Žilina – Banská Bystrica 4:5 (po pr.) | Košice – Poprad 3:5 (kon.) | Nitra – Trenčín 3:1 (kon.)
Detva – Miskolc 2:1 (3:2 po s.n.) | Zvolen – Nové Zámky 1:0 (kon.) | MAC Budapešť – Lipt. Mikuláš 6:5 (kon.)
konec
MAC Budapešť
6:5 (1:1, 4:2, 1:2)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Úterý 08.01.2019, 19:00 • Tüskecsarnok, Budapešť • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:36:20)
     
    Střely na branku: 27 – 28.
     
    Je dobojováno! Z přímého souboje o desáté místo se vyklubala parádní jedenáctigólová bitva. Budapešť vždycky zapnula, když to nejvíce potřebovala, a ani jednou nepustila hosty z Liptovského Mikuláše do vedení. Hosté k němu byli nejblíže na startu třetí třetiny, kdy Uram a Richard Huna vyrovnali na 5:5, jenže šestý gól už nikdo ze slovenského celku nepřidal. V čase 50:45 naopak podruhé v utkání skóroval Bodó a rozhodl o výhře MAC Budapešť v poměru 6:5. Újbuda tedy udržela své desáté místo a vypracovala si pětibodový náskok na svého dnešního soupeře, který ho jako jediný ještě může připravit o předkolo play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Jared Brown vyhrál nesmírně důležité vhazování. Puk se dostal do rohu a to už se na tribunách může slavit tříbodový zisk!
     
    59:54
    Šest vteřin před koncem se bude ještě jednou vhazovat v útočném pásmu MHk. Jeden z domácích odpálil kotouč po prknech až na icing.
     
    59:39
    Opět naprosto nepřipravené nahození, kterým se Liptovský Mikuláš připravil o spoustu cenných vteřin. S nadějemi slovenského týmu to vypadá hodně špatně.
     
    59:16
    Teď to hosté doslova zpackali, když nahazovali ještě zpoza červené čáry a Hollý se po odpískaném icingu musí vrátit do brankoviště.
     
    59:09
    Jeden z domácích poslal puk na střídačku, za což se nevylučuje. Opět se bude vhazovat po levici Benceho Bálizse.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:48
    Další vyhození týmu z hlavního města Maďarska. Hostům utíká čas setsakramentsky rychle.
     
    58:12
    Tamášiho střelu z dálky Bálizs přesměroval do rohu. Puk pak sebrali domácí hráči, ale vůbec nestihli zamířit do prázdné branky.
     
    58:00
    Bálizs přerušil hru po neškodném nahození. V mezidobí si hostující lavička vybrala oddechový čas a odvolala Hollého z brány.
     
    57:36
    Alex Tamáši střílel krátce po buly, ale soupeřova branka pro něj byla malá. Újbuda pak vyhodila puk k vzdálenější modré čáře.
     
    57:20
    Puk se pomalým tempem došoural za koncovou čáru, a tak je pískán další icing. Tentokrát v domácím podání.
     
    57:12
    Nepřesná rozehrávka zavinila hostující icing. Následné buly vyhráli domácí, jenže okamžitá střela byla sražená do ochranné sítě.
     
    56:45
    Kriška byl za brankou natolik atakovaný, že ztratil stabilitu a v pádu přihrál mimo útočné pásmo. Předtím si to z levého mantinelu namířil k brankovišti, ale o kousek minul vzdálenější tyč.
     
    56:13
    Hra teď nabrala velmi dobré tempo. Po delší době se přerušuje až kvůli zakázanému uvolnění maďarského klubu.
     
    55:48
    Na druhé straně musel zasahovat také Bálizs, který vyrazil prudkou střelu golfákem od Róberta Vargy.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Dudás (Dansereau, Negrin), 27. Klempa (Negrin, Dudás), 27. Klempa (Dudás), 36. Bodó (Langkow, Burt), 36. Macaulay (Klempa, Brown), 51. Bodó (Dudás, Orban) – 15. Uram (Varga), 34. Varga (Bača), 36. Uram (Bača), 41. Uram (Kriška), 43. Ri. Huna (Ró. Huna)


    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai, Macaulay, Negrin, Dudás, Garát, Burt, Vokla, Odnoga – Orban, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Majoross, Nagy, Terbócs – Szabad, Pápa, Szigeti.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kislicyn (41. Hollý) – Kurali, Števuliak, Nádašdi, Fereta, Lenďák, Mezovský, Nemec, Bača – Kriška, Ró. Huna, Ri. Huna – Uram, Tamáši, Varga – Nechaj, Piatka, Sukeľ – Lištiak, Uhrík, Čenka.

    Rozhodčí: Baluška, Konc – Tvrdoň, Výleta

    Diváci: 450
    thejrc.org