Havířov – Třinec 5:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Č. Budějovice 2:1 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 7:2 (kon.)
Zlín – Vítkovice 3:4 (po pr.) | Kobra – PZ Kladno 2:3 (kon.) | Přerov – Vsetín 2:5 (kon.)
HC Litvínov – Slavia 3:1 (kon.) | Plzeň – Kladno 3:5 (kon.) | Jihlava – Mladá Boleslav 2:1 (3:1 po s.n.)
Liberec – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Tábor – Žďár n/S 3:4 (kon.) | HK MD Šumperk – Warriors Brno 5:2 (kon.)
Sparta – K. Vary 4:1 (kon.) | Olomouc – Technika Brno 2:3 (po pr.)
po prodl.
HC Olomouc
2:3 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)
Technika Hockey Brno
Sobota 19.01.2019, 16:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Extraliga dorostu • Nadstavba E
Partner:
     
    Duel nakonec dosáhl velmi brzkého rozhodnutí. Olomouc nakonec ani přes rychlý návrat do zápasu a euforické vyrovnání bere z duelu, který mohl velmi hodně zasáhnout do matematiky v boji o udržení v elitní soutěži, jediný bod. Technika naopak v souboji s tabulkovým soupeřem zapisuje další letošní vítězství a upevňuje si svou pozici ve středu bodového hodnocení skupiny E. Ode mě je to z chladného olomouckého Zimního stadionu vše, přeji hezký zbytek soboty. (18:44:00)
     
    Konec zápasu.
     
    61:12
    Technika právě vstřelila branku!
    A je tady rozhodnutí! ŠIMON GROCH ukázal parádní fyzický fond a po rychlém průniku podél levého mantinelu nakonec zvládl nasměřovat svou trajektorii až k brance. Rychlá rána bekhendem nakonec trefila přesně prostor pod horní tyčkou. Asistence: Jakub Plevka.
     
    60:28
    Ruda zkoušel vyslat do rychlého brejku Fasnera, jenomže jeho nahrávka byla dost nepřesná. Puk tak doklouzal až na opačnou stranu hřiště sudí pískají olomoucký icing.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nakonec přinesla hned dva velmi zásadní momenty. Olomouckým hokejistům se povedlo velmi šťastně trefit kontaktní branku a následně se postarat i o euforické vyrovnání. O majiteli bonusového bodu se tak rozhodne až po základní hrací době, prodloužení startuje za okamžik.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Na ledě zůstal ležet Groch po tvrdém hitu ze strany jednoho z domácích. Za opory dvou spoluhráčů se nakonec s vypětím sil dostává na střídačku. O jeho dalším působení v duelu není nic jistého.
     
    59:19
    Na obou celcích už je vidět, že se nechtějí vystavit fatální chybě. I proto tak na ledě nevidíme už moc odvážných akcí, spíše se oba celky smiřují s nastávajícím prodloužením. Prakticky už hrají svázání taktickými pokyny.
     
    58:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu vyrovnání! Po obrovském tlaku na brněnskou branku se postaral o tvrdou střelu z kruhů STANISLAV RUDA. Pro velkou clonu před Nešpůrkem nakonec puk doskákal až do sítě. Domácí startují velkou euforii. Asistence: Matyáš Fasner.
     
    57:54
    Fasner se dostal do obrovské šance! Nešpůrek ovšem na poslední chvíli zasahuje! Puk končí mimo brněnskou klec.
     
    56:43
    Olomouc si vybírá time-out!
     
    56:43
    Hanáci dostanou v této chvíli přesilovku ve velmi zajímavý moment. Ondřej Navrátil (TEC) byl až příliš aktivní v předbrankovém prostoru, kde se prezentoval svou sílou. Sudí mu vyměřili menší trest za hrubost.
     
    56:09
    Havel pálil z velké dálky, jenomže jeho pokus byl pro Nešpůrka celkem snadnou kořistí. Olomouc se sice momentálně dost snaží o zvýšení aktivity, ale tento moment jen dokazuje, že v ofenzívě jí to vázne.
     
    54:47
    Závadský pálil jen vysoko nad branku, což přerušuje brejk Techniky. Olomoucká obrana dostává možnost k odpočinku, nyní byla pod velkým náporem. Brno nechce rozhodně dovolit vyrovnání.
     
    53:17
    Maštalíř jen tak zbůhdarma nahodil kotouč ze středního pásma na olomouckou klec, nicméně dojíždějící Plevko ještě pořádně zvířil atmosféru v předbrankovém prostoru. Hořejší puk raději přikryl lapačkou.
     
    52:08
    Ruda se valil plnou rychlostí do brejku, jenomže svou rychlost nevyužil k vytouženému vyrovnání. Bomba z levé strany letěla příliš vysoko, kotouč se po mantinelu dostává mimo útočné pásmo.
     
    51:37
    Olomouc okamžitě hraje po vsítěné brance jinak. Hanákům se daří v ofenzívě pronikat do prostorů před brankou a připisují si i menší tlak. Technika zuby nehty vše odvrací.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 51. Ruda (Havel), 59. Ruda (Fasner) – 14. Fornál (Maštalíř, Plevka), 42. Plevka (Přidal), 62. Groch (Plevka)


    HC Olomouc: Hořejší (Špunar) – Nesvadba, Spurný, Lambert, Přecechtěl, Stratil, Radová, Holcman, Sedláček – Havel, Václavský, Kusak, Macháč, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný, Ruda
    Technika Hockey Brno: Nešpůrek (Bílek) – Růžička, Groch, Irajn, Šupa, Navrátil – Vrzal, Mareček, Líska, Přidal, Kubový, Plevka, Frýza, Maštalíř, Hrnčíř, Fornál, Závadský, Harásek

    Rozhodčí: Kubíček – Zouhar, Skokánek
    ocianews.com