Ottawa – Colorado 5:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 4:3 (kon.) | Calgary – Buffalo 3:4 (po pr.)
Vancouver – Edmonton 2:3 (0:1 po s.n.) | Arizona – San Jose 6:3 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
San Jose Sharks
Čtvrtek 17.01.2019, 04:15 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:11 Josh ARCHIBALD - 6:3
     
    59:11
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes přidávají další trefu do nikým nehlídané branky a korunují asi nejcennější výhru v sezóně! Erik Karlsson při střele promáchl, Burns přestřelil a neujala se ani rána Couturea. Crouse po tom všem vyhodil o mantinel a našel JOSHE ARCHIBALDA, který už to měl velmi jednoduché. Asistence: Lawson Crouse.
     
    58:36
    Sharks po vyhraném buly ve středovém kruhu opět odvolali Della a tentokrát mají k dispozici přesilovku šest na pět.
    58:02 Alex GALCHENYUK - 5:3
     
    58:02
    Arizona právě vstřelila branku!
    Zřejmě je jasno! Tomáš Hertl vyhrál vhazování a Dell okamžitě vystartoval na střídačku. Erik Karlsson ale korunoval svůj mizerný výkon špatnou rozehrávkou, kterou namazal ALEXI GALCHENYUKOVI a ten snadno pálil do prázdné klece. Bez asistence.
     
    57:47
    Velká komplikace pro Sharks a jejich snahu o vyrovnání. Ekman-Larsson trefil paží do tváře Maiera. To rozhodčí přešli a útočník San Jose v následném boji u mantinelu švédského kapitána Arizony zezadu podrazil.
     
    56:36
    Hned čtveřice hostů propadla na útočné modré. Keller okamžitě vystartoval za sraženým pukem, jenže z pravého kruhu minul. Fischerovu dorážku do prázdné branky znemožnilo špatné postavení i hokejka Burnse!
    55:08 Logan COUTURE - 4:3
     
    55:08
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Necelých pět minut před koncem tu máme velké drama! Erik Karlsson držel puk na ose hřiště a po několikerém zamíchání ho posunul doleva na LOGANA COUTUREA. Ten skvěle vystřelil zápěstím k zadní tyči mimo dosah Kuemperovy lapačky. Asistence: Erik Karlsson, Kevin Labanc.
     
    54:48
    Dobrou možnost na snížení dává hostům nedovolený zákrok ve středním pásmu. Na dvě minuty za hákování Tomáše Hertla je vykázán Richard Pánik.
     
    45:02
    Tak tahle přesilovka měla skutečně krátkého trvání. Christian Fischer v rohu útočného pásma pro změnu sekl Brauna a hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    44:54
    Barclay Goodrow vysekl Garlandovi hokejku z rukou a vyfasoval za to dvouminutové posezení na trestné lavici.
     
    42:39
    Je skoro až neskutečné, kolik chyb dnes dělají hvězdní obránci Sharks. Karlsson nyní nezpracoval prudký pas Della. Ten se musel rychle vracet do brankoviště, aby vychytal Hinostrozu i Stepana!
    36:19 Kempe nevídaně vychytal Sörensena!

     
    36:19
    Kojoti hraji velmi obětavě! Goligoski v pokleku nejprve zablokoval střelu Thorntona a Kempe po následné šanci Pavelského doslova skočil do brankoviště, kde Marcus Sörensen jinak dorážel do prázdné klece!
     
    34:28
    Skvělý zákrok Della! Stepan přihrával zprava doleva na slovenského útočníka Pánika, který měl před sebou téměř prázdnou branku, ale hostující gólman ještě stihl zakročit pravým betonem. Na jednu stranu výborná práce Della, na druhou špatná koncovka Pánika.
    30:15 Evander KANE - 4:2
     
    30:15
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté ubránili velmi důležité oslabení a hned po něm snížili na rozdíl dvou gólů! Byla to velmi jednoduchá a rychlá akce, kdy Labanc nabral rychlost ve středním pásmu a zleva ho nabídl na osu hřiště EVANDERU KANEOVI, jenž vypálil golfákem a zajistil si sedmnáctý gól v sezóně. Asistence: Kevin Labanc.
     
    27:50
    Velká radost mezi fanoušky a naopak obrovský smutek na střídačce San Jose. Challange žádný ofsajd neodhalila, a tak následuje menší trest odpykaný Labancem.
     
    27:50
    San Jose vsadilo na poslední záchranu v podobě trenérské challenge. Podle hostující lavičky předcházel celé akci ofsajd.
    27:50 Oliver EKMAN-LARSSON - 4:1
     
    27:50
    Arizona právě vstřelila branku!
    V Glendale se rodí velké překvapení a první letošní porážka Žraloků! Značnou vinu na tom opět nese Erik Karlsson, který ztratil puk vedle branky. Keller si s ním povyjel k modré čáře a přihrál OLIVERU EKMANU-LARSSONOVI. Na jeho nahození z levé strany Dell neměl šanci vidět přes clonícího Fischera. Asistence: Clayton Keller, Christian Fischer.
    25:05 Christian FISCHER - 3:1
     
    25:05
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí kroužení v útočném pásmu vypadalo trochu neúčinně, ale nakonec přeci jen končí gólem! Ljubuškin poslal puk na zadní mantinel k CHRISTIANU FISCHEROVI, jenž se rychle obtočil kolem branky a s přispěním trefeného Erika Karlssona dostal kotouč do mezery mezi rukou a tělem Della, jenž se přesouval k pravé tyči. Asistence: Ilja Ljubuškin, Jordan Weal.
     
    21:52
    Erik Karlsson dojel nepřesný pas na Fischera a parádní nahrávkou přes čtyřicet metrů našel Sörensena, jehož bekhendový blafák skončil na levém betonu Kuempera.
     
    13:26
    Hinostroza se v ponechané výhodě hezky prokličkoval ke střele z osy hřiště. Dell svůj tým podržel, a tak za faul na Pánika míří na trestnou lavici Joonas Donskoi.
    06:53 Kevin LABANC - 2:1
     
    06:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Dobrý tlak se přenesl i přes reklamní pauzu a Sharks rychle snižují na 1:2! Braun přihrál po modré čáře na Dillona, který nahodil puk před branku. Tam si ho zastavil KEVIN LABANC a z mezikruží pohotově vypálil za Kuempera. Asistence: Brenden Dillon, Justin Braun.
    04:39 Richard PÁNIK - 2:0
     
    04:39
    Arizona právě vstřelila branku!
    No to jsou věci, Coyotes udeřili ve vlastním oslabení, což se jim podařilo už podvanácté v sezóně! Burns během jediné vteřiny stihl promáchnout a špatně přihrát. Puk poslal k RICHARDU PÁNIKOVI a ten v úniku zkušeně zavěsil pod břevno. Bez asistence.
     
    04:00
    Hjalmarssonovi se zamotal puk mezi nohama, čehož si všiml Couture a zleva jel na branku. Švédský obránce ho zahákoval a je z toho první přesilovka pro Sharks.
    02:31 Lawson CROUSE - 1:0
     
    02:31
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí se už v polovině třetí minuty dostávají do vedení! Mario Kempe využil díry v obraně a poslal kupředu LAWSONA CROUSE, který vystřelil zápěstím z vrcholku levého kruhu a puk přepadl přes Dellovu lapačku až do sítě. Asistence: Mario Kempe.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 3. Crouse (Kempe), 5. Pánik, 26. Fischer (Ljubuškin, Weal), 28. Ekman-Larsson (Keller, Fischer), 59. Galchenyuk, 60. J. Archibald (Crouse) – 7. Labanc (Dillon, Braun), 31. E. Kane (Labanc), 56. Couture (E. Karlsson, Labanc)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Ljubuškin, Chychrun, Goligoski, Oesterle – Fischer, Weal, Keller – Hinostroza, Stepan (A), Pánik – Garland, Cousins, Galchenyuk – J. Archibald, Kempe, Crouse.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Burns, R. Šimek, E. Karlsson, Dillon, Braun, Heed – Pavelski (C), J. Thornton (A), Sörensen – Meier, Couture (A), Radil – Donskoi, Hertl, E. Kane – Labanc, Goodrow, M. Karlsson.

    Rozhodčí: Chmielewski, Peel – Shewchyk, Gibbons

    Diváci: 13 342
    thejrc.org