Real Madrid – Sevilla 2:0 (kon.) | Huesca – Atlético 0:3 (kon.) | Celta Vigo – Valencia 1:2 (kon.)
konec
Real Madrid
2:0 (0:0)
Sevilla FC
Sobota 19.01.2019, 16:15 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:14. (18:10:56)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Šlágr dvacátého kola míří za Realem Madrid, který na domácím trávníku přehrál Sevillu 2:0!

    Ihned úvodní desetiminutovka nabídla ohromné tempo. Real byl v úvodních minutách aktivnější, ale Tomáš Vaclík neměl tolik práce. Naopak po zisku balonu se dostal do zajímavého protiútoku Sergio Escudero, který pálil z úhlu jen do boční sítě. Do konce poločasu už větší šance nepřišla ani na jedné straně a tak byl stav po první pětačtyřicetiminutovce 0:0. Po změně stran domácí ještě více přidali. Dlouho ale obrana v čele s Tomášem Vaclíkem odolávala. Až přišla neskutečná rána Casemira ze střední vzdálenosti a ani povedený zákrok českého brankáře na udržení míče před brankou čárou nestačil. Druhý zásah přidal až v nastaveném čase Luka Modrić, který získal míč v nebezpečném prostoru a sám proti Vaclíkovi uspěl povedenou střelou k bližší tyči.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Luka MODRIĆ - 2:0
     
    90+3
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    LUKA MODRIĆ pečetí tři body pro Real Madrid! Chorvatský záložník obral o balon Daniela Carrica, poté se sám řítil na Vaclíka a parádní ránou k přední tyči podruhé poslal míč za zády českého brankáře. Simon Kjaer se ještě pokoušel vrátit do obrany, ale na Modriće nedosáhl.
     
    90+3
    Isco je po příchodu na trávník při chuti. Tentokrát si španělský reprezentant chtěl pomoci přihrávkou na Benzemu, ale ten už neměl dostatek síly na souboj s Kjaerem.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    U balonu na místě přestupku byl Modrić s Iscem a právě druhý jmenovaný poslal míč směrem na Vaclíkovu branku. Balon však skončil jen metr nad břevnem a český brankář nemusel zasahovat.
     
    90
    Benzema si stáhl balon pro sebe, ale tentokrát ho faulem zastavil Kjaer. Real Madrid bude mít ještě v devadesáté minutě šanci udeřit z volného přímého kopu.
     
    89
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Dani Ceballos, přichází Federico Valverde.
     
    88
    Hostům opět nevyšel rohový kop. Po bleskovém protiútoku se mohl hnát sám na Vaclíka Benzema, ale hra je přerušena hlavním rozhodčím pro faul Viníciuse.
     
    87
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Sergio Escudero, přichází Bryan Gil.
     
    86
    Hosté měli k dispozici rohový kop. Po přetaženém centru sice hlavičkoval Vázquez, ale následně se rozběhli do útoku domácí a Modrić byl faulován Kjaerem za žlutou kartu.
     
    85
    Mdridští jsou i nadále natlačeni před vápnem Tomáše Vaclíka. Vinícius neměl komu nahrát a tak zkusil míč postrčit do vápna, to mu nevyšlo a Vaclík si připisuje snadný zákrok.
     
    84
    Po Modrićově přihrávce se rozběhl na pravé straně Carvajal. Sedmatřicetiletý obránce však byl ve velkém úhlu a raději zvolil přihrávku k Varanemu.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Ke třem bodům mají nakročeno hráči z Madridu.
     
    82
    Jusús Navas se zapojil také do útočné aktivity. Daleko ale kapitán Sevilly nedošel. Modrić ho připravil o balon, následně šel do vápna hostujícího celku Benzema, ale ke střele se již nedostal.
     
    81
    Real Madrid pokračuje v tlaku. Navas se ale postavil do cesty Viníciusovi, který přišel snadno o balon. Sevilla je ale zaskočena inkasovanou brankou.
    79. CASEMIRO - 1:0

    Vít Schück

    Branky: 79. Casemiro (Reguilón), 90+3. Modrić

    Karty:   62. Casemiro (REA), 66. D. Ceballos (REA) – 32. Carriço (SEV), 55. Banega (SEV), 86. Kjaer (SEV)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:14.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Reguilón – Modrić, Casemiro, D. Ceballos (89. Valverde) – L. Vázquez (78. Isco), Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: L. Zidane – Nacho Fernández, Marcelo, Valverde, Díaz, Isco, Cristo González.

    Sevilla FC: Vaclík – Carriço, Kjaer, Sergi Gómez – Navas (C), Banega, F. Vázquez, Escudero (87. Gil) – Ben Yedder (72. Promes), Sarabia, André Silva (76. Munir).
    Náhradníci: Soriano – Amadou, Aleix Vidal, Munir, Promes, Mercado, Gil.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco
    thejrc.org