Spišská N. Ves – Pov. Bystrica 4:1 (kon.) | Michalovce – Skalica 5:2 (kon.) | Humenné – Nové Zámky B 11:1 (kon.)
Martin – Trnava 10:5 (kon.) | Topoľčany – Prešov 4:3 (kon.) | Dubnica – Osmos Bratislava 6:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
10:5 (5:2, 1:2, 4:1)
HK Gladiators Trnava
sk Středa 16.01.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Rudolf Macko (tréner HK Gladiators Trnava): "Pred stretnutím sme mali problémy so zostavou. Niektorých hráčov máme zranených, niektorí majú pracovné povinnosti. Z týchto dôvodov dostali v zápase príležitosť aj mladší hráči. Toto zloženie bolo vidieť i na ľade, aj keď treba povedať, že Martin má svoju kvalitu. Nielen individuálnu, ale aj čo sa týka zohratosti kolektívu. Pre mojich hráčov to bola veľká škola, čo bolo vidieť hneď v úvodnej tretine. Po inkasovanom góle sa domáci veľmi rýchlo spamätali, odskočili nám na 5:1. Do prestávky sme síce strelili ešte druhý gól, hráči však pôsobili zakríknutým dojmom. Počas prestávky sme si povedali, že nemáme čo stratiť, musíme zvýšiť tempo. Ak by sme pokračovali v tom, čo sme predvádzali v úvodnej tretine, určite by to pre nás dopadlo oveľa horšie. Toto nám vyšlo, nakoľko sme druhú tretinu vyhrali 2:1. Skóre 6:4 prospelo našim hráčom po psychickej stránke. V tretej tretine sme však neustrážili jej začiatok, na čo sme hráčov upozorňovali. Padol siedmy gól, domáci boli na koni, na ľade úradovali. Niektoré momenty sa mi ale z našej strany v tomto stretnutí páčili. Dokázali sme sa súperovi v niektorých častiach prispôsobiť, ubrániť ho, boli však aj situácie, vyslovene nad naše sily. Pre našich mladých hráčov to však bola veľká škola. My sme momentálne v inej fáze. Prvá osmička nám už ušla, pripravovať sa musíme na play-out. Toto stretnutie malo všetky dôležité parametre, tak rýchlostné ako aj kombinačné, nechýbala hra do tela. Z tohto pohľadu si musíme do ďalších zápasov vziať to dobré, chyby si rozobrať a poučiť sa z nich. Najmä z pohľadu nasledujúcich, pre nás dôležitých stretnutí. Súperovi gratulujem, nech sa mu aj v ďalších stretnutiach darí tak ako proti nám."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Ďakujem hosťujúcemu trénerovi. Ak mám hodnotiť stretnutie, v jeho úvode nám viazla rozohrávka, najmä v úvodných 5 – 6 minútach hry. Súper toho využil, pri našej chybnej rozohrávke zaznamenal gól. To isté sa zopakovalo aj pri druhom góle, teda v závere tretiny. Som však spokojný s tým, ako rýchlo sme sa v zápase dostali do vedenia. Zároveň sme boli spokojní s vedením po úvodnej tretine, kedy sa zdalo, že zápas je rozhodnutý. Možno pod týmto dojmom, sme podcenili druhú tretinu, z našej strany to bola jedna veľká katastrofa. Ak takto odohráme tretinu v play-off, môže nás to stáť celý zápas. Tu sa určite nemôžeme baviť o nejakej spokojnosti, čo sa týka hry. Nejde ani tak o to, že sme túto časť hry prehrali 1:2, išlo o množstvo príležitostí, počas ktorých sme mohli súpera posadiť na koňa. Na druhú stranu musím hráčov pochváliť za tretiu tretinu, kedy po tom, čo sa povedalo v kabíne, zvýšili ešte tempo. Pomohol nám rýchly gól na začiatku, obraz hry sa celkovo zmenil. Za výsledok hráčov chválime, takýto výpadok, aký sme ale zaznamenali v druhom dejstve, to sa nám nemôže stávať. Smerom do ďalších zápasov sa z neho musíme poučiť."

    Martin Hrbáčik (útočník HK Gladiators Trnava): "Výsledok hovorí skôr o tom, ako by oba tímy hrali bez obrany. Inkasovali sme dvojnásobný počet gólov oproti domácemu tímu, diváci si aspoň prišli na svoje. Sme radi za strelené góly, dole klobúk ale pred Martinom. Jeho hráči korčuľovali v útočnom pásme, vyhrávali súboje, boli lepší. My máme mladé mužstvo, snáď sa do budúcnosti niečo naučíme, najmä ak budeme hrať proti takto kvalitným tímom. V útoku sa hralo skutočne veľmi tvrdo, na jeden z hitov doplatil spoluhráč Ondrej Valo, ktorý inkasoval od protihráča kolenom do hlavy. Dúfame, že bude v poriadku. V tretej tretine sme chceli hrať naplno, dať nejaké góly. Pomaly sa už začíname pripravovať na baráž o záchranu. Prispôsobujeme tomu tréningy, i toto stretnutie bolo vedené k tomu, aby sme skúsili niečo nové i smerom do útoku. Sústrediť sa ale musíme aj na hru v obrane, dnes to bolo z našej strany slabé. V stretnutí sme stiahli hru na tri päťky, domáci však majú skúsené mužstvo. Na to, aké sme tu mali mladé mužstvo, je potrebné zdôrazniť, že sa ešte stále učíme."

    Oliver Rešetár (útočník HK Martin): "Nezačali sme dobre, inkasovali sme prvý gól. Ako tím sme sa ale zomkli a úvodnú tretinu vyhrali so skóre 5:2. Druhá tretine pre nás začala dobre, a to gólom. Súper ale hrýzol, dobre korčuľoval a skorigoval stav na 6:4. Do tretej tretiny nám tréner prízvukoval, aby sme hrali zodpovednejšie smerom dozadu, robili menej chýb pri prechode, čo sa nám aj podarilo. Z protiútokov sme zaznamenali viaceré góly. Teší má prvý gól v seniorskom tíme, Barto sa pri ňom natlačil do bránky a mne stačilo už len doraziť puk. Prechody medzi juniorským a seniorským tímom nevnímam nijako dramaticky. V lete sme mali kvalitnú prípravu, zodpovedne sme k nej pristúpili, čo sa odráža na sezóne. Som rád, že som dostal príležitosť byť súčasťou seniorského tímu i keď mi nie je ľahostajný juniorský hokej. Som rád, že môžem hrať také množstvo stretnutí, je len na mne ako dokážem presvedčiť trénerov, aby mi dávali príležitosť i v budúcnosti. Zároveň je pozitívom, že v Martine je v seniorskom tíme viacero mladých hráčov z juniorského výberu. Zápasy "A" tímu sa pritom hrávajú zväčša počas týždňa, víkend patrí súťaži Juniorov. Aktuálne ako mladší tím bojujeme o play-off. Pred Liptovským Mikulášom máme náskok 16 bodov. Uplynulú sezónu to vyšlo, dúfame, že aj túto. V prípade, ak by nastupovali všetci hráči zo seniorského tímu, ktorí môžu nastúpiť i za Juniorov, myslím si, že by sme v tejto súťaži boli viac ako konkurencieschopní. Predchádzajúci víkend sme bodovali v oboch zápasoch, jeden z nich sme vyhrali. Je len na hráčoch, čo si z týchto zápasov odnesú do súťaže." (21:58:01)
     
    Najlepšími hráčmi zápasu sú vyhlásení Andrej Klein (TRN) a František Poliaček (MAR).
     
    Martin si v na góly bohatom stretnutí poradil s Trnavou 10:5. 6. Paulíny (Barto), 8. Pacalaj (Poliaček, Pokrivčák), 11. Poliaček (Pokrivčák, Tabaček), 16. Langhammer (Markovič, Oravec), 20. Markovič, 28. Langhammer (Jurášek, Pacalaj), 41. Poliaček (Pokrivčák, Urbánek), 46. Poliaček (Rešetár), 48. Urbánek (Jurášek, Burzík), 50. Rešetár (Barto, Paulíny) – 3. Klema (Šanko, Olša), 19. Hrbáčik (Lukačovič, Kamenický), 32. Mrava (Valo, Burian), 35. Kuna (Szalay, Mrava), 53. Kamenický (Lukačovič, Hrbáčik).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Langhammer posledným z domácich hráčov, ktorý sa dotkol puku. Devyatkin prerušuje hru.
     
    59:36
    Rozbehnutého Klemu zastavil Tabaček. Následne Mikeš skúša pozornosť Bernáta.
     
    59:24
    Oravec za domácou bránkou. Chce vysunúť Markoviča.
     
    59:04
    Šanko sa dostal len do rohu kam ho odstavil Rusina. Domáci opäť smerujú s pukom do stredného pásma.
     
    58:33
    Burzík na Rešetára. Ten mal ešte výhodnejšie postaveného Barta.
     
    58:05
    Lavrenov hľadal Kunu. Tomu sa podarila len slabšia strela smerom na bránku.
     
    57:26
    Prechod Vala stredom klziska. Dostal sa až k domácej bránke.
     
    56:54
    Tabaček len nahodil puk na zadný mantinel. Domáci sa už nikam neponáhľajú.
     
    56:27
    Mikeš brnká Oravcovi na nervy. Ten nemôže rozohrať spoza vlastnej bránky.
     
    55:54
    Paulíny na Rešetára. Ten mohol načať druhú desiatku.
     
    55:36
    Ústup Burzíka. Bolo to však zbytočné.
     
    55:04
    Odrazený puk sa dostal k Pokrivčákovi. Ten bol chvíľu prekvapený.
     
    54:28
    Markovič z pravej strany. Je vytláčaný do rohu klziska.
     
    53:49
    Jurášek sa pustil do Lukačoviča. Súboj sa odohral ešte v strednom pásme.
     
    53:27
    Lindeman to skúšal cez Barta. Ten ho nepustil ďalej.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 6. Paulíny (Barto), 8. Pacalaj (Poliaček, Pokrivčák), 11. Poliaček (Pokrivčák, Tabaček), 16. Langhammer (Markovič, Oravec), 20. Markovič, 28. Langhammer (Jurášek, Pacalaj), 41. Poliaček (Pokrivčák, Urbánek), 46. Poliaček (Rešetár), 48. Urbánek (Jurášek, Burzík), 50. Rešetár (Barto, Paulíny) – 3. Klema (Šanko, Olša), 19. Hrbáčik (Lukačovič, Kamenický), 32. Mrava (Valo, Burian), 35. Kuna (Szalay, Mrava), 53. Kamenický (Lukačovič, Hrbáčik)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Tabaček, Dvořák – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Lavička – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Urbánek, Pokrivčák – Zeliska, Dírer, Brveník – Paulíny, Barto, Rešetár
    HK Gladiators Trnava: Bruchač (Devyatkin) – Poldruhák, Klein – Burian, Štepanovský – Šanko, Kuna – Housa – Szalay, Valo, Mrava – Lukačovič, Hrbáčik, Kamenický – Lavrenov, Klema, Olša – Mikeš, Lindeman, Boor

    Rozhodčí: Valachovič – Jurčiak, Drblík, Kontšek (video)

    Diváci: 705
    ocianews.com