PSG – Guingamp 9:0 (kon.) | Monaco – Štrasburk 1:5 (kon.) | Nîmes – Toulouse 0:1 (kon.)
Remeš – Nice 1:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
9:0 (3:0)
EA Guingamp
Sobota 19.01.2019, 17:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 12:0. Střely mimo: 10:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:7. (18:56:26)
     
    Gólová přehlídka je u konce! Paris Saint-Germain v dnešním utkání doslova smetlo Guingamp, čímž mu vrátilo pohárovou porážku tím nejlepším možným způsobem. Pařížané se totiž dohromady radovali hned devětkrát, hned šest branek nabídl druhý poločas. Dnešní utkání nabídlo hned dva hattricky, o ten první se postaral Edinson Cavani, ten druhý měl na svědomí Kylian Mbappé. Guingamp byl dnes naprosto neškodný, za celé utkání nevyprodukoval ani jeden střelecký pokus na branku. Vítězství 9:0 znamená pro PSG vylepšení svého ligového rekordu, doposud byl nejvyšší výhrou výsledek 8:0.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Layvin Kurzawa (Paris Saint-Germain FC).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Paris Saint-Germain je i nadále aktivnější, dost možná přijde také desátá branka.
     
    88
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil Kehrer, který vzorně vystoupil z obrany, čímž nedaroval Thuramovi žádný prostor s míčem.
     
    85
    Alves to zkoušel kolmicí na Neymara, před kterým ale zasahoval Ikoka. Výsledkem je rohový kop pro Paris Saint-Germain, který rozehraje právě Neymar.
     
    84
    Caillard nyní raději podržel míč, posléze ho odkopl na druhou stranu hrací plochy, kde ve vzdušném souboji neuspěl Thuram. Domácí zakládají kontr.
    83. Thomas MEUNIER - 9:0
     
    83
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Gólová přehlídka v podání domácích hráčů zdaleka nekončí! Nejprve se do pokutového území dostával Cavani, který ale nevyzrál na dvojici protihráčů. To nemuselo vadit, jeden z hostů skluzem "oslovil" THOMASE MEUNIERA, který pravačkou propálil brankáře Caillarda.
     
    83
    Guingamp se konečně dostal k souvislejší práci s míčem, jenomže naprosto zbytečné přenesení hry na Ikoka směřovalo mimo dosah hostujícího obránce.
     
    83
    Za obranu soupeře si nabíhal Thuram, který odstavil od míče protihráče, jenomže vzápětí vyletěl nahoru praporek sudího – další ofsajd.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, pro Guingamp to bude ještě hodně dlouhá doba. Naopak domácí hráči jsou dnes při chuti.
     
    81
    Na hranici pokutového území skončil na zemi Draxler, jehož pád ale hlavní sudí ignoroval. Posléze se hra přerušila, domácí záložník totiž stále leží na zemi.
    80. Kylian MBAPPÉ - 8:0
     
    80
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Na další branku jsme nečekali vůbec dlouho! Draxler vysunul do tandemu Cavaniho, který před brankou našel volného KYLIANA MBAPPÉHO, jenž z bezprostřední blízkosti překonal Caillarda, který byl i tentokráte zcela bez šance.
     
    80
    Mbappému sice uskočil míč daleko od nohy, široko daleko se ale nenacházel nikdo z protihráčů. Krátce poté sáhl k nedovolenému zákroku Didot.
     
    79
    Neymar si počkal na náběh Draxlera, což ale dokázal přečíst brankář Caillard. Přihrávka byla hodně čitelná, následný odkop ale sebral Kehrer.

    David Suchý

    Branky: 11. Neymar (Dani Alves), 37. Mbappé (Neymar), 45. Mbappé (Cavani), 59. Cavani (Bernat), 66. Cavani (Di María), 68. Neymar (Mbappé), 76. Cavani, 80. Mbappé (Cavani), 83. Meunier

    Karty:   89. Kurzawa (PSG)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 12:0. Střely mimo: 10:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:7.
    Paris Saint-Germain: Buffon – Kehrer, Silva (C) (77. Meunier), Marquinhos, Bernat (67. Kurzawa) – Dani Alves, Verratti (19. Draxler), Neymar – Di María – Cavani, Mbappé.
    Náhradníci: Aréola – Diaby, Draxler, Choupo-Moting, Kurzawa, Meunier, Nkunku.

    EA Guingamp: Caillard – Ikoko, Kerbrat (C), Eboa Eboa, Rebocho – Deaux (56. Blas), Phiri, Didot – Ngbakoto (73. Djilobodji), A. Mendy (57. Rodelin), Thuram.
    Náhradníci: Johnsson – J. Larsson, Rodelin, Roux, Sorbon, Blas, Djilobodji.

    Rozhodčí: Delerue – Aube, Jouannaud
    thejrc.org