NY Islanders – St. Louis 2:1 (po pr.) | NY Rangers – Carolina 6:2 (kon.) | Columbus – New Jersey 4:1 (kon.)
Montreal – Florida 5:1 (kon.) | Detroit – Anaheim 3:1 (kon.) | Nashville – Washington 7:2 (kon.)
Winnipeg – Vegas 4:1 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 3:2 (1:0 po s.n.) | Dallas – Tampa 0:2 (kon.)
San Jose – Pittsburgh 5:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
New Jersey Devils
Středa 16.01.2019, 01:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:57 Kinkaidův pohotový zákrok na brankové čáře
     
    49:57
    Domácí se už skoro radovali z gólu, když neposedný puk plachtil za gólmana New Jersey, Kinkaid se ale bleskově zorientoval, hrábl za sebe lapačkou a puk zachytil ještě před brankovou čárou!
    38:24 Blake COLEMAN - 4:1
     
    38:24
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté se konečně dočkali branky a těsně před koncem druhé třetiny snížili. Po buly přišla střela od modré čáry, kterou tečoval zcela nepokrytý BLAKE COLEMAN a Korpisalo na tuto změnu dráhy letu puku nezvládl zareagovat. Asistence: Mirco Müller, Ben Lovejoy.
     
    34:13
    Tentokrát se vylučuje na straně New Jersey, dvě minuty za nedovolené bránění brankáři dostal Kyle Palmieri. Ten své natlačení do brankoviště pojal opravdu razantně a Korpisala doslova zboural.
     
    31:33
    Přesilovka pro hosty, na trestnou lavici zamířil Seth Jones. Od rozhodčích dostal dvě minuty za zdržování hry, když posunul branku po Zajacově přistrčení.
    21:45 Pierre-Luc DUBOIS - 4:0
     
    21:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využitá a tohle už pro hosty vypadá opravdu nedobře. Po kombinaci v útočném pásmu měl za kruhy prostor pro zakončení PIERRE-LUC DUBOIS a jeho švih se zastavil až v horní části Kinkaidovy branky – 4:0. Asistence: Zach Werenski, Artěmij Panarin.
     
    21:25
    Vylučuje se i na druhé straně, dvě minuty za držení a dvě minuty za nesportovní chování, udělené za řeči směrem k rozhodčímu dostal Damon Severson.
     
    19:28
    Je tu první přesilovka utkání, zahrají si ji hosté. Dvě minuty za držení dostal Kevin Stenlund.
    17:20 Artěmij PANARIN - 3:0
     
    17:20
    Columbus právě vstřelil branku!
    Další branka v síti hostů a opět to byla blesková akce po vhazování. Nyní se před brankou po rychlé kombinaci objevil ARTĚMIJ PANARIN a i on zblízka dokázal překonat Kinkaida. Asistence: David Savard, Cam Atkinson.
    02:28 Boone JENNER - 2:0
     
    02:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Už je to o dvě branky! Po vhazování uvnitř pásma New Jersey předvedli domácí rychlou akci, přihrávku mezi kruhy dostal BOONE JENNER a zblízka nedal Kinkaidovi žádnou šanci. Asistence: Josh Anderson.
    00:45 Cam ATKINSON - 1:0
     
    00:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    No tak to je opravdu rychlý úvod. Domácí zůstali uvnitř pásma, od levého mantinelu nahodil Dubois a najíždějící CAM ATKINSON pouze nastavil hokejku a tečoval za marně zasahujícího Kinkaida. Columbus vede 1:0! Asistence: Pierre-Luc Dubois.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 1. Atkinson (Dubois), 3. Jenner (J. Anderson), 18. Panarin (D. Savard, Atkinson), 22. Dubois (Werenski, Panarin) – 39. Coleman (Müller, Lovejoy)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bobrovskij) – S. Jones, Werenski, Nutivaara, R. Murray, D. Savard, Harrington – Atkinson (A), Dubois, Panarin – J. Anderson, Jenner (A), N. Foligno (C) – Stenlund, Wennberg, Duclair – Bjorkstrand, Riley Nash, Sedlák.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Blackwood) – Severson, A. Greene (C), Vatanen, Butcher, Lovejoy, Müller – Palmieri (A), Hischier, Ma. Johansson – Coleman, Zajac (A), Pietila – Bratt, Zacha, Seney – Stafford, Rooney, Boyle.

    Rozhodčí: StPierre, Morton – Marquis, Cameron

    Diváci: 16 377
    thejrc.org