Třebíč – Kadaň 4:3 (kon.) | Vsetín – Slavia 3:2 (po pr.) | Benátky n/J – Jihlava 1:2 (po pr.)
Ústí n/L – Kladno 2:3 (kon.) | Litoměřice – Prostějov 5:1 (kon.) | Frýdek-M. – Motor ČB 3:5 (kon.)
Poruba 2011 – Přerov 2:1 (2:1 po s.n.)
po prodl.
VHK ROBE Vsetín
3:2 (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
HC Slavia Praha
Pondělí 07.01.2019, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky u online přenosu z utkání třiačtyřicátého kola Chance Ligy. Dnes se proti sobě na Lapači postaví v roli domácích tým VHK ROBE Vsetín, který hostí celek HC Slavia Praha.
     
    HC Slavia Praha

    Pražský celek hrající druhou nejvyšší soutěž bychom našli na osmé příčce její tabulky s 59 body. Bodové rozdíly ve středu tabulky jsou však minimální, a proto bude pro postup do play-off důležitý každý zisk. Poslední zápas odehráli hokejisté Slavie doma proti Porubě, na kterou těsně nestačili. O kolo dříve to však byli oni, kdo vyhrál jednobrankovým rozdílem, a to ve Frýdku-Místku. V průběhu sezóny střídali Pražané dobrá období s těmi slabšími, uvidíme tedy, jak si povedou na ledě vsetínském.
    Zápas minulého kola: Slavia – Poruba 4:5

    Lídrem kanadského bodování týmu je s velkým náskokem jednatřicetibodový Jan Veselý(19+12), toho však v kádru nahradil Daniel Vrdlovec. Na druhém místě najdeme Jiřího Doležala(6+17), na třetím Martina Šagáta(4+18) a o čtvrtou příčku se dělí útočník Martin Ondráček(8+12) s obráncem Janem Novákem (4+16).
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši se po výhře v Jihlavě opět vyhoupli na druhé místo a stejně jako střed, tak i vrch tabulky je hodně našlapaný a týmy od sebe dělí jen pár bodů. To ostatně také pocítili i Vsacané, když se po prohře s Benátkami nad Jizerou propadli. Tato prohra 1:3 na domácím ledě ukončila jejich sérií vítězných zápasů, jež se tak zastavila na čísle šest, a nyní budou chtít proti Slavii pokračovat v sérii nové.
    Zápas minulého kola:Jihlava – Vsetín 2:3

    Nejproduktivnější trojici zřejmě ani není třeba představovat. Druhá vsetínská lajna ve složení Luboš Rob (28+21), Antonín Pechanec(16+31) a Vít Jonák(18+24) se totiž velmi brzy dostala do podvědomí všech hráčů a fanoušků. Po návratu z Přerova se však hojně prosazuje také Ondřej Kopta (8+2). Nejproduktivnějším obráncem je pak Ondřej Slováček (8+21), který svými brankami rozhodl nejedno prodloužení a vítěznou branku zaznamenal i v minulém utkání proti Jihlavě.
     
    Vzájemná utkání v sezóně:
    13. 10. Vsetín – Slavia 3:2p
    26. 11. Slavia – Vsetín 7:3
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (Gába) – Mikuš, Hryciow, Slováček, Teper, Frolo, Holomek, Jenáček – Karafiát, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Vávra, Šilhavý, Vítek.

    HC Slavia Praha: J. Růžička (Šorf) – Duda, J. Novák, J. Drtina, Saňa, Barák, Štibingr, Valík – Kubica, Šagát, M. Ondráček – Procházka, Kverka, L. Krejčík – J. Doležal, Vlček, Šmerha – Heldák, Kohút, Furch..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Vsetínem a Slavii právě začalo a rozhodčí musí hru hned po deseti sekundách přerušit, jelikož se domácí mužstvo provinili icingem.
     
    00:28
    Hosté buly po Šelepněvově levici ihned využili k útoku. Jejich střely jsou blokované vsetínskou obranou.
     
    00:50
    Teper na levém křídle vypíchl kotouč Doleželovi a puk si puk si to namířil přímo na vsetínského brankáře. Ten s klidem ukrývá puk pod lapačkou a poprvé v zápase přerušuje hru.
     
    01:09
    Pitule zavezl kotouč do útočného pásma, kde se Valachům i přes drobné problémy a souboje za brankou daří držet. Ke střelbě se ale nedostávají.
     
    01:19
    Štibingr pálil od modré do betonů vsetínského gólmana. Od výstroje se puk odrazil na Doležalovu hokejku a hostující útočník okamžitě namířil do volných horních pater branky. Přestřelil.
     
    02:47
    Šagát vyhrál vhazování ve vlastním pásmu a pražský celek tak mohl bez obtíží rozehrát. Přihrávky však nebyly přesné a podruhé je dnes pískáno zakázané uvolnění.
     
    03:14
    Kubica zavezl puk do útočného pásma, kde jej za brankou přenechal Ondráčkovi. O kotouč se bojuje za brankou, střelecký pokus jsme už delší dobu neviděli.
     
    03:46
    Na středu kluziště se uvolnil Pechanec, který měl před sebou také volný vstup do útočné třetiny. Hostující obrana se ale po křídlech vrátila a v mezikruží domácího centra zastavila.
     
    04:28
    Po Pechancově přihrávce zpoza branky se mohl od levé tyčky prosadit Rob. Kotouč netrefil úplně ideálně a Růžička zasahovat nemusel.
     
    04:40
    Na druhé straně má naopak co dělat Šelepněv, protože vsetínské chyby se snažil využít Procházka. Na gólmana jel sám a zakončoval nad levý beton. Toto místo vsetínský brankář vykryl lapačkou.
     
    05:26
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Filip Vlček – 2 min., hákování).
     
    05:34
    Vsetínský přesilovková kombinace na modré čáře nezačala pro Vsetín úplně ideálně, jelikož hned první přihrávku vystihl Drtina a vyhazuje.
     
    05:47
    Karafiát se vracel s kotoučem z vlastního obranného pásma. Na útočné modré čáře zrychlil. I přes to, že byl na kruzích dostižen a zastaven, zakončil. Puk skončil mimo prostor tří tyčí a za brankovou čáru naopak doputoval výše zmíněný vsetínský útočník.
     
    06:45
    Vsetínští se již delší dobu nemohou dostat do pásma. Slavia své oslabení zvládá.
     
    07:24
    Frolo vypálil od modré a jeho rána byla ještě před brankovištěm tečována. I tak ale končí na bránícím hráči pražské Slavie.
     
    07:26
    Hosté v plném počtu.
     
    08:08
    Valík zakončoval sám u levé tyčky, kde byl připraven jak vsetínský brankář, tak obrana. Krátce po tomto zákroku se hra přesunula na druhou stranu, u kotouče jsou však stále hosté.
     
    09:06
    Rob vybojoval puk proti Šmerhovi a vyváží kotouč do středního pásma.
     
    09:18
    Vlček znovu usedá na trestnou lavici a opět za hákování. Do úniku se totiž po levém křídle dostal Jonák a hostující útočník ho v kritické situaci zastavil nedovoleně.
     
    09:32
    Hra je přerušena v momentě, kdy se hosté dostávali do přečíslení dva na jednoho. Na hranici středního a útočného pásma ale zůstal ležet domácí obránce Mikuš. Vypadá to, že je vše v pořádku a hra čeká na další buly ve středním pásmu.
     
    10:35
    Vsetínští předvedli na Růžičkově brankovišti rychlý kolotoč, když nejprve vyzval Teper ve středním pásmu Roba, aby jel po pravím křídle sám na branku. Ten přenechal Pechancovi, načež se všichni semkli okolo hostujícího brankoviště. Útok doplňuje Hryciow na modré čáře.
     
    11:10
    Vsetín stupňuje svůj tlak. Růžičkovi se povedlo rychle přesunout proti střele Roba z pravého kruhu a svou výstrojí ji zastavil. Hosté vyhazují.
     
    11:18
    Hosté v plném počtu.
     
    12:04
    Teď se Valaši u vlastní branky nemohli dohodnout, kdo bude hrát a rozehraje, a tak se slova chopil gólman Šelepněv, jenž se stáhl za branku a posílá puk dopředu na své spoluhráče.
     
    12:55
    Furch se dostal s kotoučem do Šelepněnovy blízkosti. Vsetínský brankář přes clonící hráče neviděl tento útok příliš dobře, i tak ale dokázal úspěšně zakročit.
     
    13:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští hráči přesměrovali hru a vydali se do útoku, kde svým lehkým nahozením překvapil hostujícího brankáře JIŘÍ KARAFIÁT. Asistence: Roman Rác.
    13:11 Jiří KARAFIÁT - 1:0
     
    13:34
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tomáš Duda – 2 min., hákování).
     
    13:41
    Vsetín začíná svou další přesilovou hru velmi aktivně. Série přihrávek se zastavila u Tepera, jehož střelu z levého kruhu zastavil Šagát.
     
    14:48
    Valachy vstřelená branka povzbudila a i v momentech, kdy Slavia vyhodí kotouč, se dokáží velmi rychle vrátit zpět. Nyní se to například povedlo Theoretovi, který zamíchal s pukem, přizvedl jej a pokusil se přehodit pravý Růžičkův beton.
     
    15:34
    Hosté v plném počtu.
     
    16:06
    Hosté byli vyloučeni již třikrát a domácí se tak ocitli ve třech přesilových hrách. Ta poslední byla z jejich strany nejpovedenější, ale ani tuto početní výhodu neproměnili. Teď se tempo hry zklidnilo a hraje se především ve středním pásmu.
     
    17:05
    Mikuš ihned po vyhraném buly mezi modrými čarami nahodil do útočného pásma. Zde se kotouče chopil Rob, který byl v mžiku hlídán obranou. Rozhodl se proto poslat puk dozadu na Hryciowa, jenž od modré čáry vypálil. Růžička ukrývá kotouč mezi betony.
     
    17:49
    Vsetínskou rozehrávku zastavil ve střední třetině Duda a začal tak s tou pražskou. Na puku jsou hosté, nedaří se jim však dostat a usadit se před Šelepněvem.
     
    18:47
    Opět se čeká na vystřídání obou celků. Zpoza vlastní branky zakládá útok vsetínský obránce Hryciow.
     
    19:34
    Do konce první třetiny zbývá necelá půlminuta a herní tempo se zklidnilo. První dějství skončí u branky soupeře domácích, ale bez střely.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina skončila a na tabuli svítí skóre, které je příznivější pro domácí. Ti měli k dispozici také tři přesilové hry, ale branka nepadla ani v jedné z nich. Výkon Valachů v počteních výhodách se ale postupně zlepšoval a v té třetí měl Jan Růžička a bránící čtveřice opravdu hodně práce, kterou zvládli skvěle. Jeden gól však domácí do branky přeci jen dostali, a to když si hostující brankář vybral slabší chvilku a zaváhal při nahození od modré čáry. Na branky tak vedou domácí 1:0, na střely 11:6.
    Uvidíme, co nám přinese druhá třetina utkání, která začne cca v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Start do druhé třetiny taky doprovází zakázané uvolnění. Vhazuje se po Růžičkově pravici.
     
    20:19
    Střelu Kubicy z pravého kruhu tečoval na hranici brankoviště Ondráček. Poprvé nasměroval kotouč mezi Šelepněvovy betony, které vsetínský gólman včas zaklapl. Při druhé dorážce se jednalo o zásah vysokou holí, takže rozhodčí okamžitě přerušuje hru.
     
    21:21
    Doležal nezpracoval Vlčkovu přihrávku napříč pásmem a musí pro puk až k mantinelu. Slavia je ale stále na kotouči a drží se v útočném pásmu. Snaží se dostat soupeře pod tlak.
     
    22:01
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Slováček – 2 min., podrážení).
     
    22:07
    Pechanec vyhrál vhazování, ale Valaši puk neudrželi ve své moci dlouho. Kubica začíná s rozehrávkou.
     
    22:33
    První přesilovková kombinace v utkání se Slavii příliš nepovedla a domácí mohou vyhodit.
     
    22:57
    Drtinova přihrávka skončila na hokejce Šilhavého, který se spolu s Vítkem vydal do přečíslení. Nahrál mu a právě druhý jmenovaný zakončoval za přemisťujícího se gólmana. Trefil pravý beton.
     
    23:35
    Hostě jsou zpět v útočném pásmu a snaží se o první přesný zásah, střely však branku míjí.
     
    24:01
    Domácí v plném počtu.
     
    24:43
    Domácí celek už se opět dostával do přečíslení, ale tentokrát po rychlém přechodu ze souboje u mantinelu do mezikruží. Střela se Vsetínu nepovedla a jsou to naopak hosté, kdo může směrem dopředu zahrozit.
     
    25:25
    Jonák zavezl kotouč do pásma a bráněn na pravém křídle poslal puk před branku Robovi na teč. Ten kotouč netrefil přesně.
     
    25:48
    Nyní to byl naopak Rob, kdo nahrával teč. Puk před brankou zasáhl Pechanec, ale ani tentokrát nemusel Růžička předvádět světové zákroky. Kotouč přebírá za vlastní brankou Slavia.
     
    26:27
    Hosté se dostávali do dalšího ze svých rychlých protiútoků. V této situaci se ale našel někdo, kdo byl rychlejší. Brankář Šelepněv vystartoval ze svého brankoviště a byl na pravém kruhu u puku dříve. Může rozehrát.
     
    27:33
    Uplynulá minuta přinesla na Lapači hokej nahoru dolů a množství šancí. Nejprve nahrával Kverka z pravého kruhu Procházkovi do mezikruží, jeho střelu vytěsnil Šelepeněv vyrážečkou. Na druhou stranu okamžitě zamířili domácí. Theoret poslal přesnou přihrávku na Pituleho, který se střelou vyčkal, ale poté trefil jen bránícího Nováka, což vedlo k dalšími útoku Slavie.
     
    28:27
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jakub Teper – 2 min., sekání).
     
    28:52
    Po vsetínském vyhození puku jsou hosté zpět v pásmu a z pravého křídla ohrozil Šelepněvovu branku útočník Vlček. Domácí brankář si bližší tyčku dobře pohlídal.
     
    29:07
    Za podrážení míří na trestnou lavici Mikuš. Vsetín hraje ve třech.
     
    29:37
    Kombinace na levé straně kluziště zakončil od modré čáry Drtina. Šelepněv se kotouče jen lehce dotkl pravým betonem, a ten tak končí za brankou.
     
    29:46
    Hra se stěhuje do středního pásma, kde se bude po odpískání útočícího hráče v brankoviště vhazovat.
     
    30:12
    Od modré opět vypálil Drtina, střelu dorážel Novák. Valaši nalezli vyražený kotouč u mantinelu a na chvíli se osvobozují.
     
    30:27
    Teper je zpět na ledě, domácí jsou ve čtyřech.
     
    31:02
    Vítek si nenechal utéct příležitost, kdy oba týmy střídaly, a sám se vydal i proti dvěma hráčům pražské Slavie. Z kruhu zakončil a Růžička kotouč přikrývá pod lapačku.
     
    31:07
    Domácí v plném počtu.
     
    32:01
    Pitule nabil ve středním pásmu Theoretovi, který se vydal středem kluziště na Růžičkovu branku. Jelikož se k němu sjížděli bránící hráči, rozhodl se pro přihrávku na levé křídlo, kde měl Koptu. Jeho nahrávka ale byla příliš dlouhá, Kopta se po ní natahoval, ale nakonec puk nezastavil.
     
    32:19
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Mitchell Theoret – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:54
    Hosté sice dlouho kombinovali, ale branku neohrozili. Vsetín vyhazuje.
     
    33:17
    Jonák pro sebe získal jednu z pražských přihrávek a užuž se i s Pechancem dostávali do přečíslení. Za útočnou modrou čarou byli zastaveni.
     
    33:37
    Valaši nakonec jednu ze svých ofenzivních akcí v oslabení přeci jen zakončili, a to když se z hranice brankoviště snažil prosadit Rob. S jeho pokusem si Růžička bez problémů poradil.
     
    34:16
    Slavia se drží v útočném pásmu, Šelepněv však během tohoto vsetínského oslabení ještě práci neměl. Střely hostujícího týmu jsou buď nepřesné nebo je likviduje obrana.
     
    34:19
    Domácí v plném počtu.
     
    35:16
    Kopta předával kotouč v útočném pásmu Rácovi. Ten ztratil rovnováhu, ale i přesto dokázal poslat puk zpátky na svého spoluhráče, který si mezitím najížděl do mezikruží. Nakonec byl Kopta o kotouč obrán.
     
    35:49
    Ondráček šel proti přesile dvou vsetínských hráč do útoku. Tam sám nepochodil, a tak se mohou Valaši opět nastěhovat před Růžičku.
     
    36:19
    Drtina nahrál zpoza vlastní branky Valíkovi. Toho bleskově obral Pechanec a vypálil. Růžička má puk ve výstroji.
     
    36:28
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Filip Vlček – 2 min., sekání).
     
    37:12
    Vsetínští svou přesilovkovou formaci dostali až těsně k brankovišti, odkud se také pokusili prosadit okolo levé tyčky. Hostující gólman je však pozorný a navýšení náskoku domácího celku nepovoluje.
     
    37:44
    Slavie vyhodila kotouč a první vlnu nového vsetínského útoku zastoupil Kucharczyk. Jeho střelu zastavil Růžička betonem, čímž poslal kotouč na vracejícího se Theoreta, který zamířil mezi brankářovy betony. Ani on neuspěl.
     
    38:08
    Sám na branku ujížděl Kverka. Dobruslili jej dva domácí hráči a nevystřelil.
     
    38:28
    Hosté v plném počtu.
     
    38:39
    Slavia právě vstřelila branku!
    Navrátilec z trestné lavice dostal na svou hokejku přihrávku, kterou následně poslal dál na své spoluhráče, kteří mířili do útočného pásma. Tam našel Šagát zcela volného JIŘÍHO DOLEŽALA, který střelou z první z levého kruhu vyrovnává stav utkání. Asistence: Martin Šagát, Filip Vlček.
    38:39 Jiří DOLEŽAL - 1:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina zprvu moc šancí nepřinesla. Hosté se sice dostali do přesilovky 5 na 3, tu si ale dokázali domácí bez většího zaváhání pohlídat. Mohli jsme ale vidět i ofenzivně opravdu našlapané pasáže a hokej nahoru dolů nebo povedené přesilové hry. Nakonec jsme se ve druhém dějství dočkali i branky, když se minutu a půl před sirénou trefil hostující útočník Doležal, čímž vyrovnal stav utkání na 1:1.
    Třetí třetina tedy slibuje ještě mnoho zajímavého. Začne cca v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Kubicovu střelu vystihla vsetínská obrana, která také vyslala do útoku Kucharczyka. Tomu se na pravé straně nabízel Rác, po přihrávce si ale kotouč přes bránícího hráče nedokázal zpracovat.
     
    41:08
    Jonák zpoza branky přihrával Pechancovi do mezikruží. Ten puk zasáhl a Růžička ukrývá kotouč ve výstroji.
     
    41:22
    Slováčkova střela od modré byla zblokována a na druhou stranu míří hostující celek. Nahození do pásma kryje Šelepněv a vhazovat se bude po jeho levici
     
    41:48
    Vsetínská útočná formace jela plnit své ofenzivní povinnosti. Kopta byl trochu napřed a narazil tak hned na tři bránící hráče soupeře, kteří jej o puk obrali. Slavia se následně dopouští zakázaného uvolnění a hra se stěhuje opět před Růžičku.
     
    42:08
    Vsetínští vypálili ihned po vhazování a po následném buly udělali opět to samé. V první případě zasáhl gólman, v tom druhém obrana, která nahazuje na Šelepněva.
     
    42:28
    Duda nahrával Ondráčkovi na teč, ten ale v rychlosti kotouč netrefil a puk končí za brankou Vsetína.
     
    42:36
    Kucharczyk sám prokličkoval mezi hráči soupeře a z levého kruhu nahrál v přečíslení Pitulemu, který minul hostující branku jen o centimetry.
     
    44:00
    Střelu Štibingra od modré srazil Pitule mimo nebezpečnou zónu. Holomek s Jenáčkem kombinují za brankou a zakládají útok.
     
    44:22
    Šilhavý nahrál zpoza branky na hranici modrého půlkruhu, kde stál připravený Vávra. Puk zametl směrem a bránu hned z první, na což byl Růžička připraven a zasahuje lapačkou.
     
    45:47
    Kubica se převedl v individuální akci, na jejímž konci jej zastavil Teper. V pádu nastřelil Šelepněvovy betony, od kterých se puk dostal na najíždějícího Ondráčka. Útočník Slavie mířil do pravého horního rohu, ale přestřelil.
     
    46:26
    Také Rob si vytvořil vlastní příležitost ke skórování, když ujel po pravém křídle jeden na jednoho. Tím jedním obránce byl junior Štibingr, kterého se Rob pokusil obejít. Neúspěšně, hostující bek jej tvrdě zastavil.
     
    47:57
    Slavia se dostala do útočného pásma, kde však moc dlouho nepobyla, jelikož hned první Furchova střela od modré byla zastavena Šilhavým, který puk poslal do středního pásma.
     
    48:43
    V přečíslení tři na dva zakončoval po Kucharczykově přihrávce Rác. Následně pálil od modré Hryciow, ale oba tyto pokusy vsetínských hokejistů byly zastaveny.
     
    49:21
    Ondráček s Dudou to na obranné modré čáře překombinovali a k puku se dostali Valaši. Domácí ale tohoto soupeřova zaváhání nedokázali využít.
     
    49:57
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Další ze vsetínských akcí končí brankou v Růžičkově síti. V přesile před brankou naznačil na levém křídle střelu Kopta, nakonec však nahrál na LUBOŠE ROBA, před kterým stála prázdná brána. Obětavě se do střely vrhl jeden z hráčů Slavie, ale ani on gólu nezabránil. Asistence: Ondřej Kopta, Ondřej Holomek.
    49:57 Luboš ROB - 2:1
     
    50:41
    Slavia právě vstřelila branku!
    MARTIN PROCHÁZKA nejprve nastřelil jen boční síť Šelepněvovy branky. Poté si kotouč opět vzal na svou hůl, objel celou branku a z otočky nahodil puk až za navracejícího se vsetínského gólmana a brankovou čáru. Znovu je tedy vyrovnáno. Asistence: Bez asistence.
    50:41 Martin PROCHÁZKA - 2:2
     
    51:42
    Hosté jsou aktivnějším týmem. Zaujali svá místa v útočné třetině a drží svého soka pod tlakem. Kubica pálil z pravého kruhu na bližší tyčku a skvělý zákrok předvedl brankář Šelepeněv, který svůj tým v těchto chvílích hodně podržel.
     
    53:29
    Koptu bychom mohli jmenovat hlavní postavou uplynulých sekund, protože nejen dvakrát vystřelil a po ztrátě kotouče si jej od Doležala dokázal vydobýt zpět, ale také tečoval Teperovu střelu od modré. Všechno zpečetil zúčastněním se potyčky právě s Doležalem za brankou hostů.
     
    53:29
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Kopta – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jiří Doležal – 2 min., nedovolené bránění + 2 min., hrubost). Trest odpyká Tomáš Šmerha.
     
    54:02
    Vsetínští hrají klasickou přesilovku 5 na 4 a hráči Slavie jim rozhodně nic nedarují, což jde vidět u soubojů o puk okolo mantinelu.
     
    54:50
    První vsetínská střela na branku byla zblokována a hosté vyhazují.
     
    55:00
    Rob poslal z vrcholu pravého kruhu puk do předbrankového prostoru, kde kromě Tepera a Pechance čekali ještě dva hráči hostujícího celku. Ti teď velice pomohli svému gólmanovi a odklání kotouč do rohu kluziště.
     
    55:29
    Hosté v plném počtu.
     
    56:07
    Novák obral o kotouč Vítka, který se přemisťoval okolo mantinelu před branku. Slavia přitvrdila v obranné hře, Valaši si však povětšinou dokáží kotouče vybojovat zpět. Od modré pálil Jenáček.
     
    56:45
    Hryciowovu střelu z vrcholu pravého kruhu tečoval jeho spoluhráč těsně před brankovištěm a kotouč proletěl nedaleko levého horního rohu. Vsetín si vyvíjí potřebný tlak.
     
    57:22
    Zaváhání na modré čáře stálo domácí mužstvo útočné pásmo. Vhazuje se po Šelepněvově levici.
     
    57:54
    Jonáka zastavil v útoku Šmerha. Vsetínský útočník si pak hostujícího forvarda našel u mantinelu a dohrál jej. Šmerha zůstal po zásahu chvíli ležet na ledě a Jonák putuje na trestnou lavici s menším trestem za hrubost.
     
    58:23
    Hosté kombinují. První pokus o narušení série přihrávek předvedl Pitule, ten ale soupeře zatím jen zneklidnil. O vyhození se postaral Kopta.
     
    59:13
    Vsetínští opět vyhazují. Oba týmy střídají.
     
    59:31
    Šagátovo tvrdé nahození na vsetínskou branku z nulového úhlu kryje Šelepněv.
     
    59:40
    Valaši se dostali ke kotouči a přemýšleli o útočném výpadu. Nakonec se ve středním pásmu zastavili a pouze vyhazují za branku Slavie.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině se po kombinaci do prázdné brány prosadili jako první domácí. Neuběhla ale ani minuta a do nechráněné branky se trefovali taky hosté. Jeden vstřelený gól na každé straně během třetí dvacetiminutovky značí, že na Lapači je stav stále vyrovnán. Za výsledku 2:2 se tedy bude na Vsetíně prodlužovat.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jaromír Kverka – 2 min., sekání).
     
    60:16
    Slavia je hned se svým prvním pokusem o vyhození úspěšná.
     
    60:44
    Kotouč putoval přes Roba a Slováčka až k Jonákovi, který od modré vystřelil. Jeho střela se otřela o lapačku Růžičky, který toho moc neviděl, a končí za brankou.
     
    61:22
    Vsetínská kombinace vypadala nadějně a domácí hokejisté se dostávali i ke střelám. Nyní ale hosté vyhazují a s rychlou rozehrávkou pomáhá Šelepněv.
     
    62:08
    Teper s Rácem si několikrát vyměnili kotouč na modré čáře a druhý jmenovaný z pravé strany vypálil. Střela je zblokována.
     
    62:14
    Hosté v plném počtu.
     
    62:57
    Valaši se drží v pásmu, ale jejich střely míří buď mimo nebo je zastaví hráči pražského týmu.
     
    63:12
    Vsetín právě vstřelil branku!
    LUBOŠ ROB se prosazuje podruhé v zápase a tentokrát svou brankou rozhoduje o vítězství Vsetína. Valaši využili zaváhání ve střídání Slavie, a tak mohl Pechanec obejít hráče soupeře a nahrát na Roba, který měl opět před sebou prázdnou bránu a znovu se nemýlil. Asistence: Antonín Pechanec.
    63:12 Luboš ROB - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    O vítězi dnešního duelu muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém byli lepší domácí. Do svých šancí se dostávali hlavně díky vyloučení Kverky v první minutě nastaveného času, branku ale vstřelili až po jeho návratu. Autorem vítězné branky, a zároveň dvougólovým střelcem dnešního utkání a nejlepším hráčem na straně Vsetína, je Luboš Rob. Na druhé straně si cenu pro nejlepšího hráče odnesl střelec druhé vyrovnávací branky Martin Procházka.
    Ode mě je to pro dnešek vše a ze vsetínského Lapače Vám přeji příjemný zbytek dne. (20:02:40)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 14. Karafiát (Rác), 50. Rob (Kopta, Holomek), 64. Rob (Pechanec) – 39. J. Doležal (Šagát, Vlček), 51. Procházka


    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (Gába) – Mikuš, Hryciow, Slováček, Teper, Frolo, Holomek, Jenáček – Karafiát, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Vávra, Šilhavý, Vítek.
    HC Slavia Praha: J. Růžička (Šorf) – Duda, J. Novák, J. Drtina, Saňa, Barák, Štibingr, Valík – Kubica, Šagát, M. Ondráček – Procházka, Kverka, L. Krejčík – J. Doležal, Vlček, Šmerha – Heldák, Kohút, Furch.

    Rozhodčí: Barek, Koziol – Lukš, Novák

    Diváci: 2610
    thejrc.org