Buffalo – Tampa 3:5 (kon.) | Montreal – Colorado 3:0 (kon.) | Washington – Columbus 1:2 (po pr.)
Toronto – Boston 2:3 (kon.) | Minnesota – Detroit 2:5 (kon.) | Chicago – Vegas 3:4 (po pr.)
Dallas – St. Louis 1:3 (kon.) | San Jose – Ottawa 4:1 (kon.) | Edmonton – Arizona 2:3 (kon.)
Los Angeles – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Carolina – Nashville 6:3 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Pittsburgh Penguins
Neděle 13.01.2019, 04:38 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám vydařený vstup do nedělního dne. (07:20:50)
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 1 střely, 15:55 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Jeff Carter (LAK) 1+2
    2. Jake Muzzin (LAK) 0+2
    3. Jake Guentzel (PIT) 2+0
     
    Ve třetí třetině jsme sledovali nadvládu Tučňáků, kteří zahazovali jednu šanci za druhou. Rozdílovým mužem v duelu byl jednoznačně Jonathan Quick, který se ale mezi hvězdy zápasu trochu překvapivě nevešel. os Angeles z pozice nejhoršího celku NHL překvapuje soupeře a dnes zaslouženě bere dva body.

    Střely na branku: 25:40.
    Střely na branku ve třetí třetině: 5:21.
     
    Konec zápasu.
    59:14 Anže KOPITAR - 5:2
     
    59:14
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Pittsburgh nevyužil několik výborných šancí, a tak je zaslouženě znovu potrestán. Jevgenij Malkin sice bránil branku, ale ANŽE KOPITAR ho z kruhu pro vhazování s přehledem prostřelil. Asistence: Dustin Brown.
     
    58:43
    Z pravého kruhu vystřelil Jevgenij Malkin, jehož pokus se odrazil k hostujícímu kapitánovi. Jenže Sidney Crosby netrefil odkrytou branku!
     
    58:26
    Zakončení od modré čáry vyrazil domácí brankář před sebe, kde se dvěma dorážkami neprosadil Bryan Rust. Jonathan Quick dál drží Králům dvoubrankové vedení.
     
    57:57
    Casey DeSmith míří na střídačku a Penguins to zkoušejí se šesti bruslaři.
     
    57:23
    Ilja Kovalčuk mohl dát zápasu definitivní pojistku, když se s kotoučem promíchal až před samotného brankáře. Ovšem v tom momentu mu černá guma utekla a Casey DeSmith tentokrát moc práce neměl.
     
    56:26
    Po vyhraném vhazování okamžitě střílel Brian Dumoulin, jehož pokus usměrnil do branky Jake Guentzel. Jenže Jonathan Quick si s tečí do protipohybu poradil a puk vyrazil betonem.
     
    55:40
    Mezi kruhy si najel Tyler Toffoli, jehož zakončení šlo je nad branku Tučňáků. Poté musel Casey DeSmith, když se před branku dral starý známý Carl Hagelin.
     
    55:12
    Další pokus od modré čáry vyslal Kris Letang a také jeho pokus byl tečován. Nyní to kolem branky Králů pořádně lítá. Ovšem Jonathan Quick a jeho spoluhráči mají obrovskou porci štěstí.
     
    Střely na branku: 25:32.
     
    54:41
    Od pravého mantinelu zakončil Riley Sheahan, jehož pokus našel jen lapačku domácího maskovaného muže. Hra je opět přerušena a bude se v ní pokračovat po komerční přestávce.
     
    54:05
    Pittsburgh by potřeboval rychle vstřelit branku, kterou by se vrátil do hry. Ovšem místo toho přichází dlouhá přihrávka, která doputovala na icing.
     
    53:16
    Dlouhá kombinace hostujícího celku střelecký pokus nepřinesla. Naopak se Králům podařilo vyhodit a unavenou čtveřici vystřídat.
     
    51:45
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Brendan Leipsic – 2 min., nedovolené bránění).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 11. J. Carter, 29. Iafallo (J. Carter, Muzzin), 37. Kopitar (J. Carter), 41. Leipsic (Kovalčuk, Muzzin), 60. Kopitar (D. Brown) – 6. Guentzel (Crosby, J. Johnson), 50. Guentzel (Kessel, Malkin)


    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Doughty, Forbort, Martinez, Muzzin, Fantenberg, Phaneuf – D. Brown, Kopitar (C), Kovalčuk – Leipsic, J. Carter, Iafallo – Toffoli, Kempe, Hagelin – Luff, N. Thompson, Clifford.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang, Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Simon, Malkin, Pearson – Kessel, Brassard, Sheahan – G. Wilson, Cullen, D. Grant.

    Rozhodčí: Luxmore, O'Halloran – Marquis, Berg

    Diváci: 18 414
    ocianews.com