Motor ČB – Jihlava 4:2 (kon.) | Ústí n/L – Litoměřice 2:5 (kon.) | Havířov – Frýdek-M. 2:4 (kon.)
Kladno – Poruba 2011 3:2 (kon.) | Kadaň – Vsetín 1:5 (kon.) | Prostějov – Benátky n/J 1:2 (kon.)
Přerov – Slavia 3:2 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:2 (0:1, 0:1, 4:0)
HC Dukla Jihlava
Středa 16.01.2019, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:55:42)
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 38 – 22
    Střely mimo: 14 – 3
    Zblokované střely: 13 – 9
    Vhazování: 30 – 26
    Přesilové hry: 1/6 – 0/3
     
    Je konec! Motor dneska předvedl něco neskutečného, jelikož otočil stav dnešního utkání z 0:2 na 4:2 během posledních devíti minut. Budvar aréna bouří a těší se na děkovačku. Budějovice navíc otočily stav dnešního utkání během posledních devíti minut. Postupně se trefili – Lukáš Endál, Jiří Šimánek, Zdeněk Doležal a Martin Heřman.
     
    Konec zápasu.
    59:46 Martin HEŘMAN - 4:2
     
    59:46
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto! Pavel Pýcha zachytil kotouč nedaleko modré a poslal ho o mantinel. Tam byl připravený MARTIN HEŘMAN, který poslal puk do prázdné brány. Asistence: Pavel Pýcha a Roman Přikryl.
     
    59:27
    Dukla hraje v šesti!
     
    59:15
    Necelá minutka do konce hry! Motor drží kotouč v útočném pásmu, kde se o něj spíše bojuje. Každopádně nakonec je hra přerušena a vhazování na obranné modré hostí.
    58:48 Zdeněk DOLEŽAL - 3:2
     
    58:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Neskutečné, Motor obrací stav utkání a dostává se poprvé v utkání do vedení! ZDENĚK DOLEŽAL byl šikovně za brankou, kam dostal rychlý pas. Rovnou se vydal k tyčce, kam také stihl puk zasunout, David Honzík se tam nestihl přemístit. Budvar aréna nyní bouří. Asistence: Václav Karabáček a Cody Bradley.
     
    57:56
    Obrovský tlak v podání Českých Budějovic! Martin beránek tečoval nahození Reného Vydareného, ale jeho teč prošla jen těsně vedle.
     
    57:16
    Škoda, domácí se sami vyhnali z útočného pásma. Žiga Pavlin v těžké pozici nezachytil puk na útočné modré a raději s ním vyjel do středního pásma.
     
    56:41
    První lajna Motoru je usazena v útočném pásmu, kde se snaží zakončit. Nakonec nebezpečně pálil Žiga Pavlin, jehož ránu David Honzík vyrazil mimo.
    56:02 Jiří ŠIMÁNEK - 2:2
     
    56:02
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši využívají přesilovku a srovnávají stav dnešního utkání, neskutečné! Zdeněk Doležal vypálil z prostoru kruhu, kdy byl puk sražen na zem. Ten poskakoval po ledě. Karabáček se sice puku dotkl, ale do branky ho dorazil JIŘÍ ŠIMÁNEK, který má z gólu obrovskou radost! Asistence: Václav Karabáček a Zdeněk Doležal.
     
    55:31
    V těžké pozici byl nyní Jiří Šimánek! Ten byl osobně bráněn a těžko se dostával k sraženému puku. Přesto zakončil, ale Honzík jeho pokus vyrazil betonem.
     
    55:21
    Následně ještě České Budějovice kombinovaly a měly tlak v útočném pásmu. Nakonec však přišla nepříliš prudká střela, s kterou neměl Honzík problém.
     
    54:57
    Martin Novák se opřel do puku, který se mu příhodně odrazil od mantinelu. Jeho slušná rána zápěstím letěla jen vedle branky.
     
    54:24
    Ne, přesilové hry se domácímu týmu v dnešním zápase opravdu nedaří. Vidíme v jeho souhře hodně nepřesností, kterého ho stojí pásmo.
     
    54:07
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Lukáš Mareš – 2 min., podrážení).
     
    52:57
    České Budějovice mají sice kotouč na svých hokejkách, ale nemohou se dostat do souvislého tlaku v útočném pásmu, natož k nějaké šanci.
     
    52:13
    Každopádně, kdo by čekal něco většího v podání Motoru, který snížil na rozdíl jedné branky, musí být zklamán. Jihočeši se nemohou dostat do útoku.
     
    51:48
    Pavel Pýcha udělal to nejlepší, co mohl. raději jen obloučkem vyhodil puk, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a domácí mohli vystřídat.
     
    51:00
    Diváci jsou nyní ve varu! Tomu rozhodně pomohl i Žiga Pavlin, který hodně nyní povzbuzoval fanoušky, aby fandili. Čeká nás tedy ještě dramatická koncovka.
    50:48 Lukáš ENDÁL - 1:2
     
    50:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši snižují na rozdíl jedné branky! LUKÁŠ ENDÁL byl nejaktivnější na brankovišti, kde se povaloval kotouč, který nakonec dostal kotouč za brankovou čáru. Jihlavští se sice zlobí, ale branka platí! Asistence: Jakub Babka a David Gilbert.
     
    50:30
    Už je to oficiální! To, co se očekávalo na dnešním zápase je splněno. Budvar aréna je vyprodaná. Našlo si sem tedy cestu 6421 diváků!
     
    50:26
    Martin Jandus se dostal ke střele. Ta byla dobře mířená na zadní tyč, ale Honzík předvedl zákrok vyrážečkou. Následuje komerční přestávka.
     
    50:04
    Na druhé straně pálil Jan Holý. Jeho dobrou ránu Strmeň ovšem viděl a vyrazil jí mimo nebezpečí.
     
    49:33
    Cody Bradley se hnal s pukem do zakončení. Nakonec vypálil, jenže jeho rána byla sražena prvním soupeřem, jenž stál před ním.
     
    49:05
    Martin Jandus zachytil puk v těžké pozici na útočné modré. Jeho následné nahození, ale sebral hostující hráč, jenž vyčká s rozehrávkou.
     
    48:25
    Znovu se hraje dlouhou dobu bez přerušení. Ani jeden z týmů se však nemůže dostat do většího tlaku.
     
    47:24
    Gesto Václava Prospala bylo nyní všeříkající. Martin Novák ztratil kotouč v útočném pásmu, když nedostatečně prudce přihrál. Domácí trenér udělal tzv. facepalm a rozhodně nebyl spokojený.
     
    46:28
    Jinak domácí celek dohrává zápas jen se čtyřmi obránci! V průběhu druhé periody totiž odstoupil jak Karel Plášil, tak Mitch Fillman.
     
    45:44
    Jiří Šimánek vybojoval puk na útočné modré. Následně ho chtěl předat Babkovi, jenže se mu to povedlo až na druhý pokus, kdy domácí hráč nepokračoval v jízdě.
     
    45:05
    Jihlava mohla klidně vést o tři branky! Dominik Hrníčko vyslal střelu, kterou Strmeň vyrazil nepřesvědčivě jen před sebe. Tam ho však stihl zalehnout rychleji, než stihl hostující hráč puk dorazit do brány.
     
    44:38
    Martin Jandus se dostal k zajímavé střele. Nechal projet hráče hostí a pálil do horní poloviny brány na bližší tyč. Honzík vyrazil do ochranné sítě.
     
    44:10
    Hosté hrají v plném počtu!
     
    43:34
    Domácí sice vyhráli vhazování v útočném pásmu, jenže brzy o něj přišli. Díky tomu hosté vyhodili přes všechny čáry a mohou vystřídat.
     
    43:10
    Martin Osmík ukázal, že Dukla umí vstřelit branku v oslabení. Dostal se ke střele zpoza obránce, kdy Strmeň vůbec nic neviděl. Nakonec zasahovat nemusel, jelikož střela letěla těsně nad branku.
     
    42:37
    Jiří Šimánek se dostal s pukem do útočné třetiny, jenže se od něj nechal lehce odstavit a hostující hráč bez větších potíží vyhodil za Strmeně.
     
    42:10
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Nicolas Werbik – 2 min., sekání).
     
    42:01
    Velká šance Jihočechů! David Gilbert si nabruslil přes polovinu hřiště a chtěl zakončit. Honzík měl co dělat, aby zastavil puk před brankovou čárou. Následně ještě dorážel Endál, ale ani on nedostal puk do branky.
     
    41:26
    Lukáš Endál je na ledě!
     
    40:59
    Domácí hokejisté se však brání velmi slušně v oslabení, kterému ještě chybí několik vteřin. Jihlava se nemůže dostat do souvislejšího tlaku.
     
    40:28
    Martin Heřman zachytil kotouč, který letěl po mantinelu. Následně ho chtěl vyhodit přes všechny čáry, jenže puk se zastavil o rozhodčího za modrou čárou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 17 – 18
    Střely mimo: 6 – 3
    Zblokované střely: 11 – 8
    Vhazování: 21 – 16
    Přesilové hry: 0/4 – 0/3
     
    Jsou za námi již dvě třetiny dnešního utkání mezi Motorem a Jihlavou, po kterých vede hostující celek již o dvě branky! České Budějovice se sice hnaly za vyrovnáním, kdy navíc trefily tyčku po teči Pýchovy střely. Jenže Jihlava se znovu prosadila po rychlém přečíslení, kdy Josef Skořepa dokázal poslat tečovaný puk za brankovou čáru. Jan Strmeň nemohl znovu nic dělat.

    Další třetina začne přibližně v 19:01.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Lukáš Endál – 2 min., držení hole).
     
    39:03
    Chyba v podání Jihočechů v obranné třetině! Díky tomu se dostal ke střele Matěj Pekr, jenž dostal přihrávku mezi kruhy. Rána se mu ovšem moc nepovedla, mířila doprostřed branky, kde byl Strmeň připraven.
     
    38:41
    Už to vypadalo, že Zdeněk Doležal půjde sám na gólmana. Jenže v době přihrávky neměl rychlost, a tak byl bez větších potíží zastaven ještě na útočné modré.
     
    38:12
    Domácí jsou znovu tímto gólem zaskočení a nemohou se dostat do pořádné kombinace.
    37:06 Josef SKOŘEPA - 0:2
     
    37:06
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihočeši jsou sice aktivnějším týmem, ale znovu dostávají branku a prohrávají o dvě branky! Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho, kdy Pekrova přihrávka byla sražena Beránkem. Přesto se JOSEF SKOŘEPA dostal k dorážce, když trefil puk ze vzduchu a bezpečně svou šanci proměnil. Asistence: Matěj Pekr.
     
    36:45
    Jakub Doktor se po delší době objevil ve hře pět na pět. Vyjel si zpoza branky a zkusil vystřelit. Střela mu však nevyšla, šla po ledě, navíc byla pomalá.
     
    36:30
    Jihlava hraje v pěti!
     
    35:54
    A znovu se České Budějovice nedostaly ani přes útočnou modrou. Je vidět, že Jihočechům se v posledních zápasech početní výhody zrovna nedaří.
     
    35:18
    Motor poté ještě dobře kombinoval v útočné třetině, avšak následně se Dukla dvakrát dostala k puku a dvakrát poslala puk přes všechny čáry.
     
    34:48
    Parádní střela v podání Martina Nováka! Ten pálil do šibenice, ale David Honzík předvedl skvělý zákrok ramenem, čímž zachránil svůj tým.
     
    34:30
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Matěj Pekr – 2 min., podrážení).
     
    33:51
    Hosté hrají v plném počtu!
     
    33:31
    Probíhal opravdu dlouhý boj o kotouč v útočné třetině domácího celku, jenže k ničemu to nevedlo. Jen k tomu, že Jihlavě se podstatně zkrátil trest.
     
    32:27
    Tentokrát se role prohodily! Doležal pálil po pasu Vydareného. Endál dobře clonil a tečoval puk, přesto Honzík dnes stále ještě neinkasoval.
     
    31:56
    Po přihrávce Zdeňka Doležala se do puku opřel René Vydarený, který mířil k tyčce. David Honzík se stihl přesunout a puk vykopl do rohu kluziště.
     
    31:51
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Martin Matějíček – 2 min., držení).
     
    31:34
    Žiga Pavlin byl nyní udeřen vysokou holí do obličeje, ale znovu se nepíská. To je dnes již podruhé stejný zákrok, který není nijak potrestán.
     
    30:52
    Motor hraje v pěti!
     
    30:19
    Nyní jsme viděli několik střeleckých pokusů na obou stranách. Poslední pokus si připsal Pekr, jehož střelu Strmeň vyrazil a následně byl puk vyhozen.
     
    29:40
    Navíc v útočném pásmu odvedlo dobrou práci duo Jakub Doktor – Martin Beránek, které ušetřilo několik cenných vteřinek z oslabení.
     
    29:07
    Jihlavští hokejisté vyhráli vhazování v útočné třetině, kde se snažili rozestavět si nějaký vzorec. Následně však domácí hráči vyhodili přes všechny čáry.
     
    28:52
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Lukáš Endál – 2 min., podrážení).
     
    28:39
    Ten žádnou velkou šancí neskončil, naopak! Jihlava jela do přečíslení tři na dva. Přišla přihrávka na Jana Pohla, jehož ránu Strmeň ukryl ve své výstroji.
     
    28:19
    Matěj Pekr se dostal ke střele na vrcholku kruhu. Do té se však postavil Martin Jandus, jenž rozjel rychlý protiútoku svého týmu.
     
    27:46
    Jihlava hraje v plném počtu!
     
    27:25
    Miloslav Čermák sice udělal dobrou práci v útočné třetině, když se dostal k puku jako první. Následně ovšem dostal svůj tým z útočného pásma.
     
    27:09
    Jihlava se však brání také celkem slušně. Již několikrát vyhodila přes všechny čáry. Navíc se bude vhazovat v obranném pásmu domácích.
     
    26:18
    Po rychlém přechodu přechodu se dostal Motor do dobré šance! Endál clonil před gólman, avšak jen schytal střelu svého spoluhráče. Následně nedokázal doklepnout kotouč do sítě.
     
    25:46
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Josef Skořepa – 2 min., podrážení).
     
    25:20
    Další dobrá šance pro Motor, ten se žene za vyrovnáním! Lukáš Endál našel zpoza branky Gilberta, jenž byl na středu hřiště. Jeho rána byla ovšem sražena.
     
    25:01
    Velká šance Romana Přikryla! Ten byl nejblíže, když David Honzík jen puk vyrazil před sebe. Přesto domácí hráč s číslem deset nedokázal zvednou puk nad beton hostujícího brankáře.
     
    24:23
    České Budějovice jsou usazeny v útočné třetině, ale zde spíše bojují o puk, než že by se dostaly do dobré pozice. Dobrá zpráva je, že Fillman hraje!
     
    23:36
    Už to vypadalo, že i Mitch Fillman poputuje do kabin, ovšem nakonec tomu tak není. Po ošetření pokračuje ve hře a čeká na další střídání.
     
    22:58
    Velká šance v podání Dukly! Ta jela dokonce do přečíslení tři na jednoho. Hráče, který celou akci táhl, nakonec vypálil, ale Strmeň parádně zakročil.
     
    22:47
    Zajímavá pasáž nakonec končí hvizdem rozhodčího. Navíc Motor nejspíše přišel o Karla Plášila, který se odebral hned ze začátku do kabin. Je možné, že je to ještě následek naražení na hrazení. Navíc v pořádku není ani Mitch Fillman, který nepříjemně padl na mantinel a je ošetřován na střídačce.
     
    22:36
    Dukla hraje v pěti!
     
    22:05
    Obrovská šance domácího Motoru! Pavel Pýcha vypálil a jeho rána byla dobře tečována. Bohužel pro domácí jen do horní tyčky!
     
    21:23
    Zajímavá pozice pro Václava Karabáčka! Ten pálil z kruhu, ale David Honzík jeho pokus vyrazil nad.
     
    20:47
    Začátek se Českým Budějovicím v početní výhodě dvakrát nevyvedl. Jeden z hráčů při souboji přišel o puk a hosté dokázali poslat puk přes všechny čáry.
     
    20:36
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Matěj Pekr – 2 min., hákování).
     
    20:21
    Z ničeho nic se dostal do zajímavé šance David Gilbert! Tomu byl přikopnut puk, avšak domácí centr byl dobře bráněn a pořádně nezakončil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 8 – 12
    Střely mimo: 3 – 1
    Zablokované střely: 4 – 6
    Vhazování: 8 – 8
    Přesilové hry: 0/0 – 0/1
     
    Je za námi první třetina, po které mohou být rozhodně spokojenější hostující hokejisté, kteří vedou o jednu branku. Domácí sice byli aktivnější, ovšem ani Čermák, ani Bradley nedokázali posunout puk až za brankovou čáru. Tak se ke konci třetiny prosadila Dukla. Lukáš Anděl se dostal do samostatného úniku, kdy poslal puk mezi betony Strmeně, který neměl moc šancí, jak šanci zastavit.

    Další třetina začne přibližně v 18:18.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    A další pokus, který mířil mezi tři tyče domácí branky. Domácí gólman čelil v posledních minutách několika pokusům, ovšem další puk za svá záda nepustil.
     
    19:38
    A klidně to mohlo být o dvě branky! Adam Zeman se dostal až do útočného pásma, posunul puk na Tomáše Čachotského, jehož pokus mezi ruku a tělo dokázal Jan Strmeň vychytat!
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:54
    Nakonec ovšem domácí obránce s číslem pět dojel na střídačku po svých, i když v hlubokém předklonu. Nejspíše bude schopen pokračovat ve hře.
     
    18:54
    České Budějovice jsou tímto gólem trochu opařeny a není se co divit. Teď ale schytal nepříjemný náraz do mantinelu Karel Plášil, kterému se na nohy tedy nechce.
    17:53 Lukáš ANDĚL - 0:1
     
    17:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    A domácí pykají za své neproměňování šancí! LUKÁŠ ANDĚL se dostal do samostatného úniku po milimetrové přihrávce Matějíčka. Trošku si zahýbal s pukem, načež ho poslal mezi betony domácího gólmana. Asistence: Martin Matějíček a Josef Skořepa.
     
    17:24
    Hodně nepřesností jsme nyní viděli u hráčů hostujícího celku. Díky tomu se Jihočeši dostali bez potíží do útočné třetiny, ale nic zde nevymyslel.
     
    16:54
    Dominik Hrníčko se dostal se svými spoluhráči do rychlého protiútoku. Celou akci vzal na sebe, ale domácí brankář jeho střelu viděl a ukryl do lapačky bez potíží.
     
    16:23
    Konečně předvedli hráči z Vysočiny nějakou lepší střelu, i když přišla až po početní výhodě. Strmeň byl ale připravený a chytil puk do lapačky.
     
    15:52
    Motor hraje v plném počtu!
     
    15:17
    Skvělá práce v podání Jihočechů! Dukla sice byla nastěhovaná v útočném pásmu, jenže zde nic nevymyslela a domácí znovu vyhodili přes všechny čáry.
     
    14:46
    A znovu, toto je zatím celkem povedené oslabení v podání Českých Budějovic. Dukla se nemůže dostat do žádné kombinace, ani k ohrožení branky.
     
    14:17
    Také Roman Přikryl odvedl solidní obrannou činnost. Dostal jednu ránu do nohy, načež se povedlo domácím hokejistům vyhodit přes všechny čáry.
     
    14:03
    Jakub Doktor odvedl parádní práci na obranné modré, kde obral Pohla. Ten ho sice trefil vysokou holí, ale na druhé straně se vylučovat nebude.
     
    13:52
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:40
    Škoda pro domácí tým, který se nyní sám připravil o útočné pásmo. Střela nesedla Fillmanovi, jenž jen trefil prvního stojícího protihráče slabou ranou.
     
    13:07
    Jihlava se v posledních minutách nemůže dostat do pořádného útoku. Poslední minuty spíše jen brání a ke střele se dostává jen sporadicky.
     
    12:30
    Českobudějovická čtvrtá lajna dobře bojovala v útočném pásmu, díky čemuž se dostal ke střele Martin Heřman, ovšem jeho pokus po ledě byl vyražen.
     
    12:15
    Již máme odehráno něco přes dvanáct minut, přestože se zatím hraje jen čtvrt hodiny. Následuje první komerční přestávka dnešního zápasu.
     
    11:46
    První zajímavější šance Jihlavy! Lukáš Klíma zastavil nepřesnou rozehrávku v útočném pásmu a dostal se ke střele. Domácí brankář však puk vyrazil.
     
    11:00
    Dnešní zápas je opravdu skoro bez přerušení. Tentokrát si však domácí hráči nerozuměli, a tak museli začít svůj útok až od gólmana.
     
    10:18
    Tomáš Chlubna si najížděl s pukem a dostal se ke střele zpoza obránce. Jan Strmeň byl však připraven a vyrazil kotouč do plexiskla za brankou.
     
    09:51
    Cody Bradley dobře clonil před gólmanem, který jen vyrazil střelu od modré. Domácí hráč s číslem sedm se snažil dorážet, ale stav je nezměněn.
     
    09:32
    Jihlavská lajna je na ledě již celkem dlouho. Nejprve byla pod tlakem a následně vyhodila dvakrát jen na zakázané uvolnění. Hráči toho mají dost.
     
    09:17
    Martin Heřman pálil z podobné pozice, ze které vstřelil branku v posledním zápase proti Benátkám. Tentokrát hostující gólman vyrazil kotouč za branku.
     
    08:41
    René Vydarený pálil od modré a Honzík měl hodně starostí, aby jeho střelu vyrazil betonem. Tam se ještě natahoval Miloslav Čermák, ale nedokázal posunout puk za Honzíkova záda!
     
    07:52
    Nadále se hraje bez přerušení. Za celou první třetinu jsme viděli jen dvě přerušení. Nyní je v útoku třetí budějovická lajna, která však nastupuje jako první.
     
    06:57
    Vypadá to, že poslední vteřiny má víc ze hry českobudějovický celek. Jemným posunutím to zkusil Martin Novák, jelikož to měl na dlouho hůl. Jihlavský brankář jeho pokus bez potíží vyrazil.
     
    06:15
    Dobrá šance pro Motor! Jeden z obránců pálil od modré a Honzík vyrazil kotouč jen před sebe. Tam byl Cody Bradley, který ovšem nedokázal dostat puk přes čáru!
     
    05:41
    Ovšem uběhlo už jen dalších devatenáct vteřin, po kterých je konečně přerušená hra. Hostující celek se provinil ofsajdovým postavením.
     
    05:30
    Hraje se neskutečně dlouhá pasáž bez přerušení. Zatím bylo přerušeno jen jednou, a to bylo hned po začátku utkání, kdy byl pískán ofsajd.
     
    04:53
    René Vydarený se po přiťuknutí Šimánka dostal ke střele od modré. Před Honzíkem clonil jeden z českobudějovických hráčů, ale hostující brankář vyrazil puk mimo nebezpečný prostor.
     
    04:15
    Zatím se nehraje příliš záživný hokej. Oba týmy se snaží útočit, lépe to jde zatím Jihlavě, ovšem ani jednu větší šanci jsme ještě neviděli.
     
    03:31
    První zajímavější šance v utkání! Zdeněk Doležal se dostal ke střele sice z nulového úhlu, ovšem po jeho střele se ozvala tyčka za Honzíkovými zády!
     
    02:47
    Tomáš Chlubna nabral rychlost s puk a upaloval podél mantinelu. Jeho pas sice nebyl přesný, přesto nakonec přišla střela, jež nebyla přesná.
     
    02:09
    Který navíc stále nekončí! Hned osm hráčů je nastěhováno u mantinelu útočného pásma hostujícího týmu. Nakonec z toho vyšel vítězně domácí celek.
     
    01:38
    Lukáš Klíma jako čerstvý hráč ze střídačky dojel jako první kotouč, který zůstal před modrou, ale nahození se mu nepovedlo a probíhá boj o puk.
     
    00:50
    Mitch Fillman si hodně zahrával v rohu kluziště svého obranného pásma, nakonec však nahodil puk tak, aby přejel modrou čáru.
     
    00:22
    Šlágr kola je odstartován! Úvodní buly vyhrál domácí tým, který nastupuje v klasických žlutých dresech. Jihlava hraje v klasických dresech pro zápas na venkovních kluzištích.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Tak sestavy jsou již na světě a otázka gólmanského postu Jihlavy je zodpovězena! Nastoupí nová posila Dukly, kterou je David Honzík. Jinak Vlastimil Dostálek stále není k dispozici po operaci kolene. Jihočeši naopak nastupují se stejnými jmény, ovšem Lukáš Endál se posunul zpět do první lajny ke Martinu Novákovi a Davidu Gilbertovi. Naopak Zdeněk Doležal se vrací do lajny ke Karabáčkovi a Bradleymu, kde již hrál. Třetí lajna zůstala pospolu a čtvrtá taky.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Dvořák) – Vydarený, M. Jandus, Pýcha, Pavlin, Plášil, Fillman – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Čermák, R. Přikryl, Heřman – Doktor.

    HC Dukla Jihlava: Honzík (Lundström) – J. Pohl, J. Holý, Mareš, Matějíček, Štindl, Půža, Černohorský – Anděl, Skořepa, Pekr – Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, Harkabus, Osmík – Vála, Hrníčko, Chlubna.

    Rozhodčí: Wagner, Pilný – Coubal, Bohunek.
     
    Vzájemná utkání:

    Před touto sezónou a na jejím začátku neměly České Budějovice příliš dobrou bilanci. Prohrály totiž celkem deset utkání v řadě, jenže to se letošní sezónu podařilo prolomit. Jihočeši totiž vyhráli druhý a třetí vzájemný zápas, takže teď jsou na tom o něco lépe oni. Připíše si Motor třetí výhru v řadě ve vzájemných utkáních, nebo si připíše tři body Jihlava? To je otázkou, každopádně šlágr kola startuje v 17:30, bude se hrát v Budvar aréně a očekává se vyprodaný stadion.
     
    Poslední utkání – 32. kolo (8.12.)

    Jihlava – České Budějovice 0:2

    Branky a nahrávky: 29. Karabáček (Čermák), 47. Babka (Beránek, Dančišin).

    Sestava Jihlavy: Lundström – J. Pohl, J. Holý, Štebih, Půža, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa, Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Jiránek, M. Hlinka, Dostálek – Harkabus, T. Havránek, Hrníčko.

    Sestava Českých Budějovic: Kváča – Plášil, Fillman, Pýcha, Vydarený, Pavlin, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, R. Přikryl, Babka – Čermák, Bradley, Karabáček – Doktor, Dančišin, P. Novák – Z. Doležal.
     
    Sestavy obou týmů:

    Jihlava
    První otázkou bude rozhodně obsazení pozice gólmana v hostujícím týmu. Oba dokázali v posledních zápasech vychytat nulu, takže kdo bude chytat, není jisté. Navíc do Jihlavy přišel nový gólman – David Honzík, takže se dá říct, že tento post je obsazen velmi silně. Jan Brož má navíc vyřízenou výpomoc v extraligové Olomouci. Co se týče obrany, tak ta by měla být stejná jako v posledních utkáních. V útočných řadách, je stále nejistý start Vlastimila Dostálka, jenž měl být mimo hru měsíc, který už uplynul. Navíc určitě nenastoupí Tomáš Havránek, kterému jeho mateřský klub (Karlovy Vary) ukončil hostování v Jihlavě a poslal ho do Třebíče.

    České Budějovice
    To u Jihočechů je brankářská otázka již jasná. Do Motoru se sice vrátil Petr Kváča, jenž má ale ještě menší zdravotní problémy, a tak bude chytat až v sobotu na Slavii. Do branky se tedy postaví Jan Strmeň. V obranných řadách zůstává přeci jen malý otazník. Jistá je neúčast Zdeňka Kutláka, jenž delší dobu laboruje se zraněním. Poslední zápas neodehrál ani Pavel Pýcha z důvodu nemoci. Aleš Totter ovšem věří, že tento hráč bude připraven do utkání zasáhnout. Co se týče útoku má trenér Václav Prospal téměř kompletní kádr. Jediným zraněným hráčem je Vincent Dunn. V posledním utkáním nehrál Milan Dančišin a je otázkou, kdo bude mít černého Petra tentokrát.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Českým Budějovicím se minimálně v poslední době příliš nedaří. Díky tomu jsou až na čtvrtém místě tabulky, když jejich bobový zisk činí sedmdesát šest bodů, ale na třetí Kladno ztrácí "jen" čtyři body, navíc Středočeši mají o zápas odehráno více. Jihočeši vyhráli celkem dvaadvacetkrát v základní hrací době, čtyřikrát v prodloužení nebo na samostatné nájezdy a dva body získali za prohry po samostatných nájezdech. Čtrnáctkrát padl Motor v základní hrací době, a tak nezískal ani jeden bod hned ve čtrnácti utkáních. Celkem České Budějovice nasázely 133 branek, což je řadí na sedmé místo. Naopak jich inkasovaly 104, což je řadí na druhé místo za Jihlavu.

    Hokejisté Motoru nebyli v poslední době v herní pohodě, což se ukázalo i na výsledcích. Nejprve sice vydolovali dva body z ledu Třebíče, kde se jim to povedlo po téměř třech letech. Bonusový bod po čtrnácti sériích samostatných nájezdů vystřelil obránce Pavel Pýcha. Následovalo vítězství na hřišti Frýdku-Místku, kde se Jihočechům náramně povedla třetí třetina, kde vstřelili čtyři branky, díky čemuž si odvezli tři body za výhru 5:3. Poté však přišla celkem nečekaná prohra na domácím ledě s Porubou 0:4, kdy tento zápas se domácímu celku ani trochu nevyvedl. Pak jely České Budějovice do Vsetína, kde sice vedly 2:1, ale domácí dokázali během minuty otočit stav utkání a vyhráli 3:2. Poslední utkání sehráli Jihočeši na ledě Benátek, kde sice dlouho prohrávali, ale patřila jim poslední pětiminutovka, kdy vstřelil dvě branky a vyhráli 3:2.

    Co se týče týmových statistik, je na tom Motor jako na houpačce. Přesilové hry totiž rozhodně nejsou jeho doménou. Celkem v nich vstřelil dvacet sedm branek a úspěšnost 13,78% ho řadí až na čtvrté místo od konce. Hra v oslabení je mnohem lepší. Tam totiž inkasovali Jihočeši dvacet šest branek a celková úspěšnost je 87,32%. Ta je řadí na dělené třetí místo spolu se Vsetínem. Zároveň však Budějovičtí vstřelili devět branek v oslabení, kdy toto číslo je řadí na třetí místo za první Jihlavu a druhé Kladno.

    Nejproduktivnější hráči:
    Martin Novák – 34 bodů (13+21)
    David Gilbert – 33 bodů (14+19)
    Lukáš Endál – 28 bodů (12+16)

    Brankář:
    Jan Strmeň – 33 zápasů, 20 výher, úspěšnost – 91,32%, průměr inkasovaných branek – 2,18.
     
    HC Dukla Jihlava

    Hokejisté z Vysočiny ukazují, že jsou největším adeptem na baráž, či dokonce postup do ELH. V současné době totiž vedou tabulku, když získali devadesát jedna bodů a na druhý Vsetín mají solidní náskok osmi bodů. Jihlava vyhrála celkem šestadvacetkrát v základní hrací době, pětkrát v prodloužení a třikrát padla v prodloužení nebo v samostatných nájezdech. Jen osmkrát si nepřipsala ani jeden bod a v tomto ohledu je jasně nejlepším týmem. Dukla celkem nasázela celkem 148 branek, což jí řadí na čtvrté místo Chance ligy. Obrana je na tom ovšem skvěle, jelikož inkasovala jen 86 gólů a naprosto suverénně vede tuto statistiku před druhým Motorem.

    V posledních pěti utkáních se Jihlavským dařilo. Nejprve přehráli Porubu na jejím ledě 2:1, kdy všechny branky padly ještě v první polovině utkání. Následoval domácí zápas se Vsetínem, který Dukla nezvládla a padla 2:3. Poté ovšem přišly tři výhry. První z nich přišla na ledě Benátek nad Jizerou, kde vyhráli Jihlavští v prodloužení. V posledních zápasech se blýskli především gólmani. Nejprve vychytal čisté konto Jan Brož, který přispěl k výhře nad Slavií 3:0. Následně si připsal nulu i Niklas Lundström, jehož výkon přispěl velkou měrou k výhře 1:0 nad Přerovem.

    Co se týče týmových statistik, není na tom Dukla nejhůře. V přesilových hrách nasázela celkem třicet sedm branek, což dělá celkovou úspěšnost 17,21%, která jí řadí na páté místo mezi týmy hrající Chance ligu. V bránění oslabení je na tom Jihlava nejlépe. Dostala v nich dvacet dva branek a úspěšnost 88,17% je skvělá. Navíc se hráčům z Vysočiny daří střílet branky v oslabení, dali jich totiž už dvanáct, což je také nejvyšší počet ze všech.

    Nejproduktivnější hráči:
    Lukáš Anděl – 37 bodů (15+22)
    Matěj Pekr – 36 bodů (20+16)
    Josef Skořepa – 25 bodů (10+15)

    Brankáři:
    Niklas Lundström – 22 zápasů, 14 výher, úspěšnost – 92,37%, průměr inkasovaných branek – 1,92.
    Jan Brož – 22 zápasů, 17 výher, úspěšnost – 91,73%, průměr inkasovaných branek – 2,03.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 51. Endál (Babka, Gilbert), 57. Šimánek (Karabáček, Z. Doležal), 59. Z. Doležal (Karabáček, Bradley), 60. Heřman (Pýcha, R. Přikryl) – 18. Anděl (Matějíček, Skořepa), 38. Skořepa (Pekr)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Dvořák) – Vydarený, M. Jandus, Pýcha, Pavlin, Plášil, Fillman – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Čermák, R. Přikryl, Heřman – Doktor.
    HC Dukla Jihlava: Honzík (Lundström) – J. Pohl, J. Holý, Mareš, Matějíček, Štindl, Půža, Černohorský – Anděl, Skořepa, Pekr – Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, Harkabus, Osmík – Vála, Hrníčko, Chlubna.

    Rozhodčí: Wagner, Pilný – Coubal, Bohunek

    Diváci: 6421
    thejrc.org