Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 5:1 (kon.) | Chomutov – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 3:5 (kon.) | Olomouc – Plzeň 0:4 (kon.)
Třinec – Sparta 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HC Sparta Praha
Neděle 13.01.2019, 17:30 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den z Třince! Hokejová Tipsport extraliga pokračuje pětatřicátým kolem, v třinecké WERK ARENĚ proběhne třaskavá bitva. Od 17:30 se utkají domácí Oceláři Třinec s hostujícím týmem Spartou Praha. Ke sledování tohoto utkání jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři započali velice nabitý hokejový program na ledě krajského rivala z Vítkovic. Hráči s drakem na hrudi v derby zápase dvakrát vedli, v poslední dvacetiminutovce ale o svůj náskok přišli a umožnili domácích strhnout duel na svou stranu. Svěřenci trenérského tria Varaďa, Zadina, Raszka poprvé v letošní sezoně podlehli svému největšímu rivalovi, Oceláře to navíc stálo vedoucí postavení v extraligové tabulce. Na prvním místě se udržel Liberec, na který Třinečtí ztrácejí tři body. Bílí Tygři ale mají odehrán o jeden duel navíc.
    Slezany nyní čekají dva domácí duely v řadě. Oceláři nejprve v neděli vyzvou pražskou Spartu, v úterý pak do WERK ARENY dorazí karlovarská Energie. „Dobré je, že nemusíme nikam cestovat, domů to je kousek. Pořádně se vyspíme, ráno lehce potrénujeme, vyjedeme nohy. Do dalšího zápasu se dáme do kupy,“ řekl obránce Milan Doudera, střelec druhé branky Ocelářů v derby zápase.

    Posledních zápas Ocelářů
    12. ledna 2019: HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec 3:2 (0:1, 1:1, 2:0).
    Branky a nahrávky:
    26. Kucsera (Baláž, Šidlík), 48. Gregorc (Kucsera), 58. Dej (Lev) – 13. Martin Růžička (Roberts Bukarts, Cienciala), 29. M. Doudera (Polanský, Adamský).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Matyáš – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Roberts Bukarts, Cienciala, Dravecký – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.
     
    HC Sparta Praha

    Sparťané vstoupili do letošní sezony celkem dobře, poté ale mužstvo hlavního kouče Uweho Kruppa trochu ztratilo dech a propadlo se tabulkou. Tým z hlavního města aktuálně drží devátou pozici se ziskem padesáti bodů. Sparta na šesté místo, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále, ztrácí čtyři body, na jedenáctý Zlín ale má jen šestibodový náskok. V posledních čtyřech kolem Pražané dokázali hned třikrát zvítězit, naposledy si doma poradili právě se Zlínem. Z Baťova města do Sparty v tomto týdnu přestoupil brankář Jakub Sedláček, ten ale v duelu se svým mateřským klubem pouze kryl záda Matěji Machovskému.

    Produktivitu Sparty táhne útočník Petr Vrána, který v třiatřiceti odehraných duelech zapsal 24 bodů (8+16). Nad dvaceti bodovou hranici se dostali ještě Lukáš Pech (22 bodů) a Miroslav Forman (20). Mezi osmičkou nejproduktivnějších hráčů pražského týmu nalezneme hned čtyři beky, nejvíce bodů z defenzivních hráčů na svém kontě má Jeremie Blain (7+10). Brankovišti neohroženě vládne již dříve zmíněný Matěj Machovský, který naskočil do dvaatřiceti klání. Opavský rodák drží svou úspěšnost nad hranicí 92%, Machovský vychytal již pět čistých kont.

    Poslední zápas Sparty
    11. ledna 2019: HC Sparta Praha – PSG Berani Zlín 3:2 (2:0, 0:1, 1:1).
    Branky a nahrávky:
    8. Klíma (Sill, Košťálek), 8. Pech (Kumstát), 53. Kudrna (Blain, Vrána) – 37. Fořt (Kubiš, Ondráček), 59. Lakatoš (Nosek, Freibergs).

    Sestava Sparty v posledním zápase: Machovský – Piskáček, Delisle, Blain, Kalina, Dvořák, Košťálek, Pavelka – Buchtele, Vrána, Kudrna – Smejkal, Klimek, Forman – Kumstát, Pech, Rousek – Jones, Sill, Klíma.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Naposledy se nedělní soupeři utkali v rámci dvaadvacátého kola na ledě pražské O2 arény. Souboj Ocelářů se Spartou byl dlouho vyrovnaný, rozhodnutí přišlo až v poslední desetiminutovce třetí třetiny. V padesáté čtvrté minutě Slezany do vedení poslal Martin Růžička, výhru hráčů s drakem na prsou pak v poslední minutě trefou do prázdné branky potvrdil Martin Adamský.

    25. listopadu 2018: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
    Branky a nahrávky:
    10. Buchtele (Kudrna, Piskáček) – 3. Roth (Martin Růžička, M. Doudera), 54. Martin Růžička (Hrňa, Krajíček), 60. Adamský (Dravecký).
    Matěj Machovský letos nasbíral už pět čistých kont.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (L. Daneček) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Adámek – Martin Růžička (A), M. Kovařčík, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský (A) – Dravecký, Hladonik, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.

    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Piskáček, Delisle, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Pavelka – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Smejkal, Klimek, Forman (A) – Kumstát, Pech (A), Rousek – Jones, Sill, Klíma.

    Rozhodčí: Hradil, Nikolic – Svoboda, Lhotský.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledové ploše. Před úvodním vhazováním ještě proběhne slavnostní ceremoniál, během kterého obdrží třinecký útočník Erik Hrňa dres za 400 zápasů v barvách Ocelářů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Úvodní buly pro Oceláře. Růžička s Hrňou se pokusili dostat do útočné třetiny, obrana Sparty ale Oceláře nikam nepustila. Po rychlé protiakci pak Delisleho střelu chytil Hrubec.
     
    01:04
    Druhá formace Sparty si vytvořila tlak v útočném pásmu, třineckého brankáře ale hosté neohrozili. Domácí se brání za cenu icingu.
     
    01:26
    Rousek se chtěl ze střední třetiny probít do třineckého území, hostujícího útočníka ale zastavil ofsajd.
     
    01:48
    Bukarts ztratil kotouč ve vlastním pásmu, využít toho mohl Lukáš Pech, který se rázem dostal do velké šance. Pech střílel bekhendem, trefil ale pouze tyč třinecké branky!
     
    02:02
    Kotouč se ze středního pásma odrazil mezi diváky, buly ve středovém kruhu.
     
    02:30
    Oceláři se dostali do blízkosti Sedláčkovy branky, Ciencialova přihrávka od zadního mantinelu ale nenašla nikoho z třineckých hráčů. Spartu pak v protiakci zastavil ofsajd.
     
    02:49
    Galvinš zkusil dlouhý pas na Růžičku, ten ale na kotouč nedosáhl. Zakázané uvolnění Třince.
     
    03:20
    Sparťané jsou i nadále aktivnějším týmem. Hrubec musel likvidovat pokus Vrány, domácí následně odpálili kotouč na další icing.
     
    04:04
    Třineckým se povedlo ustát nápor Sparty, sražená přihrávka na číhajícího Růžičku ale skončila na střídačce hostujícího celku.
     
    04:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Sparta byla od úvodu utkání aktivnější, skóre ale otevírají domácí Oceláři! Adamský se dobře vrátil s útočícím Pechem a srazil přihrávku směrem k Jiřímu Polanskému. Ten ve středním pásmu prohodil puk VLADIMÍRU SVAČINOVI, který se řítil sám na Sedláčka. Třinecký útočník nic nevymýšlel a poslal kotouč do horního růžku Sedláčkovy branky! Ze strany Ocelářů to byl první střelecký pokus! Asistence: Jiří Polanský.
    04:41 Vladimír SVAČINA - 1:0
     
    05:35
    Oceláři se vstřelenou brankou dostali do tempa. Dravecký chtěl kombinovat s Bukartsem, hosté ale úmysl třineckých vystihli a získali kotouč.
     
    06:14
    Sparťané drželi kotouč v útočném pásmu, Hrubce ale ani jednou neohrozili. Na druhé straně pak nevyšla kombinace Chmielewskému s Ciencialou.
     
    06:38
    Sparta si po komerční přestávce zahraje první početní výhodu, držením hole se provinil Erik Hrňa.
     
    06:55
    Ihned po buly se k tvrdé ráně dostal Košťálek, Hrubec vyrazil kotouč do rohu. Před třineckou brankou pak operoval Kumstát, který ale ani nadvakrát nepřekonal ležícího Hrubce. Domácí se osvobodili.
     
    07:11
    Kotouč se odrazil mimo hrací plochu, buly ve středním pásmu.
     
    07:33
    Hladonik zachytil přihrávku Kudrny na volného Vránu a poslal kotouč do středního pásma.
     
    07:55
    Adamský zachytil pas Kaliny a poslal kotouč za Sedláčkovu branku.
     
    08:37
    Hrňa je na ledě, domácí hrají v plném počtu.
     
    08:54
    Doudera vyslal do akce Hrňu, toho ale v rozhodující fázi zklamal kotouč, třinecký útočník z mezikruží ani nevystřelil.
     
    09:27
    Oceláři nahodili kotouč za hostující branku, Bukarts ale měl k puku dál než jeho soupeři.
     
    09:45
    Sparta se velmi rychle dostala do útočné třetiny, Klimek ale z mezikruží přestřelil.
     
    09:52
    Puk se ze středního pásma dostal mimo ledovou plochu, buly ve středovém kruhu.
     
    10:12
    Domácí chtěli využít pravidla o hybridním icingu, rozjetý Adamský si ale nepohlídal ofsajdové postavení. Buly před Hrubcem.
     
    10:51
    Bukarts se rozjel ve vlastním pásmu, kolem čtyř protihráčů se natlačil do útočné třetiny, svou střelu ale poslal jen do prvního bránícího hráče.
     
    11:20
    Ani další útočná akce domácích úspěch nepřinesla, Draveckému u hrazení utekl kotouč.
     
    12:02
    Růžička v útočném pásmu předával kotouč Růžičkovi, ten ale na přihrávku nedosáhl.
     
    12:16
    Obrovská šance Sparty! Hosté mohli využít zaváhání třinecké defenzívy, Hrubec nejprve vyrazil střelu Formana, třinecký gólman si následně poradil i se dvěma dorážkami Klimka! Komerční přestávka.
     
    12:50
    Polanský se chtěl prosadit do útočné třetiny, proti bránícímu Delislemu ale neuspěl.
     
    13:12
    Další šance domácích již byla zajímavější, Růžička ale z mezikruží minul branku.
     
    14:08
    Čtvrté formaci domácích nevyšla kombinace v rohu kluziště, protiútok Vrány pak razantně ukončil Gernát, který tvrdě, ale čistě, sestřelil hostujícího kapitána.
     
    14:17
    Chmielewski se s kotoučem natlačil do útočné třetiny, tam jeho postup ale nedovoleným způsobem ukončil Jan Piskáček. Dvě minuty, podrážení.
     
    14:35
    Ocelářům se úvodní kombinace nepovedla, Sparta se osvobozuje.
     
    14:50
    Růžička předvedl rychlý přechod středního pásma, po jeho přihrávce pak mohl pálit Michal Kovařčík. Sedláček si připisuje první úspěšný zákrok.
     
    15:22
    Oceláři kombinují v útočném pásmu, další střela na Sedláčka ale zatím nepřišla.
     
    15:43
    Z pravé strany to neúspěšně zkoušel Hrňa, sražená Kovařčíkova přihrávka pak Oceláře vyhnala do středního pásma.
     
    16:17
    Sedláček vyrazil střelu Rotha, hosté jsou kompletní.
     
    16:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté ustáli oslabení a následně sami udeřili! Roberts Bukarts ztratil kotouč v útočném pásmu, čehož dokonale využili Sparťané k vyrovnání. Lukáš Pech vyslal do brejku JANA PISKÁČKA, který se s tím nemazal a napálil kotouč do horního růžku Hrubcovy branky! Asistence: Lukáš Pech.
    16:25 Jan PISKÁČEK - 1:1
     
    17:00
    Cienciala se chtěl po pravé straně dostat do útočné třetiny, zastavil ho však ofsajd.
     
    17:36
    Oceláři se dostali do tlaku. Roth z rohu kluziště posílal kotouč na teč Draveckému, ten ale neuspěl. Neujala se ani střela Doduery s následnou dorážkou Draveckého, Sedláček byl připraven.
     
    18:15
    Polanský v útočném pásmu kombinoval s Musilem, domácí se ale k ohrožení Sedláčka nedostali.
     
    18:34
    V další akci již domácí mohli podruhé skórovat! Střela Galvinše od modré doskákala k Michalu Kovařčíkovi, který mohl dorážet do odkryté branky. Sedláček se ale bleskově přesunul a zastavil střelu třineckého útočníka!
     
    19:21
    Na jedné straně se kolem bránícího Musila neprosadil Pech, na druhé pak hosté zastavili postup Ondřeje Kovařčíka. Buly ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, na světelné kostce svítí nerozhodný stav 1:1. Jako první se v dnešním utkání prosadili domácí Oceláři, když Vladimír Svačina v páté minutě vůbec první střelou domácích rozvlnil síť Sedláčkovy branky. Hosté se dočkali odpovědi v sedmnácté minutě. Sparta nejprve přečkala oslabení, v úniku pak nekompromisně zavěsil Jan Piskáček.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:25.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Dravecký ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku, svou následnou střelu ale poslal vedle Sedláčkovy branky.
     
    21:15
    Polanský se Svačinou zatáhli hru do útočné třetiny, Galvině ale pálil těsně vedle. O chvíli později pak Sedláček měl velké problémy s pokusem Musila, kotouč spadl těsně vedle pravé tyče hostující branky.
     
    21:44
    Domácí se i nadále drželi v útočném pásmu, Doudera ani Adamský ale Sedláčka nepřekonali. Hosté odpálili puk na icing.
     
    22:10
    Sedláček opět musel zasahovat. Od modré pozornost hostujícího brankáře otestoval Doudera, dorážkou z mezikruží pak chtěl skórovat Michal Kovařčík. Sedláček drží puk v lapačce.
     
    22:54
    Cienciala se s oběma beky vydal do rychlé protiakce, Gernát ale nepřesně přihrával Krajíčkovi. O chvíli později pak třinecký kapitán tečoval pokus od modré, Sedláček byl připraven.
     
    23:28
    Sparťané se dlouhým pasem chtěli dostat do útočné třetiny, Klíma ale poslal kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    23:45
    Hladonik vyhrál buly na Bukartse, Sedláček si se střelou lotyšského forvarda poradil. Hosté se následně pokusili o rychlý přechod do útočné třetiny, domácí defenzíva ale dobře bránila modrou čáru.
     
    24:37
    Domácí střídali, na útočné modré tak zůstal zapomenutý Jan Buchtele. Útočník Sparty dostal přihrávku, svou střelu ale namířil jen do připraveného Hrubce.
     
    25:03
    Chmielewski v útočném pásmu připravil dobrou pozici pro Ondřeje Kovařčíka, ten ale nedokázal v mezikruží dát střele větší razanci.
     
    25:34
    Cienciala nedosáhl na Draveckého vyhození, hosté ale následně poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    26:05
    Oceláři budou hrát přesilovku. V signalizované výhodě se do dobré šance dostal Cienciala, z mezikruží ale Sedláčka nepřekonal. Vyloučeným je Steven Delisle, který se provinil hákováním.
     
    26:40
    Růžička zkusil střelu z levé strany, jeho pokus srazil Sill do ochranné sítě.
     
    27:11
    Sparťané získali kotouč a poslali jej za Hrubcovu branku, Oceláři se ale velmi rychle vrátili do útočného pásma.
     
    27:42
    Před Sedláčkem operoval Polanský, který se dostal k dorážce Kovařčíkovy střely. Brankář hostí vyrazil puk za svou branku.
     
    28:26
    Sparta je kompletní. Ocelářům se závěr přesilovky příliš nepovedl, hosté drželi kotouč v blízkosti Hrubcovy branky. Po návratu potrestaného Delisleho se do akce dral Hrňa, trefil ale pouze připraveného Sedláčka.
     
    29:00
    Doudera ve středním pásmu zasáhl kotouč vysokou holí, vhazovat se bude poblíž Hrubcovy branky.
     
    29:31
    Polanský se neprosadil u útočné modré čáry, Klímu pak zastavil bránící Doudera.
     
    29:57
    Blair Kendall Jones v útočném pásmu sekl rozehrávajícího Galvinše, Oceláře čeká další přesilovka.
     
    30:34
    Oceláři se po úvodním osvobození Sparty vrátili do útočné třetiny. Z mezikruží mohl po Růžičkově pasu střílet Ondřej Kovařčík, Sedláček byl připraven.
     
    31:16
    Růžičkovi nesedla střela na levé straně, za třineckou linii se následně dostal Jiří Smejkal, který se sám řítil na Hrubce! Hostující útočník ale neuspěl se střelou mezi betony, ani následnou dorážkou!
     
    31:33
    Ocelářům se v přesilovce nedaří. Adamský z rohu kluziště poslal kotouč jen na hostující hole, domácí pak při pokusu o návrat do útočné třetiny zastavila signalizace ofsajdu.
     
    32:09
    Sparta hraje v plném počtu. Oceláři ještě v závěru přesilovky drželi kotouč v útočném pásmu, Sedláčka ale neohrozili.
     
    32:49
    Musil dobře napadal hostující rozehrávku, Kudrna nakonec musel odehrát puk na icing.
     
    33:35
    Ve hře obou celků můžeme v posledních minutách sledovat nepřesnosti. Oceláři ani Sparta se nemohou dostat do žádných větších příležitostí.
     
    34:21
    Guntis Galvinš skvělým pasem od modré čáry našel před odkrytou brankou zcela nehlídaného Arona Chmielewského, který usměrnil puk do branky! Kotouč se ale zastavil u tyče, sudí proto jdou volat, zda puk překročil brankovou čáru!
     
    34:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Branka platí, kotouč celým objemem překročil brankovou čáru! Guntis Galvinš od modré vymyslel brilantní přihrávku do předbrankového prostoru, ARONU CHMIELEWSKÉMU stačilo jen nastavit čepel hole a tečovat tak kotouč do branky! Asistence: Guntis Galvinš, Martin Růžička.
    34:21 Aron CHMIELEWSKI - 2:1
     
    35:18
    Oceláři se vstřelenou brankou dostali do tempa, Sparta se brání jen za cenu icingu.
     
    35:50
    Chmielewski mohl přidat další branku, přihrávku Ondřeje Kovařčíka před odkrytou branku ale polský útočník trestuhodně neusměrnil do sítě!
     
    36:33
    Sparta otočila hru na druhou stranu. Do dobré pozice se dostal Dvořák, ten ale z bezprostřední blízkosti minul branku.
     
    37:10
    Gernát dlouhým pasem do akce vyslal Svačinu, jeho pokus z ostrého úhlu ale byl sražen nad branku.
     
    37:24
    Oceláři pokračovali v útočném pásmu, Sedláček si poradil s nahozením Krajíčka od modré. Komerční přestávka.
     
    37:38
    Dlouhý pas Formana do útočné třetiny se s úspěchem neshledal, icing Sparty.
     
    38:20
    Hrňa s Hladonikem chtěli vybojovat kotouč proti bránícímu Klimkovi, ten nakonec spadl na led a kotouč se ukryl do jeho výstroje.
     
    38:48
    Růžička si vzal kotouč na pravou stranu kluziště, odkud posílal milimetrový pas do předbrankového prostoru. Před Sedláčkem stál Dravecký, slovenský forvard ale jen těsně nedokázal tečovat puk.
     
    39:26
    Hosté se dostali do útočného pásma. Tečovaná střela Delisleho nadělala Hrubcovi nemalé problémy, puk ale nakonec skončil těsně vedle branky. Oceláři se osvobozují jen pomocí icingu, na což trenér Václav Varaďa reaguje oddechovým časem.
     
    39:44
    Růžička chytrou žabičkou poslal kotouč do pásma Sparty.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, do kabiny s jednobrankovým vedením jdou domácí Oceláři. Prostřední dvacetiminutovka nabídla několik zajímavých příležitostí na obou stranách. Hrubce v úniku nepřekonal Smejkal, na druhé straně pak Chmielewski těsně minul prázdnou branku. Polský útočník se nicméně mohl v pětatřicáté minutě radovat z přesné trefy, když za Sedláčka usměrnil brilantní pas Galvinše.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:19.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Sparta vyhrála úvodní buly, Buchteleho nahození na Hrubce ale bylo z ofsajdového postavení. Buly ve středovém kruhu.
     
    40:51
    Dravecký s Růžičkou marně bojovali o kotouč v rohu hostujícího pásma. Na druhé straně se pak nepovedla protiakce Klimka.
     
    41:06
    Sparta bude hrát v početní výhodě, za sekání je na dvě minuty vyloučen Martin Adamský.
     
    41:20
    Galvinš u hrazení sebral kotouč Pechovi a odpálil jej za Sedláčkovu branku.
     
    41:35
    Sparta se velmi rychle vrátila do útočné třetiny, Košťálkovu střelu od modré ale Roth srazil do ochranné sítě.
     
    41:45
    Kalina nahazoval od modré, před Hrubcem pak ještě dorážel Vrána. Třinecký brankář si s celou situací poradil.
     
    42:10
    Kalinův pokus od modré trefil jen bránícího Gernáta, Dravecký pak vyexpedoval puk k Sedláčkovi.
     
    42:39
    Spartě se v přesilovce nedaří. Oceláři opět poslali kotouč do soupeřova pásma, Kudrnu pak při pokusu o návrat do útočné třetiny zastavil ofsajd.
     
    43:20
    Adamský je na ledě, Oceláři jsou kompletní. Sparta se ještě v závěru přesilovky pokusila o útočnou akci, Hrubce ale hosté nijak neohrozili.
     
    43:42
    Oceláři oslabení ubránili, nyní si zahrají přesilovku. Blair Jones se provinil hákováním, hostující útočník ale proti verdiktu sudích protestoval. Jones si nakonec vykoledoval desetiminutový trest, Jones ale protestoval i nadále, sudí ho proto poslali předčasně do sprch. Menší trest odpyká Andrej Kudrna.
     
    44:46
    Oceláři se drželi v útočném pásmu, Sedláčka ale nijak neohrozili. Sparta se osvobodila.
     
    45:10
    Oceláři se nemohou dostat do útočného pásma, Slezany zastavil ofsajd.
     
    45:46
    Sparta hraje v plném počtu. V závěru přesilovky to ještě dvakrát od modré zkoušel Roth, v obou případech ale třinecký obránce mířil nepřesně.
     
    46:34
    Třinečtí drží útočnou třetinu. Hladonik v dobré pozici pálil vedle, Bukartsova rána od modré pak byla sražena těsně vedle branky.
     
    46:57
    Sparta se tlaku domácích brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    47:23
    Dravecký pálil do boční sítě, Růžičkovi pak kotouč přeskočil hůl. Sparta posílá hru do středního pásma.
     
    48:14
    Bratři Kovařčíkové v útočném pásmu připravili střeleckou pozici pro Galvinše, ten ale trefil jen nejblíže stojícího protihráče.
     
    48:53
    Chmielewski se v útočném pásmu neprosadil, na druhé straně pak Svačina srazil Pechův pas na najíždějícího Kalinu.
     
    49:33
    Hladonik s Hrňou po rychlé akci posílali kotouč do předbrankového prostoru, kde hlídkoval Bukarts. Ten ale Sedláčka nepřekonal.
     
    50:00
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Spartě se nedaří dostat se do útočné třetiny, Oceláři pak nemohou najít mezírku v Sedláčkově postoji. Neúspěšně to z pravé strany zkoušel Cienciala.
     
    50:07
    Puk se z třinecké třetiny odrazil mimo hrací plochu, vhazovat se bude po komerční přestávce u Hrubcovy branky.
     
    50:20
    Cienciala rychle zavezl kotouč z vlastního pásma až před branku Sparty, po jeho zpětném pasu mohl pálit Galvinš. Lotyšský bek napálil Sedláčkovo rameno.
     
    50:53
    Doudera se při rozehrávce nedohodl s Chmielewskim a poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    50:53
    Dnešní utkání sleduje 4 751 diváků.
     
    51:43
    Formanův tečovaný pokus pořádně roztáhl Hrubce, třinecký brankář vyrazil kotouč do rohu kluziště, odkud jej domácí poslali do střední třetiny.
     
    52:10
    Gernát chtěl v nouzi odehrát kotouč o tvrzené sklo, puk se ale odrazil do ochranné sítě. Po poslední komerční pauze se tak bude vhazovat poblíž třinecké branky.
     
    52:41
    Dravecký v útočném pásmu vybojoval kotouč a zpoza Sedláčkovy branky jej namazal Růžičkovi. Ten chtěl trefit mezírku mezi betony hostujícího brankáře, Sedláček však byl připraven.
     
    53:18
    Sparta se chce dostat do blízkosti třinecké branky, hosty ale zastavují technické prohřešky. Po ofsajdu to je teď zakázané uvolnění.
     
    54:15
    Na jedné straně Adamský srazil hostující pokus od modré, na druhé pak od modré napálil nejblíže stojícího beka.
     
    54:33
    Hrubec do své lapačky schoval Pavelkovo nahození ze středního pásma, buly po levé ruce třineckého brankáře.
     
    55:09
    Gernát se ve středním pásmu neprosadil proti dvojici protihráčů, Draveckého postup pak u modré zastavil Košťálek.
     
    55:38
    Sparta si zahraje přesilovku. Po zákroku Davida Musila na ledě zůstal ležet Jan Piskáček, kterému na střídačku museli pomoct spoluhráči. Musil je poslán do sprch, Spartu čeká pětiminutová přesilovka.
     
    56:10
    Ocelářům se daří držet kotouč daleko od vlastní branky, do konce základní hrací doby ale budou hrát v oslabení.
     
    56:41
    Hrubec zastavil ránu Vrány, rozehrávajícího Galvinše pak k ledu poslal Jan Košťálek. Poměr sil na ledě se srovná.
     
    57:11
    Svačina s Rothem se vydali do přečíslení dvou proti jednomu, Roth ale dostal přihrávku na brusle a Sedláček se stihl přesunout.
     
    57:30
    O chvíli později z pravé straně pálil Růžička, jeho projektil ale letěl příliš vysoko.
     
    57:46
    Sparťané se dostali do útočného pásma, Hrubce ale zatím nijak neohrozili.
     
    57:59
    Vrána se vymanil z Krajíčkova strážení a zkusil překvapit Hrubce. Ten ale lapačkou zastavil střelu kapitána Sparty.
     
    58:25
    Dravecký vystihl Pechovu přihrávku a poslal puk do pásma Sparty.
     
    58:42
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    58:50
    Sedláček je na střídačce, Sparta to zkouší v šesti proti čtyřem.
     
    59:05
    Krajíčkovi se povedlo získat puk a poslat jej do hostující třetiny.
     
    59:20
    Doudera s Adamským zastavili akci Sparty, Adamský pak ale od červené netrefil prázdnou branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z těsného vítězství 2:1 se radují domácí Oceláři Třinec, Slezané se tak vracejí do čela extraligové tabulky!
     
    Slezané se museli v závěru utkání bránit tlaku hostujícího týmu, třinecká defenzíva ale velmi dobře bránila své území a nepustila hosty do blízkosti Hrubcovy branky. Radost domácím nezkazily ani tři nepřesné pokusy o trefení prázdné branky.
     
    Nejlepší hráči

    HC Oceláři Třinec – Aron Chmielewski
    HC Sparta Praha – Jakub Sedláček.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký nedělní večer. Na shledanou! (19:56:18)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 5. Svačina (Polanský), 35. Chmielewski (Galvinš, Martin Růžička) – 17. Piskáček (Pech)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (L. Daneček) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Adámek – Martin Růžička (A), M. Kovařčík, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský (A) – Dravecký, Hladonik, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.
    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Piskáček, Delisle, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Pavelka – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Smejkal, Klimek, Forman (A) – Kumstát, Pech (A), Rousek – Jones, Sill, Klíma.

    Rozhodčí: Hradil, Nikolic – Svoboda, Lhotský
    thejrc.org