Liberec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Sobota 05.01.2019, 14:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:46
    Matěj Stříteský si po pravém křídle najel až k tyčce. Posléze nabídl touš před bránu, kde jej přijal Jan Ordoš, avšak v jasné pozici vypálil příliš vysoko!
    53:56 David ŠŤASTNÝ - 4:1
     
    53:56
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři se dočkávají zasloužené korekce! Martin Ševc vyrobil velkou chybu v rozehrávce. Hosté se poté natlačili před branku. Po poněkud nepřehledné situaci se touš odrazil mezi kruhy, kde čekal DAVID ŠŤASTNÝ, a tak trošku šťastně procedil černou gumu za Romana Willa, jenž neměl k zákroku vůbec daleko! Bez asistence.
     
    52:23
    To bylo těsné! Radan Lenc z pravé strany posílal na brankoviště přihrávku pro Marka Kvapila. Místo toho nechtěně zakončil bruslí David Němeček, touš zamířil pár centimetrů mimo.
    49:28 Tomáš FILIPPI - 4:0
     
    49:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Trošku jsem to zakřikl, Tygři totiž opět skórují! Marek Kvapil znovu prokázal neskutečný přehled v útočném pásmu. Z levé strany prostrčil touš mezi bruslemi beka přímo na TOMÁŠE FILIPPIHO, který měl mezi kruhy spoustu času a trefil se zcela neomylně pod vyrážečku Pavla Kantora! Asistence: Marek Kvapil.
     
    47:05
    Rychlý brejk Středočechů vyřešil Lukáš Pabiška chytrým prostrčením puku na čepel Lukáše Žejdla. Ten pálil z mezikruží, jenže branka Liberce mu byla malá!
     
    42:37
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Ondřej Najman – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Hodně zbytečný trest ještě dostává Libor Hudáček (LIB), jenž se souběžně se sirénou dostal do křížku s protihráčem a úvod třetí části zahájí na trestné lavici za hrubost.
    37:51 Marek KVAPIL - 3:0
     
    37:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další gól je na světě, i když nyní trošku šťastný! Radan Lenc z pravé strany krásně našel před brankou volného MARKA KVAPILA. Ten místo střely chtěl poslat Lencovi přihrávku zpět, jenže obránce Bruslařů do celé souhry sáhl tak smolně, že puk o tyčku tečoval přímo za Kantorova záda. Pro Kvapila to byl trošku dárek k dnešním narozeninám, 3:0! Asistence: Radan Lenc, Tomáš Filippi.
     
    36:57
    Tomáš Knotek si pěkně najel po levém křídle do volného prostoru. Inkasoval zcela přesnou přihrávku, najel si až před Romana Willa, a ten jeho střelu do branky s vypětím všech sil nepustil! Skvělý výkon libereckého gólmana.
    34:30 Michal BIRNER - 2:0
     
    34:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři navyšují náskok! Ladislav Šmíd rychle vjel do útočné třetiny. Sám už mohl za kruhy střílet, nicméně ještě poslal kotouč doprava na volného MICHALA BIRNERA, proti jehož dělovce bez přípravy, která mířila přímo pod břevno, se Pavel Kantor přesouval marně! Asistence: Ladislav Šmíd, Jan Ordoš.
     
    28:35
    Tak to byla neskutečná souhra Liberce. Kotouč putoval křížem krážem přes útočné pásmo tak, že by se z toho mohla leckomu zamotat hlava. Tomáš Filippi nakonec vymýšlel další kulišárnu, před zčásti odkrytou klecí ale Libor Hudáček nedokázal kotouč dostatečně trefit!
     
    28:24
    Středočeši už byli pod velkým tlakem a pomohli si faulem. Jiří Kurka (MBL) se u mantinelu provinil proti pravidlům. Tygři tedy mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    26:57
    Pavel Musil dostal přihrávku do obrovské šance. Mezi kruhy byl dočista sám, kotouč si zpracoval, měl spoustu času, přesto následnou střelu poslal poměrně vysoko nad horní tyčku! To může Bruslaře mrzet.
     
    24:35
    A už mohlo být vyrovnáno! Martin Látal vytvořil obrovskou šanci Ondřeji Najmanovi. Ten se snažil zamířit za Romana Willa, jenž se ovšem senzačně přemístil a kryje.
    22:58 Radan LENC - 1:0
     
    22:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byla velká rozebírka hostující defenzivy. Marek Kvapil po nájezdu do útočného pásma přihrál na pravý kruh Tomáši Filippimu. Ten ještě přenesl hru na druhou stranu, z prvního doteku našel RADANA LENCE, a ten se zblízka nemýlil. Využitá přesilovka, první gól je na světě! Asistence: Tomáš Filippi, Marek Kvapil.
     
    22:17
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Pavel Kousal – 2 min., sekání).
     
    17:56
    Přesilovka také pro Liberec! Oscar Flynn (MBL) si jde odpočinout za pozdní dohrání.
     
    15:28
    Tyčka! Tomáš Hanousek vyslal od modré čáry skryté nahození, které Pavel Kantor přes clonu skoro vůbec neviděl. Měl tedy velké štěstí, že mu pomohla branková konstrukce!
     
    04:17
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Jelínek – 2 min., hrubost).
     
    03:25
    Obrovský tlak Liberce! Marek Kvapil dobře vystřelil z levého kruhu. Pavel Kantor reagoval se zpozděním a zřejmě ho zachránila spojnice břevna a tyčky!
     
    00:27
    Hned na úvod velká šance Boleslavi! Puk uvízl Romanu Willovi před betonem. Do sítě se ho snažil procpat Tomáš Knotek, nicméně maskovaný muž udržel bezgólový stav.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 23. Lenc (Filippi, M. Kvapil), 35. Birner (Šmíd, Ordoš), 38. M. Kvapil (Lenc, Filippi), 50. Filippi (M. Kvapil) – 54. Šťastný


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, J. Vlach, M. Zachar.
    BK Mladá Boleslav: Kantor (Krošelj) – Bernad, Němeček, Pláněk, Hrdinka, Kurka, Dlapa – Skalický, T. Knotek, Vondrka – Šťastný, Žejdl, Pabiška – Látal, P. Musil, Flynn – P. Kousal, Najman, Grim.

    Rozhodčí: Hradil, Hejduk – Pešek, Hanzlík

    Diváci: 7 500 (vyprodáno)
    thejrc.org