Litoměřice – Kladno 2:5 (kon.) | Benátky n/J – Přerov 0:1 (kon.) | Třebíč – Havířov 5:2 (kon.)
Vsetín – Motor ČB 3:2 (kon.) | Jihlava – Slavia 3:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
HC Slavia Praha
Sobota 12.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:18
    Krásná akce, která mohla definitivně završit toto utkání! Hrníčko s Harkabusem vymysleli krásné přečíslení 2 na 1, kdy Harkabus ještě na hranici brankoviště hledal Hrníčka, tomu ale cestu zblokoval jeden z hostujících obránců. Štindl pak chtěl puk dorazit do klece, jenže netrefil přesně!
     
    58:05
    Po delší době se na jihlavský zimák podívalo pozdní dohrání. Tentokrát si jako svoji oběť vybralo Adama Zemana, kterého poslalo na trestnou. Pokud Slavia gól nevsítí, Zeman zůstane sedět až do konce zápasu.
     
    44:10
    Možnost kontaktní branky přichází pro Slavii právě nyní. Pohl si v obranné činnosti pomohl hákováním a je odeslán na trestnou lavici.
     
    37:00
    Havránek to myslel s přihrávkou na Půžu před branku velice dobře, jenže se mu nepovedlo provést záměr. Nemuselo ho to ale mrzet, Anděl měl na holi vzápětí další šanci, sám mezi kruhy ale trefil skákající kotouč nad klec!
     
    36:01
    Osmík šel sám proti obránci, nakonec si před Růžičkou počkal na najíždějícího Holého, kterému poslal kotouč do volného prostoru, Holý ale na delší tyč hostujícího gólmana neprostřelil!
     
    Po dohodě s kapitány je rozhodnuto takto: Vzhledem k trhlinám v ledu, které nejsou zrovna dvakrát malé a zdraví bezpečné, se zbytek třetiny (5 minut a 52 sekund) dohraje po úpravě ledu, ke které musí vyjet rolba. Užívejte nyní 18 minut přestávky, do Jihlavy se následně vrátíme s třetinou dlouhou minimálně 26 minut.
     
    29:49
    Další přesilovka pro domácí barvy. Štibingr se v útočném pásmu ohnal po Čachotském rukou a poslal ho na zem. Sudí pak hostujícího obránce odesílají na dvě minuty posměšků pod domácí kotel.
    28:10 Tomáš HARKABUS - 3:0
     
    28:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava jde ve druhé třetině na tři branky náskoku! Na tomto gólu má tak 90 % práce Tomáš Havránek. Individuální akcí se zbavil jednak dvou obránců hostí proti sobě, ale také se mu otevřel prostor pro křižnou přihrávku na protější kruh pro TOMÁŠE HARKABUSE, který měl snadnou práci, Růžička se natahoval marně – 3:0! Asistence: Tomáš Havránek.
     
    22:09
    Hosté se mohou dostat na dostřel v přesilové hře. Ledové království opouští Petr Štindl s menším trestem za nedovolené bránění.
    21:11 Nicolas WERBIK - 2:0
     
    21:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    Léty zrezivělé pravidlo nedáš – dostaneš opět nabírá svoji účinnost! Nedobré zpracování kotouče jedním z obránců Slavie přineslo zisk puku pro Zemana, který svoji kličku nedotáhl do konce, Růžička si pomohl betonem. Jenže přímo na hůl NICOLASE WERBIKA, který opět dorazil do prázdné – 2:0! Asistence: Adam Zeman.
     
    20:03
    Za nízké hlasitosti obou kotlů začíná druhá třetina, která nám přinesla první šanci Slavie! Po přihrávce od mantinelu tečoval před brankou nepříjemně Šmerha, Brož ale udržel puk na hrudi!
    15:27 Adam ZEMAN - 1:0
     
    15:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita a Dukla jde do vedení! V početní výhodě to vypadalo všeljak, z rohu si Zeman sám vybojoval puk, nahrál ho mezi kruhy na aktivního Werbika, ten z první trefil Růžičku. Při pokrývání útočníků Jihlavy ale zaspala slávistická obrana, která pustila ADAMA ZEMANA k jednoduché střele do prázdné – 1:0! Asistence: Nicolas Werbik.
     
    13:56
    23 sekund 5 na 3 pro Duklu! Barák se dopustil sekání na jednom z domácích a Jihlava může jít do vedení. Má na to hodně velkou šanci.
     
    12:19
    Jihlava bude mít první přesilovku. Vrdlovec stíhal Harkabuse tak dlouho, až ho v útočném pásmu podsekl a dostává dvě minuty za podrážení. Přesilovka se rozehraje po komerční pauze.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 16. Zeman (Werbik), 22. Werbik (Zeman), 29. Harkabus (T. Havránek)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Honzík) – J. Pohl, J. Holý, Štebih (A), Matějíček, Štindl, Půža, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, M. Hlinka, T. Havránek – Harkabus, Osmík, Hrníčko.
    HC Slavia Praha: J. Růžička (Šorf) – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Štibingr, Barák, Saňa, Valík – J. Doležal, Vrdlovec, Vlček – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Procházka, Kverka, Brož – Heldák, Kohút, Šmerha.

    Rozhodčí: Kopeček, Vokřál – Kotlík, Maštalíř

    Diváci: 2 255
    thejrc.org