Carolina – Buffalo 4:3 (kon.) | Winnipeg – Detroit 4:2 (kon.) | Calgary – Florida 4:3 (kon.)
Anaheim – Pittsburgh 4:7 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 3:2 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 1:2 (kon.)
konec
Calgary Flames
4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Florida Panthers
Sobota 12.01.2019, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Hokejisté Calgary čtyřmi góly v řadě otočili nepříznivě se vyvíjející utkání proti Floridě a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Celkově zvítězili v sedmi z posledních devíti zápasů.

     
    Česká stopa

    Michael Frolík (CGY) 1+2, 1 střela, čas na ledě 15:15
    David Rittich (CGY) 60 minut, 24 zákroků, 3 góly, 88,9% (05:55:28)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Michael Frolík (CGY) 2+1
    2. Mikael Backlund (tým) 0+1
    3. David Rittich (CGY) 24 zák., 3 góly, 88,9%
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku – 24:27 (4:10, 10:5, 10:12)
    Zblokované střely – 6:24
    Vyhraná vhazování – 31:26
    Trestné minuty – 4:22
    Hity – 15:24
     
    Hokejisté Calgary vítězí nad Floridou 4:3 především díky výrazně zlepšenému výkonu ve druhé polovině utkání.

    V první třetině byli domácí v útoku téměř neškodní a jejich hře scházela šťáva. To Panteři se v 7. minutě prosadili i gólově, když chybu obránce Hanifina potrestal Mike Hoffman. Stejný hráč pak mohl v přesilové hře i navýšit stav, ale Calgary při jeho šanci podržel brankář Rittich.

    Do druhé třetiny vstoupili Panteři výborně, když hned po 20 sekundách zvýšil ze samostatného úniku na 2:0 Jonathan Huberdeau. Plameny však poté postupně zažehly motory a začaly se nadechovat k náporu. Hrdinou druhé části se nakonec stal Michael Frolík, jenž nejprve v polovině duelu tečoval nabídku Backlunda a vstřelil tak kontaktní gól a ve 36. minutě nabil na vyrovnání Markovi Giordanovi.

    Ve třetí části pak opět zaúřadoval výtečný Frolík, jenž sebral puk Huberdeauovi a po jeho přihrávce strhl vedení na stranu Flames Matthew Tkachuk. Závěrečný tlak navíc hostům překazil vyloučením nešťastník Huberdeau. Panteři to přesto zkusili s prázdnou brankou, ale tenhle risk potrestal Sean Monahan. 20 sekund před koncem ještě dotlačil puk za brankovou čáru Jevgenij Dadonov, na vyrovnání však už hosté čas neměli.
     
    Konec zápasu.
    59:40 Jevgenij DADONOV - 4:3
     
    59:40
    Florida právě vstřelila branku!
    20 sekund před koncem ještě přichází kontaktní gól Floridy! Frank Vatrano s pukem objel branku a jeho práci dokončil JEVGENIJ DADONOV, který touš u tyčky protlačil přes levý beton Ritticha za brankovou čáru. Asistence: Frank Vatrano a Aleksander Barkov.
     
    58:33
    Keith Yandle ještě protestoval u rozhodčích a za nesportovní chování je odeslán do šaten! To samé také Jonathan Huberdeau.
    58:33 Sean MONAHAN - 4:2
     
    58:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí ale vyhráli buly. Puk se následně dostal k SEANOVI MONAHANOVI, který najížděl na prázdnou branku soupeře a to nemohlo skončit jinak, než gólem – 4:2. Asistence: Johnny Gaudreau a Elias Lindholm.
     
    58:26
    Rittich je ale v pořádku. Hosté to zkusí s prázdnou brankou!
     
    58:26
    Hosté zaútočili i v oslabení a David Rittich zůstává v brankovišti ležet poté, co do jeho brankoviště spadl Michael Matheson. Na ledě je lékař!
     
    58:11
    Tohle je pro hosty obrovská komplikace! Jonathan Huberdeau totiž podrazil Johnnyho Gaudreaua a odchází na trestnou lavici.
     
    58:06
    Elias Lindholm střílel od levého mantinelu. Luongo zakročil vyrážečkou.
     
    57:39
    Střela Brodieho na branku neprošla. Zablokoval ji MacKenzie Weegar.
     
    57:02
    Hosté mají na vyrovnání poslední tři minuty.
     
    56:10
    Hosté ujeli do přečíslení 2 na 1, které se rozhodl Henrik Borgström zakončit sám střelou z levého kruhu. Rittich ji vyrazil a těsně před dojíždějícím hráčem pak kotouč odpálil hokejkou, čímž mu zabránil v dorážce!
     
    55:15
    Giordano podpořil akci Calgary a ještě hledal Frolíka. Tomu puk vypíchl bránící hráč.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 31. Frolík (Backlund, Kylington), 36. Giordano (Frolík, Hamonic), 49. Tkachuk (Frolík), 59. Monahan (J. Gaudreau, E. Lindholm) – 7. Hoffman, 21. Huberdeau (Yandle, Luongo), 60. Dadonov (Vatrano, Barkov)


    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk (A) – Neal, Jankowski, S. Bennett – Czarnik, D. Ryan, Mangiapane.
    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Ekblad (A), Yandle (A), Pysyk, Matheson, Weegar, Kiselevič – Malgin, Barkov (C), Huberdeau – Hoffman, McCann, Dadonov – Brouwer, Borgström, Vatrano – Sceviour, Lammikko, Hawryluk.

    Rozhodčí: McCauley, Rehman – Barton, Driscoll

    Diváci: 18579
    thejrc.org