Real Betis – Girona 3:2 (kon.) | Villarreal – Ath. Bilbao 1:1 (kon.) | Levante – Valladolid 2:0 (kon.)
Rayo Vallecano – Real Sociedad 2:2 (kon.) | Barcelona – Leganés 3:1 (kon.)
konec
Villarreal CF
1:1 (0:1)
Athletic Bilbao
Neděle 20.01.2019, 16:15 • Estadio de la Cerámica • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (18:28:12)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 1:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:13.
     
    Je dobojováno! Hosté do utkání vstoupili lépe, nejprve Gómez nastřelil brankovou konstrukci, poté si Costa vstřelil vlastní branku. Vypadalo to, že Bilbao ve druhé půli kontroluje vývoj tohoto utkání, ovšem Villarreal ze své jediné příležitosti srovnal. Tři minuty před koncem základní hrací doby přišel moment, který ještě bude hodně probíraný. Williams vstřelil branku, ovšem ta neplatila pro údajný ofsajd Berchicheho. Rozhodčí u videa celou situaci dlouho zkoumal, ovšem řekl bych, že gól měl platit. To se ale nestalo, oba týmy si tak body rozdělí!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    K centru se znovu dostal de Marcos. Celou situaci nakonec vyřešil brankář Asenjo, víc už se v tomto zápase pravděpodobně nestane.
     
    90+5
    Na levé straně se uvolnil Cazorla který do vápna poslal slušný centr. Ven z branky musel Herrerín, hostující gólman míč vyboxoval do bezpečí!
     
    90+4
    De Marcos teď poslal zajímavý centr do pokutového území soupeře. Na ten si naskočil střídající Guruzeta, který ovšem nemířil přesně!
     
    90+3
    Pokud dnes utkání skončí nerozhodně, s bodem budou spokojeni především domácí fotbalisté. Hosté mají v závěru obrovskou převahu!
     
    90+2
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Gorka Guruzeta.
     
    90+1
    Hlavní sudí Undiano přidal šest minut nad rámec druhého poločasu! Ta první se blíží ke svému konci, u balónu je Herrerín.
     
    90
    Hodně prostoru dostal v pokutovém území Williams, ovšem jeho střela byla zblokovaná. Pedraza pak dokázal uhlídat balón, odkopávat bude Asenjo.
     
    89
    Všem domácím hráčům i příznivcům teď musel spadnout kámen ze srdce. Branka nakonec uznána nebyla, ovšem řekl bych, že tato situace ještě bude hodně rozebírána!
     
    88
    Sudí Undiano i nadále celou situaci analyzuje s rozhodčím u videa. Domácí příznivci pískají, opravdu šlo o velmi těsnou záležitost!
     
    87
    Tak to byla hodně zajímavá situace! Přihrávku na levou stranu dostal Berchiche a vypadalo to, že je v ofsajdu. Domácí pak včetně brankáře Asenja přestali hrát. Krajní hráč našel Williamse, který uklidil do prázdné branky. Čárový tuto situaci nechal dohrát, následně zvedl praporek. Opakované záběry však ukazují, že šlo o opravdu velmi těsnou záležitost!
     
    85
    Bilbao vzápětí rozehrávalo rohový kop, jenže do brejku se dostali domácího. Hosté pak celou situaci hasili taktickým faulem.
     
    84
    To byl kolotoč! Hosté kombinovali na malém prostoru, čímž naprosto rozebrali domácí defenzivu. Z pravé strany přišel centr, na který si naskočil kapitán Muniain. Ten hlavičkoval z obtížné pozice, zakončení postrádalo přesnost!
     
    83
    Do skluzu šel Trigueros. Ten sice trefil balón, ovšem zároveň také nohy soupeře a může být rád, že se celá situace obešla bez žluté karty.
     
    82
    Z levé strany teď Martínez poslal přízemní centr do pokutového území soupeře. Asenjo byl rychle na zemi, balón pak dokázal udržet před lajnou.
     
    81
    Míč končí v zámezí, tentokráte budou vhazovat domácí, konkrétně Pedraza, kteří běží pro balón. Vypadá to na dlouhý aut.

    Štěpán Slovák

    Branky: 71. Toko Ekambi (Pedraza) – 19. J. Costa (vla.)

    Karty:   37. Ra. Funes Mori (VLR), 54. Iborra (VLR), 57. M. Gaspar (VLR), 62. Álvaro González (VLR) – 40. Beñat (ATB)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 1:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:13.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Ra. Funes Mori, Álvaro González, J. Costa (58. Pedraza) – Fornals (58. Chukweze), Trigueros, Iborra, Cazorla – Toko Ekambi, G. Moreno (66. Bacca).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Cáseres, V. Ruiz, Bacca, Llambrich, Pedraza, Chukweze.

    Athletic Bilbao: Herrerín – Capa, Yeray, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Beñat (73. San José) – I. Gómez (76. de Marcos), Muniain (C), I. Córdoba – I. Williams (90+2. Guruzeta).
    Náhradníci: Simón – Núñez, San José, Susaeta, de Marcos, Balenziaga, Guruzeta.

    Rozhodčí: Undiano – Alonso, García
    thejrc.org