Amiens – PSG 0:3 (kon.) | Guingamp – Saint-Étienne 0:1 (kon.) | Nice – Bordeaux 1:0 (kon.)
konec
Amiens SC
0:3 (0:0)
Paris Saint-Germain
Sobota 12.01.2019, 17:00 • Stade de la Licorne, Amiens • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:16. (18:52:51)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí jednoznačným vítězstvím pařížského celku 3:0.

    PSG se podle očekávání ujalo tempa zápasu. Tlak Pařížané rostl každou chvílí, ale ani dvě brankové příležitosti hosté neproměnili. Kylian Mbappé byl při svém vniku do vápna poražen k zemi, ale hlavní rozhodčí se po konzultaci s videem rozhodl penaltu nedopískat. Amiens se přihlásilo o slovo až v nastaveném čase, kdy protiútok Mendozy stačil pokrýt povedeným zákrokem Alphonse Aréola. Po změně stran se nad Amiens začala stahovat mračna po odpískané ruce Alexise Blina. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Edinson Cavani a poslal PSG do vedení. Následně fauloval Adénon unikajícího Mbappého a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Početní převahu Pařížané využili takřka okamžitě. Cavani našel před odkrytou brankou Kyliana Mbappého a ten zvýšil vedení hostů. V závěrečné desetiminutovce se ještě po přihrávce Draxlera prosadil Marquinhos a udal tak konečný výsledek.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po faulu na Choupo-Motinga rozehrávali hosté z blízkosti středové čáry. Následně se zjevil u balonu na pravém kraji Thomas Meunier, ale tentokrát už se k centru neodvážil a raději přihrával zpět.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Dibassy nepřihrál Bodmerovi přesně na několik metrů. Také domácí se museli dopustit taktického faulu ve středu pole jinak by se Cavani s Diabym hnali do nebezpečného protiútoku.
     
    89
    Cavani sklepl míč k nohám Choupo-Motinga. Ten si ale nedokázal vytvořit střeleckou pozici před skvěle postaveným Gouanem. Po následné ztrátě musel faulovat Draxler.
     
    88
    Emil Krafth se pokoušel překonat hostující obranu dlouhým autem do vápna, ale na Marquinhose se Silvou se nedokázal vyrovnat Lefort ani Timite.
     
    87
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází John Stiven Mendoza, přichází Rafał Kurzawa.
     
    86
    K Cavanimu dolétl parádní přihrávka od Meuniera. Uruguayec se opřel do balonu, ale i kvůli neurovnanému trávníku nedokázal zamířit přesně.
     
    85
    Domácí se po dlouhé době dostali na útočnou polovinu. Otero však neuspěl kličkou proti Meunierovi a o balon přišel. PSG je znovu v kombinaci ve středu pole.
     
    84
    Dani Alves nebezpečně pálil z připravené pozice, ale míč neměl potřebnou razanci a tak mohl Gurtner snadno zasáhnout před brankovou čárou.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením do konce zápasu. O třech bodech už je rozhodnuto, PSG se tak bude pokoušel v závěrečném čase přidat další zásah proti oslabenému soupeři.
     
    82
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Eric Choupo-Moting.
    81. MARQUINHOS - 0:3
     
    81
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Pařížané přidávají třetí branku! Draxler dokázal zpracovat přetažený centr, poté si pohrál s dvojicí obránců a přiťukl balon MARQUINHOSOVI pro kterého už nebyl problém dopravit míč do branky. Gurtner se natahoval marně.
     
    80
    Julian Draxler cpal balon do pokutového území od rohového praporku. Před Meunierem dokázal odhlavičkovat balon do bezpečí Bodmer.
     
    79
    Balon si postavil na místo přestupku Kylian Mbappé. Dvacetiletý útočník PSG trefil jen horní část čtyřčlenné obranné zdi. PSG bude pokračovat rohovým kopem.
     
    78
    Těsně před pokutovým územím byl faulován Edinson Cavani a hosté tak budou mít možnost přidat také třetí gól.

    Vít Schück

    Branky: 58. Cavani (pen.), 71. Mbappé (Cavani), 81. Marquinhos (Draxler)

    Karty:   40. Adénon (AMI), 57. Blin (AMI)   68. Adénon (AMI)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:16.
    Amiens SC: Gurtner – Krafth, Adénon, P-D. Gouano (C), Dibassy – Monconduit, Gnahoré (77. Otero), Blin (76. Bodmer) – Mendoza (87. Kurzawa), Timite, Lefort.
    Náhradníci: Dreyer – Sy, El Hajjam, G. Traoré, Kurzawa, Bodmer, Otero.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Silva (C), Marquinhos, Bernat – Meunier, Verratti (78. Kurzawa), Draxler – Mbappé (82. Choupo-Moting), Cavani, Di María (72. Diaby).
    Náhradníci: Cibois – Kehrer, Kurzawa, Nsoki, Nkunku, Choupo-Moting, Diaby.

    Rozhodčí: Batta – Grosbost, Boudikian
    thejrc.org