Eibar – Villarreal 0:0 (kon.) | Sevilla – Atlético 1:1 (kon.) | Real Madrid – Real Sociedad 0:2 (kon.)
Getafe – Barcelona 1:2 (kon.)
konec
Getafe CF
1:2 (1:2)
FC Barcelona
Neděle 06.01.2019, 20:45 • Coliseum Alfonso Pérez • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 23:12. (22:34:55)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barcelona, která svého soupeře porazila poměrem 2:1. Druhý poločas nám nabídl o poznání klidnější podívanou, avšak v jeho samotném úvodu mohl srovnat domácí Rodríguez. Getafe se sice tlačilo za vyrovnávací brankou, avšak tu naopak byly šance pro soupeře, nicméně brankář Soria se ve druhém poločase překonat nenechal. Katalánci si hubené vedení dokázali pohlídat až do závěrečného hvizdu, z dnešního velmi těžkého utkání berou plný počet bodů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zdá se, že dnešní utkání čtvrtou branku nenabídne. Getafe má na vyrovnání pouze několik posledních vteřin.
     
    90+2
    Do pokutového území Barcelony přiletěl další centr, který se stal snadnou kořistí Lengleta. Hosté se nikam neženou, naopak sbírají cenné vteřinky.
     
    90+1
    Kousek od středového kruhu se do nepříjemného obležení dostal Antunes, který to nakonec zvládl na jedničku. Poté se domácí dožadovali hraní rukou.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Barcelona stále vede o jednu branku, naopak domácím se krátí čas.
     
    88
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arthur, přichází Carles Aleñá.
     
    87
    Messi zahrával další přímý kop, který ani tentokráte nepatřil k těm nejpovedenějším. Obstřel sice mířil nad zeď, avšak skončil vysoko nad brankou.
     
    86
    Posléze Suárez prodlužoval do tandemu na Coutinha, který si ale nevěřil na průnik kolem Antunese. Krátce poté si nedovoleným zákrokem pomohl Maksimović.
     
    85
    Coutinho zahrával rohový kop z levé strany, na hranici malého vápna si na centr naskočil Lenglet, který ale hlavičkou zamířil vedle branky soupeře.
     
    84
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Francisco Portillo, přichází Robert Ibáñez.
     
    84
    K velice nebezpečnému projektilu se dostal Messi, jenomže Soria dokázal vyrazit míč před sebe. Následnou přihrávku na Suáreze včas odkopl Dakonam.
     
    83
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Philippe Coutinho.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem deset minut. Getafe se nemůže dostat k žádnému náporu, naopak je o něco aktivnější Barcelona.
     
    81
    Po rohovém kopu si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Cabrera, který skolil k zemi Messiho. V posledních minutách se hra hodně často kouskuje.
     
    80
    Poprvé se k míči dostal střídající Sáiz, který roztáhl hru k levé postranní čáře. Následně to Mata zkoušel průnikem kolem Alby, který zahrál za cenu rohu.
     
    79
    Katalánci zahrávali standardní situaci ze své vlastní poloviny. Piqué rozehrál na jistotu nakrátko, následně se Arthur dostal za půlící lajnu.

    David Suchý

    Branky: 43. Jaime Mata (Ángel Rodríguez) – 20. Messi, 39. L. Suárez

    Karty:   15. Foulquier (GET), 61. Damián Suárez (GET), 69. Cabrera (GET), 77. Maksimović (GET) – 12. Arthur (BAR), 15. Alba (BAR), 65. Arturo Vidal (BAR)


    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 23:12.
    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Cabrera, Antunes – Foulquier (57. J. Molina), Maksimović, Arambarri, Portillo (84. R. Ibáñez) – Ángel Rodríguez (74. Sáiz), Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Flamini, Cristóforo, Bruno González, R. Ibáñez, J. Molina, Sáiz.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (88. Aleñá), Rakitić, Arturo Vidal (70. Busquets) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (83. Coutinho).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Busquets, Coutinho, Murillo, Semedo, Malcom.

    Rozhodčí: Cuadra – López, Martínez

    Diváci: 14721
    ocianews.com