Atlético – Levante 1:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Sevilla 2:0 (kon.) | Barcelona – Eibar 3:0 (kon.)
Real Betis – Real Madrid 1:2 (kon.)
konec
Atlético Madrid
1:0 (0:0)
Levante UD
Neděle 13.01.2019, 12:00 • Estadio Wanda Metropolitano • Španělská LaLiga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u španělské LaLigy na počtěnou! (14:03:00)
     
    Atlético Madrid díky proměněné penaltě Antoina Griezmanna poráží Levante a připisuje si tři body do ligové tabulky. Sledovali jsme bojovné utkání, domácí byli aktivnější, ale gól ze hry nakonec nevymysleli. Levante se svým výkonem určitě stydět nemusí. Atleti se přiblíží na dva body Barceloně, ale ta své utkání hraje večer.

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 10:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:17.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    José Campaña si ještě v posledních minutách vysloužil žlutou kartu, nejspíše za nějaké protesty či nesportovní chování. Atlético ale nejspíše již míč kopat na branku nebude.
     
    90+3
    Antoine Griezmann u levé lajny vybojoval míč a Erick Cabaco si jej podržel a nejspíše ukončil naděje svého cellku na srovnání stavu. Atlético bude rozehrávat standardní situaci.
     
    90+2
    Thomas Partey postupoval s míčem ve středu hřiště a následným dloubákem našel ve vápně Kaliniće. Ten nezakončil a pokoušel se míč vracet, v ten moment ale sudí viděli ofsajd.
     
    90+1
    V první nastavené minutě z celkových tří si naběhl do zakončení Antoine Griezmann, který mohl ale klidně i přihrávat. Nakonec z hranice vápna střílel po zemi, ale rána to nebezpečná nebyla.
     
    90
    Právě Rubén Rochina rozehrával celou akci, jeho centr hledal na zadní tyčce nabíhajícího spoluhráče, ale ten na balon nakonec nedosáhl a odkopávat se bude od Oblaka.
     
    89
    Rubén Rochina byl pár metrů před vápnem dohrán ramenem, čímž vybojoval standardní situaci pro svůj celek. Levante má tak šanci na srovnání aktuálního stavu.
     
    88
    Domácí se drží u levé lajny, kde během jedné minuty vybojovali další faul a následně také vhazování. Atlético jasně zdržuje čas a chce toto utkání dohrát za stavu 1:0.
     
    87
    Koke byl u levé lajny následně faulován, což domácímu celku vyhovuje. Madridští budou rozehrávat standardní situaci a s největší pravděpodobností to bude nakrátko.
     
    86
    Thomas Lemar dostal do vápna přihrávku a byl sám před brankářem, kde lehce zpanikařil! Místo zakončení či přihrávky udělal kličku a následně z úhlu vybojoval pouze rohový kop.
     
    84
    Nikola Kalinić se pokoušel dostat do útoku středem hřiště, ale Erick Cabaco předvedl další tvrdý zákrok a nyní už žlutou kartu inkasuje. Pokračovat se bude standardní situací Atletů.
     
    83
    Utkání se pomalu blíže ke svému konci a domácí cele stále vede jen o jednu branku. Levante se snaží, ale chybí tomu lepší zakončení... Uvidíme, zda se jim povede něco vymyslet v posledních deseti minutách.
     
    81
    Hosté vymysleli rychlou akci, kterou ale Oblak vyrazil a dorážku zablokoval jeden z bránících hráčů Atlética. Snažení Levante ovšem pokračuje a domácí se musí bát o výsledek.
     
    80
    Parádní akce Atlética, kterou zakončoval Thomas Partey. Domácí útočník si udělal místo ve vápně a tvrdě zakončoval. Jeho rána ale skončila těsně nad brankou!
     
    78
    Hrálo se na polovině Madridu, ale nebylo tam vymyšleno vůbec nic. Hosté se pokoušeli cokoliv vymyslet, ale nakonec se jim nic vymyslet nepovedlo.
     
    77
    Poslední minutky utkání jsou takové pomalejší. Levante se pokouší hrát, ale Atlético dobře brání a naopak proniká do nebezpečných protiakcí. Před námi je posledních patnáct minut.
     
    76
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Vitolo, přichází Nikola Kalinić.

    David Panuška

    Branky: 57. Griezmann (pen.)

    Karty:   42. Jason (LVN), 84. Cabaco (LVN), 90+4. Campaña (LVN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 10:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:17.
    Atlético Madrid: Oblak – Arias, Savić (9. J. Giménez), Godín, Juanfran – Koke, Rodri, Partey, Vitolo (76. N. Kalinić) – Á. Correa (72. Lemar), Griezmann.
    Náhradníci: Adán – N. Kalinić, Lemar, J. Giménez, Montero, Moya, Muñoz Benavides.

    Levante UD: Olazábal – Suárez Pier, Cabaco, Chema (46. Coke) – Jason, N. Vukčević (68. Rochina), E. Bardhi, Campaña, Toňo – Martí (68. B. Mayoral), Morales.
    Náhradníci: Aitor Fernández – B. Mayoral, Doukouré, Simon, Coke, Rochina, E. Boateng.

    Rozhodčí: Prieto – Villate, Cerdán
    thejrc.org