Boston – NY Rangers 2:3 (kon.) | Montreal – Philadelphia 2:5 (kon.) | Tampa – San Jose 6:3 (kon.)
St. Louis – Ottawa 3:2 (kon.) | Dallas – Winnipeg 4:2 (kon.) | Nashville – Florida 2:4 (kon.)
Minnesota – Columbus 2:1 (kon.) | Vegas – Pittsburgh 7:3 (kon.) | Edmonton – Calgary 2:5 (kon.)
Chicago – Washington 8:5 (kon.) | NY Islanders – Anaheim 3:0 (kon.) | Vancouver – Detroit 3:2 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
San Jose Sharks
Neděle 20.01.2019, 01:10 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:24 Marcus SÖRENSEN - 6:3
     
    59:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak i tato třetina zřejmě skončí poměrem 2:1 pro domácí. Joseph si počínal u mantinelu velmi ležérně a nabídl puk MARCUSI SÖRENSENOVI. Útočník San Jose si najel do lepší pozice a tvrdou střelou propálil brankáře Vasilevského. 6:3. Asistence: Tim Heed a Kevin Labanc.
     
    57:30
    Joe Thornton pálil z levého kruhu a trefil tyč. S dorážkou si Vasilevskij poradil a v leže zastavil nepřehlednou situaci před bránou.
     
    55:48
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Ryan McDonagh – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
    54:15 Steven STAMKOS - 6:2
     
    54:15
    Tampa právě vstřelila branku!
    Máme dnes druhého dvougólového střelce. Tampa dává dnes třetí gól v početní výhodě. Hedman posunul puk na kapitána STEVENA STAMKOSE, který propálil vše co mu stálo v cestě a navíc opět trefil horní roh Jonesovy svatyně. 6:2. Asistence: Victor Hedman a Brayden Point.
     
    53:14
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Evander Kane – 2 min., hrubost).
     
    47:33
    Stamkos mohl dát druhý gól v rychlém sledu. Palát skvěle zabojoval o puk u mantinelu a přihrál před bránu. Na kruh si odskočil právě Stamkos, který byl v ideální pozici. Jones podržel svůj tým.
    45:08 Steven STAMKOS - 5:2
     
    45:08
    Tampa právě vstřelila branku!
    Už je to o tři branky! STEVEN STAMKOS vsítil svou 25. branku v této sezoně. V mezikruží si počkal na přihrávku Nikity Kučerova a najel si blíže k brance. Poté nechytatelně vymetl horní růžek. 5:2. Asistence: Nikita Kučerov a Ryan McDonagh.
     
    33:54
    Tampa má nyní drtivý tlak a Martin Jones si musel v krátkém sledu připsat tak čtyři zákroky.
    32:01 Victor HEDMAN - 4:2
     
    32:01
    Tampa právě vstřelila branku!
    Zrovna ve chvíli, kdy už byli hosté ve čtyřech si najel na útočnou modrou čáru VICTOR HEDMAN. Dostal ideální přihrávku od Kučerova a dokázal přebruslit bránící hráče. Dostal se až přímo před Jonese, kterého překonal ránou nad vyrážečku. 4:2. Asistence: Nikita Kučerov.
     
    31:44
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Logan Couture – 2 min., podrážení).
     
    30:00
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Kevin Labanc – 2 min., krosček).
     
    30:00
    Braun vypálil od modré čáry a puk se odrazil mezi kruhy k Meierovi. Brankář Tampy si nebyl jistý situací, ale přece na poslední chvíli zasáhl.
    27:29 Yanni GOURDE - 3:2
     
    27:29
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou znovu do vedení! Tampa prokázala opět v útočném pásmu obrovskou kvalitu a dokázala si v rychlosti vyměnit puk. Ondřej Palát nabil Stevenu Stamkosovi ke střele. Kanadskému hráči rána příliš nevyšla, ale odrazila se od zadního mantinelu k hokejce YANNIHO GOURDEA, který už neměl problém doklepnout puk za přesunujícího se Jonese. 3:2. Asistence: Steven Stamkos a Ondřej Palát.
     
    23:33
    Point nádherně projel do pásma a uvolnil Kučerova. Jones se skvěle dokázal přesunout a vychytal ruskou hvězdu.
     
    23:14
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Joakim Ryan – 2 min., sekání).
    20:58 Evander KANE - 2:2
     
    20:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sotva třetina začala a už je srovnáno. Šimek krásně přenesl hru na pravou stranu. Donskoi našel najetého EVANDERA KANEA, který sice vystřelil mimo tři tyče, ale střelu dokázal dorazit za záda bezmocného Vasilevského. Kane tak vsítil druhý gól v zápase a je to 2:2. Asistence: Joonas Donskoi a Radim Šimek.
    19:40 Evander KANE - 2:1
     
    19:40
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Svou druhou přesilovku už Sharks využívají. EVANDER KANE si počíhal na pravém křídle na pobídku Meiera, který nám ukázal své rychlé ruce. Kane už neměl problém vsítit gól. 2:1. Asistence: Timo Meier a Joe Thornton.
     
    18:24
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Ondřej Palát – 2 min., nedovolené bránění).
    17:51 Alex KILLORN - 2:0
     
    17:51
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí nám ukazují svou obrovskou sílu. Na útočné modré čáře skvěle situaci vykombinovali a před bránou se k puku dostal Point. Tomu sice finta nevyšla, ale ke střele z mezikruží se dostal ALEX KILLORN. Jones přes mnoho těl toho moc neviděl a inkasoval podruhé. 2:0. Bez asistence.
     
    12:05
    Burns využil toho, že spoluhráč vyhrál buly a najel si po levém křídle do palebné pozice. Urostlý bek mířil na zadní šibenici. Brankář Tampy ale vytáhl rameno a zakročil.
     
    08:24
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Alex Killorn – 2 min., držení hole).
     
    07:39
    Obrovská šance domácích! Stamkos se parádní kličkou zbavil beka a nabídl puk Palátovi. Český útočník měl velkou příležitost, ale jeho pokus dokázal skvělý Jones zastavit.
    03:32 Mathieu JOSEPH - 1:0
     
    03:32
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa dokázala využít svou první šanci. Jones pouze posunul puk do rohu, kde si ho našel Miller. Miller nahrál puk před bránu na Cirelliho, který okamžitě střílel. Jones si s tím dokázal poradit, ale na dorážku MATHIEU JOSEPHA už nestačil. 1:0. Asistence: Anthony Cirelli a J. T. Miller.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 4. Joseph (Cirelli, J. T. Miller), 18. Killorn, 28. Gourde (Stamkos, Palát), 33. Hedman (Kučerov), 46. Stamkos (Kučerov, McDonagh), 55. Stamkos (Hedman, B. Point) – 20. E. Kane (Meier, J. Thornton), 21. E. Kane (Donskoi, R. Šimek), 60. Sörensen (Heed, Labanc)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman (A), Černák, McDonagh, Strålman, Coburn – Gourde, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, Killorn – J. T. Miller, Cirelli, Joseph – Callahan (A), Paquette, Erne.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns, R. Šimek, J. Ryan, Dillon, Braun, Heed – Pavelski (C), J. Thornton (A), Sörensen – Meier, Couture (A), Labanc – Donskoi, Hertl, E. Kane – M. Karlsson, Goodrow, Radil.

    Rozhodčí: Lambert, St. Laurent – Racicot, Cameron

    Diváci: 19 092
    thejrc.org