Třinec – Litvínov 4:1 (kon.) | K. Vary – Liberec 2:3 (0:2 po s.n.) | Zlín – Plzeň 2:3 (po pr.)
Chomutov – Vítkovice 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 1:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 0:3 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 4:5 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Kometa Brno
4:5 (1:1, 0:1, 3:2 - 0:0)
Mountfield HK
Neděle 06.01.2019, 18:20 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Filip PAVLÍK - 4:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
    O osudu dnešního utkání rozhodl FILIP PAVLÍK, jenž se stal jediným úspěšným exekutorem v samostatných nájezdech.
     
    63:53
    K trestnému střílení se postavil Radek Smoleňák, zkoušel Vejmelku překonat kličkou do bekhendu, ovšem brněnský brankář byl zásadně proti zkompletování hattricku hradeckého hráče!
     
    63:53
    Radovan Pavlík vystihl kombinaci Komety, nabral rychlost a upaloval vstříc Vejmelkovi, byl však nedovoleně zastaven Bartejsem a rozhodčí nařizují trestné střílení!
     
    63:15
    Kometa byla blízko rozhodnutí, Holík najížděl z levého křídla a z hranice kruhu trefil horní tyč!
    58:57 Martin ZAŤOVIČ - 4:4
     
    58:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    DRFG arena se otřásá v základech, Kometa srovnává v power-play stav utkání! Němec poslal kotouč na levý kruh Muellerovi, jenž neváhal a okamžitě jej poslal na hradeckou branku, kde zaúřadoval MARTIN ZAŤOVIČ a procedil kotouč za záda brankáře Pavelky. Asistence: Peter Mueller, Ondřej Němec.
     
    58:15
    Kometa hraje v šesti!
    52:23 Radovan PAVLÍK - 3:4
     
    52:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ovšem Hradec bleskově odpovídá a bere si vedení zpět! Odražený kotouč od mantinelu zachytil RADOVAN PAVLÍK, jenž postupoval zcela osamocený na brankáře Vejmelku a překonal jej úspěšnou kličkou mezi betony. Bez asistence.
    51:27 Tomáš MALEC - 3:3
     
    51:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Drama v Brně pokračuje! Čermák dostal kotouč do útočného pásma, kde se přes Köhlera dostal na modrou čáru k TOMÁŠI MALCOVI, ten opět napřáhl a podruhé v dnešním utkání prudkou střelou zavěsil do hradecké branky a je aktuálním hrdinou brněnských tribun. Asistence: Bedřich Köhler, Leoš Čermák.
    49:26 Petr KOUKAL - 2:3
     
    49:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté bleskově využívají přesilovou hru! Nahození Zámorského od modré čáry dokázal za záda brankáře Vejmelky usměrnit PETR KOUKAL. Asistence: Petr Zámorský.
     
    49:19
    Přesilová hra pro hosty, dvě minuty za hrubost fasuje Peter Mueller.
     
    43:12
    Oba borci fasují shodné tresty 2+2+10 minut za hrubost.
    42:59 Tomáš MALEC - 2:2
     
    42:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Po vhazování se kotouč dostal na modrou čáru, kde Bartejs předložil puk TOMÁŠI MALCOVI a tomu se podařilo nechytatelnou střelou do pravého růžku rozjásat brněnskou DRFG arenu. Asistence: Tomáš Bartejs, Tomáš Plekanec.
     
    39:43
    Kometa Brno si zahraje další přesilovou hru, dvě minuty za hákování pro Filipa Pavlíka.
     
    38:19
    Pavlík s Cingelem upalovali do přečíslení dva na jednoho, druhý jmenovaný zpracoval přihrávku a měl před sebou pouze brankáře Vejmelku, ten však pohotovým zákrokem podržel Kometu a šanci hradeckému útočníkovi zlikvidoval!
     
    37:44
    Poté co rozhodčí svými tresty poslali na trestnou lavici kompletní první formaci Komety, nyní vylučují na straně Hradce, menším trestem se provinil Petr Zámorský a fasuje dvě minuty za nedovolené bránění. Hra se ve čtyrech na obou stranách.
     
    37:27
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Oskars Cibulskis – 2+2 min).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Lukáš Vopelka – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Martin Zaťovič – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Peter Mueller – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Petr Holík – 2+2 min, hrubost).
    37:02 Radek SMOLEŇÁK - 1:2
     
    37:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové využívá přesilovou hru! Oslavy vedoucí branky Hradce však provází vášnivá reakce publika i samotných hráčů Komety. Brněnští protestují, protože se jim zdálo, že brankář Vejmelka již držel kotouč ve své moci a RADEK SMOLEŇÁK dosáhl vedoucí branky nepovoleným způsobem. Nicméně rozhodčí branku okamžitě uznávají. Bez asistence.
     
    36:04
    Obrovská šance Hradce Králové! Opět nahazoval kotouč obránce Pavlík, Vejmelka vyrazil a následně znemožnil tutové zakončení Chalupovi, když svým betonem zamezil skórování soupeře!
     
    35:13
    Rozdělení trestů je podobně jako při potyčce v první třetině. Za hrubost putují na trestnou lavici oba aktéři potyčky, Paulovič však fasuje pouze dvě minuty zatímco Gulaši si svůj pobyt o další dvě minuty prodlouží. Hradec Králové bude nyní hrát jednu minutu a třiačtyřicet vteřin v pěti proti třem.
     
    34:56
    První vyloučení ve druhé třetině, na trestnou lavici putuje hráč Komety, konkrétně Jan Štencel, jenž fasuje dvě minuty za zdržování hry pro vyhození kotouče mimo ledovou plochu.
     
    34:52
    Nahození Filipa Pavlíka bylo sice zablokováno bránícím hráčem Komety, ale do tutové dorážky se dostal Smoleňák, Vejmelku však tváří v tvář neprostřelil!
     
    23:42
    Koukal nyní zachoval klid za brankou soupeře a nabil kotouč Smoleňákovi, ten se snažil přesně zamířit a trefil tyč Vejmelkovy branky!
     
    17:10
    Oba hříšníci jsou potrestání a míří na trestnou lavici. Provinění je shodné – hrubost, ale zatímco domácí Tomáš Malec se na trestné lavici zdrží pouze dvě minuty, hostující útočník Radek Smoleňák nafasoval 2+2.
     
    16:14
    Hradec Králové hraje již v plném počtu a může se těšit na svou první přesilovou hru v utkání, dvě minuty za vysokou hůl, tak zní ortel pro Martina Erata.
     
    14:12
    Lukáš Cingel nyní útočným faulem oslabuje svůj tým a čeká jej dvouminutový pobyt na trestné lavici za podrážení, naopak Kometa si zahraje druhou přesilovou hru v dnešním utkání.
     
    13:29
    Kometa se nyní dostala do tutové příležitosti, zpoza branky poslal Zaťovič puk do vyložené pozice Holíkovi, ten pálil z voleje, ovšem pohotovým zákrokem se blýskl brankář Pavelka a podržel svůj tým!
    07:47 Radek SMOLEŇÁK - 1:1
     
    07:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dlouhá porada rozhodčích je u konce a přináší Hradci Králové okamžité vyrovnání stavu utkání! Ze vstřelení branky se raduje RADEK SMOLEŇÁK. Asistence: Petr Zámorský.
     
    07:47
    Rozhodčí ještě zkoumají celou situaci na videu, momentálně se prohlíží záznam hry.
    07:02 Jan ŠTENCEL - 1:0
     
    07:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým využívá početní výhodu a otevírá skóre zápasu! Kombinace začala za brankou Hradce, odkud Plekanec poslal přihrávku na křídlo Eratovi, ten nabil na modrou čáru JANU ŠTENCELOVI, jenž dokázal přesnou střelou dostat Kometu do vedení. Asistence: Martin Erat, Tomáš Plekanec.
     
    06:45
    První vyloučení v dnešním utkání, na trestnou lavici putuje hráč Hradce Králové konkrétně Tomáš Linhart, který si odpyká dvouminutový trest za hákování.
     
    02:22
    Čermák zachytil kotouč ve středním pásmu a okamžitou přihrávkou vyslal do úniku Vondráčka, ten se dostal k zakončení, které však s ledovým klidem Pavelka zneškodnil.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 8. Štencel (M. Erat, Plekanec), 43. Malec (Bartejs, Plekanec), 52. Malec (Köhler, L. Čermák), 59. Zaťovič (Mueller, O. Němec) – 8. Smoleňák (Zámorský), 38. Smoleňák, 50. Koukal (Zámorský), 53. R. Pavlík, rozh. náj. F. Pavlík

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Peter Mueller (KOM)
    0:0   Tomáš Vincour (HKM)
    2. série:
    0:0   Petr Holík (KOM)
    0:0   Petr Koukal (HKM)
    3. série:
    0:0   Martin Zaťovič (KOM)
    0:1   Filip Pavlík (HKM)
    4. série:
    0:1   Alexandre Mallet (KOM)
    0:1   Radek Smoleňák (HKM)
    5. série:
    0:1   Tomáš Plekanec (KOM)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Kašík) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Schaus, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, M. Erat – Mallet, L. Čermák (C), Vondráček – R. Zohorna, Süss, Köhler.
    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Graňák, Rosandić, F. Pavlík, Nedomlel (C) – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Miškář, Bičevskis, Paulovič – Rákos (A), Dragoun, Vopelka.

    Rozhodčí: Hodek, Petružálek – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 7458
    thejrc.org