Toronto – Colorado 3:6 (kon.) | Philadelphia – Minnesota 7:4 (kon.) | Washington – St. Louis 1:4 (kon.)
New Jersey – Chicago 8:5 (kon.) | Boston – Montreal 2:3 (po pr.) | Edmonton – Buffalo 7:2 (kon.)
konec
New Jersey Devils
8:5 (1:0, 5:3, 2:2)
Chicago Blackhawks
Úterý 15.01.2019, 01:08 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u NHL na počtěnou! (03:53:20)
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+1, 1 střela, čas na ledě 13:15
    David Kämpf (CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:25
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Kyle Palmieri 2+0
    2. Blake Coleman (NJD) 2+1
    3. Patrick Kane (CHI) 2+2
     
    Utkání plné branek je u konce! Devils dnes porazili Chicago 8:5, ačkoliv na konci druhé periody vedli již 6:1. Na výhře Devils se podílelo hned šest střelců, dvakrát se prosadili pouze Kyle Palmieri a Blake Coleman. Za hosty byl klasicky produktivní Patrick Kane, jenž dal dvě branky a na dvě přihrál.

    New Jersey Devils 8:5 Chicago Blackhawks
    14. Coleman, 26. Palmieri (Vatanen, Hischier), 29. Palmieri (Butcher, Zajac), 31. Zajac (Wood, Coleman), 35. Vatanen (Bratt, Severson), 38. Rooney (Stafford, Seney), 49. Seney (Bratt, Zacha), 60. Coleman (Zajac) – 24. Kane (Toews, Strome), 39. Kane (Jokiharju), 40. Seabrook (Kane), 49. Kahun (Dahlström), 59. Saad (Kane)

    Střely na branku: 41:32
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Na ledě se následně strhla velká bitka mezi hráči čtvrtých lajen. Za domácí tam byli Lovejoy, Boyle a Rooney. Za hosty se zapojili obránce Murphy či útočník Caggiula.

    Za hosty je potrestán Connor Murphy a Drake Caggiula, za Devils dostávají tresty Rooney či Lovejoy.
    59:27 Blake COLEMAN - 8:5
     
    59:27
    Devils právě vstřelili branku!
    BLAKE COLEMAN se ovšem ještě jednou prosazuje a Devils nakonec vyhrají o tři branky. Travis Zajac vyhodil kotouč o mantinel a Coleman puk dovezl až do prázdné branky. Asistence: Travis Zajac.
     
    59:00
    Hosté odvolali Deliu a pokouší se o menší zázrak. Blake Coleman se pokoušel trefit prázdnou branku, ale tu o něco minul a píská se icing!
    58:30 Brandon SAAD - 7:5
     
    58:30
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jedna branka v dnešním utkání! Chicago se dostalo do útoku a BRANDON SAAD zblízka poslal kotouč pod břevno do horního oblouku. Čeká nás ještě dramatický závěr? Asistence: Patrick Kane.
     
    57:05
    Chicago se následně pokoušelo dostat do útoku, ale přihrávka po pravé straně nebyla zachycena a hra bude pokračovat po zakázaném uvolnění. Vhazuje se před Deliou.
     
    56:00
    Carl Dahlström to zkoušel od pravého mantinelu, ale šlo spíše o takové nahození, které skončilo na betonech připraveného Blackwooda. Ten se snaží zákroky napravit smolné branky na konci druhé periody.
     
    55:20
    Patrick Kane se dostal po pravé straně do útoku, ale jeho rána z kruhu skončila jen na betonech Blackwooda. Aktivita Hawks nicméně pokračuje.
     
    54:40
    Brian Boyle se dostával ke střele mezi kruhy, ale puk se do branky nedostal. Chicago puk zblokovalo a po pravé straně se hnalo do útoku, kde ale nic nevymyslelo.
     
    54:11
    Devils se už někam moc neženou a soustředí se spíše na obranu. Hra bude pokračovat po poslední komerční přestávce. Stále se může stát cokoliv, ale New Jersey si tohle nejspíše pohlídá.
     
    52:49
    Chicago bylo nastěhované v útočné třetině, ale zakončit se jim nepovedlo. Nakonec se kotouč dostal přes celé kluziště a Delia bude muset rozehrávat.
     
    51:40
    Devils zachytili rozehrávku a Ben Lovejoy se na modré čáře dostal ke střeleckému pokusu. Tvrdá rána domácího beka ale skončila na betonech připraveného Delii.
     
    50:42
    Carl Dahlström se dostával ke střeleckému pokusu od modré čáry. Před Blackwoodem byla střela tečována a skončila v ochranné síti nad brankou. Pokračovat se bude po pravici domácího brankáře.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 14. Coleman, 26. Palmieri (Vatanen, Hischier), 29. Palmieri (Butcher, Zajac), 31. Zajac (Wood, Coleman), 35. Vatanen (Bratt, Severson), 38. Rooney (Stafford, Seney), 49. Seney (Bratt, Zacha), 60. Coleman (Zajac) – 24. P. Kane (J. Toews, D. Strome), 39. P. Kane (Jokiharju), 40. Seabrook (P. Kane), 49. Kahun (Dahlström), 59. Saad (P. Kane)


    New Jersey Devils: Blackwood (Kinkaid) – A. Greene, Severson, Butcher, Vatanen, Müller, Lovejoy – Ma. Johansson, Hischier, Palmieri – Wood, Zajac, Coleman – Seney, Zacha, Bratt – Boyle, Rooney, Stafford.
    Chicago Blackhawks: C. Ward (41. Delia) – Keith, E. Gustafsson, Jokiharju, Seabrook, Dahlström, C. Murphy – DeBrincat, J. Toews, Kahun – Saad, D. Strome, P. Kane – Kunitz, Anisimov, Perlini – Kämpf, Krüger, Caggiula.

    Rozhodčí: Skilliter, Watson – Daisy, Murray

    Diváci: 15 204
    thejrc.org