Lipt. Mikuláš – Žilina 4:0 (kon.) | Nitra – Košice 3:4 (kon.) | Trenčín – Detva 5:4 (kon.)
Banská Bystrica – Miskolc 2:3 (1:2 po s.n.) | Poprad – Nové Zámky 2:5 (kon.) | MAC Budapešť – Zvolen 2:3 (po pr.)
konec
HK Poprad
2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
HC MIKRON Nové Zámky
Neděle 13.01.2019, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:36:17)
     
    Je dobojováno! Máme za sebou atraktivní střetnutí dvou sousedů v tabulce, které přineslo spoustu vyloučených na obou stranách a zejména sedm branek. První tři z nich dali v rozmezí sedmi minut hokejisté Nových Zámků, kteří si slušný náskok s menšími úpravami pohodlně uhlídali až do samotného konce a díky výsledku 5:2 slaví první výhru v novém roce. Ta je pro Mikron velmi důležitá, neboť v opačném případě by se propadl mimo nejlepší šestku. Poprad zůstává s odstupem na další týmy. Herně to dnes bylo vyrovnané, největší rozdíl byl hlavně v produktivitě, ve které dnes vynikal zejména čtyřbodový Tomáš Pospíšil.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Defenziva Nových Zámků si vůbec nehlídala Belluše, který se zjevil úplně sám před Kristínem, ovšem o pár čísel minul jeho levou tyč.
     
    59:12
    Hosté v plném počtu.
     
    59:08
    Zagrapan se už nemohl dívat na útočnou bezmoc a za pískání fanoušků práskl do puků z osy hřiště. Kristína trefil do masky a sudí raději přerušil hru.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:29
    Dvě dobré střely od Štefana Fabiana. Nejprve vyprášil Kristinův beton a pak zpoza pravého kruhu jen o kousek přestřelil.
     
    57:59
    Svitana se pěkně uvolnil na pravém mantinelu, jenže Zagrapanovi dal těžkou přihrávku, kterou zkušený útočník zkrotil až v nepalebném úhlu.
     
    57:32
    Brejčák se posunul až do levého kruhu, kam dostal krátký pas zpoza koncové čáry, ale střelou z první Kristína nepropálil.
     
    57:12
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (Juraj Jurík – 2 min., podrážení).
    Svitana (POP) - 2:5
     
    56:01
    Poprad právě vstřelil branku!
    Domácí snižují! Dávid Bondra si dojel Mlynarovičovu přihrávku a měl před sebou posledního obránce. Z levého kruhu se rozhodl přihrávat na druhou stranu k úplně volnému PATRIKU SVITANOVI a Kristín byl proti střele do odkryté branky naprosto bez šance. Asistence: Dávid Bondra, Samuel Mlynarovič.
     
    55:33
    Další icing, kterého se tentokrát dopustily Nové Zámky. Poslední minuty jsou hodně rozkouskované.
     
    54:08
    Macík se vydal z blízkosti levého mantinelu k ose hřiště, jenomže střela zápěstím byla velmi rychle zablokovaná.
     
    53:45
    K Salijovi docestoval puk, který jeho kolega z obrany napálil jen do zadního mantinelu. Kristín tak čelil velmi pomalému nahození.
     
    53:08
    Nevynucené zakázané uvolnění Popradu, jehož hráči by už nejraději byli v kabině.
     
    52:44
    Dávid Bondra si sjel do levého kruhu, odkud měl lepší výhled na branku. Totéž ale platilo o Kristínovi, který snadno zakročil.
    52:19 Jakúbek (NZM) - 1:5

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 33. Svitana (Mlynarovič, Brejčák), 57. Svitana (Bondra, Mlynarovič) – 19. Šimun (Kudla), 23. Pospíšil (Jakúbek), 26. Bajtek (Andersons, Pospíšil), 49. Ručkay (Pospíšil, Zaťko), 53. Jakúbek (Pospíšil)


    HK Poprad: Nechvátal (Rychlík) – Petran, Brejčák, Salija, Fabian, Erving, Karalahti, Kundrik, Brincko – Takáč, Zagrapan, Abdul – Olejník, Mlynarovič, Svitana – Bondra, Heizer, Lichanec – Belluš, Paukovček, Macík.
    HC MIKRON Nové Zámky: Kristín (Košarišťan) – Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Kudla, Andersons, Hatala, Slavík – Jurík, Zbořil, Ručkay – Rogoň, Šimun, Bajtek – Jakúbek, Hruška, Pospíšil – Ondrušek, Fábry, Henderson.

    Rozhodčí: Korba, Recnz – Smrek, Vincze

    Diváci: 1 362
    ocianews.com