Rennes – Montpellier 0:0 (kon.) | Angers – Nantes 1:0 (kon.) | Caen – Marseille 0:1 (kon.)
Bordeaux – Dijon 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Lyon 1:2 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
1:2 (1:0)
Olympique Lyon
Neděle 20.01.2019, 21:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto dramatického šlágru je to vše, děkujeme za pozornost. (23:20:26)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 18:7.
     
    Olympique po třech remízách bere všechny tři body a vrací se v tabulce na třetí místo, které dodnes patřilo právě Saint-Étienne. To ve sledovaném derby prohrálo na domácím hřišti poprvé od začátku května loňského roku.
     
    Je dobojováno! Poslední zápas jednadvacáté kola Ligue 1 nabídl strhující bitvu mezi dvěma velkými rivaly z regionu Auvergne-Rhône-Alpes. Domácí Saint-Étienne bylo po trefě Hamoumy blíže k vítězství až do pětašedesáté minuty, kdy ve vápně zahrál rukou Perrin a nařízenou penaltu zkušeně proměnil Fékir. Přitom nechybělo moc a zelenobílí ještě předtím vedli 2:0, což při šanci Chazrího odmítl Lopes. Ten měl namále i v 89. minutě, kdy z bezprostřední vychytal Dionyho i Cabellu. Lyon díky portugalskému brankáři udržel remízu a v páté minutě nastavení dovršil už nečekaný obrat, jenž zařídil hlavičkující Moussa Dembélé.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Moussa DEMBÉLÉ - 1:2
     
    90+5
    Lyon právě vstřelil branku!
    Velký smutek se rozprostřel po celém stadionu, na kterém zavládlo hrobové ticho! Obrana Saint-Étienne už asi měla po zápase, neboť v poslední minutě pustila hosty do dvou naprosto totožných gólovek. První hlavičku po skvělém centru Léa Duboise nasměroval další střídající hráč MOUSSA DEMBÉLÉ jenom nad břevno. O pár vteřin později ale následoval reparát, který už skončil gólem.
     
    90+4
    Assane Dioussé podle rozhodčích fauloval ve středovém kruhu. V poslední minutě ještě mají hosté příležitost na rozhodnutí.
     
    90+3
    Depayův centr zleva zastavil Subotić, který hlavou dostal balón na Cabellu. Další akci Lyonu zadrbal nepřesným pasem za obranu Mendy.
     
    90+2
    Ve druhé z pěti nastavený minut Diony vybojoval pro Saint-Étienne rohový kop, což způsobilo velké pozdvižení na tribunách. Chazrího prudký centr však Subotić neusměrnil mezi tyče.
     
    90+1
    V posledních minutách je to na trávníku jedna velká střelnice. Fékirův pokus byl sražen za jeho záda, kde celou akci jistil Depay a tvrdou ránou z první vysoko přestřelil.
     
    90
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Gabriel Silva, přichází Pierre-Yves Polomat.
     
    89
    A zase rychle na druhou stranu. Do trochu rozevřenější obrany běžel Terrier. Okolo sebe měl hodně volného prostoru a o to víc ho musí nepřesná střela z levé strany mrzet.
    89. Loïs Diony (SET), Rémy Cabella (SET)
     
    89
    To mohla být velká rána pro Lyon! Chazrí zprava našel ve vápně Dionyho, kterému trochu ukradl střelu Cabella. Lopes byl víceméně trefen a to platilo i při dorážce Cabelly!
     
    88
    S blížícím se koncem šlo tempo zase nahoru. Dembélé byl ve vápně, ale dával si trochu přednost se spoluhráčem, kvůli čemuž neměl jak vystřelit. O pár vteřin později si zasekl na pravačku a slabě vystřelil přímo do Ruffiera.
     
    87
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxwel Cornet, přichází Martin Terrier.
    86. Nabil Fékir (LYO)
     
    86
    Nabil Fékir se uvolnil rychlou kličkou na hranici šestnáctky. Zleva tak mohl pálit na bližší tyč, ale Ruffier u ní byl včas se svým výtečným zákrokem.

    Michal Břuchanský

    Branky: 21. Hamouma (Gabriel Silva) – 65. Fékir (pen.), 90+5. Dembélé (Dubois)

    Karty:   43. Monnet-Paquet (SET), 65. Perrin (SET) – 20. Marcelo (LYO), 71. Tete (LYO)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 18:7.
    AS Saint-Étienne: Ruffier – Perrin (C), Subotić, Kolodziejczak – Monnet-Paquet, Selnaes (81. Dioussé), Cabella, M'Vila, Gabriel Silva (90. Polomat) – Chazrí, Hamouma (72. Diony).
    Náhradníci: Moulin – Debuchy, Polomat, Salibur, Berić, Diony, Dioussé.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete (80. Dubois), Marcelo, Denayer, F. Mendy – NDombèlé, Aouar – B. Traoré (58. Dembélé), Fékir (C), Cornet (87. Terrier) – Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Dubois, Marçal, Pape Diop, Tousart, Dembélé, Terrier.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani
    thejrc.org