Buffalo – Tampa 3:5 (kon.) | Montreal – Colorado 3:0 (kon.) | Washington – Columbus 1:2 (po pr.)
Toronto – Boston 2:3 (kon.) | Minnesota – Detroit 2:5 (kon.) | Chicago – Vegas 3:4 (po pr.)
Dallas – St. Louis 1:3 (kon.) | San Jose – Ottawa 4:1 (kon.) | Edmonton – Arizona 2:3 (kon.)
Los Angeles – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Carolina – Nashville 6:3 (kon.)
konec
San Jose Sharks
4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Ottawa Senators
Neděle 13.01.2019, 04:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:39 Melker KARLSSON - 4:1
     
    58:39
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MELKER KARLSSON v obranném pásmu skvěle vystihl přihrávku Senators přes šířku ledové plochy a ze středového kruhu střelou zápěstím zamířil do prázdné brány! Zápas je rozhodnut.
     
    57:49
    Brankář Anders Nilsson vyrazil na střídačku a Ottawa usiluje o snížení při hře bez brankáře!
     
    56:55
    Christián Jaroš mohl odčinit částečně vlastní gól a poslední branku Sharks, která padla po jeho vyloučení, jenže jeho střela z vrcholu pravého kruhu zamířila do horní tyče a odrazila se do ochranné sítě! Následuje komerční přestávka.
    55:43 Joe THORNTON - 3:1
     
    55:43
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Střela obránce Brenta Burnse od modré čáry byla dvakrát tečována, čehož u pravé tyče těsně využil JOE THORNTON a z blízkosti dorazil puk s přispěním lapačky Anderse Nilssona do sítě! 3:1 Sharks. Asistence: Timo Meier a Brent Burns.
     
    53:26
    Hra byla přerušena a San Jose si poprvé v zápase zahraje přesilovou hru, která mu za jednobrankového vedení v závěru přijde určitě vhod. Christián Jaroš byl vyloučen na dvě minuty za držení. Rozhodnou Sharks?
     
    49:44
    Joe Pavelski před střídačkami fauloval Chrise Tierneyho a dostal dvě minuty za sekání. Šance pro Senators.
    46:44 Ryan DZINGEL - 2:1
     
    46:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    RYAN DZINGEL si v mezikruží najel na krásnou krátkou bekhendovou zadovku Bobbyho Ryana z pravého kruhu a parádní střelou zápěstím zamířil nad lapačkou Martina Jonese do pravého horního rohu brány! Senators odpověděli na druhý gól San Jose po pouhých 27 sekundách! Je to 2:1. Asistence: Bobby Ryan a Zack Smith.
    46:17 Brent BURNS - 2:0
     
    46:17
    San Jose právě vstřelilo branku!
    BRENT BURNS na pravém křídle vystřelil od hrazení a jeho pokus se před bránou od pravé brusle Christiána Jaroše odrazil nad pravým betonem Anderse Nilssona do sítě! 2:0 pro Sharks. Asistence: Kevin Labanc a Justin Braun.
     
    43:41
    Senators se ocitli před bránou po nahození z pravého křídla ve slibné šanci, jenže Martin Jones pravým betonem zabránil vyrovnání!
    37:57 Joe PAVELSKI - 1:0
     
    37:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    JOE PAVELSKI si v levém kruhu pro vhazování najel na krátkou žabičku Tomáše Hertla od hrazení a parádní střelou zápěstím nad lapačkou Anderse Nilssona vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Ledy jsou prolomeny a Sharks vedou 1:0. Asistence: Tomáš Hertl a Brenden Dillon.
     
    36:23
    Tim Heed se vrátil zpět na led a v blízkosti levé tyče se ocitl v obrovské šanci Chris Tierney, jenže také on ztroskotal na pravém betonu Martina Jonese! Souboj spoluhráčů bez gólu.
     
    35:13
    Logan Couture mohl na opačné straně skórovat během oslabení, jenže Anderse Nilssona mezi betony z blízkosti a mezikruží nepřekonal!
    34:42 Tečovaná střela Stonea skončila na betonu Jonese!
     
    34:42
    Útočník Mark Stone se ocitl před bránou ve stoprocentní šanci a nad ledem mířil k levé tyči, jenže Martin Jones se roztáhl a dokázal svůj pravý beton vymrštit do vzduchu, aby puk spektakulárním zákrokem vyrazil! Paráda!
     
    34:13
    Tim Heed dostal dvě minuty za podražení a Senators si po reklamní přestávce zahrají druhou přesilovou hru. První využít nedokázali.
    28:14 Martin Jones skvěle přečetl úmysl Bradyho Tkachuka!
     
    28:14
    Brady Tkachuk si sjel z levé strany před bránu a málem zasouval puk do prázdné sítě, jenže Martin Jones mu levým betonem puk ukradl a zmrazil ho pod lapačkou! Další velká šance.
     
    27:55
    Brent Burns na pravém křídle po vhazování vystřelil od modré čáry a puk se od tyče odrazil zpět do hry! San Jose bylo nyní hodně blízko.

     
    27:52
    Brent Burns na pravém křídle vystřelil od hrazení směrem na vzdálenější levou tyč, kde Anders Nilsson puk vyrazil pravým betonem a poté ho zmrazil pod lapačkou! Komerční přestávka.
     
    22:36
    Barclay Goodrow byl vyloučen na dvě minuty za podražení a Ottawa si zahraje první přesilovou hru zápasu.
     
    22:05
    Sharks dostali svého soupeře pod obrovský tlak, ze kterého pramenilo několik střel, které byly nebezpečně tečovány nebo přímo mířily na bránu. Poslední šanci měl Tomáš Hertl, který po diagonální přihrávce z levého křídla nedokázal puk na vzdálenější pravé tyči těsně tečovat!
    15:12 Martin Jones ukradl gól rozjetému Markovi Stoneovi!
     
    15:12
    Senators se ocitli v postavení mimo hru a na řadu přichází v první části poslední reklamní přestávka. Pojďme si připomenout velkou šanci Marka Stonea, který se řítil sám na bránu a Martin Jones ho nakonec vychytal vyrážečkou!
     
    13:43
    Mark Stone se řítil sám na bránu, jenže jeho bekhendová střela skončila u levé tyče na pravém betonu fantastického Martina Jonese, který se roztáhl jako guma! Stále je to 0:0!
     
    12:58
    Ottawa se dostala v mezikruží ke střele z otočky, kterou Martin Jones skvěle vyrazil pravým betonem! Další velká šance Senators.
     
    06:42
    Mark Stone se dostal na bodu pravého kruhu ke krásné střele zápěstím, která mířila přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Martin Jones ji ale skvěle vyrazil! Ottawa mohla vést.

     
    Brent Burns odehrál na konci roku 2018 v dresu San Jose 1000. utkání v NHL a dnes zápasu předchází slavnostní ceremoniál, během něhož je oceněn za dosažení svého fantastického milníku.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 38. Pavelski (Hertl, Dillon), 47. Burns (Labanc, Braun), 56. J. Thornton (Meier, Burns), 59. M. Karlsson – 47. Dzingel (B. Ryan, Z. Smith)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – R. Šimek, Burns, Dillon, E. Karlsson, Braun, Heed – Sörensen, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Radil, Couture (A), Meier – E. Kane, Hertl, Donskoi – Labanc, Goodrow, M. Karlsson. Hlavní trenér: Peter DeBoer.
    Ottawa Senators: A. Nilsson (M. Högberg) – Lajoie, Ceci, Wolanin, DeMelo, Borowiecki (A), Jaroš – B. Tkachuk, Z. Smith (A), Mark Stone (A) – Balcers, Tierney, Bødker – Dzingel, Pageau, B. Ryan – D. Archibald, N. Paul, Pääjärvi. Hlavní trenér: Guy Boucher.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Justin StPierre. Čároví: Lonnie Cameron, Ryan Gibbons

    Diváci: 17562
    thejrc.org