Ath. Bilbao – Sevilla 1:3 (kon.) | Real Betis – Real Sociedad 0:0 (kon.) | Levante – Barcelona 2:1 (kon.)
konec
Levante UD
2:1 (2:0)
FC Barcelona
Čtvrtek 10.01.2019, 21:30 • Estadio Ciudad de Valencia, Valencia • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:22:55)
     
    Ještě doplním, že odveta se hraje za týden na Camp Nou!
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:16.
     
    Je konec! Levante zvládlo úvodní utkání osmifinále Copa del Rey a poráží Barcelonu 2:1! Levante se dostalo do vedení už ve 4. minutě, kdy se prosadil Erick Cabaco! To ale nebylo vše! Další velkou šanci měl Boateng, nicméně Cillessen vytáhl parádní zákrok. V 19. minutě se ale dokázal prosadit Borja Mayoral! Barcelona mohla snížit, jenže Malcom svůj únik zakončil zpackanou střelou. Po změně stran měl obrovskou šanci střídající Morales, ale Cillessen předvedl zákrok večera! Pět minut před koncem navíc fauloval v pokutovém území Coke a Coutinho penaltu s přehledem proměnil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Borja Mayoral ještě dostává žlutou kartu.
     
    90+3
    Jeden z posledních útoku Barcelony skončil nepřesnou přihrávkou do zámezí. Přihrávka na pravé křídlo byla prudká a propadla až do zámezí.
     
    90+2
    Busquets získal míč na polovině hřiště a rychle otočil hru na opačnou stranu. Dembelé mohl zakončovat, ale zbytečně chtěl ještě kombinovat.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Dembelé si při dalším průniku do pokutového území dopustil nedovoleného zákroku a složil jednoho z domácích obránců k zemi. Sudí ihned odpískal faul.
     
    89
    Murillo zneškodnil další prudkou přihrávku a pohotově našel Vidala. Druhý jmenovaný už nebyl tak úspěšný a daroval balón domácím.
     
    88
    Jeden z domácích hráčů spěchal za odkopem na polovinu Barcelony. Obránce Murillo se s ním však skvěle vrátil a nepustil Levante do další šance.
     
    86
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je sníženo! K exekuci pokutového kopu se postavil PHILIPPE COUTINHO a skákavou střelou prostřelil domácího brankáře!
    85. Cokeho faul v pokutovém území
     
    85
    Pokutový kop pro Barcelonu! Suárez se prosmýkl do pokutového území, kde jej fauloval Coke a sudí nařídil penaltu!
     
    84
    Aktivní Dembelé si tentokrát naskočil na centr z levé strany, ale svou hlavičku namířil jen do míst, kde stál připravený brankář domácího celku.
     
    83
    Dembelé zkusil překvapit domácího brankáře střelou z ostrého úhlu. Talentovanému fotbalistovi Barcelony zakončení příliš nesedlo a brankář měl jednoduchou práci.
     
    82
    Levante zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, nicméně obrana Barcelony si s balónem hravě poradila.
     
    81
    Levante zahrávalo přímý kop na polovině Barcelony. Domácí hráči tentokrát rozehráli do kombinace. Jason poté odcentroval, ale Morales na míč nedosáhl.
     
    80
    Denis Suárez si pohybem řekl o přihrávku do pokutového území, jenže spoluhráč mu adresoval příliš prudkou pobídku, kterou Suárez neudržel ve hře.
     
    79
    Semedo si dal pozor na dotírajícího Moralese a pomohl si zpětnou přihrávku na Murilla. Barcelona může podniknout další útočný výpad.
     
    78
    Další útočnou akci Barcelony zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Dembelé. Ofsajd.
     
    77
    Barcelona se stále nemůže dostat do brankových příležitostí. Domácí Levante stále drží nadějný výsledek pro odvetu na Camp Nou.
     
    76
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Rochina, přichází Doukouré.
     
    75
    Sergio Busquets na polovině hřiště zastavil skluzem rodící se akci Levante a vidí žlutou kartu.
     
    74
    Denis Suárez odcentroval ještě jednou, nicméně jeho další pobídka prolétla pokutovým územím, aniž by balón někdo dokázal tečovat.
     
    73
    Denis Suárez si našel volný prostor na pravé straně, jenže jeho nadýchaný centr na Dembelého byl hodně pomalý a zadáci jej odvrátili.
     
    72
    Rochina dostal další krásnou přihrávku do běhu a centrem do pokutového území hledal rozběhnutého Moralese. Před domácí hvězdou zasáhl Cillessen.
     
    71
    Morales prošel s míčem po levé straně až do blízkosti rohového praporku, jenže jeho centr byl hodně nepovedený a trefil jen prvního soupeře.
     
    70
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Rodríguez, přichází Jason.
     
    69
    Střídající Denis Suárez se ihned zapojil do útočného výpadu Barcelony. Jeho průnik skončil ale už na noze prvního hráče Barcelony.
     
    68
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Castillo, přichází Suárez.
     
    67
    Coutinho upadl v pokutovém území a hráči Barcelony se dožadovali odpískání pokutového kopu. Sudí souboj dobře viděl a nechal pokračovat ve hře.
     
    66
    Domácí brankář tentokrát vystartoval až na hranici pokutového území, kde si počkal na nepřesnou rozehrávku Barcelony a schoval míč do rukavic.
     
    65
    Střídající Morales si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce, dostal se sám před brankáře, ale Cillessen jeho pokus o lob dokázal vyrazit!
     
    64
    Levante zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal Rochina, jenže jeho pokus prolétl kolem pravé tyče.
     
    63
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Boateng, přichází Morales.
     
    62
    Mayoral si pohybem řekl o přihrávku na levou stranu, nicméně spoluhráč mu vyslal příliš dlouhou pobídku a domácí útočník nezastihl míč na hřišti.
     
    61
    Simon se z levé strany dral do pokutového území, jenže na jeho hranici proti němu vystoupil Semedo, který mu míč ukopl daleko od nohy.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Levante si nadále drží své dvoubrankové vedení. Domácí celek je hodně blízko k obrovskému úspěchu.
     
    59
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Malcom, přichází Lenglet.
     
    58
    Semedo zastavil rodící se útok domácího Levante a získal míč pro katalánský velkoklub. Barcelona se stále nemůže dostat do blízkosti pokutového území.
     
    57
    Semedo se hnal s míčem do pokutového území, chtěl si narazit s Vidalem, nicméně Chilan v dresu Barcelony jej nepřesnou přihrávkou zahnal.
     
    56
    Simon dostal přihrávku do běhu na levou stranu, navedl si míč na pravou nohu a zakončil. Jeho rána mířila jen do míst, kde stál Cillessen.
     
    55
    Boateng si navedl míč středem hrací plochy na hranici pokutového území a vyslal přízemní ránu. Jeho pokus Cillessen dobře viděl a míč zkrotil.
     
    54
    Boateng prošel po levé straně na hranici pokutového území, kde svedl souboj s Murillem, ale důrazný obránce Barcelony jej tentokrát poslal k zemi.
     
    53
    Coutinho si udělal prostor v blízkosti hranice pokutového území, vyslal technickou střelu pravou nohou, ale jeho rána prolétla nad břevnem.
     
    52
    Malcom prošel s míčem na hranici pokutového území, kde si míč přehodil na levou nohu, jenže jeho technický pokus prolétl kolem zadní tyče.
     
    51
    Do rozehrávky hostujícího celku se nyní zapojil také brankář Cillessen. Nizozemský gólman si musel dát pozor na dotírajícího Mayorala a raději míč odkopl.
     
    50
    Autor úvodní branky Cabaco na vlastní polovině poslal k zemi Dembelého a dostává žlutou kartu.
     
    49
    Coke se na levé straně dostal k odraženému míči a pohotově jej nakopl na polovinu Barcelony. Důrazný Mayoral ustál souboj se Semedem a nenechal se obrat o míč.
     
    48
    Mayoral si při dalším průniku na polovinu Barcelony pomohl nedovoleným zákrokem a poslal k zemi Semeda. Rozehrávat bude Levante.
     
    47
    Rochina se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho rána skončila v náruči pozorného brankáře.
     
    46
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Miranda, přichází Roberto.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Barcelona má za sebou nejhorší poločas letošní sezóny. Domácí celek totiž předvádí opravdu parádní výkon. Levante se dostalo do vedení už ve 4. minutě, kdy se prosadil Erick Cabaco! To ale nebylo vše! Další velkou šanci měl Boateng, nicméně Cillessen vytáhl parádní zákrok. V 19. minutě se ale dokázal prosadit Borja Mayoral! Barcelona mohla snížit, jenže Malcom svůj únik zakončil zpackanou střelou. Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Malcom si skvělým náběhem řekl o přihrávku mezi obránce domácího celku, nicméně přihrávka byla příliš prudká a míč prosvištěl do zámezí.
     
    44
    Brandariz dojel na vlastní polovině ostrým skluzem Boatenga a dostává žlutou kartu.
     
    43
    Coutinho prošel s míčem do pokutového území, nicméně jeho centr skončil na hlavě prvního obránce v dresu domácího Levante.
     
    42
    Prcić trefil loktem Vidala a za nebezpečnou hru dostává žlutou kartu.
     
    41
    Borja Mayoral si v pokutovém území udělal prostor a opřel se do odraženého míče. Jeho rána mířila do míst, kde stál Cillessen.
     
    40
    Aleňa dojel jednoho z domácích hráčů na polovině a vysloužil si žlutou kartu.
     
    39
    Mayoral naháněl dlouhou přihrávku na levou stranu, nicméně míč se svezl po mokrém trávníku a svezl se až do zámezí. Rozehrávat bude Barcelona.
     
    38
    Vidal fauloval na pravé straně hrací plochy a poslal k zemi jednoho z důrazných soupeřů. Hráči Barcelony se stále nemohou dostat do tlaku.
     
    37
    Prčič vybojoval míč na levé straně a dlouhým nákopem hledal Boatenga. Domácí útočník si však nepohlídal svůj náběh a Semedo jej předskočil.
     
    36
    Aleňa vybojoval míč na polovině hřiště, nicméně nikdo ve žlutém dresu mu nepřišel pomoci a zadáci Levante se stačili vrátit na své pozice.
     
    35
    Semedo uspěl v souboji na polovině hrací plochy, jenže si míč ukopl daleko od nohy a už se pro něj nedokázal vrátit. Levante může kombinovat.
     
    34
    Miranda poslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, kde číhal Dembelé, jenže jeho zakončení zablokoval hned první zadák Levante.
     
    33
    Levante zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže nikdo v modrém dresu na balón nedosáhl. Barcelona se ubránila.
     
    32
    Dembelé si řekl pohybem o přihrávku do pokutového území, nicméně jeho zpracování nebylo zrovna povedené a míč mu uskočil do zámezí.
     
    31
    Miranda si skvěle pokryl míč tělem a nechal se faulovat na vlastní polovině. Barcelona se nadále nemůže usadit na polovině svého soupeře.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme hodně překvapivý vývoj dnešního souboje. Domácí Levante je zatím aktivnější a zaslouženě vede.
     
    29
    Campaňa táhl další akce Levante středem hrací plochy. Domácí středopolař poslal přihrávku mezi obránce, ale Murillo dokázal balón odkopnout.
     
    28
    Další zranění! Na hřišti tentokrát zůstává pro změnu ležet hostující Miranda, který se drží za stehenní sval. Také krajní obránce Barcelony zřejmě bude schopen pokračovat.
     
    27
    Semedo podpořil ofenzivu hostujícího celku náběhem po pravé straně, odcentroval do pokutového území, jenže obránce Postigo odehrál míč hlavou.
     
    26
    S domácím útočníkem to nevypadá moc dobře. Boateng už je v péči lékařů a odchází za postranní čáru. Nikdo z domácích se zatím nerozcvičuje.
     
    25
    Hra je přerušena! Domácí útočník Boateng zůstává po souboji s Busquetsem ležet na trávníku a drží se za obličej. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    24
    Barcelona se usadila s míčem na polovině soupeře a hledá si cestičku do pokutového území. Aleňa pro změnu zkusil zakončit, ale domácí brankář si připsal snadný zásah.
     
    23
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání. Za faul na polovině hřiště ji vidí Murillo.
     
    22
    Barcelona zahodila obrovskou šanci! Malcom pelášil od poloviny hřiště sám na brankáře, jenže váhal se zakončením a vyběhnutý gólman jeho ránu vyrazil!
     
    21
    Borja Mayoral je po vstřelené brance pořádně nabuzený. Domácí útočník se hnal za další dlouhou přihrávkou, ale nechal se lapit v ofsajdu.
    19. Borja MAYORAL - 2:0
     
    19
    Levante právě vstřelilo branku!
    Domácí celek přidává druhou branku! Barcelona je na kolenou! BORJA MAYORAL dostal přihrávku do pokutového území, ustál souboj s obráncem a přízemní střelou kolem brankáře uklidil míč ke vzdálenější tyči!
     
    18
    Do dalšího výpadu Barcelony se zapojil aktivní Malcom, jenže křídelník hostujícího celku se zapomněl za hranicí ofsajdu. Rozehrávat tak bude Levante.
     
    17
    Coutinho se snažil překvapit obranu Levante centrem vnějším nártem, nicméně zadáci domácího celku byli dobře postavení a odehráli míč do bezpečí.
     
    16
    Zadáci Barcelony si na vlastní polovině vyměňují krátké přihrávky a snaží se dostat za obranu domácího celku. Hráči Levante však hýří pohybem.
     
    15
    Malcom se po pravém křídle prosmýkl do blízkosti pokutového území, ale jeden z domácích hráčů jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    14
    Mayoral dostal krásnou přihrávku na polovinu soupeře, kde svedl souboj se Semedem. Obránce Barcelony byl mnohem důraznější a odehrál míč do bezpečí.
    13. Boatengova velká šance
     
    13
    Levante zatím hraje skvěle a vyplynula z toho další obrovská šance! Na centr na malé vápno si doběhl Boateng, ale jeho pokus na brankové čáře vyrazil Cillessen!
     
    12
    Miranda skvěle vystoupil proti rozběhnutému soupeři, obral domácího hráče o míč, ale už nestačil přesně rozehrát. Jeho pobídka skončila u soupeře.
     
    11
    Cabaco si řekl o přihrávku na pravou stranu, ale nepotykal si se zpracováním. Autorovi úvodní branky dnešního souboje propadl míč do autu. Vhazuje Barcelona.
     
    10
    Simon vyzval na taneční souboj dobře postaveného Semeda. Krajní obránce Barcelony jeho úmysl vystihl a nechal míč propadnout do zámezí.
     
    9
    Arturo Vidal zastavil nedovoleným zákrokem rodící se výpad Levante a může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval žlutou kartu. Rozehrávat budou domácí.
     
    8
    Malcom podpořil útok Barcelony dlouhým náběhem, dostal přihrávku do pokutového území, ale vůbec se mu nepodařilo zpracování. Míč skončil v zámezí.
     
    7
    Další šance pro domácí celek! Boateng dostal přihrávku za obranu, dostal se do šestnáctky, ale jeho technickou ránu schoval Cillessen do rukavic!
     
    6
    Do rozehrávky Levante se nyní musel zapojit také domácí brankář. Fernández nakopl míč na pravé křídlo, jenže Boateng v hlavičkovém souboji neuspěl.
    4. Erick CABACO - 1:0
     
    4
    Levante právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se v úvodu překvapivě dostává do vedení! Levante zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno a ERICK CABACO přesnou hlavičkou otevřel skóre!
     
    3
    Campaňa dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, pokusil se obhodit Semeda, nicméně krajní obránce Barcelony dokázal míč zakopnout do autu.
     
    2
    Postigo rozjel akci Levante středem hrací plochy. Domácí stoper poslal prudkou přihrávku na Mayorala, jenže ten se vinou špatného převzetí nechal vytlačit k postranní čáře.
     
    1
    Barcelona obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku, ale prudká přihrávka skončila na noze obránce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Fernández – Cabaco, Postigo, Rodríguez – Moreno, Rochina, Prcić, Gómez, Simon – Boateng, Mayoral
    Náhradníci: Koke, Morales, Toňo, Dwamena, López, Doukouré, Jason

    FC Barcelona: Cillesen – Semedo, Murillo, Brandraziz, Miranda – Vidal, Busquets, Castillo – Malcom, Dembelé, Coutinho
    Náhradníci: Puig, Lenglet, ter Stegen, Roberto, Suárez, Wagué, Arthur

    Rozhodčí: de Burgos – Díaz, Núňez.
     
    Levante UD

    Domácí Levante je v dnešním souboji outsiderem. Do Copa del Rey vstoupilo také Levante v minulém kole, ale mělo mnohem více trápení než Barcelona. Přes Lugo dokázalo přejít po výsledcích 1:1 a 2:0. V domácí lize však Levante podává dobré výkony a po osmnácti odehraných kolech mu patří desátá pozice s tříbodovou ztrátou na pohárové pozice. O víkendu doma remizovalo 2:2 s Gironou.
     
    FC Barcelona

    Katalánský velkoklub zažívá další fantastickou sezónu. V domácí soutěži vede před Atléticem Madrid a Sevillou, postoupila ze skupiny Ligy mistrů a navíc pokračuje i v Copa del Rey. Do španělského poháru však vstoupila teprve v minulém kole, kdy přešla přes Leonesu po výsledcích 1:0 a 4:1. Dnešní duel je však pro Barcelonu strašákem. V posledních letech totiž úvodní pohárové vystoupení v novém roce nesehrála zrovna přesvědčivě.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Copa del Rey. Dnes se podíváme na osmifinálový duel mezi Levante a Barcelonou. Duel startuje ve 21:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 4. Cabaco, 19. Mayoral – 86. Coutinho (pen.)

    Karty:   42. Prcić (LVN), 50. Cabaco (LVN), 90+3. Mayoral (LVN) – 23. Murillo (BAR), 40. Aleňa (BAR), 44. Brandaziz (BAR), 75. Busquets (BAR)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:16.
    Levante UD: Fernández – Cabaco, Postigo, Rodríguez (70. Jason) – Moreno, Rochina (76. Doukouré), Prcić, Gómez, Simon – Boateng (63. Morales), Mayoral
    Náhradníci: Koke, Morales, Toňo, Dwamena, López, Doukouré, Jason

    FC Barcelona: Cillesen – Semedo, Murillo, Brandraziz, Miranda (46. Roberto) – Vidal, Busquets, Castillo (68. Suárez) – Malcom (59. Lenglet), Dembelé, Coutinho
    Náhradníci: Puig, Lenglet, ter Stegen, Roberto, Suárez, Wagué, Arthur

    Rozhodčí: de Burgos – Díaz, Núňez
    Čtvrtek 17.01.2019
    Barcelona - Levante 3:0

    Branky: 31. Dembélé, 32. Dembélé, 55. Messi

    Karty:   45. Rakitić (BAR), 45+1. Murillo (BAR) – 33. Postigo (LVN), 77. Cabaco (LVN), 85. Prcić (LVN), 90+3. Rober (LVN)

    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 12:20.
    thejrc.org