Eibar – Villarreal 0:0 (kon.) | Sevilla – Atlético 1:1 (kon.) | Real Madrid – Real Sociedad 0:2 (kon.)
Getafe – Barcelona 1:2 (kon.)
konec
Sevilla FC
1:1 (1:1)
Atlético Madrid
Neděle 06.01.2019, 16:15 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:11. (18:11:21)
     
    Hned čtyři nastavené minuty jsou minulostí a šlágr osmnáctého kola končí remízou 1:1.

    Dlouho se oba týmy v úvodu zápasu hledaly. Až po půlhodině hry se Sevilla dostala do tlaku, Silvovu ránu zpoza vápna ještě dokázal Oblak vyrazit na tyč, ale z následného rohového kopu poslal domácí tým do vedení pohotovou střelou z otočky Wissam Ben Yedder. Už už to vypadalo, že Vaclíkův tým půjde do šaten ve vedení, ale to by nesměl Antoine Griezmann parádně zakroutit volný přímý kop z dvaceti metrů skvěle do pravého horního rohu. Po změně stran se více než nadějné šanci sčítaly žluté karty. Těch hlavní rozhodčí nakonec udělal dokonce dvanáct! Ben Yedder mohl přidat v sedmdesáté minutě druhý zásah, ale jeho střela těsně prolétla vedle tyče.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sevilla držela míč na útočné polovině, ale nakonec Silva zajel s balonem až za postranní lajnu. Také Carrico je ještě odměněn žlutou kartou po nedovoleném zákroku na Kokeho.
     
    90+3
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Bryan Gil.
     
    90+3
    Po faulu Parteyho se seběhli téměř všichni hráči u rozhodčího. Po krátké strkanici uděluje hlavní sudí žlutou kartu faulujícímu Parteymu, ale i Savićovi se Silvou.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Ani tentokrát se Griezmann neprezentoval přesným centrem od rohového praporku. Před Monterem ale musel odvracet znovu nad domácí branku střídající Amadou.
     
    90
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joris Gnagnon, přichází Ibrahim Amadou.
    90. Vaclíkův pohledný zákrok proti střele Parteyho
     
    90
    Vaclík musel opět zasahovat. Thomas Partey se opřel do balonu na třiceti metrech, ale zamířil přesně pod břevno. Vaclíkův zákrok ale odrazil balon na rohový kop.
     
    89
    Zdá se, že více sil v závěru zápasu má Sevilla. Navas se musel vrátit také do obrany, na středu trávníku navíc fauloval Kokeho.
     
    88
    Ani Atlético ale nebylo při rozehrávce nejpřesnější. Navas si udělal ze dvou soupeřů na pravé straně slalomové tyče, ale následný centr už byl zblokován na hranici vápna.
     
    87
    Thomas Partey si pomohl v souboji s Escuderem loktem. Hlavní rozhodčí okamžitě odpískal nedovolený zákrok. Po rozehrávce podél postranní lajny přišel o balon Mesa.
     
    86
    Tlak Sevilly pokračoval od rohového praporku. Po zmatcích před Oblakem se balon odrážel dlouhou dobu v malém vápně, ale ani jeden z domácích hráčů ho nedokázal dopravit až do sítě.
     
    85
    Navas si pomohl přihrávkou na Silvu. Sevilla se udržela v kombinace těsně před vápnem madridského soupeře. Promes však už nebyl přesný, balon se ještě odrazil k Escuderovi, který pořádně protáhl Oblaka.
     
    84
    Vitolo byl přidržen na polovině hrací plochy. Godín následně po dlouhém pasu do vápna vyhrál hlavičkový souboj, ale míč se odrazil přesně do míst, kde byl osamocený Vaclík.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce zápasu. Šlágr osmnáctého kola je stále otevřen. Po přihrávce Parteyho mohl zakočnovat Griezmanna, ale Vaclík byl skvěle připraven a vyrazil míč.
     
    82
    Tradiční exekutor Antoine Griezmann sice nenašel ve vápně svého spoluhráče, ale míč se k němu rychle vrátil. Nečekanou ránu z pravé straně poslal aktuální mistr světa jen na tribunu.

    Vít Schück

    Branky: 38. Ben Yedder (Carriço) – 45. Griezmann

    Karty:   45+1. Navas (SEV), 47. Sarabia (SEV), 73. Banega (SEV), 90+3. André Silva (SEV), 90+4. Carriço (SEV) – 15. Á. Correa (ATM), 49. Saúl Ñíguez (ATM), 55. Griezmann (ATM), 78. Rodri (ATM), 79. Godín (ATM), 90+3. Partey (ATM), 90+3. Savić (ATM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:11.
    Sevilla FC: Vaclík – Gnagnon (90. Amadou), Carriço, Sergi Gómez – Navas (C), Sarabia (80. Promes), Banega, Roque, Escudero – Ben Yedder (90+3. Gil), André Silva.
    Náhradníci: Soriano – Kjaer, Amadou, Nolito, Promes, Arana, Gil.

    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savić, Godín (C), Saúl Ñíguez – Partey, Rodri, Koke, Lemar (61. Vitolo) – Á. Correa (79. Montero), Griezmann.
    Náhradníci: Adán – Arias, N. Kalinić, Vitolo, J. Giménez, Montero, Muñoz Benavides.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco
    bahis siteleri