Švédsko – Island 2:2 (kon.)
konec
Švédsko
2:2 (0:1)
Island
Pátek 11.01.2019, 17:45 • Khalifa International Stadium, Dauhá • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:5. (19:40:05)
     
    Tři nastavené minuty jsou pryč a souboj dvou severských týmů končí remízou 2:2. Rozhodně spokojenější budou ale Islanďané, kterým se podařilo srovnat až v samém závěru zápasu.

    Zápas začal ve velkém tempu. Švédsko se snažilo soupeře zatlačit, ale právě Island se dostal do vedení z první střely mezi tři tyče. Óttar Karlsson převzal balon ve středu pole, poté si ho postrčil před sebe a střelou ze střední vzdálenosti překvapil Linnéra. Další branka již v úvodním dějství nepadla. Po změně stran velmi rychle srovnal Viktor Gyökeres, který zužitkoval přihrávku Therna. Následně sám Simon Thern poslal Švédsko do vedení po velké chybě obrany Islandu. Už to vypadalo, že si vítězství v přípravném duelu připíše Švédsko, ale v nastaveném času srovnat na konečných 2:2 střídající Jón Dagur Thorsteinsson.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Jón Dagur THORSTEINSSON - 2:2
     
    90+2
    Island právě vstřelil branku!
    Islandu se daří v nastaveném čase srovnat na 2:2! Po klíčové vyhrané hlavičce ve středu pole se míč odrazil do běhu JÓNA DAGURA THORSTEINSSONA, který zakončil v tísni přesně podél brankáře Petterssona k bližší tyči.
     
    90+2
    Thraudarsson se provinil proti pravidlům, když se snažil vybojovat míč u středové čáry. Švédové ale po rychlé rozehrávce ztratili balon.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Prudký pas ze standardní situace však pouze prolétl vápnem bez doteku hráčů. Už to vypadá, že si vítězství připíše švédská reprezentace.
     
    90
    Švédský Simon Thern fauloval na pětatřiceti metrech od vlastní branky a Švédsko bude ještě čelit jedné standardní situaci.
     
    89
    Islanďané se nadechují k závěrečnému tlaku. Finsson už už mohl zakončovat z hranice malého vápna, ale ještě před tím se provinil faulem Andresson.
     
    88
    Island poslal míč dlouhým volným přímým kopem až do vápna soupeře. Adam Andersson však byl u balonu jako první a snadno odkopl do bezpečí.
     
    87
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Hallberg, přichází Milošević.
     
    86
    Isak Pettersson zatím nemá příliš práce a tak je rán za dalekonosnou ránu Finssona. Míč šel bez razance na švédskou branku a Pettersson snadno zasáhl.
     
    85
    Tentokrát kombinace švédského týmu nevyšla podle představ. Franssonova přihrávka na Holberga byla až příliš prudká a balon skončil za postranní čárou.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Simon Thern si poradil se zpracováním, poté ještě předal balon k pravé postranní lajně, ale Irandust nikam nespěchá.
     
    82
    Švédsko myslí na pojišťovací branku. Irandust si naběhl na pravé straně, poté ještě centroval do vápna, ale Györkeres ani následně Holmberg se k zakončení nedostali.
     
    81
    Islanďané rozehrávali rohový kop. Balon proskotačil vápnem až k Adamu Anderssonovi, který s klidem odkopl mimo nebezpečné území před brankou Švédska.
     
    80
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Tanković, přichází Holmberg.
     
    80
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Levi, přichází Irandust.

    Vít Schück

    Branky: 48. Gyökeres, 68. Thern – 5. Karlsson, 90+2. Thorsteinsson


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:5.
    Švédsko: Linnér (46. Pettersson) – A. Andersson, Papagiannopoulos, Dagerstal, J. Andersson – Levi (80. Irandust), Thern, Hallberg (87. Milošević), Tekie (66. Fransson) – Gyökeres, Tanković (80. Holmberg)
    Náhradníci: Pettersson, Rinne – Fransson, Holmberg, Jeremejeff, Irandust, Aiesh, Jansson, Milošević

    Island: Schram – Saevarsson, Bödvarsson, Karlsson, Hermannsson – Fridjónsson, Sigurbjörnsson (72. Andresson), Jonsson (69. Halldórsson), Bjarnason (59. Thorsteinsson) – Smárason (69. Thrandarsson), Thórarinsson (78. Finnbogasson)
    Náhradníci: Einarsson, Jónsson – Arnarson, Willumsson, Árnason, Hauksson, Prándarson, Halldórsson, Finnbogason, Andresson, Thorsteinsson, Ólafsson
    ocianews.com