Monaco – Rennes 1:1 (8:7 po pen.) | Bordeaux – Le Havre 1:0 (kon.) | PSG – Guingamp 1:2 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
1:0 (0:0)
Le Havre AC
Středa 09.01.2019, 21:05 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzský Ligový pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:03:53)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:6.
     
    Je dobojováno! Druhá půle už byla přeci jen o něco koukatelnější. Aktivnější Bordeaux sehrálo pár dobrých akcí a nakonec zaslouženě postupuje do semifinále, o čemž rozhodla Kaluova pěkná trefa ze sedmdesáté minuty. Druholigové mužstvo z Normandie dnes nehrálo v útočné fázi vůbec dobře. Šestkrát se dostalo ke střele, jenže ani jedna z nich neletěla do prostoru Poussinovy brány. Bordeaux tedy oplatilo Le Havru nedělní porážku z Francouzského poháru a v tom ligovém si potřetí za poslední čtyři roky zahraje o finále.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zablokovaný centr z pravé strany dal hostům výhodu rohového kopu. Do vápna přispěchal také brankář Balijon, ovšem obrana Bordeaux přetažený centr odklidila do bezpečí.
     
    90+2
    Domácí nabídnutou standardku nevyužili. Proti pravidlům se navíc provinil Nicolas de Préville a pár chvil po svém příchodu viděl žlutou kartu.
     
    90+2
    Nejčerstvější hráč na hřišti de Préville zaútočil do rozevřené obrany. Camaru obelstil jednoduchou kličkou, nicméně Balijon střelu z pravé strany vyrazil na roh.
     
    90+1
    Moc času na vyrovnání už druholigovému celku z Normandie nezbývá. Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Yann Karamoh, přichází Nicolas de Préville.
     
    89
    Tradiční opory Le Havru dnes nemají svůj den. Ferhat selhal při zpracování naprosto rutinní přihrávky a zbytečně nechal míč vhazujícímu Poundjému.
     
    88
    Fontaine našel podporu na pravé straně, odkud sice přiletěl centr, jenže domácí defenziva si s ním v nebezpečném prostoru poradila.
     
    87
    Nechybělo moc a bylo rozhodnuto! Domácí se po rohu usadili kousek před šestnáctkou, kde si Karamoh v rychlosti narazil se spoluhráčem a jen o malý kousek netrefil ze svého pohledu pravou tyč.
     
    86
    Po několika nepřesnostech od obou týmů se neudržel Victor Lehktal a nedovoleným způsobem poslal k zemi Otávia. Balón pro Bordeaux.
    84. Karamoh pokazil Sabalyho pěknou akci nepovedenou střelou
     
    84
    Nádherná individuální akce Sabalyho, který je dnes jedním z nejlepších hráčů svého týmu. Senegalský pravý bek potáhl míč k vápnu a skvostnou kličkou se uvolnil k přihrávce. Celé akci chybělo jen lepší zakončení, neboť volný Karamoh vystřeli velmi slabě a navícl přesně na Balijona.
     
    83
    Koundé musel přidat do kroku, aby zablokoval hostující centr na roh. Ten už byl skoro tradičně hodně přetažený a prosvištěl až k druhému konci hřiště.
     
    82
    Bašićův nepříliš vydařený centr na bližší tyč byl odvrácen před pokutové území, odkud zkusil štěstí Otávio a vypálil kousek nad břevno Balijonovy brány.
     
    81
    Yann Karamoh byl faulován Victorem Lehkalem a udržel míč pro Girondins, který bude rozehrávat z blízkosti rohového praporku.
     
    80
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Andreas Cornelius, přichází Toma Bašić.

    Michal Břuchanský

    Branky: 70. Kalu

    Karty:   45. Kalu (BOR), 90+2. Préville (BOR) – 29. Basque (LEH)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:6.
    Girondins Bordeaux: Poussin – Sabaly, Koundé, Jovanović, Poundjé – Lerager (C), Otávio – Kalu, Vada (62. Briand), Karamoh (90. de Préville) – Cornelius (80. Bašić).
    Náhradníci: Costil – Palencia, Lewczuk, Bašić, Plašil, de Préville, Briand.

    Le Havre AC: Balijon – Bese, Mayembo, Bain, Camara – Basque (75. Assifuah), Lekhal – Ferhat, Bonnet (C) (62. Fontaine), Gory (79. Abdelli) – Kadewere.
    Náhradníci: Thuram-Ulien – Coulibaly, Abdelli, Fontaine, Youga, Assifuah, Thiaré.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli
    thejrc.org