Boston – Washington 2:4 (kon.) | New Jersey – Toronto 2:4 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 3:4 (kon.)
Columbus – Nashville 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Dallas 2:1 (kon.) | Tampa – Carolina 3:1 (kon.)
St. Louis – Montreal 4:1 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 3:2 (kon.) | Edmonton – Florida 4:3 (2:0 po s.n.)
Vancouver – Arizona 3:4 (po pr.) | Vegas – San Jose 2:3 (kon.) | Los Angeles – Ottawa 1:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Carolina Hurricanes
Pátek 11.01.2019, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Tampo Bay Lightning a Carolinou Hurricanes!
     
    Tampa Bay Lightning

    Botls předvádí od začátku sezóny skvělé výkony. V první polovině základní části byli jasně nejlepším týmem v soutěži a bylo by velkým překvapením, kdyby se na tom do začátku vyřazovacích bojů něco změnilo. Tampa nebodovala jen v osmi zápasech, suverénně kraluje v ofenzivních statistkách a na čele Východní konference má osmibodový náskok na druhé Toronto i třetí Washington. Lightning před pár dny padli na ledě San Jose a přišli o sérii šestnácti zápasů s bodovým ziskem v řadě. Příliš je to ale nepoznamenalo, neboť po návratu na domácí stadion přejeli Columbus 4:0. Nebyli u toho útočníci J.T. Miller a Ryan Callahan, kteří kvůli zraněním budou chybět i dnes.

    Nejproduktivnější hráči:
    • N. Kučerov – 71 bodů (21+50)
    • B. Point – 57 bodů (26+31)
    • S. Stamkos – 47 bodů (23+47).
     
    Carolina Hurricanes

    Klub z Raleighu se v první polovině sezony zařadil mezi pár největších zklamání. Zápas co zápas sice produkoval obrovský počet střel na branku, ale ve výsledcích se to prakticky vůbec neprojevilo. V prosinci se Hurricanes obrovsky trápili a z drtivé většiny zápasů odcházeli jako poražení. V poslední den roku však přišel obrat k lepšímu, Carolina i bez zraněného útočníka Jordana Staala vyhrála pětkrát za sebou a je tak jedním ze tří týmů, které v roce 2019 neztratily ještě ani bod. Zaměstnavatel českého brankáře Petra Mrázka se nastartoval dvěma výhrami nad trápící se Philadelphií. Poté doma porazil Columbus 2:4 a hned vzápětí přidal těsné venkovní výhry 5:4 a 4:3 nad Ottawou a New Yorkem Islanders.

    Nejproduktivnější hráči:
    • S. Aho – 45 bodů (16+29)
    • T. Teravainen – 34 bodů (10+24)
    • J. Williams – 24 bodů (10+14).
     
    Vzájemné zápasy

    17.10.2018 Tampa Bay – Carolina 4:2
    08.04.2018 Carolina – Tampa Bay 3:2 pr.
    10.01.2018 Tampa Bay – Carolina 5:4
    25.10.2017 Carolina – Tampa Bay 1:5
    21.09.2017 Carolina – Tampa Bay 3:4.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Strålman, Coburn – Killorn, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Gourde, Cirelli, Erne – Joseph, Paquette, Martel.

    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – Pesce, Slavin (A), Faulk (A), de Haan, D. Hamilton, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, Aho, B. McGinn – Martinook, Wallmark, Ferland – Williams (C), McKegg, Svečnikov – Mäenalanen, V. Rask, Foegele.

    Rozhodčí: Kozari, Peel – Gibbs, Mills.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    První zákrok pro Vasilevského přišel už po sedmi vteřinách, když s menšími problémy krotil McGinnovo bekhendové nahození od modré čáry.
     
    00:37
    Trochu těžkopádný protiútok Tampy nebyl zakončený žádnou střelou, která by poprvé otestovala pozornost českého brankáře Petra Mrázka.
     
    01:25
    Stalo se tak až nyní. Palát dobrým křižným pasem našel volného Stamkose, který střílel z pravého kruhu a Mrázek zasáhl svým levým betonem.
     
    01:59
    Cirelli mohl jet z pravého mantinelu sám na Mrázka. Kotouč mu ale utekl od hokejky a vyjetý český gólman mu ho ustřelil do rohu.
     
    02:25
    Coburn se vydal podpořit domácí útok a našel si místečko, odkud vystřelil. Faulkem tečovaný puk však proletěl napravo od Mrázkovy klece.
     
    02:48
    Domácí hokejisté si přihráli rukou, což pravidla nepovolují. Pak ale uspěli na buly ve středním pásmu a už se znovu ženou do ofenzivy.
     
    03:25
    Slavinův oblouček letěl do prostoru nikoho a skončil až odpískáním zakázaného uvolnění. Územní převaha Blesků bude pokračovat.
     
    03:42
    Další Slavinovo vyhození už nezpůsobilo přerušení hry. Puk letěl do brankoviště a nyní je rozehráván domácími obránci.
     
    04:03
    Teuvo Teräväinen podrazil Pointa a stal se prvním vyloučeným hráčem. Hurricanes budou muset čelit nejlepší přesilovce v soutěži.
     
    04:19
    Hedman při střele z osy hřiště zlomil hokejku. Hostům se podařilo dvakrát vyhodit i díky menší chybce Ondřeje Paláta na modré čáře.
     
    04:57
    Foegele se postaral o další vyhození přes všechny čáry. První poloviny přesilovky se Bleskům příliš nezdařila.
     
    05:34
    Faulk se dostal pod tlak na zadním mantinelu, ale jeho spoluhráči volný kotouč přece jenom vytlačili pryč z obranného pásma.
     
    06:03
    Hosté v plném počtu.
     
    06:24
    Hamilton nadvakrát pálil z pravého mantinelu. První pokus byl zablokovaný a druhý zase letěl úplně mimo domácí branky.
     
    07:15
    Zatím je to hodně opatrné utkání. Oba brankáři zasahovali jen jednou, což je trochu překvapivé, neboť se potkávají dva nesmírně ofenzivní kluby.
     
    07:58
    Opět je pískáno pro přihrávku rukou ve středním pásmu. Pokračovat se bude až po uplynutí dvouminutové komerční přestávky.
     
    08:32
    Point sprintoval za obranu a nechybělo moc, aby se dostal do úniku. Přihrávka McDonagha ho minula jen o pár centimetrů.
     
    08:54
    Raskova střela z osy kluziště prosvištěla nad brankou Andreje Vasilevského, jenž se naposledy dotkl puku v sedmé vteřině zápasu.
     
    09:49
    Cirelliho útok dobře rotoval okolo Mráskovy branky, ale přesto si nenašel žádnou palebnou pozici.
     
    10:19
    Nenápadně vypadající šance Caroliny! Aho z levého kruhu přihrával před branku na McGinna, který byl v dobré pozici, jenže mu kotouč přeskočil hokejku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:57
    Ferland zachytil puk ve středním pásmu a druhá formace v bíločervených dresech se díky tomu může pokusit vymyslet ohrožení Vasilevského brány.
     
    11:16
    Nic vážného se ale nestalo. A to hlavně díky Ondřeji Palátovi, který se obětavě postavil proti střele Justina Faulka a srazil ji až do ochranné sítě.
     
    11:35
    Po deseti minutách diváci konečně viděli střelu mířící mezi tři tyče. Vasilevskij musel posouvat puk do strany po střele de Haana od modré čáry.
     
    11:41
    A hned vzápětí další zákrok pro ruského gólmana, který nepustil za svá záda ani Ferlendovo zakončení z otočky.
     
    12:10
    A do třetice Vasilevskij, do jehož hrudníku vypálil po přiťuknutí od Aha finský útočník Teuvo Teräväinen.
     
    12:31
    Foegele si sebral volný puk, který se k němu odrazil od zadního mantinelu, jenže ho zblízka vůbec neposlal do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    13:06
    Přesilovka pro Canes! Erik Černák objížděl Mrázkovu branku, ale vystřelit už nestihl, protože rozhodčí mezitím odpískali Gourdeovo zbytečné nedovolené bránění McKegga.
     
    13:18
    Alex Killorn vyhrál vhazování nad Williamsem a jeden z jeho spoluhráčů okamžitě vyhodil až za Mrázka, odkud rozehrává Faulk.
     
    13:49
    Právě zkušený americký útočník se snažil v útočné fázi i zakončovat, ale trefil jenom některého z clonících hráčů mezi ním a Vasilevským.
     
    14:09
    Po třiašedesáti vteřinách hostující přesilovky se puk konečně dostal k Vasilevskému, ke kterému prošla další střela z hokejky Justina Faulka.
     
    14:53
    Trochu statická kombinace Caroliny v útočném pásmu. Propadnutá přihrávka ze zadního mantinelu skončila u Hamiltona, který neprostřelil Paquettea.
     
    15:06
    Domácí v plném počtu.
     
    15:23
    Z chybné rozehrávky hostujícího mužstva resultuje zakázané uvolnění a vhazování po pravici Mrázka, který má stále na kontě jediný zákrok.
     
    16:09
    Palátova střela z nouze šla přesně na hokejku Pesceho, který rozjel rychlý protiútok. De Haan se opřel do puku z levého křídla, ale na bezbrankovém stavu nic nezměnil.
     
    16:58
    Micheal Ferland převzal přihrávku z konce hrací plochy a z první vystřelil do hokejky Kučerova, která ruskému hráči vyletěla z rukavic. Puk kvůli tomu neskončil u brankoviště, ale někde v rohu.
     
    17:20
    Právě Kučerov přenesl hru zprava doleva, odkud to zkusil Paquette a po šestnácti minutách přidělal nějakou práci Mrázkovi, který nadvakrát zastavil puk ve výstroji.
     
    17:29
    Johnson vyhrál buly na Černáka, jehož střelu poslal McKegg na zadní mantinel. K němu spěchal Hamilton, jenž rukou přistrčil Pointa a poslal ho ve velké rychlosti do hrazení. Je z toho menší trest.
     
    17:42
    Aho ukradl puk Hedmanovi, který zatáhl za záchranou brzdu a fauloval. Poměr sil na ledě se po třinácti vteřinách vyrovnává.
     
    18:02
    Ferland z blízka Vasilevského nepřekonal. Po vyjetí zpoza branky se tento souboj ještě jednou zopakoval, ale domácí gólman byl opět úspěšnější.
     
    18:25
    Černák dostal přihrávku k pravému mantinelu a jen těsně minul Mrázkovu branku. Puk se následně poodrážel až mezi modré čáry.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:19
    Největší šance první třetiny! Stamkos nebezpečně propadl na útočné modré. Foegele v brejku dvou na jednoho přihrál přes Strålmana na Raska, který z pravého kruhu mířil na zadní tyč, ale trefil jen urostlé tělo domácího gólmana.
     
    19:29
    Hosté v plném počtu.
     
    19:42
    Domácí v plném počtu.
     
    19:54
    Erne přejel útočnou modrou a shodil puk k levému mantinelu, kde stál Yanni Gourde a zápěstím nahodil puk do připraveného Petra Mrázka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, která asi zklamala všechny hokejové fanoušky, kteří se těšili na parádní útočnou bitvu. Po jedenácti minutách byla statistika střel 1:1. Až postupem času se hlavně Hurricanes trochu rozstříleli, ale na bezbrankovém stavu nic nezměnili ani z nebezpečného brejku dvou na jednoho. Tampa zůstala za očekáváním ještě více, k ničemu se dokonce nedostala a ni v přesilové hře.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 3 – 12
    Zablokované střely soupeře: 7 – 4
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 56% – 44%
    Bodyčky: 7 – 11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Aho neprostrčil finální přihrávku na McGinna. Kučerov okamžitě startoval na druhou stranu, ale zleva si na Petra Mrázka nepřišel.
     
    21:12
    Palátova přihrávka přes celou šířku kluziště se odrazila od hokejky Justina Williamse do hlediště. Vhazuje se po pravici českého gólmana Caroliny.
     
    21:34
    Killorn přebral puk od Paláta, udělal pár kroků směrem do útočného pásma a ze středu alespoň propagačně prověřil Mrázkovu pozornost.
     
    22:28
    Už třetí odpískaná přihrávka rukou po nezdařené útočné akci Hurikánů. Obrázek hry se po změně stran zatím nijak nezměnil, šancí je jako sněhuláků v létě.
     
    23:42
    Point zasekl v útočném pásmu a předal puk Kučerovovi, který se pokusil vystřelit z osy hřiště, ale Mrázkovi spoluhráči zakončení zablokovali.
     
    24:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté se v pětadvacáté minutě dostávají do vedení! Dougie Hamilton dostal dlouhý pas napříč středním pásmem a před pravým kruhem měl spoustu času na střelu, kterou Vasilevskij betonem vyrazil přesně na JUSTINA WILLIAMSE a ten snadno dorážel do poloprázdné branky. Asistence: Dougie Hamilton, Calvin de Haan.
    24:34 Justin WILLIAMS - 0:1
     
    25:08
    Pár vteřin po buly ve středovém kruhu už hosté znovu hrozili před Vasilevským, který si poradil s Foegeleho střelou od modré čáry.
     
    25:37
    Hlavní sudí zvednutou pravicí signalizuje trest na straně Caroliny. Domácí to zatím pozvolna zkouší v šesti proti pěti.
     
    26:02
    Adam Erne si najel pro skvělou přihrávku přes zahuštěný prostor mezi modrou a červenou čarou. Zprava se řítil na Mrázka, ale překonat ho nedokázal.
     
    26:12
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Warren Foegele – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:39
    Domácí vůbec nejsou ve své kůže. Zbytečná ztráta při kombinaci u modré čáry budiž jasným důkazem. Canes jednoduše vyhazují a jdou střídat.
     
    27:06
    Trápí se i Ondřej Palát, kterému odskočil puk k jednomu z hostů a ten ho bez váhání odpálil až k brance Andreje Vasilevského.
     
    27:43
    Stamkos měl čas a prostor na střelu švihem z levého kruhu. Mrázek na ni dosáhl pravou rukou a vyrazil puk alespoň do relativního bezpečí. O zbytek se postarali jeho spoluhráči.
     
    28:12
    Hosté v plném počtu.
     
    28:16
    Snad první ofsajd tohoto zápasu. Provinili se domácí, takže Point půjde na vhazování u modré čáry poblíž Petra Mrázka.
     
    28:59
    Point byl nedovoleně seknut Svečnikovem a později se v mezikruží přihlásil o přihrávku z pravého mantinelu. Hamilton jeho střelu z první hokejkou zablokoval.
     
    29:04
    Cirelli porazil na buly Aha, čímž umožnil vypálit Stamkosovi. Letící puk nebezpečně tečoval právě Cirelli, ale Mrázek stihl zareagovat.
     
    29:11
    To už je hodně frustrující pro Lightning, kteří podruhé přichází o početní výhodu po několika málo vteřinách. Za nedovolené bránění jde pykat kapitán Stamkos.
     
    29:33
    Černák pálil švihem z vrcholku levého kruhu. Puk letěl k horní tyčce a Mrázek ho musel jenom krkolomně vyrazit před sebe.
     
    30:09
    Joseph fantastickou přihrávkou po ose hřiště dostal do úniku Braydena Pointa, kterého Mrázek napoprvé vychytal, ale šikovný útočník nesmírně pohotovou dorážkou ze vzduchu přeci jen dopravil kotouč do sítě.
    30:09 Neuznaný gól Pointa
     
    30:09
    Carolina si vzala výzvu a ta skutečně odhalila ofsajd. Point v něm nebyl, ale jeden z jeho spoluhráčů, který byl ve vrátkách na střídačku a ještě měl jednu nohu na ledě, ano. Hosté tak zůstávají ve vedení a Mrázek má zpět čisté konto.
     
    30:48
    Bučení fanoušků neustalo ani po komerční přestávce. Rozradostnit je nedokázal ani Kučerov, který byl sám před brankou, ale Mrázek skvělým zákrokem udržel Hurikány ve vedení.
     
    30:59
    Hosté v plném počtu.
     
    31:11
    Domácí v plném počtu.
     
    31:42
    Rozjetý Erne byl těsně bráněn a proto raději objel branku. Zasunout puk mezi levou tyč a beton přesunujícího se Mrázka ale nedokázal.
     
    32:11
    Ferland se natlačil i s pukem před brankoviště, u kterého ještě hledal Martinooka, ale ten byl domácími obránci čistě ustrážen.
     
    33:22
    Stamkos si zkušeně pokryl puk v obranném pásmu a přes Paláta ho dostal ke Killornovi, jenž zleva vystřelil poměrně slabě a Mrázek snadno zasáhl.
     
    33:36
    Zakázané uvolnění Caroliny, která po svém jediném gólu čelí narůstajícímu tlaku. Na střely však stále vede v poměru 18:12.
     
    33:52
    Pesce zadovkou nechal puk McGinnovi, který střílel zpoza pravého kruhu těsně nad ledem do levého betonu domácího gólmana.
     
    34:14
    Johnson si stahovačkou udělal prostor ke střele z mezikruží. Levá ruka dobře chytajícího Mrázka byla na místě a Canes posléze vyhodili na icing.
     
    34:41
    Girardiho pokus z delší vzdálenosti byl jenom propagační. Mrázek na puk dobře viděl a schoval ho do lapačky. Následuje reklamní pauza.
     
    35:10
    Ihned po Stamkosem vyhraném vhazování vypálil do Mrázkova betonu Hedman. Českého gólmana pak z pravého kruhu prověřil i jeho starý známý Ondřej Palát. Killornova dorážka už letěla mimo.
     
    35:56
    Joseph měl trochu problémy se zpracováním přihrávky a sám se zahnal až do rohu útočného pásma, kde se o něj zkušeně postaral Trevor van Riemsdyk.
     
    36:29
    Warren Foegele nevystřelil přes dva obránce. Puk se odrazil k Pescemu, který rovněž zakončovat nemohl, neboť byl ihned obklíčen.
     
    37:15
    Faulk přijel z druhé vlny pro přihrávku McGinna, ale z blízka trefil jenom prostor, který měl Andrej Vasilevskij zcela pod kontrolou.
     
    37:47
    Dobré střídání Caroliny si vyžádalo nedovolený zákrok od Yanniho Gourdea, který od rozhodčích dostal dvouminutové posezení na trestné lavici za hákování McGinna.
     
    38:06
    Dobrá práce Paquettea a Josepha v útočném pásmu, kde po vyhození aktivně napadali hostující rozehrávku a získali tím několik cenných vteřin.
     
    38:40
    Znovu výtečně Joseph, který během nápřahu vyhazujícího McDonagha vystartoval proti Mrázkovi. Ten ale dával pozor a přiblížil se k volnému puku, u kterého byl přeci jen jako první.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:27
    Victor Hedman byl ve správný čas na správném místě a hokejkou srazil křižný pas z levého křídla až do středního pásma.
     
    39:47
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dějství už bylo mnohem zajímavější. První minuty tomu sice nijak nenasvědčovaly, avšak po gólové dorážce Justina Williamse už se hra značně rozhýbala. Lightning se trochu přiblížili svému hernímu standardu a vytvořili si několik výborných šancí. Jedna z nich i skončila gólem, nicméně Pointova trefa z úniku byla anulovaná pro ofsajd. Ostatní možnosti výborně chytající Mrázek dokázal zastavit a stále může reálně myslet na to, že Tampu teprve podruhé v kariéře porazí.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 15 – 20 (3:12, 12:8)
    Zablokované střely soupeře: 11 – 7
    Trestné minuty: 8 – 8
    Využité přesilové hry: 0/4 – 0/4
    Vyhraná vhazování: 51% – 49%
    Bodyčky: 20 – 18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Bolts několikrát pořádně nevyvezli puk na útočnou polovinu a ještě nějakou dobu musí bojovat ve svém obranném pásmu.
     
    41:08
    Andrej Vasilevskij měl dobrý výhled na střelu od modré čáry a schoval puk do lapačky. Trevor van Riemsdyk musel rychle zapomenout na to, že by snad navýšil vedení Hurricanes.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:44
    Další van Riemsdykova střela zpoza pravého kruhu neprošla přes Hedmana. Puk se pak k brankovišti nějak poodrážel, ale ruský gólman na to byl připravený.
     
    42:32
    Coburn se vydal za svým vlastním nahozením a pak trochu chyběl vzadu, kde ho při blokování střely McGinna zastoupil Nikita Kučerov.
     
    43:34
    Pointova střela z pravé strany neletěla ani metr, neboť skončila na noze van Riemsdyka. I další domácí pokus byl zablokovaný a stejně tak přihrávka Girardiho.
     
    44:05
    Trochu diskutabilní zakázané uvolnění Lightning. Za nahozeným pukem se hnal Erne, ale podle rozhodčích u něj nebyl včas.
     
    44:12
    Lucas Wallmark vyhrál buly pro de Haana, jehož nahození mírně tečoval Martinook, ale mezi tři tyče kotouč nepřesměroval.
     
    44:42
    Palát před útočnou modrou nevyzrál na Wallmarka, který i na kolenou zabránil českému útočníkovi projít do blízkosti Petra Mrázka. Ten ve třetí třetině nemá žádnou práci.
     
    45:36
    Ani tentokrát se hráči v modrém nedostali do útočné třetiny, protože puk vyletěl mimo hrací plochu. Hráči Tampy už jsou ze svého zmaru hodně frustrovaní.
     
    45:54
    Brock McGinn vystřelil jenom propagačně s cílem získat buly v útočném pásmu. To se mu i povedlo, neboť Vasilevskij po snadném zákroku neriskoval žádnou rozehrávku.
     
    46:28
    Petr Mrázek zkontroloval dalekonosné nahození a vrátil puk na hokejky jeho spoluhráčů, kteří jsou po druhé přestávce o dost aktivnější.
     
    46:53
    Další rozehrávku českého gólmana zastavil na pravém mantinelu Cirelli a posunul puk na Strålmana. Ten střílel od modré, ale Mrázek už byl zpět na svém pracovišti.
     
    47:33
    Foegele neúspěšně bojoval o nahozený puk. Domácí mírně zachybovali v rozehrávce, nicméně Rask unáhleným nahozením od modré nic nevymyslel.
     
    47:54
    Paquette dal svým tvrdým hitem ochutnat Slavinovi tvrdost mantinelů na stadionu Tampy. Alespoň to zvedlo některé zachmuřené diváky ze sedadel.
     
    48:25
    Opět chyba Tampy v dosti nebezpečném prostoru. Využít se ji snažil Aho, ale Vasilevskij jeho průnik po ose hřiště zastavil dobrým zákrokem.
     
    49:14
    Kučerov přenechal puk Černákovi, který nadvakrát přihrál z pravého křídla přes de Haana před branku. Johnson z první vypálil, jenže Mrázek byl opět na správném místě a nepustil domácí hráče k žádné dorážce.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:32
    Canes vybojovali puk po tvrdém nástřelu Hedmana jen na chvíli. Domácí každopádně vyprodukovali z nepřesné rozehrávky icing a hra se stěhuje k Vasilevskému.
     
    50:15
    Girardi nikam nespěchal během střídání Tampy. Po dlouhých vteřinách se konečně odhodlal rozehrát, ovšem vysoká hůl některého z hráčů hru ihned zastavila.
     
    50:46
    Aho při boji u obranné modré lajny odpálil puk na zakázané uvolnění. Hra je nyní hodně kouskovaná a Tampě tak stále zbývá hodně času na vyrovnání.
     
    51:15
    Černák se snažil zpracovat vysoko sražený puk, přičemž byl zahákován ruským útočníkem Andrejem Svečnikovem. Bolts mají k dispozici další přesilovou hru!
     
    51:29
    Její začátek domácím hokejistům ale vůbec nevyšel, po prohraném buly a rychlém vyhození zakládají další akci až od vlastní branky.
     
    51:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Osm minut před koncem je vyrovnáno na 1:1! Všichni čtyři hráči Caroliny se sjeli na jednu stranu. Díky tomu byl Stamkos v levém kruhu úplně volný a toho si všiml Brayden Point. Střela domácího kapitána byla sražená k ONDŘEJI PALÁTOVI, jehož krkolomná dorážka se s trochou štěstí dostala přes nohy de Haana až za Mrázkova záda. Asistence: Steven Stamkos, Brayden Point.
    51:56 Ondřej PALÁT - 1:1
     
    52:54
    Poprvé se ozývají také fanoušci, kteří ženou domácí hráče za rychlým obratem. Muži v modrém však musí aktuálně řešit starosti v obranném pásmu.
     
    53:43
    Anton Strålman vzal rozehrávku na sebe. Své vlastní nahození zpoza červené čáry ale nestihl dojet a kvůli tomu je pískán nevynucený icing.
     
    54:17
    Hurricanes museli kvůli signalizovanému ofsajdu opustit útočné pásmo. Dopředu tak míří Blesky z Tampy.
     
    54:45
    Černák promáchl při pokusu o střelu z pravého křídla, ale jeho kolegové puk ještě udrželi v útočném pásmu.
     
    55:26
    V této sezóně bezesporu nejúdernější formace Lightning zůstala před Mrázkem. Ten svůj tým opět podržel při dalším výpadu ruského útočníka Kučerova.
     
    55:42
    Hodně ošklivým způsobem se puk odrazil k Pointovi, který pohotově přihrál za obranu na Kučerova. Ten zblízka nenašel recept na českého gólmana Caroliny.
     
    56:05
    Posledních pár střídání vyznělo jasně pro Tampu, která v závěru třetí třetiny může klidně rozhodnout. Za sekání dostává menší trest Greg McKegg!
     
    56:35
    Stamkos dostal přihrávku od Hedmana na brusle. Místo střely z první tak střílel z levého kruhu jenom zápěstím a to už se Mrázek stihl přesunout k bližší tyči.
     
    56:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají druhou početní výhodu za sebou a chvíli před koncem poprvé vedou! Hedman pod menším tlakem přihrál doprava na Kučerova, jenž okamžitou přihrávkou nabil BRAYDENU POINTOVI. Ten se opřel do kotouče golfákem a uklidil ho ze svého pohledu k levé tyči, kam Mrázek se svou vyrážečkou o kousíček nedosáhl. Asistence: Nikita Kučerov, Victor Hedman.
    56:45 Brayden POINT - 2:1
     
    57:37
    Hurricanes to budou mít s vyrovnáním hodně složité. Bolts jsou při chuti a Mrázek si musel připsat další dva zákroky po střelách Erneho a McDonagha. Ty od sebe oddělilo zakázané uvolnění.
     
    58:10
    Petr Mrázek už měl namířeno na střídačku. Sudí v ten okamžil přerušili hru pro vysokou hůl a český gólman se kvůli buly ve středovém kruhu vrátil do branky.
     
    58:44
    Až nyní Mrázek zasedl na hráčskou lavici. Vasilevskij mezitím chytře rozehrál nahozený puk a ten se ihned dostal ven z obranného pásma Tampy.
     
    58:57
    Dalšího přerušení využila lavička Caroliny k oddechovému času. Na led stoprocentně půjdou útočníci Aho, Teräväinen a Ferland.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:26
    Asi nejdůležitější dva zákroky pro Vasilevského! Ruský gólman jenom vyrazil Hamiltonovu ránu od modré a pak zlikvidoval také bekhendovou dorážku Williamse, kterému ještě pomáhali Teräväinen s Ferlandem.
     
    59:34
    Tampa právě vstřelila branku!
    Žádné prodloužení se konat nebude! Sebastian Aho prohrál veledůležité vhazování, po kterém byl Stamkos ve středním pásmu společně s BRAYDENEM POINTEM a ten velmi snadno zaznamenal svůj osmadvacátý gól v sezóně. Asistence: Steven Stamkos, Alex Killorn.
    59:34 Brayden POINT - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Carolina odehrála na ledě nejlepšího týmu NHL velmi dobré utkání, ale stejně utrpěla první porážku v tomto roce. Tampa se herně strašně trápila a probudila se až po inkasovaném gólu z hokejky Justina Williamse. V dalších minutách domácí hráče nesmírně trápil dobře chytající Petr Mrázek, kterého až v 52. minutě poprvé překonal jeho parťák z letních tréninků Ondřej Palát. Od té doby už se hrálo jen na jednu branku. Hurricanes šli znovu do čtyř a to se jim stalo osudným, neboť v čase 56:45 rozhodl Brayden Point. Ten v úplném závěru přidal i trefu do prázdné branky a stanovil konečný výsledek 3:1 pro Tampu. Petr Mrázek s ní prohrál už desátý zápas v řadě, i když dnes proti hvězdným střelcům odvedl rozhodně kvalitní výkon.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 30 – 27 (3:12, 12:8, 15:7)
    Zablokované střely soupeře: 13 – 12
    Trestné minuty: 8 – 12
    Využité přesilové hry: 2/6 – 0/4
    Vyhraná vhazování: 58% – 42%
    Bodyčky: 29 – 24.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brayden Point (TBL) 2+1
    2. Andrej Vasilevskij (TBL) 26 zák., 1 gól, 96,3%
    3. Justin Williams (CAR) 1+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 19:14
    Ondřej Palát (TBL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 16:35
    Petr Mrázek (CAR) 59 minut, 27 zákroků, 2 góly, 93,1%.
    Pavel Kubina přišel o rekord v počtu odehraných zápasů mezi všemi obránci Tampy Bay. Svým 663. startem v základní části ho překonal Švéd Victor Hedman.

     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:40:38)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 52. Palát (Stamkos, B. Point), 57. B. Point (Kučerov, Hedman), 60. B. Point (Stamkos, Killorn) – 25. Williams (D. Hamilton, de Haan)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Strålman, Coburn – Killorn, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Gourde, Cirelli, Erne – Joseph, Paquette, Martel.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – Pesce, Slavin (A), Faulk (A), de Haan, D. Hamilton, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, Aho, B. McGinn – Martinook, Wallmark, Ferland – Williams (C), McKegg, Svečnikov – Mäenalanen, V. Rask, Foegele.

    Rozhodčí: Kozari, Peel – Gibbs, Mills

    Diváci: 19 092
    thejrc.org