Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 5:1 (kon.) | Chomutov – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 3:5 (kon.) | Olomouc – Plzeň 0:4 (kon.)
Třinec – Sparta 2:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:5 (1:1, 0:3, 2:1)
BK Mladá Boleslav
Neděle 13.01.2019, 15:35 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u extraligových onlajnů na shledanou! (17:59:17)
     
    Utkání pětatřicátého kola mezi Chomutovem a Mladou Boleslaví končí výhrou hostujícího celku, který o svém triumfu rozhodl ve druhé třetině, kdy dal tři branky. Piráti sice ve třetí části snížili na rozdíl jediné branky, ale po chybě inkasovali a závěrečný tlak se tak nekonal.

    Branky dneska dávali za domácí Pavel Klhůfek, Marek Tomica a Bohumil Jank. Za Bruslaře se dvakrát prosadil Pavel Musil, po brance přidali Ondřej Dlapa, David Šťastný a Lukáš Žejdl .

    Střely na branku: 30:29
    Hvězdy utkání: Marek Tomica – Pavel Musil
    Diváci: 4 651
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Domácí se o něco pokoušeli, ale ani jednou se nedostali do pásma a nakonec vyhodili na zakázané uvolnění. Pár sekund před koncem duelu se tak vhazuje po pravici Peterse.
     
    58:53
    Adam Raška zachytil přihrávku hostující obrany a dostal se ke tvrdé střele. Gašper Krošelj ale skvělým zákrokem chytá! Justin Peters mezitím opustil domácí branku.
     
    58:14
    Domácímu celku se následně nepovedlo rozjet akci a sudí odpískali těsný icing. Vhazovat se bude po pravici Justina Peterse, který dnes neměl nejlepší den.
     
    57:50
    Nyní už jsou aktivní hosté, kteří vědí, že vítězství mají v kapse. Pavel Kousal to zkoušel od levého mantinelu, ale jeho pokus na první tyčku skončil vedle branky.
    56:43 Lukáš ŽEJDL - 3:5
     
    56:43
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Brett Flemming zakončoval snažení domácího celku střelou od modré čáry, ale trefil chrániče LUKÁŠE ŽEJDLA, jenž postupoval sám na Peterse. Toho rychlou střelou mezi betony nakonec prostřelil a nejspíše dává rozhodující trefu. Bez asistence.
     
    55:45
    Jakub Klepiš si za brankou obehrál Adama Rašku a z úhlu se pokoušel překvapit Peterse v brance. Ten ovšem ramenem zakročil a Piráti jdou tak do rychlého útoku.
     
    55:31
    Následně se hosté dostali do ofsajdové pasti a po komerční přestávce bude hra pokračovat. Piráti se dostali na rozdíl jediné branky a jsou blízko vyrovnání. Vhazuje se ve středu ledové plochy.
     
    55:03
    Zahrozili ovšem Bruslaři. Nahození od modré čáry se doklouzalo do brankoviště Peterse, který hokejkou musel vyrážet. Aktivita středočeského mužstva nicméně pokračuje.
    54:29 Bohumil JANK - 3:4
     
    54:29
    Piráti právě vstřelili branku!
    V Chomutově to bude ještě pořádně drama! Gašper Krošelj odjel za branku, kde ale nerozehrál ideálně a Piráti toho využili. BOHUMIL JANK dostal přihrávku od Tomáše Svobody a odkrytou branku z mezikruží dokázal trefit. Asistence: Tomáš Svoboda.
     
    53:55
    Michal Vondrka se mezi kruhy dostal ke střeleckému pokusu, ale jeho rána z mezikruží byla zablokována hned prvním bránícím hráčem Chomutova.
     
    52:54
    Domácí mají hodně pokusů, ale jen minimum jich jde na branku. Od modré to nyní zkoušel Ronald Knot, ale jeho pokus po ledě byl zablokován do rohu kluziště.
     
    51:50
    Hosté v plném počtu.
     
    51:00
    Dlouho Piráti něco vymýšleli, nakonec to byla rána Stanislava Dietze. Domácí bek pálil tvrdě od modré čáry, ale branku nakonec minul. A to hned dvakrát v řadě.
     
    50:00
    Hosté ale oslabení dnes brání bravurně, což se daří i nyní. Hned po vhazování Bruslaři vyhodili a hra bude pokračovat zpoza branky Justina Peterse.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 5. Klhůfek (Flemming), 42. Tomica (Raška, Duda), 55. Jank (T. Svoboda) – 17. Dlapa (Najman, P. Musil), 22. P. Musil (Hrdinka, Látal), 28. P. Musil (Najman, Látal), 29. Šťastný (Žejdl), 57. Žejdl


    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Flemming, Jank, Knot, Antropov, Trefný, Dietz, Buchtela – T. Svoboda, V. Růžička, Marjamäki – J. Stránský, Sklenář, Raška – Duda, Vantuch, Tomica – Klhůfek, Huml, Koblasa.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Kantor) – Němeček, Bernad, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Kurka – Vondrka, Klepiš, Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Najman, P. Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, P. Kousal.

    Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk – Gerát, Hynek

    Diváci: 4 651
    ocianews.com