Real Sociedad – Real Betis 2:2 (kon.) | Espanyol – Villarreal 3:1 (kon.) | Barcelona – Levante 3:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
3:0 (2:0)
Levante UD
Čtvrtek 17.01.2019, 21:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 12:20. (23:29:54)
     
    Barcelona dokázala napravit nepovedený první zápas osmifinálového souboje s Levante. Po domácím vítězství 3:0 postupuje katalánský celek mezi nejlepší osmičku španělského poháru!

    Úvodní dvacetiminutovka byla z pohledu Barcelony poměrně vlažná, domácí fotbalisté se nedostávali do střeleckých pozic a tak musel Fernández čelit pouze volnému přímého kopu Lionela Messiho. Po půlhodině hry ale nastal pořádný kolotoč. Messi uvolnil Dembélého, který se dostal před obránce, ten mu ve skluzu srazil míč do holeně a balon se odrazil až do sítě. O minutu později už to bylo o dva góly, když se prosadil opět po Messiho přihrávce Ousmane Dembélé. Barcelona měla ještě další šance, ale Messi ani Dembélé v prvním poločase už třetí zásah nepřidali.

    Po změně stran pečetil postup Barcelony třetí brankou zápasu Lionel Messi, když dokázal zužitkoval Semedovu přihrávku za obranu a už stačilo jen přehodit bezmocného Fernándeze. Domácí byli i nadále aktivní směrem dopředu, ale čtvrtý zásah již nepřidali. Ani po příchodu Suarézů se skóre neměnilo. Denis Suárez měl na noze velkou příležitost, ale v samém závěru vůbec netrefil míč. Levante mohlo snížit ztrátu, ale ani Boatengův pokus ve skluzu se až do sítě nedostal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Rober fauloval ve středu pole Messiho, po odpískání ještě odkopl balon směrem k Cillessenovi a to už nemohl nechat hlavní rozhodčí bez povšimnutí.
    90+2. Boatengova teč skončila na levé tyči
     
    90+2
    Levante se mohlo dočkat alespoň snížení. Coke nebezpečně cpal míč do prostoru malého vápna. Hned dva hráči na balon nedosáhli, ale Boateng na zadní tyči už ve skluzu uspěl. Míč ale nasměroval jen do tyče!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
    90. Zakončení nezakončení Denise Suáreze před brankou Levante
     
    90
    Denis Suárez zklamal zcela osamocen před brankářem. Po parádní přihrávce za posledního obránce netrefil volej čistě. Balon se dorazil pouze za záda střídajícího útočníka.
     
    89
    Simonova přihrávka podél postranní lajny našla Boatenga. Ten si chtěl vykoledoval faul, ale jeho pád hlavního rozhodčího po lehkém kontaktu nepřesvědčil. U balonu tak jsou po krátké pauze znovu domácí.
     
    88
    Coke se mohl předvést směrem dopředu. Se Simonem měli poměrně otevřenou levou stranu, ale Dwamena se k hlavičce v pokutovém území neprosadil. Rozehrávat může od své branky Cillessen.
     
    87
    Coke mizernou přihrávkou namazal jen fotbalistům Barcelony. Denis Suárez si kličkou poradil s Cabacem, následně našel Luise Suáreze, který ale z blízkosti napálil jen Cokeho do obličeje.
     
    86
    Semedo přihrával obsazenému Vidalovi. Následně vedl útočnou akci Messi, ale ve spolupráci s Luisem Suárezem neuspěli proti tuhé obraně Levante.
     
    85
    Jason nebezpečně centroval do vápna, ale u balonu byl jako první Murillo. Ten byl následně sestřelen ve skluzu Prcićem a musí být ošetřen. To Prcić inkasuje žlutou kartu.
     
    84
    Zhruba posledních deset minut do konce druhého poločasu. O postupujícím do čtvrtfinále je nejspíše rozhodnuto, Barcelona i nadále drží balon pod kontrolou.
    83. Enis Bardhi nadějnou pozici pro ohrožení Cillessenovy branky nevyužil
     
    83
    Metr před pokutovým územím byl faulován střídající Dwamena. Levante rozehrávalo pořádně nebezpečnou standardní situaci! Cillessen si nechal postavit hned pětičlennou obrannou zeď, ta byla nastavena ještě o hráče hostujícího týmu. Enis Bardhi však trefil jen hráče před sebou, z dorážky poslal balon mimo tři tyče.
     
    82
    Pořádně naloženo dostal také Luis Suárez ve středovém kruhu. Tvrdou ránu mu uštědřil zatím neviditelný Sanjin Prcić. Fotbalisté Barcelony ae rozehrávku tentokrát uspěchali.
     
    81
    A nebyla to vůbec marná rozehrávka od rohového praporku. Na přední tyči dokázal míč tečovat směrem na branku Dwamena. K balonu se ale dostal jen Cillessen.

    Vít Schück

    Branky: 31. Dembélé, 32. Dembélé, 55. Messi

    Karty:   45. Rakitić (BAR), 45+1. Murillo (BAR) – 33. Postigo (LVN), 77. Cabaco (LVN), 85. Prcić (LVN), 90+3. Rober (LVN)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 12:20.
    FC Barcelona: Cillessen – Semedo, Murillo, Lenglet, Alba (76. Roberto) – Rakitić, Arthur, Vidal – Dembélé, Messi (C), Coutinho (64. L. Suárez)
    Náhradníci: Ter Stegen – Busquets, D. Suárez, L. Suárez, Roberto, Aleňa, Piqué

    Levante UD: Fernández – Rober, Postigo (71. Jason), Cabaco – Coke (C), Campaňa (69. Doukouré), Prcić, Simon – Mayoral (62. Dwamena), Bardhi, Boateng
    Náhradníci: Koke – Toňo, Doukouré, Morales, López, Dwamena, Jason

    Rozhodčí: Sánchez – Cabaňero, Gallego
    10.01.2019
    Levante - Barcelona 2:1

    Branky: 4. Cabaco, 19. Mayoral – 86. Coutinho (pen.)

    Karty:   42. Prcić (LVN), 50. Cabaco (LVN), 90+3. Mayoral (LVN) – 23. Murillo (BAR), 40. Aleňa (BAR), 44. Brandaziz (BAR), 75. Busquets (BAR)

    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:16.
    thejrc.org