Švédsko – Rusko 3:5 (kon.) | Česko – Japonsko 4:2 (kon.) | Kanada – USA 2:3 (kon.)
Švýcarsko – Finsko 2:4 (kon.)
konec
Česko
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Japonsko
Pondělí 07.01.2019, 06:30 • Obihiro arena, Obihiro, Japonsko • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Český národní tým žen do osmnácti let zvládl důležitý souboj s Japonskem a po včerejší prohře se Švýcarskem 0:1 si připsal první plný bodový zisk. Na něm má velký podíl také brankářka Pejšová, jež byla vyhlášena nejlepší hráčkou utkání. V úterý mají české hokejistky volno a ve středu budou bojovat o postup do vyřazovacích bojů s Finskem. (10:48:42)
     
    Konec zápasu.
    58:31 Sára ČAJANOVÁ - 4:2
     
    58:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český národní výběr se může trochu uklinit, podařilo se mu znovu odskočit na rozdíl dvou branek, když ze samostatného útoku po pravé straně mířila přesně mezi tři tyče SÁRA ČAJANOVÁ.
     
    58:14
    Vyloučení v týmu Japonsko (Hina Shimomukaiová – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Česko (Kristýna Kaltounková – 2 min., krosček).
     
    58:06
    Japonsko mělo velkou šanci na srovnání, když jelo do přečíslení tři na jednu. Z levé strany pálila těsně nad ledem Yamashitová, naštěstí pro Česko minula zadní tyč.
    56:38 Ami SASAKIOVÁ - 3:2
     
    56:38
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Závěr utkání bude ještě dramatický! Japonky se dlouho nemohly dostat do tlaku, nyní se ale dostaly do blízkosti brány a AMI SASAKIOVÁ protlačila puk za záda Pejšové. Asistence: Moeka Tsutsumiová.
     
    55:33
    Japonky vybojovaly kotouč v rohu hřiště ve vlastním pásmu, jenže při rychlém protiútoku je zradila finální přihrávka, která byla nepřesná.
     
    52:28
    Mlýnková se ve vlastním oslabení dostala do samostatného úniku, další branku ale nepřidala, gólmanka jí vypíchla kotouč od hokejky!
     
    51:44
    Vyloučení v týmu Česko (Klára Jandušíková – 2 min., podrážení).
     
    49:43
    Pejšová musela při dvojnásobném českém oslabení čelit několika zakončením z předbrankového prostoru, poté se ji už povedlo přerušit hru.
     
    49:00
    Vyloučení v týmu Česko (Kristýna Kaltounková – 2 min., podrážení).
     
    48:35
    Vyloučení v týmu Česko (Natálie Mlýnková – 2 min., hákování).
     
    48:17
    Nahození ze střední třetin si česká brankářka v pohodě pohlídala a hokejkou nasměrovala letící kotouč na svou spoluhráčku.
     
    47:37
    Celá česká formace střídala, čehož chtěly Japonky rychle využít, ale Wajimovou zastavil odpískaný ofsajd.
     
    46:25
    Střela Radové byla nepřesná a skončila v rohu hřiště, Japonsko zkusilo rozjet rychlý protiútok, ten však ve střelu nevyústil.
     
    44:54
    Čajanová potáhla puk po pravé straně blíže k bráně, následně hledala v předbrankovém prostoru Machalovou, ta poslala kotouč do brankářky.
     
    41:34
    Sakuraiová se opřela do puku příklepem na modré, střela byla ale sražená vedle brány.

    Adam Joska

    Branky a nahrávky: 9. Mlýnková, 33. Haasová (Exnerová, Kaltounková), 39. Mlýnková (D. Pejšová, Kotounová), 59. Čajanová – 31. Shigová (Kamadová), 57. Sasakiová (Tsutsumiová)


    Česko: J. Pejšová (Švejdová) – Škrdlová, Jandušíková, Kotounová, D. Pejšová, Radová, Šmajdová, Seroiszková, Hanzlíková, Hrůšová – Čajanová, Mlýnková, Mazancová – Sarnovská, Kaltounková, Exnerová – Machalová, Haasová, Dýcková – Hájková, Sýkorová.
    Japonsko: Sasakiová (Halloranová) – Numurová, Yamashitová, Sukuraiová, Tsutsumiová K., Tomiuchiová, Takashiová, Kosugaová – Itová, Suzukiová, Shigová – Tsutsumiová M. Sasakiová, Shimomukaiová – Satová, Sonoyová, Wajimová – Ushiová, Hayakawová, Kamadová – Nagaoková

    Rozhodčí: Nurmiová, Weissová – Geboraová, Mooreová
    thejrc.org