Čeljabinsk – Kazaň 1:0 (kon.) | Spartak Moskva – Nižněkamsk 3:2 (2:0 po s.n.) | Omsk – Viťaz 2:3 (po pr.)
konec
Traktor Čeljabinsk
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Ak Bars Kazaň
Středa 09.01.2019, 15:00 • Traktor Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 23:29.
    Zblokované střely – 6:13.
    Vyloučení – 4:4.
    Využití přesilovek 1/4 – 0/4.
    Vhazování – 24:28. (17:16:43)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Čeljabinsku, který svého soupeře porazil poměrem 1:0. Jediná branka tohoto zápasu přišla při dvojnásobné přesilové hry, prosadil se domácí forvard Stoa. Kazaň tak musela za každou cenu vyrovnat, což se jí ale nepodařilo. Traktor i nadále hrozil přes rychlé protiútoku, naopak se Sudnicin prezentoval velice zodpověděným výkonem, který vedl k čistému kontu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:07
    Co scházelo! Sudnicin absolutně nezaregistroval přihrávku na bližší tyč, kde se zjevil osamocený Popov. Jeho rána ale kupodivu neskončila v brance.
     
    58:40
    Kazaň hraje bez brankáře!
     
    58:23
    Velice pohotovým zakončením to zkoušel hostující Osnovin, který napálil beton brankáře. Sudnicin měl nyní štěstí, hosté jsou i nadále u hracího předmětu.
     
    57:05
    Postma dokázal zavézt puk až mezi kruhy, kde byl důrazným způsobem odtlačen. Traktor hraje na jistotu, dalekonosné vyhození překvapivě nepřineslo icing.
     
    56:07
    Jeden z hostů chyboval v rozehrávce, soupeř toho ale nedokázal využít. Ke střele se sice dostal Šolochov, avšak Podjapolskij prokázal svojí připravenost.
     
    55:03
    Sudnicin si připsal rutinní zákrok, Lukojanov nahazoval pouze do jeho výstroje. Hra je opět přerušena, vhazovat se bude v útočném pásmu Kazaně.
     
    54:05
    Postma to ihned po přejetí modré čáry zkoušel prudkou střelou, která orazítkovala zadní plexisklo. Sudnicin nemusel zasahovat, jeho spoluhráči raději uklidnili hru.
     
    53:08
    Bailen ještě dokázal špičkou hole přihrát za branku na Isajeva, který ale neuspěl proti přesile protihráčů. Na ledovou plochu se vrací druhá formace domácích.
     
    52:17
    Čeljabinsk se osvobodil přihrávkou až k Podjapolskimu, kam si jako první sjel hostující obránce Postma. Hosté jsou nyní aktivnější, avšak stále prohrávají o jednu branku.
     
    51:21
    Zaripov přihrál do tandemu na Osnovina, který se dostal s pukem až za branku soupeře. Zde ale jeho formace o kotouč přišla, směrem kupředu to zkouší Traktor.
     
    49:31
    Nyní to pořádně schytal jeden z domácích hráčů, který nakonec nakonec odjel na střídačku. Uvidíme, zda se bude jednat o nějaké vážnější zranění.
     
    48:20
    Kazaň to nyní bude mít složité, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může obrátit.
     
    47:04
    Kousek vedle branky pálil pohotový Azevedo, Sudnicin na puk vůbec nedosáhl. Hrací předmět se od hrazení dostal do středního pásma, Kazaň je ale nyní aktivnější.
     
    46:13
    Od modré čáry zkoušel své štěstí hostující Ljamkin, který ale pálil pouze do lapačky brankáře, jenž raději přerušil hru. Vhazovat se bude po pravici ruského brankáře.
     
    45:07
    Přečíslení svého celku táhl po pravém křídle Thomas, kterému se nepodařilo přihrát křížem. I tak byl Podjapolskij donucen k zákroku, který byl hodně důležitý.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 44. Stoa (Thomas)


    Traktor Čeljabinsk: Sudnicin (Suchačov) – Rjasenskij, Bailen (A), A. Petrov (C), Isajev, Karpuchin, Borodkin, N. Chlystov – Enlund, Thomas, Szczechura – Gubarev, Rybakov (A), Kokujov – Bergström, Stoa, Šolochov – Kravcov, Dugin, Šarov.
    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Šaryčenkov) – Postma, Pedan, Ljamkin, Manuchov, Jarullin, Markov (A) – Azevedo, Tkačov, Sekáč – Galijev, Osnovin, Zaripov (A) – M. Gluchov, An. Popov, Lukojanov – Klinkhammer, Svitov (C), A. Michejev – Kara.

    Rozhodčí: Beljajev, Gašilov – Lazarev, Otmachov

    Diváci: 6900
    thejrc.org