Ostrava – Poprad 3:2 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
3:2 (1:0)
FK Poprad
Pátek 11.01.2019, 13:00 • Orlová (UMT) • Tipsport liga • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Baníku Ostrava, který svého soupeře porazil poměrem 3:0. Ostravští vstoupili do druhého poločasu velmi dobře, během krátké chvíle se dostali do vedení o tři branky. Až patnáct minut před koncem se prosadil také soupeř, a to hned dokonce dvakrát. Český celek se tak do posledních vteřin strachoval o výsledek, vítězství ho ale skutečně neminulo. (14:41:22)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Těžko říct, zda se ještě bude něco nastavovat.
     
    88
    Pazdera se rozhodl zasáhnout na jistotu, padající míč odpálil za cenu rohového kopu pro soupeře. Jedna z posledních šancí pro Poprad na vyrovnání.
     
    87
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Granečný, jehož nepovedená rána nevystrašila brankáře. Poprad bude rozehrávat od své svatyně.
     
    83
    Breda se rozhodl uklidnit hru, načež do kombinace zapojil také Pazderu. Ostravští se i přesto zbavili míč, soupeř tak bude vhazovat zleva.
     
    82
    Jirásek se musel stáhnout hluboko na vlastní polovinu, kde se mu podařilo zablokovat přenesení hry. Baník to v tuto chvíli zkouší po pravém křídle.
    81. HORVÁTH - 3:2
     
    81
    Tým Poprad právě vstřelil branku! Je sníženo na rozdíl jediné branky! K rozehrávce pokutového kopu se postavil LUKÁŠ HORVÁTH, který zamířil k levé tyči, zatímco se Budinský vydal k opačné konstrukci.
    81. Penaltový zákrok.
     
    81
    Po velké chybě Budinského je tu pokutový kop pro Poprad!
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Baník stále vede o dvě branky, nicméně slovenský celek je v posledních vteřinách aktivnější.
     
    80
    Poprad se celkem snadným způsobem dostal na útočnou polovinu, načež jsme sledovali vyloženou šanci. Maťas ale v pádu nezakončil kloudně.
     
    79
    Pazdera vyvážel míč po pravém křídle, nicméně nakonec si na průnik kolem Kukoľa nevěřil. Místo toho přenášel hru na levou stranu hrací plochy.
     
    78
    Jirásek nakonec přenechal rozehrávku Fillovi, jehož centr nadělal obrovské problémy. Poté jsme sledovali dorážku, který na brankové čáře zastavil jeden z obránců.
     
    77
    Budinský roztáhl hru k pravé autové čáře, načež se do kombinace zapojil také Kaloč. Baník to zkouší hodně trpělivou kombinací.
    76. JANČO - 3:1
     
    76
    Tým Poprad právě vstřelil branku! Z nenápadné akce přichází snížení! Poprad rozjel velice rychlý protiútok, k míči se dostal DENIS JANČO, jenž si potáhl hrací předmět na pravou nohu, načež náramně přesnou střelou zakončil k bližší tyči, kam brankář Budinský nedosáhl.
     
    75
    Pazdera si hned několikrát vyměnil míč s vedle stojícím Diopem, nakonec na hranici pokutového území byl zastaven útočník Šašinka.

    David Suchý

    Branky: 33. Hrubý, 61. Šašinka, 63. Fillo – 76. Jančo, 81. Horváth (pen.)

    Karty:   26. Mešaninov (OVA), 72. Kaloč (OVA), 74. Kukoľ (OVA)


    FC Baník Ostrava:
    I. poločas: Laštůvka – Celba, Procházka, Stronati, Granečný – Bolf, Mešaninov, Hrubý, Holzer – Kuzmanović, J. Šašinka.
    II. poločas: Budinský – Pazdera, Breda, Azackij, Granečný – Fillo, Jánoš, Kaloč, Jirásek – J. Šašinka, Diop.

    Náhradníci: Budinský – Jánoš, Fillo, Diop, Pazdera, Azackij, Jirásek, Breda, Kaloč

    FK Poprad: Malec – Maslo, Hric, Horváth, Zekucia, Gallović (C), Zošák, Jančo, Kukoľ, Holiš, Onwudi
    Náhradníci: Knurovský – Maťas, Luberda, Ujčík, Streňo, Slebodník

    Rozhodčí: Dubravský – Caletka, Antoníček
    ocianews.com