Jihlava – Tábor 4:0 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Vítkovice – Havířov 7:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 1:4 (kon.) | Warriors Brno – Vsetín 1:7 (kon.) | Technika Brno – HK MD Šumperk 5:2 (kon.)
Kladno – Mountfield HK 5:2 (kon.) | Slavia – Plzeň 1:5 (kon.) | Č. Budějovice – Žďár n/S 5:4 (1:0 po s.n.)
Třemošná – Kobra 2:5 (kon.) | Třinec – Pardubice 5:4 (kon.) | K. Vary – PZ Kladno 3:5 (kon.)
Olomouc – Přerov 1:2 (po pr.) | Sparta – Chomutov 2:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Motor České Budějovice
5:4 (1:1, 1:2, 2:1 - 0:0)
SKLH Žďár nad Sázavou
Sobota 12.01.2019, 12:30 • Budvar aréna • Extraliga dorostu • Nadstavba D
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     


    HC Motor České Budějovice

    Domácí hokejisté se ve skupině D nacházejí na čtvrtém místě. Pátý Tábor na jihočeského soka ztrácí již poměrně dost, konkrétně osm bodů. Motor ale může pomýšlet především na postup tabulkou. Na třetí Jihlavu má pouze bodovou ztrátu. Jestli ji ale bude chtít stáhnout, v dnešním utkání proti Žďáru bude muset doma bodovat. A to se českobudějovickému celku v posledních zápasech příliš nedaří, výhru si v Budvar aréně nepřipsal již tři zápasy za sebou. To je snad jediná kaňka, jinak na tom Jihočeši nejsou v probíhající sezóně vůbec špatně.

    Kanadské bodování týmu:

    David Kašpar – 24 (12+12)
    Petr Lukeš – 18 (13+5)
    Budík, Cibulka, Hála, Sochor, Hail – všichni 11 bodů.
     


    SKLH Žďár nad Sázavou

    Žďárští hokejisté zatím s vývojem v nadstavbě ve skupině D spokojení být nemohou. Se ziskem deseti bodů, které doposud Žďár získal, jsou svěřenci Martina Nečase v tabulce na posledním místě, přičemž nic nenasvědčuje tomu, že by se výsledky měly obracet k lepšímu. Z posledních dvacet čtyř zápasů vyšli hráči z Vysočiny vítězně v základní hrací době pouze jednou. Naopak rovnou třiadvacetkrát padli.

    Kanadské bodování týmu:

    Robert Bačo – 19 (13+6)
    Matyáš Staněk – 9 (6+3)
    Václav Macek – 9 (1+8)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Slanina (Heidinger) – Cibulka, Placek, Hromada, Fousek, Kumpfmüller, Hail – Čančura, Kašpar, Pitel, Březina, Marhoun, Budík, Kudrnáč, Dubský, Petrásek, Lukeš, Hála, Sochor

    SKLH Žďár nad Sázavou: Prchlík (Macek) – Beran, Pecka, Sochor – Procházka, Svoboda, Kotrba, Elis, Polodna, Brúha, Bačo, Doležal, Staněk

    Rozhodčí: Šperl – Jindra, Rubáš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Jako první se do útočného pásma zkusili nacpat žďárští hokejisté. Jmenovitě to byl Robert Bačo. Jeden z jeho spoluhráčů ale do pásma najel dříve, a tak rozhodčí odpískali postavení mimo hru.
     
    01:00
    Už to vypadalo na zajímavou akci Žďáru nad Sázavou! Ten už se vydával do přečíslení dva na jednoho, jenže finální přihrávka byla sražena mimo nebezpečí.
     
    01:30
    V útočném pásmu na modré čáře stál Matouš Hail, který dostal přihrávku a z nápřahu vypálil. Jeho pokus ale až na branku neprošel, zastavil se totiž o jednoho z bránících hráčů.
     
    01:51
    Se současnou situací se něco pokoušel udělat Alois Dubský. Ten se individuálně pustil do útočné akce, objel branku, jenže nakonec o puk přišel.
     
    02:35
    Další pokus od modré čáry z pohledu domácího Motoru! Přihrávku dostal jmenovitě Filip Petrásek. Chvíli si kotouč rovnal a pak zacílil. Ani jeho projektil ale neprošel, když jej zablokoval poslední obránce hostí.
     
    02:40
    Motor nadále pokračoval ve svém útočném snažení. Ke střele od modré se dostal Marek Čančura, jehož rána šla jen doprostřed branky, kde byl Prchlík připraven.
     
    03:29
    V rychlosti do útočného pásma najel Václav Macek, který nabruslil na levý kruh. Odtud to zkusil na vzdálenější tyč, nicméně Slanina dával pozor a jeho pokus bezpečně uschoval ve výstroji.
     
    03:56
    České Budějovice si připsaly první vážnou šanci! Filip Petrásek dostal pas za branku a chtěl poslat kotouč na Marhouna. Puk se mu však vrátil a domácí útočník to zkusil bekhendem. O kousek však branku minul!
     
    04:23
    Richard Pitel vybojoval kotouč za soupeřovou brankou, načež se vymotal před ní. Zkusil oslovit některého ze spoluhráčů před brankou, ovšem bez úspěchu. Před brankovištěm totiž nikdo z Motoru nestál, tudíž se žádná branku ohrožující situace nekonala.
     
    05:01
    David Polodna dobrým zákrokem zastavil kotouč na útoční modré, Díky tomu jeho tým pokračoval v tlaku, ovšem finální přihrávka před branku nenašla nikoho v černém dresu.
     
    05:40
    V akci opět David Polodna! Tentokrát se zkusil nacpat před pravou tyč domácí branky. Do zakončení v těchto prostorech ho ale nepustil jeden z domácích obránců, který se s Polodnou stačil včas vrátit.
     
    06:00
    Patrik Doležal si najížděl k brance od mantinelu. Nakonec to zkusil bekhendem, ale jeho střela letěla vysoko nad. Poté byl ještě dohrán u mantinelu, nakonec se však zvedl a pokračuje ve hře.
     
    06:35
    Hra se přesunula na opačnou stranu kluziště. S kotoučem si šikovně blíže k brance sjížděl Adam Sochor. Poté také vypálil. Jeho pokus směřoval dobře mezi tři tyče, jenže Prchlík předvedl jistý zákrok a puk vyrazil bezpečně mimo nebezpečí.
     
    06:58
    Kapitán hostujícího celku Robert Bačo v akci! Ten si vyjel zpoza branky a zkoušel najít mezírku u bližší tyčky. Rostislav Slanina sice nevěděl, kde má puk, jenže ten brankovou čáru nepřešel.
     
    07:32
    Viktor Budík si najel do prostoru mezi oba kruhy. Zkusil zakončit z bekhendu, ovšem střela mu nesedla. Ke kotouči se pak dostal jeden z jeho spoluhráčů, ovšem ani ten v zakončení nebyl příliš úspěšný. Prchlík puk v pohodě přikrývá pod lapačku.
     
    07:48
    Českobudějovičtí hokejisté bojovali o kotouč v útočném pásmu jako lvi. Sice ho nezískali, jenže Žďárští se zmohli jen na vyhození, a tak mohou Jihočeši rozjet nějakou útočnou akci.
     
    08:20
    Marek Čančura se vydal do útoku. Snažil se natlačit před branku, ovšem v cestě mu stál žďárský obránce. Čančurův útok ale nedopadl podle představ, neboť právě bek, který se stihl s domácím hráčem vrátit, mu střelu zablokoval.
     
    08:39
    Budějovičtí každopádně v útoku dlouho nezůstali, naopak! Max Kotrba se dostal ke střele zápěstím. Slanina jí však dobře viděl a bez problémů si jí pohlídal.
     
    09:21
    Žďár právě vstřelil branku!
    Žďárští hokejisté se mohou radovat, jdou totiž první do vedení! MATYÁŠ STANĚK obral soupeře o kotouč a dostal se do střelecké pozice. Před brankou zakončoval z bekhendu, a to úspěšně. Kotouč propadl až za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    10:00
    Vypadá to, že domácí hráče inkasovaná branka přece jen srazila trochu dolu. Nemohou se dostat přes polovinu hřiště, Na druhé straně navíc pálil Samuel Pecka, ale jeho střela nebyla přesná.
     
    10:22
    Matyáš Staněk mohl přidat druhou branku v utkání! Ale nestává se tak. Žďárský útočník si najel mezi kruhy, odkud zkusil zacílit do horních pater. Bohužel pro něj ale netrefil puk mezi tři tyče.
     
    11:16
    Adam Sochor čekal dobře mezi kruhy na přihrávku svého spoluhráče zpoza branky. Pas ale až k němu nedoputoval, a tak z domácí strany nepřišla žádná střela.
     
    11:36
    Od modré čáry vůbec ne špatně zkusil své štěstí Matouš Hail. Jeho pokus Prchlík dokázal beton vyrazit jen před sebe. Před brankovištěm už stál jeden z agilních domácích hráčů, který ale z dorážky neuspěl. Puk totiž poslal jen lehce mimo pravou tyč z Prchlíkova pohledu.
     
    12:02
    Motor se nyní sám připravil o útočnou třetinu. Nepříliš prudkou přihrávku na modrou totiž zachytil jeden z hostí, jenž dokázal poslat puk do středního pásma.
     
    12:16
    Petr Placek dostal kotouč ihned po vhazování v útočném pásmu. Stál na modré čáře, odkud ale blok clonících hráčů nepropálil. O chvíli později hosté převrací hru na druhou stranu.
     
    12:35
    Žďárský kapitán Robert Bačo je v dosavadním průběhu utkání hodně aktivní! Tentokrát obral protihráče o puk a zkoušel to bekhendem. Jeho pokus byl však o něco vyšší, než bylo potřeba.
     
    13:11
    Patrik Elis měl dobrou šanci, když se ze skrumáže před brankou k němu odrazil kotouč. Zblízka branky ovšem nepropálil. Kotouč nakonec končí jen těsně mimo horní tyčku.
     
    13:18
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Otakar Beran – trestné střílení, hákování).
     
    13:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je srovnáno! Jihočeši nabídnutou šancí nepohrdli a dokázali brzy srovnat stav utkání. PETR LUKEŠ předvedl několik rychlých kliček, ale nakonec poslal puk na brankářovu vyrážečkou. Pěkný moment v utkání.
     
    14:10
    Alois Dubský se i s kotoučem na holi dokázal procpat mezi oba kruhy. Odtud pak zkusil své štěstí, přičemž jeho pokus nevypadal vůbec špatně. Nakonec ale přelétl jen těsně nad horní tyčkou, Jaroslav Prchlík tedy mohl zbýt v klidu.
     
    14:42
    Znovu nejaktivnější hostující hráč v akci, tedy Robert Bačo! Ten vyslal jedovatou střelu od modré čáry a Rostislav Slanina měl co dělat, aby jí vyrážečkou vyrazil do rohu kluziště.
     
    15:40
    Do samostatné akce se hnal jediný střelec českobudějovického týmu. Petr Lukeš měl ale situaci o něco stíženou, když se k němu vracel jeden z rychlých obránců Žďáru. Přesto to zkusil z bekhendu. S jeho střelou měl Prchlík viditelné problémy, nakonec ji ale uschoval někde pod svou výstrojí.
     
    16:03
    České Budějovice i nadále pokračovaly v útočném snažení, nicméně střela jednoho z obránců byla hodně nepřesná a mířila jen do mantinelu. Tam si puk vzali hráči z Vysočiny a posunuli ho do středního pásma.
     
    16:46
    Staněk najel s kotoučem až do útočného pásma. Jeho projektil ale neprošel, odrazil se jen k Davidu Polodnovi, který už střelu až mezi tři tyče procpal. Slanina byl ale jistý a zákrok předvedl velmi jistý. Hra se následně přesouvá na opačnou stranu kluziště.
     
    17:00
    Následně se hnali do protiútoku hokejisté domácího celku. Jako poslední s k puku dostal Filip Petrásek, jehož střela mířila přesně doprostřed branky, kde neměl Prchlík nejmenší problémy se zákrokem.
     
    17:31
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Beran – 2 min., podrážení).
     
    17:43
    Jihočeši vyhráli vhazování v útočné třetině, díky čemuž mohli rozestavět přesilovkovou kombinaci. Nakonec pálil Petr Placek, jenže jeho ránu srazil první stojící protihráč, přesto zůstali domácí u puku.
     
    17:59
    Tomáš Cibulka od modré čáry poslal velmi šikovnou střílenou přihrávku mezi kruhy. Ztečovat puk do branky se pokusil Richard Pitel, ovšem poté, co změnil dráhu letu kotouče, střela vyplavala jen těsně mimo pravou Prchlíkovu tyč!
     
    18:32
    Domácí kapitán, tedy Petr Placek, znovu v akci. Tentokrát navíc byla jeho střela hodně nebezpečná. Mířila na zadní tyč, kde Prchlík vytěsnil kotouč jen hranou své lapačky mimo tři tyče.
     
    19:00
    Na góly je zatím hra vyrovnaná. Pokud by některý z týmů chtěl odcházet do kabiny s vedením v zádech, bude si muset pospíšit. Odehrát z první periody zbývá jen jedna minuta.
     
    19:32
    První přesilovou hru hokejisté Českých Budějovic nevyužili. Měli v ní sice tlak, jenže ten k ničemu většímu nevedl. Žďár nad Sázavou tedy hraje v plném počtu.
     
    19:59
    Českobudějovičtí hokejisté se ještě s koncem periody hnali do akce. Alois Dubský ujel s kotoučem na holi po levém křídle, načež adresoval přihrávku na najetého Daniela Hálu, který se k zakončení ale už nedostal, neboť siréna právě ohlásila odchod do kabin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina dnešního utkání v dorostenecké extralize mezi Českými Budějovicemi a hostujícím Žďárem nad Sázavou, po které je stav vyrovnaný 1:1. O první branku se postaral hostující Matyáš Staněk, který se prosadil bekhendovou střelou. Domácí tým měl k dispozici trestné střílení, ke kterému se postavil Petr Lukeš, jenž ho proměnil s jistotou. Poté se již neudálo nic zajímavého, a tak je stav vyrovnaný.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:55
    Do útoku se jako první dostali žďárští hokejisté, kteří ale nic moc nevymysleli. O střelecký pokus se snažil Václav Macek, ovšem střelou z úhlu Slaninovu svatyni příliš neohrozil.
     
    21:42
    Velká šance, kdy hostující tým mohl jít do vedení o jednu branku! Michael Procházka jel se svým spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Celé to vzal na sebe, jenže jeho střela nebyla vůbec prudká a šla do betonů Slaniny!
     
    22:32
    Jeden z domácích obránců viděl ve středním pásmu dobře rozjetého Viktora Budíka, který ale přihrávku nakonec nedostal. Zachytil již totiž jeden ze soupeřů.
     
    23:00
    Diváci ve druhé třetině zatím nevidí pohledný hokej ani na jedné straně. Oba týmy mají problémy s přihrávkami na kratší vzdálenost, a tak se nemohou dostat do tlaku.
     
    23:25
    Viděli jsme šance na obou stranách! A to téměř totožné. Útočník hostí se nejprve zjevil sám před brankou, ovšem z bekhendu neuspěl. Z forhendové strany hole se poté také blízka svatyně nedařilo ani jednomu ze Žďárských.
     
    23:45
    Obrovská šance Jihočechů! Tomáš Březina čekal před brankovištěm na přihrávku, kterou také nakonec dostal. Jeho střelu z první stihl zastavil Prchlík svým betonem u bližší tyčky!
     
    24:27
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hála – 2 min., hákování).
     
    24:36
    Dobrá šance v podání hostujícího celku! Ten vyhrál vhazování v útočném pásmu a hned se dostal do dobré šance. Staněk poslal kotouč na Berana, čímž vyšachoval půlku obrany domácích. Ten ještě posílal puk před branku, kde ho nikdo nedokázal trefit.
     
    24:44
    Netrvalo to dlouho a Matyáš Staněk se dostal opět do dobré příležitosti! Stál sice v ostrém střeleckém úhlu, ovšem jeho pokus nebyl vůbec zlý! Směřoval k bližší tyčce, kam se ovšem Slanina stihl přemístit a puk zachytil.
     
    25:10
    Nyní se však domácí celek již brání celkem slušně. Dokázal vyhodit přes všechny čáry, navíc další rozjíždějící se útok zastavil již ve středním pásmu.
     
    25:38
    Žďár právě vstřelil branku!
    Žďárští jdou do vedení, Motor tak musí opět dohánět. Václav Macek našel před brankou dobře stojícího MICHAELA PROCHÁZKU, který si pak v blízkosti Slaninovy svatyně počínal mazácky. Asistence: Václav Macek.
     
    26:02
    České Budějovice se ihned pokusily s nepříznivým stavem něco udělat. Richard Pitel se dostal ke střele z hranice kruhu a Prchlík měl s jeho pokusem problémy. Poté ještě následovalo několik dorážek, ale ani jedna z nich neskončila brankou.
     
    26:43
    Na modré čáře stál ke střele připravený Václav Macek, jenž také zkusil své štěstí. Jeho pokus měl slušné parametry, ovšem Slanina nemusel zasahovat. Puk se odrazil od bránícího hráče do rohu kluziště.
     
    26:56
    Tohle se Českým Budějovicím nepovedlo! Byly v přečíslení dva na jednoho, jenže finální přihrávka na volného hráče skončila na jeho bruslích, a tak nedošlo ani k zakončení.
     
    27:18
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Staněk – 2 min., podrážení).
     
    27:56
    Tomáš Březina podržel kotouč za soupeřovou brankou, aby jej následně poslal na Tomáše Cibulku. Ten napřáhl z první, ale levou tyč z Prchlíkova pohledu nakonec netrefil.
     
    28:42
    Podruhé v akci opět Tomáš Cibulka! Jeho střela tentokrát už na branku mířila. Pokusu ještě clonil některý z domácích, ovšem Prchlík si dokázal kotouč najít a následně ho uschovat v lapačce.
     
    29:05
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A máme opět srovnáno, začínáme od znovu! Matyáš Fousek vypálil od modré čáry. Po jeho pokusu nastala na brankovišti trma vrma, ze které se prosadil pohotový PETR LUKEŠ, jenž si tak připisuje svůj dnešní druhý zásah. Asistence: Matyáš Fousek.
     
    30:44
    Alex Marhoun dojel kotouč za soupeřovou brankou jako první. Následně zkoušel přihrávkou naslepo hledat některého z Českobudějovických před brankou bohužel pro něj tam ale nikdo nestál.
     
    31:11
    Rostislav Sochor se z obranných řad procpal až do útoku. Snažil se zakončit u levé tyče ze Slaninova pohledu, ale bez úspěchu. Slanina totiž předvedl další pohotový zákrok a kotouč bezpečně drží. Následuje tak vhazování.
     
    31:37
    Tomáš Cibulka si vzal kotouč na svou hůl, najel na modrou čáru a vypálil. Jeho střela tahem končí ale v Prchlíkově lapačce. Právě žďárský gólman ji totiž viděl a bez obtíží lapil.
     
    32:26
    Velmi aktivní je zatím Tomáš Cibulka, jenž byl opět vidět. Tentokrát zkoušel dobrou přihrávkou najít rozjetého spoluhráče ve středním pásmu, čímž by ho poslal do úniku. Kudrnáč, jenž měl kotouč převzít, pas ale nezpracoval ideálně, a tak k žádné šanci nedošlo.
     
    33:53
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Fousek – 2 min., držení).
     
    34:22
    Václav Macek stál dobře připraven ke střele na modré čáře. Záhy také vypálil. Kotouč dobře schoval, ovšem Slanina byl dobře postavený a betonem Mackův pokus dokázal vyrazit.
     
    35:16
    Daniel Hála vybojoval kotouč na modré, načež adresoval přihrávku na Tomáše Březinu, který se dostal až do zakončení. Střílel z levého křídla, s čímž nemá Prchlík výraznější obtíže a kotouč vyráží.
     
    35:53
    Matyáš Fousek se vrací na ledovou plochu, Motor je tedy zpět v kompletním počtu.
     
    36:54
    Po delší době se do útoku dostali také hostující hokejisté. Jmenovitě David Polodna, jenž zavezl kotouč do pásma a pokusil se střílet z mezikruží. Bohužel pro něj ale bez úspěchu, Slanina opět připraven k zásahu.
     
    37:36
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Marhoun – 2 min., pozdní dohrání).
     
    38:01
    Českobudějovičtí hokejisté unikli do přečíslení, které nakonec zakončoval Adam Sochor. Kvůli obranné činnosti jednoho ze soupeřů ale pálil jen z úhlu, s čímž si Prchlík dokázal poradit, když puk drží bezpečně ve své výstroji.
     
    38:40
    S odpovědí na opačné straně ledové plochy přispěchal Robert Bačo. Vyslal pokus z pravého kruhu. Jeho projektil byl velmi svižný, ale nakonec nepřesný. Slanina jej vytlačil do ochranné sítě zřejmě za pomoci konce své hole.
     
    39:33
    Žďár právě vstřelil branku!
    Českobudějovičtí hráči inkasují chvíli před odchodem do kabin, čeká je tedy opět stahování manka. Procházka poslal kotouč na branku, přičemž jeho pokus nebyl nikterak závažný. Slanina ho ale vykopl betony jen před sebe, kam si sjel PATRIK DOLEŽAL, a ten kotouč rychle zametl mezi brankářovy betony. Asistence: Michael Doležal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut je za námi. V druhém dějství jsme viděli několik šancí na obou stranách. Hostům nejprve vrátil vedení Michael Procházka, na jehož trefu za Motor navázal Petr Lukeš, který přidal svou druhou branku. Těsně před odchodem do kabin ale zaváhání domácích využil Patrik Doležal. Jihočeši se tedy budou opět chtít dotáhnout na soupeře.

    Další třetina začne přibližně v 13:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Tomáš Kudrnáč přejel útočnou modrou čáru, potom zasekl kotouč a ocitl se ve střelecké pozici. Z ní ale trefil jen výstroj připraveného Prchlíka, který si tak na začátek periody připisuje úspěšný zákrok.
     
    41:37
    V zajímavé pozici se záhy ocitl Daniel Hála, jenž nejprve vystřelil a poté se dostal také k dorážce. U pravé tyče z jeho pohledu ale neuspěl, Prchlík u ni totiž nenechal příliš místa kotouč za svá záda nepropustil.
     
    42:55
    Alois Dubský přejel s kotoučem na holi útočnou modrou čáru. Poté ale musel své útočné snažení zastavit, neboť jeden z jeho spoluhráčů nestihl z pásma vyjet, a rozhodčí tak odpískal postavení mimo hru.
     
    43:07
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Beran – 2 min., hákování).
     
    43:31
    Žďár právě vstřelil branku!
    Žďárští hokejisté se mohou radovat, neboť jdou do dvoubrankového vedení! ROBERT BAČO vystihl přihrávku domácích a vydal se do akce. Tu pak zakončil přesnou střelou, Slanina ani nestačil zareagovat. Bez asistence.
     
    44:32
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Petrásek – 2 min., pozdní dohrání).
     
    44:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí snižují na rozdíl jedné branky! Tomáš Cibulka ujel s DANIELEM HÁLOU do útočné akce. První jmenovaný pálil, druhý poté dorazil Cibulkovu střelu přesně za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Cibulka.
     
    46:04
    Václav Macek pálil z pravého kruhu. Jeho pokus musel domácí pořádně vystrašit, ovšem Slanina si ho dokázal i přes clonící hráče najít a následně udržet bezpečně ve své výstroji.
     
    47:02
    Viktor Budík nebyl vůbec daleko do srovnání skóre! Domácí útočník se octil v palebné pozici, z níž vyslal střelu po ledě, která končí jen na tyči Prchlíkovy svatyně!
     
    47:54
    David Polodna si najel optimálně do pásma, respektive tak, aby poté mohl dostat přihrávku. Tu dostal a zacílil. Proti jeho pokusu ale českobudějovický brankář vytasil další z přesných zásahů, následuje tedy vhazování.
     
    48:35
    Žďárští byli v útočném pásmu, načež ale byli obráni o kotouč. Do přečíslení tři na jednoho se dostal Viktor Budík se svými spoluhráči. Tuto situaci nakonec na sebe vzal právě Budík, jenž měl kotouč na bekhendu. Z něho už Prchlíka sice překonal, puk se ale do hry vrátil po odrazu od levé tyčky!
     
    49:53
    Domácí hokejisté drží kotouč na svých holích a snaží se o vyrovnání. Nyní se před branku jmenovitě natlačil Alex Marhoun, jehož pokus nadvakrát Prchlík udržel v lapačce.
     
    50:06
    Puk se odrazil příhodně pro Filipa Petráska, jenž se pohyboval v prostorech někde na levém kruhu. Následnou střelu ale až na branku neprocpal, neboť ji zablokoval jeden z žďárských hráčů.
     
    51:40
    Viktor Budík vybojoval kotouč v rohu kluziště. Poté se snažil natlačit až před branku, od kotouče ho ovšem důrazně odstavil Robert Bačo. Žďárští hokejisté tak mohou vyrazit na opačnou stranu ledové plochy.
     
    52:30
    Tomáš Cibulka nejprve nerozehrál přesně, kotouč se pak ale vrátil na motorácké hole. Právě domácí se tedy mohou snažit o vyrovnání, za kterým se v posledních okamžicích snaží hnát.
     
    53:41
    Filip Petrásek důrazně bojoval o kotouč, až ho vybojoval. Následný Petráskův pokus neletěl ze špatné pozice, ovšem nakonec končí jen těsně nad horní tyčkou!
     
    54:42
    Českobudějovičtí hokejisté se hned dvakrát nyní snažili o střelu na Prchlíkovu svatyni. V obou případech ale byli neúspěšní, puk totiž skončil jen na prvním bránícím hráči Žďáru nad Sázavou.
     
    55:30
    Filip Petrásek v rychlosti zavezl kotouč do útočného pásma. Zde vypálil na vzdálenější tyč, kterou ale jen o kousek minul. Pak se z dorážky pokusil prosadit ještě Tomáš Březina, ze skrumáže ale kotouč za brankovou čáru neusměrnil.
     
    56:06
    Českobudějovičtí hokejisté stále v útočném tlaku. Od modré to zkusil Tomáš Cibulka, ovšem jeho pokus až mezi tři tyče neprošel. Jeden z hráčů ho srazil vysoko nad horní tyčku.
     
    56:37
    Daniel Hála chtěl přebrat přihrávku ve středním pásmu, díky čemuž by se dostal do útoku. Bohužel pro něj ale na kotouč nedosáhl, a tak celá akce končí jen zakázaným uvolněném, jež vrátí hru před Slaninu.
     
    57:42
    Matyáš Staněk ujížděl ve středním pásmu, načež napřáhl a vypálil směrem na Slaninu. Ten se ovšem nemusel nijak vzrušovat, kotouč sice letěl rychle, jenže také výrazně mimo jeho branku.
     
    57:51
    Motor odvolává svého brankáře a zkusí to se šesti hráči v útoku! Bude se vhazovat před Prchlíkovou svatyní!
     
    58:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    To je závěr utkání, jak má být! Motor propuká v jásot! Tomáš Kudrnáč našel na vzdálenější tyči najíždějícího TOMÁŠE BŘEZINU, který z první rozvlnil síťku za Prchlíkovými zády! Asistence: Tomáš Kudrnáč.
     
    59:45
    Matouš Hail si řekl o přihrávku na modrou, načež ji také dostal! Jeho následný pokus byl ale zřejmě sražen výrazně mimo brankovou konstrukci a Prchlíkovu svatyni neohrozil.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba nabídla pořádné drama, když se domácí dočkali vyrovnání necelé dvě minuty před jejím koncem! Rozuzlení tohoto napínavého duelu nás tak čeká v prodloužení, jež začne za malý moment!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:24
    Žďárští hokejisté se dostali do útočného pásma jako první, nic moc v něm ale nevymysleli.
     
    60:48
    Hostující celek se stále drží na kotouči. Už se dokonce prezentoval i střeleckým pokusem, jež ale končí jen na výstroji připraveného Slaniny.
     
    61:15
    Na opačné straně kluziště pak vylétla první střela také na Prchlíkovu svatyni! Jeden z domácích ji ještě zkoušel dobře clonit, nicméně i tak s ní hostující strážce svatyně nemá výraznější problémy a bude se vhazovat.
     
    61:26
    Placek zkoušel na vrcholku kruhu najít Tomáše Březinu. Přihrávku na něj ale neprocpal, a tak jdou na opačnou stranu ledové plochy hosté!
     
    62:01
    Nebyli jsme vůbec daleko od rozhodnutí tohoto utkání! Tomáš Březina najel do útočného pásma, kde poslal poměrně nenápadnou střelu směrem na branku. Ta se odrazila až od tyče!
     
    62:23
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hail – 2 min., hákování).
     
    62:29
    Ihned po vhazování zkoušel pálit David Polodna, jenže jeho projektil neprošel. Pak se kotouče ujal jeden z jeho spoluhráčů, jenž už vypálil lépe. Slanina ale nakonec kotouč udržel bezpečně ve výstroji.
     
    63:29
    Opět mohlo být rozhodnuto! Filip Petrásek nejprve vyhodil kotouč z vlastního pásma, načež se za ním vydal. V útočném pásmu si pak poradil s obráncem a dostal se sám až před Prchlíka. Toho ale nakonec nedokázal prostřelit.
     
    64:11
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Bačo – 2 min., podrážení).
     
    64:51
    Zřejmě nás čekají nájezdy! Matouš Hail dostal přihrávku, srovnal si kotouč a zkusil své štěstí. Do střely ještě sáhl jeden z hostí a srazil ji naštěstí pro svůj tým vysoko do ochranné sítě. Uvidíme, zda Motor, jenž kombinuje, ještě něco stihne.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Čekají nás tedy samostatné nájezdy, které přijdou na řadu po úpravě ledové plochy!
     
    Jako první zahájí trestné střílení českobudějovický celek.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první jel Petr Lukeš, jenž zkoušel zakončit z bekhendu. Bohužel pro něj neúspěšně.
     
    1. série
    0:0
    Doležal zkoušel kličku do bekhendu, ale provedl ji poměrně pomalu a neuspěl.
     
    2. série
    0:0
    Daniel Hála nabral velkou rychlost, na Prchlíka si ale nepřišel. Ten totiž bezvadně využil svou hůl.
     
    2. série
    0:0
    Polodna zamířil nad Slaninovu lapačku, ovšem domácí brankář právě v ní kotouč bezpečně schoval
     
    3. série
    0:0
    Stejně dopadla i akce na druhé straně. Kudrnáčovu střelu kryje Prchlík v lapačce.
     
    3. série
    0:0
    Staněk taky nabral dobrou rychlost a pokusil se zakončit z bekhendu, ovšem taktéž neúspěšně.
     
    4. série
    0:0
    Pitel byl gólu velmi blízko, ovšem hostující brankář nakonec jen těsně zasáhl svou lapačkou!
     
    4. série
    0:0
    Procházka se snažil gólmana rozpohybovat, následně ale nezakončil ideálně.
     
    5. série
    1:0
    Tomáš Cibulka to udělal perfektně! Prchlíka vykoupal, dostal ho mimo pozici a poté zakončil z forhendu! Krásný to nájezd.
     
    5. série
    1:0
    Patrik Elis gól na opačné straně nedává, Slanina totiž zasahuje bezpečně svým betonem, a tak se ze zisku druhého bodu mohou radovat Českobudějovičtí!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Motor České Budějovice.
    Autorem vítězného nájezdu je TOMÁŠ CIBULKA!
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi! Zápas jsme viděli velmi napínavý. Nakonec jej rozhodl až Tomáš Cibulka v páté sérii nájezdů. Motor tedy získal druhý bod. Děkuji vám za pozornost, z tohoto utkání je to vše! (14:49:41)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 14. Lukeš (TS), 30. Lukeš (Fousek), 45. Hála (Cibulka), 59. Březina (Kudrnáč), rozh. náj. Cibulka – 10. Staněk, 26. Procházka (Macek), 40. Doležal (Procházka), 44. Bačo

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Lukeš (CEM)
    0:0   Doležal (ZNS)
    2. série:
    0:0   Hála (CEM)
    0:0   Polodna (ZNS)
    3. série:
    0:0   Kudrnáč (CEM)
    0:0   Staněk (ZNS)
    4. série:
    0:0   Pitel (CEM)
    0:0   Procházka (ZNS)
    5. série:
    1:0   Cibulka (CEM)
    1:0   Elis (ZNS)


    HC Motor České Budějovice: Slanina (Heidinger) – Cibulka, Placek, Hromada, Fousek, Kumpfmüller, Hail – Čančura, Kašpar, Pitel, Březina, Marhoun, Budík, Kudrnáč, Dubský, Petrásek, Lukeš, Hála, Sochor
    SKLH Žďár nad Sázavou: Prchlík – Macek, Beran, Pecka, Sochor – Procházka, Svoboda, Kotrba, Elis, Polodna, Brúha, Bačo, Doležal, Staněk

    Rozhodčí: Šperl – Jindra, Rubáš
    thejrc.org