Ufa – Kunlun 7:4 (kon.) | Jekatěrinburg – Petrohrad 0:6 (kon.) | Barys – Chabarovsk 4:2 (kon.)
Čerepovec – Riga 3:2 (po pr.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 1:0 (kon.) | Minsk – HC Slovan 5:3 (kon.)
Jokerit – Dynamo Moskva 2:3 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
7:4 (1:2, 4:1, 2:1)
Red Star Kunlun
Úterý 08.01.2019, 12:30 • Ufa Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (14:59:19)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Mertl (KUN) 0+0, 3 střely, čas na ledě 17:02
     
    Střely na branku: 37 – 30
     
    Utkání sledovalo 6 053 diváků.
     
    Je dobojováno. Domácí Ufa se nakonec raduje z výhry 7:4 a nedopustila tak, aby na domácím ledě ztratila nějaké body. Hosté naopak měli zápas dobře rozehraný, ale nezískali z něho ani jeden bod. Takový je hokej a z výhry se může radovat pouze jeden tým, a tím je dnes Ufa, která nepříznivý vývoj otočila.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Zápas se už jenom dohrává, ani jeden tým se už nikam nežene.
     
    58:50
    Na druhé straně se nepovedl útok hostům, kteří nic před Metsolou nevymysleli a ještě se tak mohou do akce dostat domácí hráči.
     
    58:22
    Ještě domácí kombinují před brankou hostů, ale jejich střely končí na obraně Kunlunu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    56:54 Pjotr CHOCHRJAKOV - 7:4
     
    56:54
    Ufa právě vstřelila branku!
    Nyní už však čelil dalšímu přesnému pokusu a je zřejmě hotovo. PJOTR CHOCHRJAKOV sklepl kotouč, který se snášel nad brankovištěm Kunlunu a přidává tak pojistku pro svůj tým – 7:4. Asistence: Vladimir Tkačov a Anton Burdasov.
     
    56:36
    Domácí se usadili v pásmu Kunlunu a na Karhunena šla další střela. Tu však brankář hostů pokryl.
     
    55:20
    Ještě následuje komerční přestávka.
     
    55:20
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Michael Latta – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:59
    Teemu Hartikainen útočil na hattrick, zblízka však Karhunena nepřekonal. Rázem tak hru na opačnou stranu otáčejí opět hráči Kunlunu.
     
    54:24
    Greg Squires střílel z mezikruží, jeho pokus srazila obrana Ufy zase do bezpečí. Domácí tak mohou založit další útočnou akci.
     
    53:31
    Hosté na nic nečekají a snaží se o další akci, po které by se mohli dostat na dostřel jediného gólu. Proti však byla obrana Ufy.
     
    53:06
    Nyní byli na tahu domácí a dostali se také do zakončení, jenže to bylo hodně nepřesné. Karhunen tak nemusel vůbec zasahovat.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Omark (Hartikainen), 22. Tkačov (Koledov, Kugryšev), 34. Chochrjakov (Burdasov, Rybin), 36. Hartikainen (Ar. Sergejev, Omark), 37. Burdasov (Chochrjakov, Tkačov), 42. Hartikainen (Omark), 57. Chochrjakov (Tkačov, Burdasov) – 3. Seto (Lockhart, Lofquist), 10. Lofquist, 26. Lofquist (Squires, St. Pierre), 52. Palola (Squires, Lofquist)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Fedotov) – Sergijenko, Panin (C), Arzamascev, Koledov (A), S. Garejev, Ar. Sergejev, Jelizarov, S. Těreščenko – Hartikainen, Omark, Kemppainen – Burmistrov, Tkačov (A), Kugryšev – Burdasov, Chochrjakov, Rybin – Kadějkin, V. Žarkov, Soloduchin.
    Red Star Kunlun: Karhunen (C. Sun) – Järvinen, V. Lajunen (A), Vitásek, Lofquist (C), Jüe (A), Viklund – Shore, Yip, Wolski – Lundh, Fontain, Palola – Mertl, Latta, St. Pierre – Squires, Lockhart, Seto.

    Rozhodčí: Kislov, Rogačjov – Galimov, Palej

    Diváci: 6053
    thejrc.org