Mountfield HK – Zlín 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 1:2 (kon.) | Žďár n/S – K. Vary 4:2 (kon.)
Č. Budějovice – Slavia 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Pardubice 3:2 (2:0 po s.n.) | Olomouc – Mladá Boleslav 5:4 (po pr.)
Vsetín – HC Litvínov 7:4 (kon.) | Jihlava – Chomutov 1:3 (kon.) | Havířov – Kladno 4:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Přerov 5:0 (kon.) | Třinec – Sparta 2:5 (kon.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
4:3 (1:2, 2:0, 0:1 - 1:0)
HC Slavia Praha
Pátek 18.01.2019, 17:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Utkání je za námi! Z vítězství se nakonec mohou radovat českobudějovičtí, kterým výhru v prodloužení vystřelil Pavel Novák! Pro dnešek je to vše, děkuji za pozornost! (18:59:49)
     
    Konec zápasu.
     
    60:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    V prodloužení jsme nakonec nečekali na rozuzlení vůbec dlouho! PAVEL NOVÁK najel do pásma, blíže k brance a z bekhendu trefil přesně bližší horní růžek! Povedená trefa a Pavel Novák tak završuje hattrick! Asistence: Jan Tlačil, Jakub Čížek.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Čeká nás tedy prodloužení, které si slávisté vynutili, když se trefili necelou minutu před odchodem do kabin. Prodloužení začne za zhruba tři minutky.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:51
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Holý – 2 min., držení).
     
    59:51
    Damien Hradil zůstal po jednom ze zákroků na jeho osobu ležet na ledové ploše, po chvíli se ale za pomoci lékaře a svého spoluhráče zvedá a odjíždí na střídačku. Zřejmě inkasoval nepříjemný zásah do kolene. Snad ted bude slávistický útočník v pořádku!
     
    59:12
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté se mohou radovat, chvíli před koncem základní hrací doby srovnávají skóre! Po střele Ondřeje Holého se k dorážce dostal MATĚJ HASIL, jenž z bekhendu rozvlnil síťku za Dvořákovými zády! Asistence: Ondřej Holý, Damien Hradil.
     
    58:35
    Jakub Čížek nabruslil k puku, z mezikruží poté vystřelil. Jeho projektil byl velmi razantní. Němeček ho vytěsnil maskou, kterou si následně upravuje. Za chvíli se tedy bude vhazovat právě po levici hostujícího brankáře.
     
    57:40
    Na ledové ploše se toho v posledních okamžicích příliš nedělo. Až se zničehonic dostal do dobré pozice Jan Tlačil! Už to vypadalo, že kotouč z bekhendu před brankou zasune, ovšem trefil jen Němečkův beton! Nyní při Slavii stála i trocha potřebného štěstí!
     
    55:53
    Slávisté dlouho drželi kotouč na svých holích, jenže se nemohli probít přes střední pásmo, které Motor nyní poměrně dobře zamkl. Pražané se poté ale dostávají do pásma a již kombinují.
     
    54:45
    Václav Svach dostal kotouč na svou hůl, načež jej přes všechny čáry vyhodil až za Němečkovu svatyni. Z přesilovky moc času už nezbývá.
     
    53:28
    Ondřej Holý v jednom střídání pálil hned dvakrát. Jeho první pokus neprošel, druhý už musel pohotový Dvořák vytěsnit za pomoci svých betonů.
     
    52:52
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vávra – 2 min., podrážení).
     
    52:29
    Michal Silný nahodil kotouč ze středního pásma na branku. Poté k Němečkově brance ještě dojel a slávistického brankáře nenechal rozehrát. Bude se tedy vhazovat v útočném pásmu Motoru.
     
    51:37
    Jan Tlačil si najížděl před branku. načež dostal od jednoho ze svých spoluhráčů z obrany přihrávku do jízdy. Střelu ale za brankovou čáru následně neuklidil, Němeček byl i tentokrát pohotový.
     
    49:57
    Jeden z domácích hráčů nebyl vůbec daleko od navýšení skóre. Nevyužil ale parádní přihrávky, kterou zpoza branky dostal. Němeček jen schoval pomalu klouzající puk v lapačce.
     
    48:54
    Jakub Janča dostal solidní přihrávku mezi kruhy, odkud napřáhl a zkusil své štěstí. Jančův pokus, jež letěl po zemi, ale končí na betonech připraveného Marka Dvořáka.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 19. Novák (Tlačil), 31. Tlačil (P. Novák), 37. P. Novák (TS), 61. Novák (Tlačil, Čížek) – 11. Bureš (Martinec), 13. Hasil (Labuzík), 60. Hasil (Holý, Hradil)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Prušák) – Škola, Vávra, Hubata, Svach, Pavlát, J. Novák – Káník, Tlačil, Vaculík, Š. Masopust, Hrubec, Ryba, Janoch, Schwartz, P. Novák, Čížek, Silný, Krcho
    HC Slavia Praha: Němeček (Málek) – Fiala, Němeček, Bureš, Mareček, Srdínko, Čapka, Holý – Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Turek, Labuzík, Janča, Martinec, Petrák

    Rozhodčí: Šindel – Vavruška, Sedláček
    ocianews.com