Švédsko – Finsko 2:3 (po pr.) | Česko – Japonsko 6:0 (kon.) | Rusko – Švýcarsko 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
Česko
6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Japonsko
Čtvrtek 10.01.2019, 06:30 • Obihiro arena, Japonsko • Mistrovství světa žen do 18 let • O udržení
Partner:
     
    59:25
    Vyloučení v týmu Česko (Julie Pejšová – 2 min., zdržování hry).
    54:52 Adéla HANZLÍKOVÁ - 6:0
     
    54:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    I ve třetí třetině se českým hráčkám povedlo vstřelit dvě branky. Serioszková nabila na modrou ADÉLE HANZLÍKOVÉ, která střelou z první poslala puk přesně k pravé tyči. Asistence: Klára Serioszková.
     
    53:18
    Vyloučení v týmu Japonsko (Kaho Suzukiová – 2 min., držení).
    46:49 Natálie MLÝNKOVÁ - 5:0
     
    46:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krátký tlak končí pátou brankou českého reprezentačního výběru. Střelu Dýckové ještě dokázala Sasakiová zneškodnit, poté už však ležela na ledě, čehož využila NATÁLIE MLÝNKOVÁ a dorazila puk za bezmocnou ležící gólmanku. Asistence: Nikola Dýcková a Sára Čajanová.
     
    41:01
    Kaltounková předvedl parádní stahovačku v pravém kruhu díky které se dostala před gólmanku, zkusila zakončit mezi její betony, ta je ale dala včas k sobě.
    36:58 Tereza MAZANCOVÁ - 4:0
     
    36:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš. Japonky nevyužily trestné střílení, české hráčky znovu ukázaly svůj důraz v předbrankovém prostoru, odkud se podruhé za sebou prosadila TEREZA MAZANCOVÁ. Asistence: Hana Haasová a Kristýna Kaltounková.
     
    36:17
    Před českou brankou vznikly velké zmatky, puk byl několikrát v její blízkosti. Japonky sice nedokázaly procpat puk do brány, nakonec je ale nařízeno trestné střílení, jelikož české hokejistky zavalily celé brankoviště, kde byl puk.
    35:25 Tereza MAZANCOVÁ - 3:0
     
    35:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rozhodčí už signalizovaly japonské vyloučení, k tomu ale nedojde. České hráčky totiž předvedly parádní kombinaci až do prázdné brány, kdy Kaltounková nahrála z pravé strany k levé tyči TEREZE MAZANCOVÁ a ta z první zakončovala do odkryté části brány. Asistence: Kristýna Kaltounková.
     
    34:42
    Nahrávku do předbrankového prostoru dostala Dýcková, její střela bezprostředně poté skončila na brankové konstrukci!
     
    32:17
    Ránu Dýckové z pravého kruhu příklepem tečovala před bránou stojící Škrdlová helmou, puk se odrazil do horní tyče a od té pryč od brány!
     
    30:33
    Vyloučení v týmu Japonsko (Shiori Yamashita – 2 min., podrážení).
     
    30:18
    Wajimová přebruslila na pravé straně v souboji o puk českou obránkyni a předložila puk na střed Moece Tsutsumiové, proti níž vytáhla parádní zákrok česká gólmanka!
     
    22:57
    Japonsko se dostalo do přečíslení dva na jednu, nahrávka Shigové z pravé strany na Itovou byla tak prudká, že ji nedokázala zpracovat.
     
    19:37
    Po střele Daniely Pejšové od modré se před bránou k odraženému kotouči dostala Mazancová, která trefila pouze levou tyč!
     
    12:47
    Vyloučení v týmu Japonsko (Kyoka Tsutsumiová – 2 min., hákování).
     
    07:09
    Vyloučení v týmu Japonsko (Yumeka Wajimová – 2 min., nedovolené bránění).
    04:06 Adéla ŠKRDLOVÁ - 2:0
     
    04:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Parádní vstup do utkání pro české hráčky! Minutu po prvním vstřeleném gólu se prosazují znovu, obránkyně ADÉLA ŠKRDLOVÁ číhala u brány u pravé tyče, kde ji přesným pasem našla Seroiszková a Škrdlová už měla poměrně snadnou práci se zakončení do odkryté části brány. Asistence: Klára Seroiszková a Nikola Dýcková.
    03:07 D. PEJŠOVÁ - 1:0
     
    03:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky vyhrály vhazování v útočné třetině, Kaltounková posunula puk z pravé strany na druhou na DANIELU PEJŠOVOU, která otevírá skóre přesným zakončením z levého kruhu. Asistence: Kristýna Kaltounková.

    Adam Joska

    Branky a nahrávky: 4. D. Pejšová (Kaltounková), 5. Škrdlová (Seroiszková, Dýcková), 36. Mazancová (Kaltounková), 37. Mazancová (Haasová, Kaltounková), 47. Mlýnková (Dýcková, Čajanová), 55. Hanzlíková (Serioszková)


    Česko: J. Pejšová (Švejdová) – Škrdlová, Jandušíková, Kotounová, D. Pejšová, Radová, Šmajdová, Seroiszková, Hanzlíková, Hrušová – Čajanová, Mlýnková, Dýcková – Mazancová, Kaltounková, Haasová – Machalová, Exnerová, Sýkorová – Sarnovská, Hájková
    Japonsko: Sasakiová (Halloranová) – Sukuraiová, Tsutsumiová K., Numurová, Yamashitová, Tomiuchiová, Takashiová, Kosugová – Shigová, Suzukiová, Itová – M. Tsutsumiová, Sasakiová, Wajimová – Satová, Kamadová, Shimomukaiová – Nagaoková, Ushiová, Sonoyová – Hayakawová

    Rozhodčí: Nurmiová, Weissová – Jalbertová, Strohmengerová
    thejrc.org