu zasahuje bez větších potíží.
     
    11:08
    Jiří Kurka vypálil z prostoru před strídačkami. Will zapisuje další zákrok z kategorie jednodušších, načež se jeho spoluhráči vydávají kupředu.
     
    11:54
    Ondřej Najman se snažil zaváhání v domácí rozehrávce potrestat svižným pokusem z pravého kruhu, avšak trefil pouze nohu Ladislava Šmída.
     
    12:19
    Petr Jelínek centroval před branku, kam najížděl Lukáš Krenželok. Ten nastavil hokejku tak, že kotouč projel daleko mimo tři tyčky. Tygři zůstávají v pásmu.
     
    12:53
    Lukáš Krenželok se snažil o další zakončení, což mu překazili protihráči. Posléze ještě na zasahujícího Pavla Kantora dotíral pro změnu Petr Jelínek, nicméně gólman situaci zvládl a čeká nás další komerční pauza.
     
    Střely na branku – 5:7.
     
    13:27
    Pabiškova slabá střela z otočky po teči Stříteského cíl nenašla. Liberečtí se snaží znovu přenést těžítko hry.
     
    13:54
    Na obou stranách je nyní k vidění spousta nepřesností. Jan Grim se neúspěšně snažil prodloužit kotouč do útočné třetiny.
     
    14:44
    Kotouč zůstal schován kdesi pod bruslemi klubka hráčů u hrazení. Nakonec jej vydolovali Tygři, kteří prostřednictvím Radana Lence vyrážejí kupředu.
     
    15:28
    Tyčka! Tomáš Hanousek vyslal od modré čáry skryté nahození, které Pavel Kantor přes clonu skoro vůbec neviděl. Měl tedy velké štěstí, že mu pomohla branková konstrukce!
     
    15:51
    Pavol Skalický se vzápětí mohl hnát do samostatného úniku, jenže právě Tomáš Hanousek mu dokázal čisté vypíchnout kotouč a sklízí potlesk na otevřené scéně.
     
    16:47
    Bruslaři dostali puk za domácí klec. Nyní více drží kotouč a snaží se něco vymyslet. Severočeši jsou rádi, že se konečně dokázali vyprostit.
     
    17:31
    Martin Ševc hlídkoval před vlastní brankou a zastavil přihrávku. Posléze se touše chopili opět hosté, David Šťastný posílal nabídku na teč, ale nikdo ji nevyslyšel.
     
    17:56
    Přesilovka také pro Liberec! Oscar Flynn (MBL) si jde odpočinout za pozdní dohrání.
     
    18:12
    Hosté hned v úvodu oslabení posílají kotouč do bezpečí. Soupeř se nicméně do pásma rychle vrací a kolotoč se roztáčí.
     
    18:41
    Marek Kvapil dlouho míchal s pukem na levém kruhu. Poté jej nabízel mezi kruhy, kde se od nohy obránce odrazil před Pavla Kantora, jenž kontroluje situaci.
     
    19:21
    Libor Hudáček zastavil u mantinelu Kantorovo vyhození a domácí zůstávají v útočném pásmu. Uvidíme, zda už nyní šelmy něco vymyslí.
     
    19:46
    Černá guma se schovala pod brusle hráčů, kteří ji zašlápli v rohu kluziště. Kromě diváků nakonec hvízdl i rozhodčí. Hra je přerušena, chystá se ještě jedno buly před Kantorem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První část je za námi a žádný gól jsme v ní neviděli. Vstup do utkání byl velice interesantní, hra se přelévala ze strany na stranu. Poté se obrázek na ledě trošku zklidnil. Zatím se jedná o naprosto vyrovnaný zápas. Boleslav sice vyslala dvojnásobek střel, ovšem domácí pro změnu hned dvakrát orazítkovali tyčky, na které zvonili Marek Kvapil a Tomáš Hanousek.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Liberec 5:10 Mladá Boleslav.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Jdeme znovu na to. O puk se bojuje v rohu libereckého obranného pásma. Získali jej domácí, kteří se díky Lukáši Dernerovi vydávají kupředu.
     
    20:47
    Boleslav se nastěhovala do ofenzivy. František Hrdinka zakončil menší tlak nahozením, které nikdo netečoval a skončilo za zadním hrazení.
     
    21:20
    Marek Kvapil byl v útočné třetině úplně sám, přesto počkal na Radana Lence a adresoval mu křižnou přihrávku. Lenc poté vyprášil Kantorovu vyrážečku.
     
    22:08
    Teprve nyní přišlo první přerušení po návratu z kabin. Postaral se o něj Marek Kvapil, jenž se objevil v nedovoleném postavení mimo hru.
     
    22:17
    David Bernad dobře nahodil od modré čáry. Roman Will s kapkou štěstí zasáhl, puk z něj nevypadl, a ještě obdržel sekyru přes rukavici! Liberec se tedy může těšit ne přesilovou hru.
     
    22:17
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Pavel Kousal – 2 min., sekání).
     
    22:30
    Martin Ševc lajdáckou přihrávkou založil brejk Boleslavi. Sám chybu napravil a unikajícího Davida Šťastného nepustil k ráně.
     
    22:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byla velká rozebírka hostující defenzivy. Marek Kvapil po nájezdu do útočného pásma přihrál na pravý kruh Tomáši Filippimu. Ten ještě přenesl hru na druhou stranu, z prvního doteku našel RADANA LENCE, a ten se zblízka nemýlil. Využitá přesilovka, první gól je na světě! Asistence: Tomáš Filippi, Marek Kvapil.
    22:58 Radan LENC - 1:0
     
    23:47
    Gól Radana Lence rozproudil na tribunách velké emoce. Zatímco domácí fanoušci jsou v sedmém nebi, ti boleslavští svého bývalého hráče nyní v lásce zrovna nemají. Nyní střílel z úhlu Lukáš Derner, touš skončil po teči v ochranné síti.
     
    24:35
    A už mohlo být vyrovnáno! Martin Látal vytvořil obrovskou šanci Ondřeji Najmanovi. Ten se snažil zamířit za Romana Willa, jenž se ovšem senzačně přemístil a kryje.
     
    25:05
    Zatímco v kotli Boleslavi zasahuje pořadatelská služba, musejí se hosté bránit. Tyler Redenbach to zkoušel zpoza kruhů, Pavel Kantor byl připravený.
     
    25:50
    Liberecký pobyt v útočném pásmu skončil ztrátou puku v podání Radana Lence. Středočeši ale z brejku nedokázali nic vytěžit.
     
    26:18
    Lukáš Pabiška posílal na brankoviště dobrou střílenou přihrávku, nicméně Lukáš Žejdl ji do sítě tečovat nedokázal.
     
    26:57
    Pavel Musil dostal přihrávku do obrovské šance. Mezi kruhy byl dočista sám, kotouč si zpracoval, měl spoustu času, přesto následnou střelu poslal poměrně vysoko nad horní tyčku! To může Bruslaře mrzet.
     
    27:49
    Taylor Doherty poslal od modré lajny přízemní pokus. Před bránou stál Jaroslav Vlach, který se o změnu směru puku snažil marně. Domácí pokračují v náporu.
     
    Střely na branku – 9:15.
     
    28:24
    Středočeši už byli pod velkým tlakem a pomohli si faulem. Jiří Kurka (MBL) se u mantinelu provinil proti pravidlům. Tygři tedy mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    28:35
    Tak to byla neskutečná souhra Liberce. Kotouč putoval křížem krážem přes útočné pásmo tak, že by se z toho mohla leckomu zamotat hlava. Tomáš Filippi nakonec vymýšlel další kulišárnu, před zčásti odkrytou klecí ale Libor Hudáček nedokázal kotouč dostatečně trefit!
     
    29:25
    Tygři už to trošku přehrávají. Lukáš Žejdl měl na holi vyhození, avšak trestuhodně našel pouze na modré čáře Martina Ševce!
     
    29:46
    Marek Kvapil se dostal k opakované střele z levého kruhu. Nemířil zle, ale Pavel Kantor vytyčil pravé rameno a připsal si velmi důležitý zákrok.
     
    30:35
    Hosté už hrají v plném počtu a hned je to vidět. Roman Will krotil pokus od modré čáry, Bruslaři nepolevují v aktivitě.
     
    30:51
    Libor Hudáček se mezi kruhy natahoval po přihrávce zpoza klece. Bekhendem ji zachytit nedokázal, hosté se tedy osvobozují z menšího náporu.
     
    31:40
    Lukáš Derner si byl dobře vědom provozu před brankou a nahodil. Puk nikdo netečoval, Pavel Kantor jej tedy mohl sledovat na cestě mimo tři tyčky.
     
    32:06
    Znovu se hraje dlouho bez přerušení. Jan Ordoš se natahoval po prudké přihrávce od Marka Kvapila, načež byl ještě tvrdě naražen na zadní mantinel. Sudí ovšem hru nekouskují, pokud to není vyloženě nezbytné.
     
    Střely na branku – 11:17.
     
    32:44
    Boleslav se neudržela v ofenzivní zóně. Šelmy se tedy vydaly na druhou stranu kluziště, ale příliš spěchaly a Tomáš Filippi se dostal až do postavení mimo hru.
     
    33:10
    Tomáš Filippi se sám probil až za Kantora. Pavol Skalický poté mohl otočit hru, jenže ve středním pásmu našel pouze hokejku jednoho z protihráčů.
     
    33:34
    Michal Vondrka projel za modrou čáru a prověřil Romana Willa. Ten neměl žádné potíže s udržením puku a přerušením hry. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    34:05
    Jaroslav Vlach vyslal překvapivou střelu z ostrého úhlu. Pavel Kantor použil vyrážečku a odklonil dráhu puku vysoko do vzduchu.
     
    34:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři navyšují náskok! Ladislav Šmíd rychle vjel do útočné třetiny. Sám už mohl za kruhy střílet, nicméně ještě poslal kotouč doprava na volného MICHALA BIRNERA, proti jehož dělovce bez přípravy, která mířila přímo pod břevno, se Pavel Kantor přesouval marně! Asistence: Ladislav Šmíd, Jan Ordoš.
    34:30 Michal BIRNER - 2:0
     
    35:39
    Liberečtí se znovu drží v tlaku, soupeř je nyní trošku otřesen. Hra se přerušuje pro postavení mimo hru, kterého se dopustili domácí hráči. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    36:16
    Libor Hudáček prodloužil puk do jízdy Redenbachovi. Ten se s ním dostal až za branku, načež přihrál dozadu Ladislavu Šmídovi, jenž už střílet nemohl.
     
    36:57
    Tomáš Knotek si pěkně najel po levém křídle do volného prostoru. Inkasoval zcela přesnou přihrávku, najel si až před Romana Willa, a ten jeho střelu do branky s vypětím všech sil nepustil! Skvělý výkon libereckého gólmana.
     
    37:38
    Přihrávka Filippiho na Lence byla sražena mimo dosah domácích hokejek. Tygři však stále krouží útočným pásmem.
     
    37:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další gól je na světě, i když nyní trošku šťastný! Radan Lenc z pravé strany krásně našel před brankou volného MARKA KVAPILA. Ten místo střely chtěl poslat Lencovi přihrávku zpět, jenže obránce Bruslařů do celé souhry sáhl tak smolně, že puk o tyčku tečoval přímo za Kantorova záda. Pro Kvapila to byl trošku dárek k dnešním narozeninám, 3:0! Asistence: Radan Lenc, Tomáš Filippi.
    37:51 Marek KVAPIL - 3:0
     
    38:42
    Bruslaři se snaží o odpověď. Lukáš Žejdl s vypětím všech sil udržel pro svůj tým útočné pásmo, jenže branku z dálky minul a domácí se osvobozují.
     
    39:30
    Ladislav Šmíd vyvezl puk z vlastního obranného pásma. Tyler Redenbach ho poté odvezl za branku, jenže později už se dostal do obležení dvěma protihráči. Akce šelem tedy našla konec.
     
    40:00
    Hodně zbytečný trest ještě dostává Libor Hudáček (LIB), jenž se souběžně se sirénou dostal do křížku s protihráčem a úvod třetí části zahájí na trestné lavici za hrubost.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední perioda už byla pro průběh dnešního derby dost možná zásadní, Liberec po ní totiž vede o tři góly! Nejprve zakončil krásnou přesilovkovou souhru Radan Lenc, jenž trefou do sítě bývalého zaměstnavatele otevřel skóre. Středočeši posléze měli šance, jenže Romana Willa doposud nedokázali překonat. Tygři tedy pokračovali v udělování lekce z produktivity. Michal Birner nápřahem pod břevno zvýšil vedení a Marek Kvapil s dávkou hokejového štěstíčka upravil na současných 3:0. Postarají se ještě Bruslaři o drama?

    Střely na branku po 2. třetině:
    Liberec 14:21 Mladá Boleslav.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Boleslav má k dispozici přesilovku. Rána od modré se odrazila přímo před branku, kde dobře zapracoval jeden z Tygrů a vyhazuje.
     
    40:40
    Lukáš Derner posílá kotouč znovu do bezpečí, hostům se zatím nedaří vytvoření žádného většího náporu.
     
    41:08
    Bruslaři pomalu rozjíždějí další cestu do útočného pásma, jenže také nyní o něj velmi záhy přicházejí. Liberec se brání opravdu výborně.
     
    41:50
    Domácí budou každou chvíli kompletní, a je jisté, že oslabení přečkají, jelikož kotouč znovu putuje až k brance Mladé Boleslavi.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 500 diváků. Je vyprodáno!
     
    42:37
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Ondřej Najman – 2 min., podrážení).
     
    42:52
    Také šelmám se úvod přesilové hry příliš nevede. Hosté dokonce mají prostor na kombinaci ve vlastním obranném pásmu, čímž šetří spoustu cenného času.
     
    43:24
    Pavel Kousal vybojoval touš a poslal jej znovu do bezpečí. Vrací se pro něj Martin Ševc, jenž se s ním snaží rychle dostat do útočné zóny.
     
    43:54
    Vypadá to, jako by se chtěly oba týmy na stratu třetí části předhánět ve kvalitě bránění v oslabení. Také Středočechům se to daří parádně, touš je opět u Willa.
     
    44:45
    Až po skončení početní výhody musel Pavel Kantor do akce. Dělovku z levého kruhu totiž vypustil Libor Hudáček. Puk přistál v gólmanově výstroji.
     
    44:54
    Taylor Doherty se hodně vysunul a zpomalil hostující rozehrávku. Boleslav se tedy z pásma dostává až později, jenže neprošla přes půlicí čáru.
     
    45:28
    Pavel Kousal se sám vydal do ofenzivní třetiny. Z pravého kruhu poslal švihem ránu proti Willovi, jenže domácí branku o kousek přestřelil.
     
    46:08
    Radan Lenc zastavil pronikajícího Vondrku. Ten tedy nedokázal zakončit, Taylor Doherty obrací hru na druhou stranu.
     
    46:30
    Tato třetina se zatím nese ve znaku hokeje bez šancí. Oba týmy mají trošku problémy s nepřesnostmi, což nyní dokumentuje zakázané uvolnění Mladé Boleslavi.
     
    47:05
    Rychlý brejk Středočechů vyřešil Lukáš Pabiška chytrým prostrčením puku na čepel Lukáše Žejdla. Ten pálil z mezikruží, jenže branka Liberce mu byla malá!
     
    Střely na branku – 15:23.
     
    47:30
    Jan Ordoš ihned po vyhraném vhazování bleskově vystřelil. Pavel Kantor jeho pokus vyrazil před brankoviště, odkud poslal touš na zakázané uvolnění David Bernad.
     
    47:46
    Lukáš Žejdl dostal přihrávku do bruslí. Nemohl se tedy dále vydat do útočného pásma, jelikož mu byl signalizován ofsajd.
     
    48:13
    Matěj Stříteský se za vlastní klecí dostal trošku do problémů. Okamžitě u něj byl Pavel Kousal, jenž je dnes velmi aktivní. Hosté si vydobyli kotouč v útočném pásmu.
     
    48:52
    Liberec už se spíše stáhl a hraje údržbu. Bruslaři se více drží na kotouči, ale nedaří se jim přejít přes skálopevnou defenzivu modrobílých.
     
    49:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Trošku jsem to zakřikl, Tygři totiž opět skórují! Marek Kvapil znovu prokázal neskutečný přehled v útočném pásmu. Z levé strany prostrčil touš mezi bruslemi beka přímo na TOMÁŠE FILIPPIHO, který měl mezi kruhy spoustu času a trefil se zcela neomylně pod vyrážečku Pavla Kantora! Asistence: Marek Kvapil.
    49:28 Tomáš FILIPPI - 4:0
     
    50:15
    Taylor Doherty schytal střelu Davida Šťastného. Ten byl u odraženého puku jako první. Následoval brejk Liberce, jenž skončil díky ofsajdu. Domácí publikum si hlasitě žádá populárního bůra.
     
    50:49
    Oscar Flynn se vrátil do svého obranného pásma a ujal se kotouče. Liberec ale vysoko napadá a hosté se nemohou prokombinovat vpřed.
     
    51:47
    Matěj Stříteský se ocitl v těžké situaci na útočné modré čáře. Vše pro něj dopadlo dobře, puk totiž po teči soupeře skončil vysoko na tribuně arény.
     
    52:23
    To bylo těsné! Radan Lenc z pravé strany posílal na brankoviště přihrávku pro Marka Kvapila. Místo toho nechtěně zakončil bruslí David Němeček, touš zamířil pár centimetrů mimo.
     
    53:15
    Tygři si vytvořili slušný tlak, Martin Pláněk tedy nemohl jinak, než vyhodit na zakázané uvolnění. Hra se před hostující branku rychle vrátí zpátky.
     
    53:33
    Pavol Skalický si klestil cestu přímo před branku, dlouhá hůl Taylora Dohertyho mu ale zkazila plány. Touš končí na zadním hrazení.
     
    53:56
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři se dočkávají zasloužené korekce! Martin Ševc vyrobil velkou chybu v rozehrávce. Hosté se poté natlačili před branku. Po poněkud nepřehledné situaci se touš odrazil mezi kruhy, kde čekal DAVID ŠŤASTNÝ, a tak trošku šťastně procedil černou gumu za Romana Willa, jenž neměl k zákroku vůbec daleko! Bez asistence.
    53:56 David ŠŤASTNÝ - 4:1
     
    54:46
    Matěj Stříteský si po pravém křídle najel až k tyčce. Posléze nabídl touš před bránu, kde jej přijal Jan Ordoš, avšak v jasné pozici vypálil příliš vysoko!
     
    55:40
    Marek Zachar chtěl podobnou akci předvést ve spolupráci s Jaroslavem Vlachem. Druhý jmenovaný ale na kotouč nedosáhl. Krátce poté Pavel Kantor přerušuje hru, čeká nás dnes poslední komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 21:24.
     
    56:37
    Marek Kvapil napadal hostující rozehrávku, načež se odebírá střídat. Liberečtí kontrolují kotouč na hokejkách, soupeři už, zdá se, chybí energie.
     
    57:20
    Roman Will rychle rozehrál puk na volného spoluhráče. Tyler Redenbach se od pravého hrazení dostal do palebné pozice, černá guma se třepotá v ochranné síti.
     
    57:48
    Martin Látal se hnal za nahozeným pukem, zdálo se, že má náskok, jenže rozhodčí přesto odpískal zakázané uvolnění. Vhazuje se po pravé ruce Pavla Kantora.
     
    58:06
    Zatímco domácí fanoušci oslavují posun na první místo tabulky, který je dnes nemine, dopustily se šelmy zakázaného uvolnění.
     
    58:23
    Pokus Pavla Kousala z ostrého úhlu branku netrefil. Severočeši se osvobozují, zápas se pomalu ale jistě chýlí ke svému konci.
     
    59:05
    Tribuny sledují poslední minutu vestoje. Pavol Skalický se ještě zkouší něco vymyslet, ale místo úspěchu si na něj počíhal Tomáš Hanousek.
     
    59:42
    Kotouč se ještě nachází ve skrumáži za brankou Mladé Boleslavi. Z toho už však nic nebude, Bruslaři jej totiž vydolovali jako první.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Liberec ovládl derby a posouvá se na nejvyšší stupínek extraligové tabulky!

    Poslední dvacetiminutovka byla, co se počtu šancí týče, zřejmě nejskromnější, přesto se oba celky dokázaly prosadit. Tomáš Filippi z mezikruží zřejmě definitivně zlomil mladoboleslavský odpor. Nepatrnou jiskřičku naděje sice pro hosty ještě vykřesal David Šťastný, jenž potrestal chybu v rozehrávce, avšak více už Středočeši nestihli. Pod Ještědem tak v rámci extraligy padli už popatnácté za sebou, což je neskutečné.

    Střely na branku v zápase:
    Liberec 21:24 Mladá Boleslav.
     
    To už je ode mne z Home Credit Areny vše. Přeji pohodový zbytek dne a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (16:25:06)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 23. Lenc (Filippi, M. Kvapil), 35. Birner (Šmíd, Ordoš), 38. M. Kvapil (Lenc, Filippi), 50. Filippi (M. Kvapil) – 54. Šťastný


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, J. Vlach, M. Zachar.
    BK Mladá Boleslav: Kantor (Krošelj) – Bernad, Němeček, Pláněk, Hrdinka, Kurka, Dlapa – Skalický, T. Knotek, Vondrka – Šťastný, Žejdl, Pabiška – Látal, P. Musil, Flynn – P. Kousal, Najman, Grim.

    Rozhodčí: Hradil, Hejduk – Pešek, Hanzlík

    Diváci: 7 500 (vyprodáno)
    thejrc.org