Jihlava – Přerov 1:0 (kon.) | Benátky n/J – Motor ČB 2:3 (kon.) | Vsetín – Prostějov 4:1 (kon.)
Třebíč – Ústí n/L 3:2 (po pr.) | Poruba 2011 – Kadaň 8:1 (kon.) | Frýdek-M. – Kladno 5:1 (kon.)
Litoměřice – Havířov 5:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
HC ZUBR Přerov
Pondělí 14.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už ale domácí mrzet nemusí, je konec! Dukla si připíše do tabulky další tři body, které zařídil její nejlepší kanonýr Matěj Pekr. Jihlavští za vítězství vděčí také Niklasi Lundströmovi, který především ve druhé třetině zneškodnil řadu gólových šancí. (19:47:43)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Tentokrát na buly uspěli domácí a vyrazili dopředu. Lukáš Anděl vystřelil z úrovně modré čáry od pravého mantinelu, prázdnou bránu ale přestřelil. Od levého hrazení se pak netrefil ani Josef Skořepa.
     
    59:44
    Střela z pravého kruhu byla zblokována do ochranné sítě. Vhazovat se bude po levici Niklase Lundströma.
     
    59:31
    Na vhazování uspěli Zubři a hostující brankář tak opět opouští brankoviště, aby místo něj naskočil šestý hráč do pole.
     
    59:29
    Vhazovat se bude ve středním pásmu a hosté si berou oddychový čas. Lukáš Klimeš se vrací do brankoviště a počká, jak dopadne buly.
     
    59:27
    Matěj Pekr měl puk na holi na pravém kruhu a mohl zamířit do prázdné brány. Chtěl ale dopřát gól Nicolasi Werbikovi, jenže ten dostal přihrávku pod nohy a prázdnou bránu vysoko přestřelil!
     
    58:52
    Lukáš Klimeš sprintuje na střídačku a Zubři se budou pokoušet o vyrovnání se šestí hráči v poli!
     
    58:18
    Lukáš Klimeš toho teď přes stínícího Josefa Skořepu příliš vidět nemohl, přesto dokázal vyrazit ránu Jana Pohla od modré čáry.
     
    57:27
    Dukla ztratila puk ve středu hřiště a Mikuláš Zbořil vyrazil dopředu. Ten z úhlu vystřelil tak, aby získal pro svůj tým útočné pásmo.
     
    57:18
    Po nahození Roberta Černého od modré čáry vznikly před jihlavským brankovištěm pořádné zmatky, Zubři si ale dorážku nenašli.
     
    56:32
    Nicolas Werbik přihrál na pravý kruh Tomáš Čachotskému, který mířil ke vzdálenější tyči, ale Lukáš Klimeš dokázal puk vyrazit okrajem pravého betonu!
     
    55:32
    Lukáš Klíma dostal přihrávku za obranu a mířil sám na brankáře! Hledal mezírku mezi betony Lukáše Klimeše, ten ale přitiskl hůl i betony pevně k ledu, a nenechal žádnou skulinku, kudy by mu kotouč mohl proklouznout.
     
    54:26
    Tomáš Čachotský na levém křídle jenom nahodil puk bekhendem, ale Lukáš Klimeš jej trošku nešikovně vyrazil do svého brankoviště. Puk mu pomohli odklidit obránci.
     
    54:00
    Zubři vyhráli buly čistě na Martina Novotného, který při své ráně od modré čáry zlomil hůl. Niklas Lundström přesto musel zasahovat.
     
    53:54
    Domácí si počínali při rozehrávce trochu lehkovážně a málem přišel trest. Obrana v bílém ale první ránu zblokovala, další pokus Lubomíra Maliny našel ve výstroji Niklas Lundström.
     
    53:20
    Václav Půža přejel modrou čáru a okamžitě napřáhl ke střele, jenže ta přes blokujícího Roberta Černého na bránu neprošla.
     
    Věděli jste, že jihlavský odchovanec Lukáš Anděl včera pomohl Zlínu k vítězství nad Pardubicemi gólem na 4:1?
     
    53:06
    Nicolas Werbik se znovu nadechoval k dalšímu průniku. Dlouhou přihrávku ale zpracoval až za modrou čarou, a píská se tak ofsajd.
    Marken.cz

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 35. Pekr (J. Pohl)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – J. Holý, J. Pohl, Matějíček, Mareš, Půža, Štindl, Černohorský – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Čachotský (A), Werbik, Zeman – Hrníčko, Osmík, Klíma – Chlubna, D. Čermák, Harkabus.
    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – R. Černý, Zbořil, Malina, Pala (A), M. Novotný, Hamrlík, Bieniek – Tomi, Pšurný, T. Doležal – M. Kratochvíl, T. Sýkora (C), Sikora – Navrátil, Hejcman, Goiš – Indrák, Moučka, F. Dvořák.

    Rozhodčí: Martin Grech, Jakub Šindel – Martin Tvrdík, Miroslav Šimán

    Diváci: 1339
    thejrc.org