Třinec – Litvínov 4:1 (kon.) | K. Vary – Liberec 2:3 (0:2 po s.n.) | Zlín – Plzeň 2:3 (po pr.)
Chomutov – Vítkovice 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 1:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 0:3 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 4:5 (0:1 po s.n.)
konec
Piráti Chomutov
4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 06.01.2019, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:55 Juraj VALACH - 4:2
     
    59:55
    Piráti právě vstřelili branku!
    ROCKNET ARÉNA bouří počtvrté a je z toho další branka v přesilové hře! JURAJ VALACH ze středního pásma zamířil přesně do opuštěné branky. Bez asistence.
     
    59:31
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Rastislav Dej.
     
    58:19
    Patrik Bartošák vyráží na střídačku a Vítkovice pouští do hry šestého bruslaře!
     
    56:58
    Chomutovský obránce se dostal z modré čáry až do rohu hrací plochy, odkud našel před brankou najetého Vladimíra Růžičku. Nejproduktivnější hráč Pirátů mířil jen těsně vedle branky.
     
    54:35
    Hra se přelila na pravou stranu, odkud kotouč putoval na vrchol levého kruhu, kde měl dostatek času Blaž Gregorc. Jeho střela mířila křížem k pravé tyči, ale puk branku jen těsně minul.
    52:17 Jakub LEV - 3:2
     
    52:17
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A na dramatickou koncovku v Chomutově je opět zaděláno! Rostislav Olesz přetlačil obránce a následně přihrál na levou stranu, kde se nacházel osamocený JAKUB LEV. Jeho bomba golfákem zamířila do branky, protože Justin Peters se nestihl přesunout. Asistence: Rostislav Olesz.
     
    49:36
    Pavel Klhůfek našel mezi kruhy najetého Adama Rašku, jehož pokus vyrazil brankář. Akce Pirátů pokračovala dále, u levé tyče se ocitl opět Adam Raška, jenž mířil do odkryté branky, ale Patrik Bartošák lvím skokem zlikvidoval stoprocentní šanci.
     
    48:20
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (2 min. pro hráčskou lavici – nesportovní chování). Trest odpyká Radim Toman.
     
    47:02
    Skvělý zákrok kanadského gólmana! Radoslav Tybor si nabruslil před branku, kde si najel po dlouhé kličce až k levé tyči, odkud se snažil zavěsit puk. Jenže Justin Peters máchl lapačkou, do níž schoval černou gumu.
     
    45:24
    Vyhození Vítkovic zachytil Tomáš Svoboda, který přebruslil soupeře a zakončoval k tyči. Jenže Patrik Bartošák dalším skvělým zákrokem zlikvidoval další střelecký pokus.
     
    43:24
    Po závaru v brankovišti puk skončil pod Patrikem Bartošákem! K puku se dostal jako první Jakub Sklenář, ale jeho zakončení skončilo v moci hostujícího gólmana.
    39:00 Vladimír RŮŽIČKA - 3:1
     
    39:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nejproduktivnější hráč Chomutova se prosazuje ve dvojnásobné početní výhodě! Vítkovická trojice se stáhla nízko k brance, čehož střelou z vrcholu pravého kruhu využil VLADIMÍR RŮŽIČKA. Jeho zakončení zamířilo do šibenice, kam Patrik Bartošák nedosáhl. Asistence: Radek Duda a Masi Marjamäki.
     
    38:16
    Vladimír Růžička ví, že jeho cele může odskočit ve dvojnásobné početní výhodě do dvoubrankového rozdílu ve skóre, a tak si bere oddechový čas!
     
    38:16
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Daniel Krenželok – 2 min., vysoká hůl).
     
    38:00
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Ondřej Roman – 2 min., sekání).
     
    37:36
    Radek Duda vyslal ránu z pravého kruhu pro vhazování, jeho pokus chytá Patrik Bartošák skvělým semaforem. Následně se před brankou Ridery strhla mela, ale vylučovat se nebude.
     
    35:25
    Finský útočník dlouho vymýšlel za brankou až se mu hnul mezi kruhy Vladimír Růžička. Nejproduktivnější hráč Chomutova okamžitě vystřelil k pravé tyči, ale hostující gólman kotouč vyrazil těsně vedle.
     
    33:32
    V oslabení ujížděl na brankáře Jakub Sklenář! Chomutovský štírek zkusil střelu na vyrážečku, kterou si hostující brankář pohlídal a vyrazil ji.
     
    32:17
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vladimír Růžička – 2 min., hákování).
     
    31:53
    Ronald Knot zavřel pásmo a vydal se mezi kruhy, kde kotouč přenechal na spoluhráče. Ovšem zakončení Lukaše Vantucha zamířilo těsně vedle pravé tyče.
     
    28:18
    ROCKNET ARÉNA se bouří! Na ledové ploše zůstal ležet Lukáš Vantuch, který se nemohl postavit na nohu. Kotouč měli Chomutovští, a tak se mělo přerušovat, ovšem sudí byli jiného názoru. Urostlého útočníka dostrkal na střídačku Brett Flemming.
     
    25:05
    Od pravého mantinelu si mezi kruhy najel Radoslav Tybor, jehož zakončení mířilo pod břevno. Ovšem Justin Peters zasahuje ramenem a drží domácí celek v těsném vedení!
     
    22:31
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vladimír Růžička – 2 min., sekání).
     
    21:52
    Cink! Střelu od modré čáry tečoval mezi kruhy Šimon Stránský, který nasměřoval kotouč do břevna! Chomutovské mužstvo mělo obrovskou porci štěstí!
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Štich – 2 min., hrubost).
     
    20:00
    V závěru třetiny, možná až po siréně se u Vítkovické branky strhla velká mela, do které se zapojil David Štich. Chomutovský obránce byl označen za hlavního aktéra, a tak poputuje na lavici hanby.
     
    19:52
    Další tutovka Pirátů zůstává neproměněna! Radek Duda přihrál zprava na chomutovského kapitána. Marku Tomicovi, ale první gól v sezóně není přán, jelikož kotouč do branky neusměrnil, i když byl atakován soupeřem. Marek Tomica.
    18:00 Lukáš VANTUCH - 2:1
     
    18:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Další početní výhoda Chomutova je využita! Od modré čáry se napřáhl David Štich, jehož pokus tečoval mezi kruhy LUKÁŠ VANTUCH. Urostlý útočník natáhl svou dlouhou hůl a nedal brankáři šanci zasáhnout. Asistence: David Štich a Radek Duda.
     
    17:47
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jaroslav Mrázek – 2 min., vysoká hůl).
    16:41 Masi MARJAMÄKI - 1:1
     
    16:41
    Piráti právě vstřelili branku!
    Také Chomutovští využívají početní výhodu a stav zápasu je znovu vyrovnán! Vladimír Růžička přihrál ba levou stranu, odkud vystřelil Tomáš Svoboda. Jeho pokus ale tečoval MASI MARJAMÄKI, jenž dostal černou gumu za Patrika Bartošáka. Asistence: Tomáš Svoboda a Vladimír Růžička.
     
    14:47
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Patrik Zdráhal – 2 min., krosček).
     
    09:36
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Šimon Stránský – 2 min., vysoká hůl).
    05:44 Ondřej ROMAN - 0:1
     
    05:44
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Severočeši mohli vyhodit, což se jim podél mantinelu nepovedlo. Puku se zmocnil Jan Schleiss, který viděl na levém kruhu ONDŘEJE ROMANA, jenž se štěstím propálil kanadského gólmana v brance Chomutova. Asistence: Jan Schleiss a Jakub Lev.
     
    05:16
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Adam Raška – 2+2 min, vysoká hůl).
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 17. Marjamäki (T. Svoboda, V. Růžička), 18. Vantuch (Štich, Duda), 39. V. Růžička (Duda, Marjamäki), 60. Valach – 6. O. Roman (Schleiss, Lev), 53. Lev (Olesz)


    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach, Antropov – Marjamäki, V. Růžička, T. Svoboda – Raška, Sklenář, Klhůfek – Tomica (C), Vantuch, Duda – Koblasa, Chlouba, J. Havel.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), D. Krenželok, Šidlík, Gregorc, Mrázek, Baranka, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Toman, Poletín – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Pešek, Polák
    thejrc.org