Salzburg – Vsetín 5:3 (kon.) | Slavia – Vítkovice 4:2 (kon.) | Jihlava – Havířov 1:2 (po pr.)
Kladno – Zlín 8:3 (kon.) | Chomutov – Havlíčkův Brod 3:1 (kon.) | Liberec – Třinec 2:1 (po pr.)
Žďár n/S – Olomouc 0:9 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 2:1 (2:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Přerov 2:3 (3:4 po s.n.)
Plzeň – Sparta 4:7 (kon.) | Č. Budějovice – Kometa Brno 4:6 (kon.) | HC Litvínov – Pardubice 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:7 (1:5, 1:0, 2:2 - N 0:1)
HC Sparta Praha
Sobota 05.01.2019, 13:30 • Home Monitoring Aréna • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    64:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    ONDŘEJ PŠENIČKA najel do pásma z pravé strany a přesnou střelou nad rameno Pilce rozhoduje o exportu i čtvrtého bodu do Prahy. Asistence: Štepán Čech, Simoen Gluzman.
     
    63:15
    Jakub Procházka v samostatném úniku bekhendovou kličkou brankáře nepřekonal.
     
    59:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec přidávají ještě sedmou branku, když se po přihrávce zpoza branky trefil přesně k tyči ONDŘEJ PŠENIČKA. Asistence: Tomáš Schwamberger, Simoen Gluzman.
     
    59:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. ŠTĚPÁN ČECH trefil z vlastní třetiny opuštěnou domácí klec, čímž zajišťuje svému týmu tři body. Asistence: Vojtěch Kropáček, Jakub Prchal.
     
    58:25
    Domácí to zkoušejí v šesti.
     
    56:48
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Kropáček – 2 min., nesportovní chování).
     
    56:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je to tady. Plzeň snižuje na rozdíl jediné branky. Střela Michala Houdky Škorpíkovi vypadla z výstroje a poté se na brankové čáře snesla mela, ale puk byl stále volný, který po chvilce dorazil MAREK PRINCL. Asistence: Michal Houdek, Jan Slanina.
     
    54:49
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Prchal – 2 min., podrážení).
     
    49:40
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Reitspies – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:46
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Že by drama? Václav Adamec našel žabičkou před brankou JANA SLANINU, který se otočil kolem obránce a následně puk posadil přesně do horního rohu. Asistence: Václav Adamec.
     
    44:30
    Domácí měli velkou šanci na zkorigování výsledku. Adam Ženíšek se v situaci dvou na jednoho rozhodl ke střele, což nebyl vůbec špatný nápad, ale domácí hráč trefil jen připraveného Škorpíka do výstroje.
     
    36:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň snižuje na rozdíl tří branek. Martin Červenka se dral do pásma, ale puk mu ujel. Hostující brankář si myslel, že u kotouče bude dříve, ale Červenka si stačil puk píchnout před sebe, čehož nakonec využil MATĚJ KOLDA, který touš dopravil do opuštěšné klece. Asistence: Martin Červenka.
     
    34:45
    Ani tohle není branka na domácí straně. Po výborné přihráce jel Sebastián Malát zcela sám na Škorpíka, ale střelou na vyrážečku domácí hráč neuspěl.
     
    31:43
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Dani – 2 min., sevření puku rukou).
     
    24:15
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Houdek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:22
    Hosté mohli dokonce i v oslabení navýšit své vedení. Ondřej Pšenička se proháčkoval až před Pilce, domácí brankář si připisuje svůj první těžký zákrok.
     
    23:06
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Dani – 2 min., podrážení).
     
    20:01
    Střídání v týmu HC Škoda Plzeň: ze hřiště odchází Čech, přichází Pilc.
     
    19:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta na co sáhne, to skončí v bráně. David Vitouch našel zadovkou volného ŠTĚPÁNA ČECHA, který z mezikruží trefil přesně mezeru mezi betony. Asistence: David Vitouch, Vojtěch Kropáček.
     
    18:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    To už s Plzní nevypadá dobře. TOMÁŠ SCHWAMBERGER projel do útočného pásma podél pravého mantinelu a kousek za kruhy trefil přesně nad rameno Čecha. Asistence: Ondřej Pšenička.
     
    15:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového vedení. Ondřej Pšenička našel od pravého mantinelu před brankou volného SIMEONA GLUZMANA, který zcela nehlídaný prostřelil Čecha mezi betony. Asistence: Ondřej Pšenička, Tomáš Schwamberger.
     
    15:08
    Velké gesto fair play z tábora Sparty. Hlavní rozhodčí už posílal Filipa Koláře na trestnou lavici za podrážení, ale hostující hráč se přiznal, že se o faul nejednalo. Klobouk dolů.
     
    13:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté jdou podruhé v zápase do vedení. Střelu Jakuba Prchala domácí brankář vyrazil jen k TOMÁŠI SCHWAMBERGEROVI, který pohotovou dorážkou podruhé rozvlnil síť v domácí kleci. Asistence: Jakub Prchal, Marek Bláha.
     
    12:21
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Kolář – 2 min., faul kolenem).
     
    10:43
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí bleskově vyrovnávají. Michal Houdek nahodil od modré puk na Škorpíka a černou gumu těsně před ním tečoval přesně k pravé tyči DANIEL MALÁK. Asistence: Michal Houdek, Marek Princl.
     
    10:14
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Vitouch – 2 min., hákování).
     
    09:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jak je hokej občas jednoduchý. SIMEON GLUZMAN dostal nabito mezi kruhy a ranou z voleje překonal bezmocného Čecha v bráně, který puk vůbec neviděl. Asistence: Marek Bláha, Ondřej Pšenička.
     
    05:42
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Malát – 2 min., vysoká hůl).
     
    04:33
    První střela na bránů a rovnou z kategorie vyložených. Petr Balín se po přihrávce Procházky ocitl sám před Škorpíkem, ale střelou na lapačku skóre neotevřel. Puk následně poskakoval po brankové čáře, ale nikdo z domácích ho nedokázala dorazit.
     
    01:16
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Gluzman – 2 min., příliš mnoho hráčů).
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 11. Malák (Houdek, Princl), 37. Kolda (Červenka), 48. Slanina (Adamec), 57. Princl (Houdek, Slanina) – 10. Gluzman (Bláha, Pšenička), 14. Schwamberger (Prchal, Bláha), 16. Gluzman (Pšenička, Schwamberger), 19. Schwamberger (Pšenička), 20. Čech (Vitouch, Kropáček), 60. Čech (Kropáček, Prchal), 60. Pšenička (Schwamberger, Gluzman), 65. Pšenička (Čech, Gluzman)


    HC Škoda Plzeň: Čech (od 21. Pilc) – Houdek, Kovařík, Pánek, Lokajíček (A), Šilhán, Malák – Kvasnička, Reitspies, Kolář, Balín, Kolda (C), Slanina, Adamec, Červenka, Malát, Procházka, Ženíšek, Princl (A)
    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Truhlář, Bláha, Pika (A), Havlín (A), Prchal, Tomek, Gajdoš – Schwamberger (C), Kropáček, Obadal, Rubeš, Pšenička, Dani, Gluzman, Čech, Vitouch

    Rozhodčí: Jakub Valenta – David Jelínek, Miroslav Šimán
    thejrc.org