Mor. Budějovice – SHK Hodonín 6:3 (kon.) | Pelhřimov – Val. Meziříčí 0:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Šumperk 2:3 (kon.)
Žďár n/S – Orlová 9:1 (kon.) | Písek – Kopřivnice 2:8 (kon.) | Tábor – Opava 2:1 (2:1 po s.n.)
David Servis – Nový Jičín 5:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 05.01.2019, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu třicátého kola druhé ligy, ve kterém se utkají týmy BK Havlíčkův Brod a Draci Šumperk. Utkání začíná v 17:00.
     
     Draci Šumperk se s 51 body vyhřívají na čele skupiny Východ, i přes poslední porážku s Hodonínem mají právě na Drtiče pětibodový náskok. V čtrnácti předchozích zápasech totiž jenom jedinkrát nezískali alespoň bod, přičemž z tříbodové výhry se radovali hned devětkrát.

    Mužstvo ze severní Moravy se spoléhá především na pevnou obranu, která umí podpořit i útok. V této činnosti vyniká Tomáš Sedlák (7+15), který je dokonce druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Tím prvním je velezkušený Karel Plášek (9+17), nejlepším střelcem je Dominik Pokorný (12+6).

    Poslední zápasy Draků:

    15.12.2018 Pelhřimov – Šumperk 1:2
    22.12.2018 Šumperk – Písek 9:2
    03.01.2019 Šumperk – Hodonín 1:6
     
     BK Havlíčkův Brod má na kontě stejný počet bodů jako jeho soupeř, ve skupině Jih to ovšem stačí jen na třetí místo. Celek z Vysočiny ovšem kouká před sebe. Na druhý Žďár nad Sázavou ztrácí pět bodů, má ale ještě dva zápasy k dobru. O bod víc ztrácí na první Moravské Budějovice, proti nim má jeden zápas k dobru.

    Produktivitě Havlíčkova Brodu vévodí jeho kapitán Miroslav Třetina (11+28), který je zároveň šestým nejproduktivnějším hráčem druhé ligy. Za ním se nachází Luboš Voříšek (17+17), jenž je nejlepším střelcem mužstva. Body pravidelně sbírá také Jan Milfait (9+22), z obránců ofenzivu nejvydatněji podporuje Tomáš Semrád (7+16).

    Poslední zápasy Bruslařů:

    19.12.2018 Havl. Brod – Pelhřimov 5:2
    22.12.2018 Hodonín – Havl. Brod 2:6
    03.01.2019 Písek – Havl. Brod 3:4p
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Utkání v Šumperku byla pořádná divočina. Domácí krátce po polovině zápasu vedli už 6:1. Bruslaři se ovšem nevzdali a postupně snižovali. Minutu a půl před koncem se už Draci báli o výsledek, najednou vedli jenom o gól 7:6. Jenže na vyrovnání už hosté nedosáhli a Šumperk pečetil vítězství trefou do prázdné klece.

    03.11.2018 Šumperk – Havl. Brod 8:6

    Branky a nahrávky: 5. Drtil (Plášek, M. Haloda), 8. Čuřík (Romančík), 14. Vorobjev (Ďurač, Hroch), 23. Vorobjev (Ďurač, Hroch), 32. Ďurač (Vorobjev), 34. Sedlák (Drtil, Čuřík), 47. Sedlák (Plášek, Romančík), 60. Ďurač – 2. Voříšek (Milfait, Vala), 39. Milfait (Voříšek), 43. Ludvík, 55. Voříšek (Milfait, Kulhánek), 57. Chlubna (Šmíd, Beneš), 59. Kulhánek (Třetina, Kadeřávek)

    Draci Šumperk: Kristín (O. Haloda) – Vaněk, Gewiese (C), Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák (A) – Pokorný, Romančík, Hroch, Ďurač, Urban, Plášek (A), Šíp, Antonov, Blecha, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský

    BK Havlíčkův Brod: Novák (23. Marek) – Kulhánek, Šmíd, Nepokoj, Vala, Kadeřávek, Dudycha – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Blinka
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Marek (Folvarský) – Kopic, Semrád, Kulhánek, Vala, Šmíd, Kadeřávek – Michálek, Třetina (C), Přidal – Milfait (A), Matušík, Voříšek (A) – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Blinka, Kozlík, Beneš

    Draci Šumperk: O. Haloda (Polívka) – Tolokonnikov, Gewiese (C), Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák (A) – Pokorný, Romančík, Vachutka, Urban, Plášek (A), Králík, Šíp, Antonov, Blecha, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský

    Rozhodčí: Luděk Pilný – David Urubčík, Ondřej Bohuněk.
     
    Bruslaři v bílých dresech už jsou na ledě, Ondřej Haloda o pár momentů později přivedl na led také hosty ze Šumperka, kteří dnes oblékají modrou variantu dresů. Utkání za malou chvilku může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Do první šance se ve skvělé atmosféře hnali Draci, střela Dmitrije Vorobjeva z pravé strany byla ale zblokována a David Marek zasahovat nemusel.
     
    00:37
    První zákrok si tak na druhé straně připisuje Ondřej Haloda. Ten si dokázal poradit se střelou Davida Michálka z okraje pravého kruhu.
     
    01:38
    Vladimir Antonov se v situaci dva na dva dostal za obránce a sám mířil z levého křídla až před brankoviště, zakončit mu ale domácí obrana nedovolila.
     
    02:19
    Bruslaři sevřeli svého soupeře v jeho pásmu a vykoledovali si první přesilovou hru. Jakub Čuřík (SUM) je potrestán dvěma minutami za podrážení.
     
    02:28
    Z početného kotle se ozývá nespokojený pískot a nutno říct, že po právu. V Kotlině dobrých 10 sekund neběžela časomíra.
     
    03:12
    Draci se prezentují dobrým pohybem a Daniel Vachutka teď sbírá drahocenné sekundy v pásmu Havlíčkova Brodu.
     
    03:23
    Hra je přerušena, čehož sudí využívají k posunutí času. Šumperská křivda tak byla odčiněna a hra může v klidu pokračovat.
     
    04:15
    Kryštof Kulhánek byl mezi kruhy, byl ale ve složité pozici a nemohl vystřelit. Jeho přihrávku do křídla zastavila hostující obrana.
     
    04:35
    Draci první oslabení přežili bez úhony a už se sami ženou dopředu. David Marek nechal po zákroku lapačkou přerušit hru.
     
    04:59
    Jakub Řezáč nahazoval puk na bránu od modré čáry. Jeho pokus ale nikdo nedokázal tečovat a domácí brankář jej v klidu vytěsnil vyrážečkou.
     
    05:48
    Do hry se dostal čtvrtý útok Havlíčkova Brodu. Filip Beneš s Davidem Kozlíkem se srdnatě drali před brankoviště, Ondřeje Halodu ale neohrozili.
     
    06:34
    Miroslav třetina udržel kotouč v rohu útočného pásma a procpal se až před bránu hostů, zblízka ale šumperského brankáře neprostřelil.
     
    07:00
    Draci právě vstřelili branku!
    Tomáš Sedlák zavezl puk do pásma Havlíčkova Brodu a poslal jej přes brankoviště, kudy jen proklouzl k levému mantinelu. Hosté ovšem pokračovali v akci na modrou čáru dostal přihrávku TOMÁŠ DRTIL, který dělovou ránou prostřelil gólmana Bruslařů! Asistence: Tomáš Sedlák, Vladimir Antonov.
     
    08:35
    Domácí kombinovali v pásmu Šumperku, hostující obrana jim ale kotouč sebrala. Jenže následně ho vyhodila jen na zakázané uvolnění, hra se tak vrátí zpátky před bránu Ondřeje Halody.
     
    09:40
    Draci právě vstřelili branku!
    Kotlinou se hlasitě ozývá "šajbu, šajbu"! DMITRIJ VOROBJEV totiž ukázal svoji šikovnost, uvolnil se přes havlíčkobrodského obránce a prosadil se přesnou střelou mezi brankářovy betony! Asistence: Jakub Čuřík.
     
    10:06
    Domácí se budou bránit ve čtyřech. Když se hráči stavěli na buly, čárový rozhodčí se poradil s hlavním, a výsledkem je vyloučení Miroslava Třetiny (HBR) na dvě minuty za krosček.
     
    10:17
    Tomáš Chlubna spěchal za vyhozeným kotoučem do pásma Draků, hra je ale přerušena. Před střídačkou domácích totiž zůstal s bolestivou grimasou ležet Jakub Čuřík.
     
    11:00
    Tomáš Semrád obral v rohu kluziště Dominika Pokorného o puk, a následně jej o mantinel dostal až za bránu Ondřeje Halody.
     
    11:42
    Michal Romančík přihrávkou přes šířku pásma uvolnil Vladimira Antonova, který už mohl zakončovat do odkryté klece za přesouvajícího se brankáře Havlíčkova Brodu, jenže nedokázal puk ideálně zpracovat, díky čemuž k němu stačili domácí obránci rychle přistoupit!
     
    12:59
    Hosté pokračovali i proti už kompletnímu Havlíčkovu Brodu ve své aktivitě, hra se ale kvůli úmyslnému ofsajdu přestěhuje před bránu Ondřeje Halody.
     
    13:21
    Hra se kouskuje kvůli sérii nepřesností. Hosté nejprve vyhodili puk na zakázané uvolnění, následně skončila zblokovaná přihrávka Havlíčkova Brodu až na tribuně.
     
    13:46
    Ondřej Haloda teď vytáhl důležitý zákrok proti střele Luboše Voříška, který hostujícího brankáře nepropálil z okraje pravého kruhu.
     
    14:44
    Šumperk se nadechoval k dalšímu náporu, když využil špatného střídání domácích, Matěj Blinka ale dobře přečetl hru a kombinaci Draků rychle zastavil.
     
    15:04
    Podruhé v řadě se vhazuje po pravici Ondřeje Halody. Draci se dvakrát v krátkém sledu provinili zakázaným uvolněním.
     
    15:17
    Tomáš Semrád po vyhrané buly nabízel puk spoluhráčům na teč, ten ale mířil mimo tři tyče. Bruslaři se ovšem i nadále drží na kotouči.
     
    16:04
    Domácí odrazili útok Draků a sami si vypracovali velice nadějnou pozici, Tomáš Semrád ale z pravého kruhu nasměřoval svoji dělovku jenom do připraveného brankáře Šumperku.
     
    16:33
    Bruslaři jsou v tlaku a z podobné pozice, jako před chvílí Tomáš Semrád, teď střílel také Kryštof Kulhánek. Jeho rána jen těsně minula pravou tyč hostující klece, Draci následně vyhodili puk jen na zakázané uvolnění.
     
    Věděli jste, že šumperský útočník Ivan Ďurač se před zápasem v Havlíčkově Brodě na vlastní žádost rozhodl na severu Moravy ukončit smlouvu?
     
    17:39
    Petr Kuchta se odvážně dostal od pravého mantinelu až před bránu a zblízka se dostal do zakončení, ztroskotal ale na připravených betonech Ondřeje Halody.
     
    18:35
    Draci si teď museli oddechnout! David Michálek sebral špatnou rozehrávku hostů a vystřelil z pravého kruhu. Následně se ještě dostal k dorážce za již překonaného brankáře, puk se ale mezi tři tyče nevešel!
     
    19:35
    V posledních minutách se hraje téměř na jednu bránu, domácí se ale ne a ne prosadit. Tentokrát jim zmařila šanci hostující obrana, která si následně s ničím nedělala hlavu a puk prostě vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    19:45
    Šumperk dostane další početní výhodu. David Vala (HBR) si počínal v útočné třetině trošku nešikovně a zasáhl soupeře vysokou holí do obličeje, za což vyfasoval samozřejmě dvouminutový trest.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které si Šumperk vypracoval dvoubrankové vedení. Hosté totiž do zápasu výborně vstoupili a na konci sedmé minutě se od modré čáry prosadil Tomáš Drtil. O pár momentů později vedení navýšil Dmitri Vorobjev a v dobré pozici byl i Vladimir Antonov.

    Postupně se ovšem karta obrátila. Hosté se možná začali více soustředit na defenzivu a měli s útoky Havlíčkova Brodu plné ruce práce. Jenže domácím se žádnou z jejich šancí proměnit nepodařilo a na první úspěch si tak musí počkat minimálně do druhé třetiny. Ta začne přibližně v 17:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Draci vyhráli buly a Jakub Čuřík zavážel puk do pásma Havlíčkova Brodu po pravé straně, tam jej ale zastavil Tomáš Chlubna, který následně vyhodil puk až do pásma soupeře.
     
    20:56
    Draci právě vstřelili branku!
    Hosté druhou přesilovou hru už zužitkovali a vedou o tři góly! Jakub Čuřík uvolnil mez kruhy TOMÁŠE SEDLÁKA, který se trefil nad lapačku havlíčkobrodského brankáře! Asistence: Jakub Čuřík.
     
    Věděli jste, že Tomáš Sedlák je držitelem třetího nejlepšího výkonu mezi obránci v první lize? V sezoně 2013/14 nasbíral v šumperském dresu neuvěřitelných 41 bodů.
     
    22:33
    Draci jsou vstřeleným gólem povzbuzeni a dál se drží v pásmu Havlíčkova Brodu. Bekhendový pokus Michala Romančíka se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    22:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři našli rychlou a důležitou odpověď, aby se dostali zpátky do zápasu. Luboš Voříšek uvolnil na levém křídle JANA MILFAITA, který se dostal do úniku! Nádherným manévrem rameny poslal hostujícího brankáře k ledu a pohodlně zavěsil puk do odkryté brány! To se snad muselo líbit všem kromě hostujících fanoušků. Asistence: Luboš Voříšek, Jakub Matušík.
     
    Věděli jste, že Jan Milfait strávil sezonu po sestupu Havlíčkova Brodu právě v Šumperku (2015/16)? Stal se jeho druhým nejproduktivnějším hráčem (12+29).
     
    23:26
    Bruslaři teď měli i dávku štěstí! Jakub Čuřík nebezpečně vystřelil z prostoru mezi kruhy a Davidu Markovi vypadl puk z lapačky. Hosté se ale ke své smůle k dorážce už nedostali.
     
    25:48
    Domácí se ale musí stále bránit. Draci hýří aktivitou a snaží si vypracovat další gólovou příležitost.
     
    26:10
    Od modré čáry nahodil puk Tomáš Sedlák. Puk ale bez změny směru doputoval až k Davidu Markovi, který jej raději přikryl lapačkou.
     
    27:14
    Domácí teď dokázali trošku uklidnit hru a sami se dostali do útoku. Patrik Kadeřávek prošel přes bránícího hráče na levém křídle a nahazoval puk na bránu, Ondřej Haloda si s pokusem z úhlu bez problému poradil.
     
    28:11
    Tomáš Sedlák se jako obránce znovu ocitl mezi kruhy a střelou z první vyděsil domácí fanoušky, David Marek ovšem vytěsnil puk pravým betonem!
     
    28:36
    Bruslaři se prodírali do dobré pozice, kam se nedostali jenom kvůli faulu Tomáše Drtila (SUM). Hostující obránce je potrestán za hákování.
     
    28:59
    Domácí kombinovali v pásmu soupeře, hra je ovšem přerušena. K údivu fanoušků i aktérů na ledové ploše byla odpískána hra vysokou holí.
     
    29:23
    Puk se po nahození Tomáše Semrád odrazil mezi kruhy, odkud se snažili Miroslav Třetina s Kryštofem Kulhánkem dorazit puk do brány, ten ale těsně minul levou tyč Halodovy svatyně.
     
    30:08
    Hosté tlak Havlíčkova Brodu dokázali otupit vyhozením přes všechny čáry. Domácím se následně nepodařilo usadit v útočném pásmu a Šumperk se znovu osvobodil.
     
    30:50
    Draci už hrají v plném počtu, od modré čáry ale ještě střílel Patrik Kadeřávek. Ondřej Haloda si proti jeho pokusu vyjel krok před brankoviště a kotouč vyrazil.
     
    31:50
    Hosté vystihli rozehrávku Havlíčkova Brodu a mířili do přečíslení. To ale zhatila nepřesnost v jejich kombinaci, David Marek nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    32:39
    Bruslaři jsou nyní aktivnější a snažili se dostat do pásma soupeře nahozením, Matěj Blinka byl ale v ofsajdovém postavení. Domácí tak musí vyklidit pásmo.
     
    33:17
    David Michálek mířil po levé straně dopředu, cestu mu ale zkřížil hostující obránce. O pár momentů později se mezi kruhy ocitl Miroslav Třetina, který z dobré pozice trefil levou tyčku šumperské klece!
     
    Věděli jste, že o místo v sestavě Šumperka usilovali po sestupu Havlíčkova Brodu kromě Jana Milfaita také Čeněk Novák, David Vala a Tomáš Chlubna? Čeněk Novák na severní Moravě uspěl, ale v soutěžním utkání šanci nedostal, a tak se vrátil do kabiny Bruslařů.
     
    34:54
    Jiří Kopic tvrdě vypálil od modré čáry. Jeho nepřesná rána se ale svezla po mantinelu a vyhnala Bruslaře ven z útočného pásma.
     
    35:47
    David Kozlík mířil za nahozeným kotoučem do pásma Šumperku, skákavý kotouč ale nezkrotil a hrát mohou hosté.
     
    36:31
    Šance na obou stranách! Nejprve Karel Plášek nebezpečně tečoval puk před Davidem Markem, následně střílel na druhé straně z prostoru mezi kruhy Filip Beneš.
     
    36:31
    Tomáši Sedlákovi (SUM) se nelíbilo, jak Miroslav Třetina zabrzdil před hostujícím brankářem a otevřel si pusu na rozhodčí. Za to je potrestán dvěma minutami za nesportovní chování.
     
    36:43
    Petr Gewiese schytal krvavý šrám v obličeji a rozhodčí už poslal Kryštofa Kulhánka na 2+2 minuty za katr. Jenže hostující kapitán pravděpodobně inkasoval ránu pukem a trest domácích sportovně odvolal. Vysloužil si potlesk tribun.
     
    37:23
    Domácím se ale přesilová hra příliš nedaří. Draci se dokázali osvobodit a Bruslaři teď marně hledají cestu do jejich pásma.
     
    38:00
    Cestu našel Vojtěch Šmíd, která zavezl kotouč až za hostující bránu, tam o něj ale zase přišel a Šumperk se znovu osvobozuje dlouhým vyhozením.
     
    38:37
    Petr Gewiese se ocitl na útočném výletě, z levého kruhu ale bránu minul. Na druhé straně spěchali domácí do přečíslení dvou na jednoho, Tomáš Chlubna ale přes ležícího obránce Draků přihrávku na Jana Milfaita nepropasíroval!
     
    39:30
    Ondřej Haloda vyjel za bránu rozehrát kotouč a našel v rohu jenom Havlíčkobrodského Petra Kuchtu. Ten intuitivně hledal před bránu najíždějícího Tomáše Chlubnu, k němu se ale kotouč nedostal.
     
    39:58
    Hosté vytvořili v posledních sekundách závar kolem havlíčkobrodského brankoviště a teď pohledy do stropu litují nevyužité šance.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Šumperku opět vyšel vstup do třetiny a Tomáš Sedlák brzy využil přesilovou hru. Jan Milfait sice brzy snížil, byli to ale Draci, kdo pokračoval v tlaku. Postupně se však podobně jako v první třetině karta obracela a více šancí si začali vytvářet domácí. Ani tentokrát už ale další branku nepřidali. Před třetí periodou, která začne přibližně v 18:35, tak stále ztrácí na soupeře dvě branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Vojtěch Šmíd na modré čáře nezachytil vysoko letící kotouč a dopředu uháněl Jakub Čuřík. Snažil se zakončit po objetí domácí brány, to se mu ale nepodařilo.
     
    41:09
    Na okraji pravého kruhu se snažil přes obránce vystřelit Jan Milfait, v tísni ale nezakončil podle svých představ.
     
    41:41
    Domácí si počínali při rozehrávce nepřesně a puk doputoval jenom na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici Davida Marka.
     
    42:15
    Tomáš Chlubna v útočném pásmu vybojoval nahozený kotouč pro Petra Kuchtu, toho ale od puku odstavil šumperský obránce.
     
    43:06
    Tomáš Semrád hledal dlouhou přihrávkou na modré čáře najíždějícího Filipa Beneše, Draci ale dokázali změnit směr přihrávky a vystavit Bruslaře do ofsajdu.
     
    44:03
    Šumperk se nikam nežene a bude se zřejmě soustředit hlavně na udržení svého náskoku. Nikolaj Tolokonnikov nahodil puk do pásma Havlíčkova Brodu a odjel střídat.
     
    44:44
    David Michálek vybojoval kotouč u pravé tyče šumperské klece a nadvakrát se jej snažil doklepnout za betony Ondřeje Halody, to se mu ale nepodařilo.
     
    45:09
    Karel Plášek se uvolnil na levém křídle a vyslal prudkou střelu zápěstím, kterou David Marek vytěsnil maskou do ochranné sítě. Pětačtyřicetiletý harcovník se pak domácímu brankáři omluvil poklepáním betonů.
     
    46:04
    David Marek se musí mít na pozoru. Teď vyrazil betony do rohu kluziště skrytou přízemní střelu.
     
    46:34
    Domácí jsou logicky aktivnější a snaží se překlopit skóre na svoji stranu, obrana Šumperku ale zatím pracuje na jedničku.
     
    Věděli jste, že Šumperk je po roce a půl prvním týmem, který dokázal do sítě Havlíčkova Brodu nastřílet v prvním vzájemném měření sil osm gólů? Naposledy se to podařilo 14. března 2017 Plamenům na žďárských Bouchalkách.
     
    47:19
    Velký závar před domácí svatyní nakonec David Marek vyřešil vypíchnutím hokejkou. Ležel na břiše a před ním o kotouč bojovali především bránící hráči, Draci puk do sítě nedostali.
     
    48:24
    Když se dostane Šumperk pod tlak, nerozpakuje se vyhodit kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Jako teď. Vhazovat se bude po levici Ondřeje Halody.
     
    48:53
    Jakub Matušík teď nevěřícně kroutí hlavou. Dostal totiž přihrávku před brankoviště, kde stál úplně sám, z dobré pozice ale Ondřeje Halodu nepřekonal!
     
    49:10
    Kryštof Kulhánek vystřelil od modré čáry. Jeho rána byla ještě možná tečovaná a skončila jen těsně vedle pravé tyče Šumperku! Tribunami to jenom zahučelo.
     
    49:40
    Hra je přerušena po tvrdém, leč čistém hitu Kryštofa Kulhánka. Po jeho nárazu zůstal na ledové ploše ležet Jakub Čuřík.
     
    50:21
    Ondřej Haloda vyrazil ránu Patrika Kadeřávka jenom před sebe, nikdo z domácích se ale k dorážce nedostal. Při Šumperku se drží i štěstí.
     
    Dnešní utkání sleduje 708 diváků.
     
    Věděli jste, že Bruslaři jsou pro fanoušky ve východní skupině atraktivním soupeřem? V Šumperku vzájemný zápas navštívilo 1 145 diváků, v Hodoníně dokonce 1 292. V obou případech to byla nejvyšší domácí návštěva daných týmů.
     
    51:19
    Bruslaři pálí ze všech sil. Od modré čáry teď vystřelil Jiří Kopic, hostující obrana jeho ránu ale srazila do ochranné sítě, a hra je tak přerušena.
     
    51:39
    Draci se po delší době snažili o útočnou akci, ta ale skončila dřív, než začala. Domácí obránci zastavili průnik Šumperku už na modré čáře.
     
    52:10
    David Marek si sáhl na puk, když lapačkou zastavil nahození hostů ze středního pásma. Hra je přerušena a bude se vhazovat po levici domácího brankáře.
     
    52:47
    Tlak Havlíčkova Brodu vyústil v další faul Šumperku. Jakub Řezáč (SUM) je potrestán dvěma minutami za držení.
     
    53:09
    Miroslav Třetina se snažil před brankovištěm tečovat střelu Tomáše Semráda, Ondřej Haloda ovšem dokázal zasáhnout vyrážečkou. Draci se následně osvobozují.
     
    53:46
    Patrik Přidal se dostal do sevření dvou hráčů Šumperku, mezi kterými puk neudržel, a hosté se znovu osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    54:08
    Bruslaři se bleskově dostali zpátky do pásma a od modré čáry vystřelil bez přípravy Vojtěch Šmíd, jenže Ondřej Haloda se stačil přemístit a puk zastavil.
     
    54:17
    Domácí vyhráli buly v útočné třetině a David Marek míří na střídačku. Bruslaři hrají v šesti proti čtyřem!
     
    54:54
    Bruslaři se ke střele v přesilové hře nedostali a Draci jsou kompletní. David Marek stále zůstává na střídačce.
     
    55:08
    Draci se zmocnili kotouče a vyhodili jej přes všechny čáry na zakázané uvolnění. David Marek se vrací do brankoviště, bude se hrát klasicky v pěti proti pěti.
     
    55:18
    Ondřej Haloda chytá ve velké pohodě, poradil si i s dalším pokusem Havlíčkova Brodu od modré čáry. Vhazovat se bude po pravici hostujícího brankáře.
     
    55:30
    Draci po vyhrané buly posunuli puk jenom do středního pásma a už znovu staví svůj obranný val, přes který se domácí jen těžko prosazují.
     
    56:30
    David Michálek dlouho hledal cestu před bránu. Nakonec se vytočil zpoza hostující klece, jeho bekhendový pokus z úhlu ale Ondřeje Halodu nepřekvapil.
     
    56:49
    hosté získali puk po nahozené Havlíčkova Brodu a znovu jej jen posunuli ven z vlastního pásma, aby mohli rozestavit svoji obranu.
     
    57:15
    Luboš Voříšek dostal přihrávku mezi kruhy, jeho ránu ale hosté vytěsnili vysoko nad bránu a po dotyku ochranné sítě se bude znovu vhazovat před bránou Šumperku.
     
    57:30
    Domácí na vhazování uspěli a Tomáš Chlubna se z pravé strany tlačil do brankoviště, jeho bekhendový pokus ale zastavil bezchybný Ondřej Haloda.
     
    57:35
    Tentokrát na buly uspěli hosté. Puk jenom vyhodili ven z pásma tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění, a znovu se soustředí na obrannou činnost.
     
    58:09
    Teď už to vypadá s nadějemi na bodový zisk Havlíčkova Brodu bledě. Miroslav Třetina (HBR) je potrestán dvěma minutami za napadení, k tomu ještě osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Menší trest odpyká David Michálek.
     
    58:09
    Hosté se možná pokusí v přesilové hře ještě navýšit své vedení, trenér Jozef Zavadil si vyžádal oddechový čas.
     
    58:31
    Tomáš Chlubna vyvezl puk ven z pásma a bekhendem prověřil pozornost Ondřeje Halody. David Marek míří na střídačku a domácí hrají v pěti!
     
    59:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí si při power play v pěti proti pěti nakonec přeci jen prosazují! Tomáš Semrád přejel na modré čáře přes osu hřiště a vyslal střelu zápěstím, kterou LUBOŠ VOŘÍŠEK tečoval přesně do horního rohu nad lapačku hostujícího gólmana! Asistence: Tomáš Semrád, Jakub Matušík.
     
    59:35
    Oddechový čas si bere také trenér Richard Cachnín a domácí se pokusí ve zbylé půlminutě o vyrovnání! David Marek stále zůstává na střídačce.
     
    59:49
    Draci získali kotouč a poslali jej do středního pásma. Bruslařům se čas na vyrovnání krátí velice rychle.
     
    59:54
    Tomáš Semrád nahodil puk na bránu ze středního pásma snažil se ještě vybojovat útočnou buly, jenže Ondřej Haloda vyrazil puk do rohu kluziště a hosté už to zřejmě zvládnou!
     
    Konec zápasu.
     
    Je to tak, je konec. Domácím se nedala upřít snaha, celou třetí periodu tlačili a svírali svého soupeře, přes obranný val hostů se ale těžko prosazovali. Jiskřičku naděje vykřesal až 25 sekund před koncem Luboš Voříšek, na vyrovnání už ale Havlíčkovu Brodu čas nezbýval. Všechny tři body si tak díky povedenému vstupu do zápasu odvezou na sever Moravy šumperští Draci. (19:16:22)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 23. Milfait (Voříšek, Matušík), 60. Voříšek (Semrád, Matušík) – 7. Drtil (Sedlák, Antonov), 10. Vorobjev (Čuřík), 21. Sedlák (Čuřík)


    BK Havlíčkův Brod: Marek (Folvarský) – Kopic, Semrád, Kulhánek, Vala, Šmíd, Kadeřávek – Michálek, Třetina (C), Přidal – Milfait (A), Matušík, Voříšek (A) – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Blinka, Kozlík, Beneš
    DRACI PARS ŠUMPERK: O. Haloda (Polívka) – Tolokonnikov, Gewiese (C), Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák (A) – Pokorný, Romančík, Vachutka, Urban, Plášek (A), Králík, Šíp, Antonov, Blecha, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský

    Rozhodčí: Luděk Pilný – David Urubčík, Ondřej Bohuněk

    Diváci: 708
    thejrc.org