Aves – Feirense 1:1 (kon.) | Santa Clara – Benfica 0:2 (kon.) | Guimarães – Moreirense 1:0 (kon.)
konec
CD Santa Clara
0:2 (0:1)
Benfica Lisabon
Pátek 11.01.2019, 20:00 • Estádio de São Miguel, Ponta Delgada • Portugalská Primeira Liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 1:10. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16. (21:53:23)
     
    Je konec! Dnešní utkání končí vítězstvím Benficy, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. Santa Clara dohrávala utkání bez vyloučeného Cardosa, což se projevilo v úvodu druhého poločasu. Soupeř totiž dokázal vsítit druhou branku, přičemž i poté několikrát nebezpečně zahrozil. Domácí celek se dlouhou dobu pouze bránil, avšak postupem času se začal osmělovat, což přineslo několik sympatických pokusů.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zdá se, že dnešní utkání už žádnou branku nenabídne, zápas se spíše jen dohrává.
     
    90+1
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Pizzi, přichází Gedson Fernandes.
     
    90+1
    Salvico se hezkým způsobem dostal až do pokutového území, kde si navedl míč na levou nohu, načež vypálil hodně vysoko nad branku soupeře.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Benfica stále drží dvoubrankové vedení, tři body zřejmě poputují do Lisabonu.
     
    88
    Castillo nedokázal na hranici pokutového území předat vedle stojícímu Gabrielovi, na druhé se málem do zakončení dokázal probít Pineda.
     
    85
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází João Félix, přichází Nicolas Castillo.
     
    84
    Salvio našel v pokutovém území volného Seferoviće, který pálil do protipohybu brankáře. Serginho si na jeho projektil počíhal.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Zdá se, že o vítězi tohoto utkání je rozhodnuto, domácí se ale pochopitelně ještě nevzdávají.
     
    82
    Seferović se dokázal proháčkovat kolem Césara, jenomže poté si nedovoleným zákrokem pomohl Gabriel, který si pořádně koleduje o žlutou kartu.
     
    81
    Santa Clara podnikla sympatický atak, který ale skončil na nepovedené přízemní přihrávce. To nemusí vadit, Mamadu bude vhazovat z levé strany.
     
    80
    Samotný centr nepřinesl nic závratného, na zadní tyči se ještě k balónu dostal Gabriel, jehož přízemní rána ale neslavila úspěch.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Mamadu Candé (CD Santa Clara).
     
    78
    Hodně nebezpečně šel do osobního souboje jeden z domácích, bude z toho další standardka pro Benficu. U balónu už stojí Pizzi.
     
    77
    Benfica tak rozehrávala volný kop z vlastní poloviny, postaral se o to záložník Pizzi. Jeho přenesení hry našlo na levém křídle Seferoviće.
     
    76
    Ten přinesl nebezpečný centr, po kterém se vrhal brankář Vlachodimos. Krátce poté si taktickým faulem pomohl Mamadu, jenž fauloval Gabriela.

    David Suchý

    Branky: 22. Seferović, 48. Jardel

    Karty:   8. Vieira (SCL), 20. Anderson Carvalho (SCL), 79. Candé (SCL) – 25. Rúben Dias (BNF), 35. Fejsa (BNF), 61. Jardel (BNF)   44. Cardoso (SCL)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 1:10. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16.
    CD Santa Clara: Serginho – Vieira, César, Cardoso, Candé – Ukra (60. D. Pineda), Anderson Carvalho, Pacheco (45+2. Accioly), Lamas – Zé Manuel, Stephens (54. Schettine).
    Náhradníci: João Lopes – Accioly, Pantaleão, Lucas, D. Pineda, Clemente, Schettine.

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Rúben Dias, Jardel, Grimaldo – Pizzi (90+1. G. Fernandes), Gabriel, Fejsa, A. Živković (70. Salvio) – Félix (85. Castillo), Seferović.
    Náhradníci: Svilar – G. Fernandes, Krovinović, Cervi, Samaris, Castillo, Salvio.

    Rozhodčí: Capela – Jesus, Brás
    ocianews.com